abonnement Unibet Coolblue
pi_175247463
quote:
AMSTERDAM - De politie discrimineert een agente door haar te verbieden een hoofddoek te dragen tijdens het werk. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens bepaald in een zaak die was aangespannen door een agente in Rotterdam.

De vrouw, Sarah Izat, wil vanwege haar geloofsovertuiging ook tijdens haar werk een hoofddoek dragen, in combinatie met haar uniform. De politie staat dat niet toe, omdat de organisatie onpartijdig is en dat ook moet uitstralen.

Niet bindend
Uitspraken van het College zijn niet bindend. ,,Het College is deskundig en gezaghebbend en daarom vraagt een reactie ook een zorgvuldige voorbereiding. Uiteraard doet de politie dat in samenspraak met het ministerie van Justitie en Veiligheid, want de uiteindelijke bevoegdheid ligt bij de minister", heeft de politie al laten weten.

VVD en PVV maken in elk geval direct duidelijk dat zij vinden dat de minister het oordeel van het College niet over moet nemen. De partijen menen dat hoofddoekjes niet met een uniform gecombineerd mogen worden. „Waanzin”, noemt PVV-leider Wilders de uitspraak. „Het is maar goed dat dat College geen bindend uitspraken kan doen”, zegt VVD-Kamerlid Arno Rutte. Een uniform moet neutraal zijn, vindt de liberaal.
Bron



Toch wel bijzonder dat het een moslim is die een einde maakt aan deze discriminerende maatregel. Volgens mij zijn er nog steeds meer christenen bij de politie en dus potentieel meer lange gristenteentjes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')