Ja zijn die diepvriesmaaltijden een beetje Ok? Ik heb ze laatst gezien, ben wel een beetje geschrokken van de prijs maar zal af en toe ergens maar moeten slikken denk ik.quote:Op dinsdag 28 november 2017 18:52 schreef Embraer89 het volgende:
Maaltijdsalade, of een diepvriesmaaltijd zoals die van Iglo of een huismerk, zitten genoeg groenten in en zijn makkelijk op te warmen in 1 pan.
Broccolisoep ken ik wel. Maar dan ben ik dus al echt aan het koken.quote:Op dinsdag 28 november 2017 18:56 schreef Stratotanker het volgende:
Broccolisoep:
1. Kook/stoom je broccoli in een laagje water.
2. Ram je staafmixer er doorheen.
4. Voeg zout en peper naar wens toe.
3. Maak bord op met walnoten en geitenkaas.
Ongelooflijk simpel, snel en heerlijk. Ik heb meer van die snelle gerechten, maar bij deze ontvang ik nog steeds de meeste complimenten.
Daarom ook die van bijvoorbeeld de Jumbo kopen, kost nog geen 3 euro en is zo klaar en best te eten.quote:Op dinsdag 28 november 2017 18:58 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Ja zijn die diepvriesmaaltijden een beetje Ok? Ik heb ze laatst gezien, ben wel een beetje geschrokken van de prijs maar zal af en toe ergens maar moeten slikken denk ik.
Gister had ik een maaltijdsalade met een 35% sticker. Vandaag heb ik overlasagna met spinazie en zalm.
Eerst waren het dagen, en dan had ik altijd nog wel iets wat ik eerder bereid had in de vriezer liggen. Maar tegenwoordig.
Aah ik kom nooit bij de jumbo maar die zit hier wel! Ga ik daar even kijken, thnx!quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:01 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Daarom ook die van bijvoorbeeld de Jumbo kopen, kost nog geen 3 euro en is zo klaar en best te eten.
Aviko heeft ook diepvries maaltijdpannetjes, kost iets meer dan 3 euro en is ook goed te doen.
Nee ik ben alleen. En de buurman is me liever kwijt dan rijk dankzij mijn paniekaanvallen. Ok dat is niet grappig want ik vind het eigenlijk niet grappig.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:03 schreef Jopie78 het volgende:
Goed eten is juist belangrijk. Kan je niet iemand anders laten koken? Buurvrouw of zo?
Zelf maak ik vaak eten in het weekend wat ik invries voor als ik geen zin heb om te koken, maar ik weet niet hoeveel monden je te voeden hebt, dus dat is niet altijd even praktisch.
Je zou ook nog bijvoorbeeld spaghetti of macaronisaus kunnen invriezen in diepvrieszakken, dan hoef je alleen pasta te koken. En als je in de buurt woont, mag je altijd bellen, dan kom ik de aardappels schillen voor je.
En verder.. Een virtuele knuffel en een imaginair dansje door de kamer op je favoriete muziek..
Oh dit is dan nog zo'n makkelijk soepje, die wil ik ook wel een keer proberen. Hoef ik ook geen groente schoon te maken enzo.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wellicht toch een klein vriezertje op de kop tikken? Als je dan kookt, kan je dat gelijk voor meerdere dagen koken. Of van die zakken diepvriesvoer invriezen als ze in de aanbieding zijn.
Soepje: een zak Italiaanse roerbakgroente bakken, 1 liter groentebouillon en een blik tomaatblokjes er bij en laten koken. Witte/cannellini/reuzenbonen en een lepeltje pesto naar smaak toevoegen. Vitamientjes, comfort, en genoeg voor een paar dagen.
oh dan moet je wel heel veel watermeloen etenquote:Op dinsdag 28 november 2017 19:16 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Watervergifteging van de watermeloen
Oh dat is ook wel een slimme ja! Vlees hoeft niet persequote:Op dinsdag 28 november 2017 19:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een zak Franse roerbakmix (ofzo) en zo'n bakje/zakje rozemarijnaardappeltjes doen het ook prima op 200 graden in de oven voor 20 minuten. Halverwege een keer husselen en geitenkaas of feta toevoegen.
Vissticks/groenteburger/braadworst kan er ook goed bij.
Waarom zouden we niet even de tijd nemen om samen door de kamer te dansen!? We zijn nu toch in gesprek.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:08 schreef Fripsel het volgende:
Nee ik ben alleen. En de buurman is me liever kwijt dan rijk dankzij mijn paniekaanvallen. Ok dat is niet grappig want ik vind het eigenlijk niet grappig.
Meestal heb ik zulke dingen inderdaad ook wel in de vriezer liggen maar ik ben dus door mijn voorraadje heen omdat de echt goede periode's niet zo aanhouden. Maar zodra ik wel kook maak ik wel altijd meteen een dubbele portie als het iets is waarvan het kan. En voor halve dagen heb ik dingen als spinazie a la crème en een visburger in de vriezer zodat ik dat bijvoorbeeld kan maken met pasta.
Ik begon alleen echt te vaak pizza te eten merkte ik. En als ik dan het moed verzamelt krijg om op zo'n dag iets te eten te gaan scoren wat makkelijk is dan is het makkelijk om meer opties te weten dan "eeeh! Nouja dan maar pizza".
Lieve post trouwens!
Gvd de krimpscheuren nog in mijn voorhoofd van die ene keer dat ik die heb geprobeerd, zo verschrikkelijk zout ga je het nergens anders vinden.quote:Op dinsdag 28 november 2017 18:52 schreef Lonaa het volgende:
Die iglo diepvries maaltijden zijn best oké.
Iedere maand vlak na payday een mealprep day houden zou opzich sowieso geen gek verkeerd zijn bedenk ik me nu.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:22 schreef Jopie78 het volgende:
[..]
Waarom zouden we niet even de tijd nemen om samen door de kamer te dansen!? We zijn nu toch in gesprek.
Je kan ook nog gebruik maken van thuisafgehaald, dan kan je voor weinig bij mensen in de buurt vers gekookt eten afhalen. Maar dat kan misschien best een onderneming zijn op mindere momenten.
Nasi en bami is ook best simpel, gewoon een bak met voorgesneden groente gebruiken.
Maar.. En dit bedoel ik niet verkeerd, als ik jou was zou ik iemand vragen om je te helpen de vriezer gevuld te houden, of jezelf toch een halve dag per week hier voor opporren. Bakjes met stamppot, soepen, rijstgerechten, pastasauzen.. Heb zelf ook ooit een heleboel bakjes gekocht en boodschappen, zodat mijn moeder voor weken eten kon klaarmaken, omdat ik alleen maar Uni noodels at, uit luiheid.
En weet je.. Als je al een tijdje pizza eet, zorg dan in ieder geval dat je de overige vitamines aanvult en geniet er dan ook van. Zolang het geen maanden is, zou ik me er niet zo druk om maken. Pak af en toe een salade tussendoor met wat nootjes, fruit, yoghurt met muesli, kaas, ei, maak eens een smootie, dan zal het helemaal wel meevallen. Wees lief voor jezelf en richt je energie op daar waar het nodig is, de rest is allemaal niet zo belangrijk in het grote geheel der dingen.
Ga dan ook gelijkde dag voor, tijdens en ná kerst en 1 januari shoppenquote:Op dinsdag 28 november 2017 19:32 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Iedere maand vlak na payday een mealprep day houden zou opzich sowieso geen gek verkeerd zijn bedenk ik me nu.
Kan ik groentes kopen in grotere porties, ben ik goedkoper uit. Pan met visstoof. Pan met soep. Pan met Mexicaanse bonenstoof. Overal 4 porties uit. Ben ik al een eind op weg. Wel een goed voornemen voor na het nieuwe jaar om mee te beginnen. Want er zal nog wel veel feestdagen ellende in en uit die koelkast gaan als ik een beetje de goede kant op draai.
Ik gebruik juist de 1 liter zakken. Gaat meestal ruim 1 portie in, zouden nog wel 2 porties in kunnen. Dan heb je wat meer voor je geldquote:Op dinsdag 28 november 2017 19:29 schreef Jordy-B het volgende:
Gewoon grote hoeveelheden koken op een druilerige zondagmiddag. Een grote pot hachee, of pastasaus. Lekker de hele middag laten pruttelen.
Als je je porties invriest, gebruik dan iets grote dieprvrieszakken, liefst met een sluitrand. Vul ze met de portie, druk de lucht eruit en sluit hem. Maak er vervolgens een plat pakketje van, dan vriest het snel in, ontdooit het ook snel en het neemt relatief weinig ruimte in.
Een grotere zak wordt gewoon een stuk platter, waardoor het ontdooien een stuk sneller gaat. Maar onlangs heb ik bij de lidl een vacuseal-apparaat gekocht. En dat is geweldig.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:34 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik gebruik juist de 1 liter zakken. Gaat meestal ruim 1 portie in, zouden nog wel 2 porties in kunnen. Dan heb je wat meer voor je geld
Oh wacht. Ik bedoel juist dat ik er na de feestdagen mee wil beginnen. Ik heb mijn kerstbezoek juist opdracht gegeven dat iedereen iets mee moet nemen om binnen te mogen komen. Dus dan is het fijn als mijn koelkast/vriezertje een beetje leeg is. Met de feestdagen ben ik ook met mijn vriend gelukkig dus dat scheelt een hoop.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:34 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Ga dan ook gelijkde dag voor, tijdens en ná kerst en 1 januari shoppen
Whehe ik heb zelf niet eens door dat ik het doe. Ik voel me vooral in een graftakken bui maar dan is er ergens toch nog een beetje positiviteit blijkbaar.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:38 schreef Jopie78 het volgende:
Oh, ga voor groente naar de markt. Tassen vol voor weinig, zeker op het einde van de dag als je zegt dat je niet zoveel geld hebt. Ook is het hier best goedkoop bij de turkse winkel. Goed vlees en mooi fruit.
Goed om te horen dat je er weer vanuit gaat dat het gaat draaien en dan je al plant in het nieuwe jaar! Wh00p!
die Spaanse moet ik ook maar eens proberen, de Griekse bevalt goed, ik maak er altijd een salade van komkommer en feta bij.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind de Spaanse schotel van de Aldi wel ok, belachelijk rijk gevuld ook voor het weinige geld. Verder is er heel veel mogelijk als je bereid bent concessies te doen aan de smaak. Je hebt van die aardappelpureepoeder bijvoorbeed, dan is je stamppot rauwe andijvie zo klaar. Groente koken hoef je voor de afwas ook niet te laten, dat is een kwestie van de pan omspoelen, diepvriesgroente, pot of vers. Als ik brood met camembert eet, kan ik daar een halve krop sla onder kwijt.
Ik ging ze net googlen. Die wil ik ook wel een keer.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:49 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
die Spaanse moet ik ook maar eens proberen, de Griekse bevalt goed, ik maak er altijd een salade van komkommer en feta bij.
Voor de volledigheid van mensen die het product niet kennen: het zijn zakken uit de diepvries.
Ik heb een periode gehad dat ik eigenlijk geen tijd had om te koken, en het geld ook nog niet binnenstroomde. Mijn redenering was toen om er toch aardig wat verse groente in te krijgen, en in aardappelpureepoeder zit relatief veel van de aardappel leek me. Volgens mij had je toen ook nog niet veel maaltijdsalades in de super. Putanesca maakte ik ook veel, vaak bliksoep met brood, k&k chili, noedels met de waterkoker en dan tjap tjoi bakken met kippevlees uit zo'n bouillonpotje, dat soort dingen. Als het maar met een dikke tien minuten klaar was, maar liever 5.quote:Op dinsdag 28 november 2017 19:55 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Ik ging ze net googlen. Die wil ik ook wel een keer.
Van het idee van aardappelpuree uit zakjes met andijvie gaan de rillingen toch over mijn rug. Dat lijkt me ook niet voedzamer dan een maaltijdsalade of zoiets.
Grappig, ik zou het alleen andersom zeggen. Sterker nog, ik zou zeggen skip het fruit, eet groente.quote:Op dinsdag 28 november 2017 22:20 schreef Sarasi het volgende:
Je kunt best af en toe de groente overslaan als je genoeg fruit eet.
Idem.quote:Op dinsdag 28 november 2017 22:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Grappig, ik zou het alleen andersom zeggen. Sterker nog, ik zou zeggen skip het fruit, eet groente.
Ja natuurlijk is dat beter, maar andersom is makkelijker en kan ook voor af en toe echt geen kwaad.quote:Op dinsdag 28 november 2017 22:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Grappig, ik zou het alleen andersom zeggen. Sterker nog, ik zou zeggen skip het fruit, eet groente.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |