Oh, ik dacht van plastic.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:20 schreef Tchock het volgende:
Cheddar is geen beschermde naam dus je mag het in principe overal opplakken. Van die hamburgerplakjes worden vaak grotendeels gemaakt van Goudse kaas en/of plantaardig vet. Echte cheddar is redelijk zeldzaam in vergelijking en cheddar geproduceerd in Cheddar al helemaal.
Cheddar is een dorpje in Engeland waar de kaas oorspronkelijk vandaan komt. Tegenwoordig wordt het op heel veel plekken gemaakt, mede dus omdat de naam niet beschermd is. Daardoor wisselt het ook zo van kwaliteit.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:22 schreef Jip141 het volgende:
Cheddar is toch Brits en Iers?
Echte cheddar heb ik het over. En dat is ook gewoon heel lekker.
Niet die smeltzout met 2% cheddar in onze supermarkten.
Hoewel Alber Heijns tegenwoordig bijna allemaal ook echte cheddar hebben. Kost wel wat.
Ah kijk dat wist ik niet.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:24 schreef Tchock het volgende:
[..]
Cheddar is een dorpje in Engeland waar de kaas oorspronkelijk vandaan komt. Tegenwoordig wordt het op heel veel plekken gemaakt, mede dus omdat de naam niet beschermd is. Daardoor wisselt het ook zo van kwaliteit.
Vergelijk hoe ze dat het Parmezaanse kaas hebben aangepakt en ze hebben een enorme kans gemist als je het mij vraagt.
Maar wel feta uit Denemarkenquote:Op woensdag 22 november 2017 18:23 schreef Jip141 het volgende:
In het VK eten mensen doorgaans het echte product volgens mij.
Net als dat wij hier doorgaans geen Poolse Gouda kaas eten.
Aanrader:quote:Op woensdag 22 november 2017 18:26 schreef Jip141 het volgende:
[..]
Ah kijk dat wist ik niet.
In ieder geval is de goedkope cheddar in Britse supermarkten echt 1000X beter dan goedkope cheddar bij ons.
Maar die goedkope zal dan wel niet uit Cheddar komen.
Ierse was ook heel lekker, beetje andere smaakaccenten.
Dat mag dus niet meer.quote:
Voor Gouda geldt natuurlijk hetzelfde als voor cheddar, al is de naam Gouda Holland wel een beschermde benaming.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:24 schreef Tchock het volgende:
[..]
Cheddar is een dorpje in Engeland waar de kaas oorspronkelijk vandaan komt. Tegenwoordig wordt het op heel veel plekken gemaakt, mede dus omdat de naam niet beschermd is. Daardoor wisselt het ook zo van kwaliteit.
Vergelijk hoe ze dat het Parmezaanse kaas hebben aangepakt en ze hebben een enorme kans gemist als je het mij vraagt.
Klopt. Ik weet van kennissen in de VS dat daar Gouda verkocht wordt die werkelijk niet te vreten is en niets met onze kaas te maken heeft.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:28 schreef freako het volgende:
[..]
Voor Gouda geldt natuurlijk hetzelfde als voor cheddar, al is de naam Gouda Holland wel een beschermde benaming.
Is dat echt overal zo?quote:Op woensdag 22 november 2017 18:30 schreef Tchock het volgende:
[..]
Cheddar heeft de "pech" dat de naam heel erg geassocieerd wordt met die plasticplakjes die nauwelijks kaas te noemen zijn en overal ter wereld op hamburgers worden gegeten.
Ja, dat is echt overal zo. Ik garandeer je dat er véél meer dan die smeltplakjes worden gegeten ter wereld dan "echte" cheddar. Een Brit zal je natuurlijk vertellen dat wat zij maken de echte Cheddar is (en die is ook heel lekker) maar feitelijk bestaat er dus niet zoiets als echte cheddar.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:31 schreef Jip141 het volgende:
[..]
Is dat echt overal zo?
In het VK dus totaal niet. En wellicht ook niet in andere landen met grote Britse invloed zoals bijvoorbeeld India?
Ik riep meteen: Cheddar? Ieuw dat is plastic in Londen.
En toen werd mij uitgelegd dat mensen dat in Nederland denken maar dat dat dus niet echt cheddar is.
Oh? Waarschijnlijk weer Poetin-fanboys van de Kremlin-loonlijst die me zo noemenquote:Op woensdag 22 november 2017 18:28 schreef Jip141 het volgende:
Ik lees net in NWS dat remlof op de loonlijst is van schimmige figuren die Nederland willen vernietigen.
Deze is wel lekker.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:28 schreef Tchock het volgende:
[..]
Aanrader:
https://www.npo.nl/keurin(...)5-11-2015/KN_1673131
En in schulden maken.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:30 schreef Jip141 het volgende:
Zuid-Europeanen zijn beter in claimen van dingen dus.
Ja, die koop ik ook wel eens Sowieso heeft de AH echt een topaanbod aan kaasjesquote:Op woensdag 22 november 2017 18:34 schreef Jip141 het volgende:
[..]
Deze is wel lekker.
[ afbeelding ]
AH sowieso.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:34 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ja, die koop ik ook wel eens Sowieso heeft de AH echt een topaanbod aan kaasjes
Ik begin bij de kaassectie van de AH altijd juist zachtjes te schelden, omdat er veeeeeeeeeeeel te veel keuze is en ik dan geen overzicht meer heb.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:34 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ja, die koop ik ook wel eens Sowieso heeft de AH echt een topaanbod aan kaasjes
Ja, dat herken ik wel. Had laatst na lang twijfelen zo'n tering dure AH Excellent Roquefort gekocht, was helemaal niet lekker.quote:Op woensdag 22 november 2017 18:36 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ik begin bij de kaassectie van de AH altijd juist zachtjes te schelden, omdat er veeeeeeeeeeeel te veel keuze is en ik dan geen overzicht meer heb.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |