abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 november 2017 @ 19:41:45 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175223937
Beste FOK!kers,

Tijden veranderen in een rap tempo, hetgeen tegenwoordig voor de meesten van ons tamelijk gunstig uitpakt. En nu ons land gisteren de 'race' om het Medicijnagentschap gewonnen heeft 14.gif, is de goede sfeer in Haarlem en omgeving duidelijk merkbaar. B:)B

Ter illustratie: men leeft absoluut niet in een perfecte wereld, dus blijven verbeteringen en een goede visie altijd welkom. Mark Rutte is daartoe prima in staat, dat is klip en klaar. Maar voorgaande decennia ging het economisch gezien lang zo vlekkeloos niet als nu. Hoewel wij er maar weinig last van hadden, hebben veel burgers en bedrijven alle gevolgen van de crisis aan den lijve ondervonden, oftewel flink in de portemonnee gevoeld mag je wel zeggen.

En nog steeds zijn er burgers te betreuren die zich overheidshalve door het nieuwe kabinet alsnog financieel in de steek voelen gelaten, zoals de protesterende wajonger met de symbolische lege portemonnee richting Tweede Kamer vandaag, maar evengoed blijft er voor de meesten van ons duidelijk sprake van een opwaarste spiraal. o|O

Maar goed, behalve de crisis vielen er in het verleden nog andere onaangename 'gebeurtenissen' te betreueren die in aanmerking kwamen voor duiding, en zelfs 'n soort 'rehabilitatie'. :o Neem onze kerk, beter bekend als de Rooms-Katholieke kerk, kwam destijds in opspraak door het bekende misbruikschandaal, waarvan de naweeën bij velen helaas ook nog altijd merkbaar zijn.

Enfin, het gebeurde valt helaas niet terug te draaien, maar in de jaren die daarop volgden zijn er drastische maatregelen aangekondigd. Deze hebben uiteindelijk geleid tot nader onderzoek. In 2010 heeft de commissie Deetman daartoe een aardige duit in 't zakje gedaan; het Vaticaan zelf - onder auspiciën van niemand minder dan paus Franciscus O-) die sinds zijn aantreden in maart 2013 een onderzoek heeft ingesteld - waaruit naderhand zelfs 'n aantal veroordelingen voortkwamen. En zo geschiedde! :s) :s) :s)

Wat kan ik zeggen? Seksueel misbruik blijft 'n walgelijk misdrijf, dat begrijpt men wel op FOK! En daarvoor hoeft men bij lange na niet van goeden huize te zijn om dat te kunnen beamen. Er ging toentertijd een heuse schok door de rooms-katholieke Kerk. :o Niemand kon geloven dat geestelijken tot deze dingen in staat konden zijn. :|W Onthutste leden en waardige priesters van de RK-kerk waren hier niet over te spreken }:|, en het massale karakter van het misbruik zette de Kerk uiteindelijk wereldwijd in een verkeerd daglicht. Vanwege het goede karakter dat de RK-kerk herbergt, zijn veel geduperden of nabestaanden reeds schadeloos gesteld.

Hoe wrang het ook zij: heel in de verte bestond hiervoor bij mensen van buiten de kerk zelfs enig begrip. ''Mixed emotions'', noemt men dat. Uiteindelijk legde het celibaat best een zware wissel op de hormoonhuishouding van deze normaliter zeer menselijke geestelijken in kwestie. :o Maar kerkelijk of niet, dat men zijn handjes thuis had moeten houden ís en blijft voor de meesten hierover een statement. De vinger wees telkens naar de kerk, maar jammer genoeg doken er recentelijk ook misbruikzaken op bij andersoortige instellingen in de sportwereld et cetera. :{w

Wat betreft de kerk: Enige jaren terug kwamen er ook zaken aan het licht die leken op misbruik in donkere ruimtes bij de Jehovah's. Aanvankelijk leek het te gaan om 'vage incidenten', maar als men denkt dat de kous daarmee af is voor hen komt men straks bedrogen uit. ''Wij katholieken hebben uiteindelijk adequaat gehandeld na verschillende onderzoeken. *) Er zijn destijds wijdverspreid over de Roomse Paden geestelijken overgeplaatst, geëxcommuniceerd of uit eigen initiatief afgetreden, tot enkele veroordelingen aan toe. Helaas zijn er gevallen waarbij gebrek aan bewijs geleid heeft tot het vrijuit gaan van geestelijken en zijn er intussen al 'n aantal van hen overleden, maar het zij zo!''

Mij dunkt, Huitings onthulling aangaande JG snijd thans gedegen hout. Gelet op het gisteren uitgegeven artikel is er, ongeacht een opgerichte stichting om misbruik binnen de geloofsgemeenschap aan de kaak te stellen, voor JG nog genoeg werk aan de winkel. *) De naargeestige veronderstelling dat het bij hen nog steeds 'n waar ''paradijs voor pedofielen'' is, getuigt van een duidelijk signaal dat hier nog flink orde op zaken gesteld zal moet worden. :s) :s) :s)

Als waardig katholieken die sinds jaar en dag het geloof uiterst serieus belijden O~) , waarbij dergelijke misstanden uiteraard niet worden getolereerd :N , adviseren wij nu de Jehovah's Getuigen met klem ons voorbeeld nauwkeurig te blijven volgen. Naar verluidt is er voor hen nog genoeg te doen.

Er komt al beweging in: de reactie van hun woordvoerder op RTV Noord doet namelijk vermoeden dat de goede wil er is om verfoeilijk misbruik tegen te gaan, op te sporen en uiteindelijk te bestraffen, want ''voorbeeld doet volgen.''

Gegroet,

Scjvb

====

'Jehovah's Getuigen moeten niet meer zwijgen over seksueel misbruik'
Gisteren, 15:13

quote:
Een aantal ex-Jehovah's Getuigen heeft een stichting opgericht om misbruik binnen de geloofsgemeenschap aan de kaak te stellen. Volgens de initiatiefnemers worden slachtoffers niet gehoord binnen de gesloten gemeenschap en wordt daders een hand boven het hoofd gehouden.



"Ik vind het belangrijk dat mensen met hun verhaal naar buiten treden", zegt Frank Huiting tegen RTV Noord. Hij is een van de oprichters van de stichting. "Ik hoop dat mijn verhaal anderen motiveert ook naar buiten te treden."

7 jaar oud

Huiting groeide op in de besloten gemeenschap van de Jehova's Getuigen. Toen hij 7 was, lokte de 17-jarige zoon van het hoofd van de gemeente hem naar boven. Terwijl leden van de geloofsgemeenschap beneden in de huiskamer de Bijbel bestudeerden, werd Huiting in zijn eigen slaapkamer misbruikt. Dat gebeurde geregeld, ruim drie jaar lang.

Toen Huiting jaren later zijn ouders vertelde wat hem was overkomen, besloten zij geen aangifte te doen. "Een ouderling raadde aan de zaak intern op te lossen en geen hulp van buitenaf te zoeken. Dat werd ook gezegd: aangifte moet je niet doen, dat schendt het aanzien van de organisatie. Dan komen er koppen in de krant en dat willen we niet."

'Paradijs voor pedofielen'

Het is volgens Huiting exemplarisch voor hoe de organisatie omgaat met misbruik. Eerder dit jaar publiceerde Trouw een serie reportages over misbruik binnen de Jehova's Getuigen. Slachtoffers spreken daarin van een "paradijs voor pedofielen" omdat het misbruik intern wordt opgelost. Leden van de kerk zouden daders daarbij in bescherming nemen.

Dat moet veranderen, vindt Huiting, die met andere ex-Jehova's Getuigen de stichting Reclaimed Voices oprichtte. Ze willen dat slachtoffers zich uitspreken en dat er professionele hulp voor ze komt. "Een ouderling moet niet tegelijk rechter, rechercheur en maatschappelijk werker zijn. Die deskundigheid hebben ze niet in huis. Er moet iets veranderen binnen deze geloofsgemeenschap."

Commissie-Deetman

Ook hoopt de stichting dat de overheid actie onderneemt en een onderzoek begint naar seksueel misbruik binnen de Jehova's Getuigen. Ze verwijzen daarbij naar de commissie-Deetman, die onderzoek deed naar seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk.

"Dit gaat om een maatschappelijk probleem. Kinderen zowel binnen als buiten de groepering lopen gevaar slachtoffer te worden van seksueel misbruik. Daarom roepen we de overheid op maatregelen te nemen om kinderen te beschermen."

Uitwassen

In een reactie aan RTV Noord laat een woordvoerder van de Jehova's Getuigen weten open te staan voor een gesprek met de stichting. De woordvoerder wil niet ingaan op het geval van Frank Huiting, maar zegt wel: "Dit soort uitwassen doet zich helaas voor in onze maatschappij, en dit verhaal laat zien dat kindermisbruik helaas ook bij ons voorkomt".

Volgens de woordvoerder is niet bekend hoeveel gevallen van seksueel misbruik er zijn geweest binnen de kerk. "We houden geen statistieken bij, maar het komt slechts incidenteel voor."

Frank Huiting roept Jehova's Getuigen op niet te zwijgen over misbruik

© nos.nl
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_176071290
Meldingen misbruik bij Jehovah's Getuigen stromen binnen
https://www.trouw.nl/reli(...)men-binnen~ac2f739b/

Nieuwe beerput gevonden.
pi_176071527
Religies..bah.
pi_176071699
Een goede visie en Mark Rutte in 1 zin? Ik weet niet, maar Rutte noemde een goede visie alleen maar belemmerend. Iets met de olifant die het zicht beperkt.
pi_176082783
Het artikel van die beste klokkenluider staat al vol fouten dus tja.

Er is totaal geen geheim klimaat of iets dergelijks. Iemand van wie bewezen is dat die zoiets gedaan is wordt gewoon uitgesloten.

Het is onzin dat iemand niet naar de politie zou mogen, alleen die verantwoordelijkheid ligt wettelijk gezien niet bij de organisatie maar bij de slachtoffers. JG zijn geen rechterlijke macht. Dus er iets mee doen, buiten uit geloofsgemeenschap sluiten, kan niet gebeuren.

Rotte appels heb je echter overal, ook onder getuigen.
pi_176082845
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:59 schreef MrAero het volgende:
Religies..bah.
Niet religieuzen bah.
JG doen er ten minste wat aan door uitsluiting.
Niet religieuzen komen verkrachtingen nog vele malen meer voor (ook verhoudingsgewijs) en veel meer doofpot verhalen want daar speelt het zich binnen een gezin af en zonder verdere groepen er om heen
pi_176089758
Kende een jaar of 20 geleden een meisje uit Voorburg. Zij en d,r zusje werden door pa en oom misbruikt maar dat wisten ze ten tijde van het geweld niet van elkaar. Een van de dochters heeft op haar 17e een abortus moeten plegen en heeft uiteindelijk, na 3 jaar therape, aangifye gedaan en de vader is voor 3 jaar de cel ingegaan.
Pas tijdens het politieonderzoek kwamen de zusjes erachter dat ze beide misbruikt waren. Ze werden door de vader tegen elkaar uitgespeeld en werd het gehandicapte broertje ontzettend gemanipuleerd.
Wat een sekte was dat zeg. En maar met de kinderen langs de deuren lopen.
Goed dat die beerput eindelijk open gaat. :Y
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_176089935
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:33 schreef bianconeri het volgende:
Het artikel van die beste klokkenluider staat al vol fouten dus tja.

Er is totaal geen geheim klimaat of iets dergelijks. Iemand van wie bewezen is dat die zoiets gedaan is wordt gewoon uitgesloten.

Het is onzin dat iemand niet naar de politie zou mogen, alleen die verantwoordelijkheid ligt wettelijk gezien niet bij de organisatie maar bij de slachtoffers. JG zijn geen rechterlijke macht. Dus er iets mee doen, buiten uit geloofsgemeenschap sluiten, kan niet gebeuren.

Rotte appels heb je echter overal, ook onder getuigen.
Dat is iets wat vrijwel standaard is binnen religieuze gemeenschappen; adviseren om het 'intern op te lossen'. Maar jij beweert natuurlijk dat daar geen sprake van is.
pi_176089970
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:34 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Niet religieuzen bah.
JG doen er ten minste wat aan door uitsluiting.
Niet religieuzen komen verkrachtingen nog vele malen meer voor (ook verhoudingsgewijs) en veel meer doofpot verhalen want daar speelt het zich binnen een gezin af en zonder verdere groepen er om heen
Heb je ook een bron voor deze wel heel dubieuze bewering?
pi_176096163
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:19 schreef Xa1pt het volgende:

Dat is iets wat vrijwel standaard is binnen religieuze gemeenschappen; adviseren om het 'intern op te lossen'. Maar jij beweert natuurlijk dat daar geen sprake van is.
Nee je maakt hier een aanname.
Iemand die zich bewezen aan misbruik schuldig gemaakt heeft wordt uitgesloten.
Dat is het enige wat JG kunnen doen als geloofsgemeenschap. Ze kunnen geen onderzoek doen want het is geen politie en geen straffen uitdelen (buiten uitsluiting) want het is geen rechterlijke macht.

Intern op te lossen is absoluut niet wat ik onder uitsluiting zie vallen.
Of iemand al dan niet aangifte doet is zijn of haar eigen zaak. Daar kunnen en mogen de ouderlingen niets over zeggen.
Die wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij het slachtoffer. Maar er wordt nou gedaan alsof er gezegd wordt dat je nergens over mag praten, politie nergens van mag weten.
Dat is gewoon een leugen.

quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:20 schreef Xa1pt het volgende:

Heb je ook een bron voor deze wel heel dubieuze bewering?
Logica.
Er wordt gedaan alsof dit onder religieuzen alleen maar voorkomt. Terwijl de meeste religieuzen nog wat moraal hebben. Bij niet religieuzen is er helemaal niets wat ze zou tegen gaan houden, vandaar dat je walgelijk gedrag daar ook veel meer ziet.

Natuurlijk heb je rotte appels overal zitten. Maar logischerwijs zie je het veel meer bij mensen die geen achterliggende morele besef hebben.

Daarnaast als je een gehele gemeenschap met elkaar hebt als geloof zal er veel meer op elkaar gelet worden en gezorgd worden. Ook richting politie en dergelijke als er iets is.
Onder niet religieuzen wordt er veelal veel kleiner geleefd waardoor iets binnen het gezin/familie blijft en dan echt niet uit gaat komen.

Oh en ongetwijfeld zijn er gewoon getallen te vinden hierover. Onderzoeken en noem maar op.
Is simpele logica.
pi_176096786
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:30 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee je maakt hier een aanname.
Iemand die zich bewezen aan misbruik schuldig gemaakt heeft wordt uitgesloten.
Dat is het enige wat JG kunnen doen als geloofsgemeenschap. Ze kunnen geen onderzoek doen want het is geen politie en geen straffen uitdelen (buiten uitsluiting) want het is geen rechterlijke macht.

Intern op te lossen is absoluut niet wat ik onder uitsluiting zie vallen.
Of iemand al dan niet aangifte doet is zijn of haar eigen zaak. Daar kunnen en mogen de ouderlingen niets over zeggen.
Die wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij het slachtoffer. Maar er wordt nou gedaan alsof er gezegd wordt dat je nergens over mag praten, politie nergens van mag weten.
Dat is gewoon een leugen.
Nou nee, dat is wat slachtoffers vaker aangeven. Jij hebt er belang bij om net te doen of dat niet waar is, daarmee ben je al minder betrouwbaar.

quote:
Logica.
Uit je duim gezogen onzin dus.
  † In Memoriam † vrijdag 29 december 2017 @ 01:57:44 #12
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_176098157
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:30 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee je maakt hier een aanname.
Iemand die zich bewezen aan misbruik schuldig gemaakt heeft wordt uitgesloten.
Dat is het enige wat JG kunnen doen als geloofsgemeenschap. Ze kunnen geen onderzoek doen want het is geen politie en geen straffen uitdelen (buiten uitsluiting) want het is geen rechterlijke macht.

Intern op te lossen is absoluut niet wat ik onder uitsluiting zie vallen.
Of iemand al dan niet aangifte doet is zijn of haar eigen zaak. Daar kunnen en mogen de ouderlingen niets over zeggen.
Die wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij het slachtoffer. Maar er wordt nou gedaan alsof er gezegd wordt dat je nergens over mag praten, politie nergens van mag weten.
Dat is gewoon een leugen.

[..]

Logica.
Er wordt gedaan alsof dit onder religieuzen alleen maar voorkomt. Terwijl de meeste religieuzen nog wat moraal hebben. Bij niet religieuzen is er helemaal niets wat ze zou tegen gaan houden, vandaar dat je walgelijk gedrag daar ook veel meer ziet.

Natuurlijk heb je rotte appels overal zitten. Maar logischerwijs zie je het veel meer bij mensen die geen achterliggende morele besef hebben.

Daarnaast als je een gehele gemeenschap met elkaar hebt als geloof zal er veel meer op elkaar gelet worden en gezorgd worden. Ook richting politie en dergelijke als er iets is.
Onder niet religieuzen wordt er veelal veel kleiner geleefd waardoor iets binnen het gezin/familie blijft en dan echt niet uit gaat komen.

Oh en ongetwijfeld zijn er gewoon getallen te vinden hierover. Onderzoeken en noem maar op.
Is simpele logica.
Wat een klinkklare nonsens.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_176098159
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:30 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee je maakt hier een aanname.
Iemand die zich bewezen aan misbruik schuldig gemaakt heeft wordt uitgesloten.
Dat is het enige wat JG kunnen doen als geloofsgemeenschap. Ze kunnen geen onderzoek doen want het is geen politie en geen straffen uitdelen (buiten uitsluiting) want het is geen rechterlijke macht.

Intern op te lossen is absoluut niet wat ik onder uitsluiting zie vallen.
Of iemand al dan niet aangifte doet is zijn of haar eigen zaak. Daar kunnen en mogen de ouderlingen niets over zeggen.
Die wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij het slachtoffer. Maar er wordt nou gedaan alsof er gezegd wordt dat je nergens over mag praten, politie nergens van mag weten.
Dat is gewoon een leugen.

[..]

Logica.
Er wordt gedaan alsof dit onder religieuzen alleen maar voorkomt. Terwijl de meeste religieuzen nog wat moraal hebben. Bij niet religieuzen is er helemaal niets wat ze zou tegen gaan houden, vandaar dat je walgelijk gedrag daar ook veel meer ziet.

Natuurlijk heb je rotte appels overal zitten. Maar logischerwijs zie je het veel meer bij mensen die geen achterliggende morele besef hebben.

Daarnaast als je een gehele gemeenschap met elkaar hebt als geloof zal er veel meer op elkaar gelet worden en gezorgd worden. Ook richting politie en dergelijke als er iets is.
Onder niet religieuzen wordt er veelal veel kleiner geleefd waardoor iets binnen het gezin/familie blijft en dan echt niet uit gaat komen.

Oh en ongetwijfeld zijn er gewoon getallen te vinden hierover. Onderzoeken en noem maar op.
Is simpele logica.
Grappig... Ik ben niet gelovig en toch zou ik, volgens de regels van de abrahamistische geloven, eerder kans maken om in de hemel te komen dan de meeste gelovigen die ik ken. En ik ken er genoeg.

Moreel compas linken aan geloof is een teken van geestelijke zwakte als je het mij vraagt. Daar is het inderdaad voor verzonnen, al die tijd geleden toen de wereld niet veel meer dan een barbaarse woestijn was. Dat klopt, maar aannemen dat er daarbuiten veel minder mensen zijn met een functioneel empathisch vermogen is wel heel erg kort door de bocht.
  vrijdag 29 december 2017 @ 05:18:32 #14
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_176099154
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 01:57 schreef Maharajah het volgende:

[..]

Grappig... Ik ben niet gelovig en toch zou ik, volgens de regels van de abrahamistische geloven, eerder kans maken om in de hemel te komen dan de meeste gelovigen die ik ken. En ik ken er genoeg.

Moreel compas linken aan geloof is een teken van geestelijke zwakte als je het mij vraagt. Daar is het inderdaad voor verzonnen, al die tijd geleden toen de wereld niet veel meer dan een barbaarse woestijn was. Dat klopt, maar aannemen dat er daarbuiten veel minder mensen zijn met een functioneel empathisch vermogen is wel heel erg kort door de bocht.
Doet me denken aan een verhaal van een vriend die in ergens in Afrika (weet niet meer welk land) sprak met een aantal nonnen. Hij vertelde hen dat Nederlanders niet zo gelovig zijn. Hun reactie: Ze waren geschokt dat er niet massaal gemoord en verkracht werd, want hoe kunnen mensen zonder geloof zich nou moreel goed gedragen?

Sommige mensen denken dus echt zo, dat je zonder religie in een soort barbaar veranderd.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_176099160
Het is meestal zo bij eng moreel denkende groepjes dat het juist daar fout gaat. Je komt er mee weg omdat de rest van de groep het niet wil zien. Dat heb je niet als je niet bij een groepje hoort.
pi_176099161
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 december 2017 05:18 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Doet me denken aan een verhaal van een vriend die in ergens in Afrika (weet niet meer welk land) sprak met een aantal nonnen. Hij vertelde hen dat Nederlanders niet zo gelovig zijn. Hun reactie: Ze waren geschokt dat er niet massaal gemoord en verkracht werd, want hoe kunnen mensen zonder geloof zich nou moreel goed gedragen?

Sommige mensen denken dus echt zo, dat je zonder religie in een soort barbaar veranderd.
Vraag hen maar eens hoe en wat men ziet onder kindermisbruik.
pi_176099196
DE RK kerk heeft het beter begrepen misschien. Je moet afkopen. Dat kan vanuit het geloof zelf al. God vergeeft wel.
pi_176099202
Zolang ze maar niet aan de deur komen om hun hart te luchten.
pi_176099208
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 06:20 schreef Beathoven het volgende:
Zolang ze maar niet aan de deur komen om hun hart te luchten.
Ze zijn dan ook altijd samen met een volwassene die hen de mond kan snoeren.
pi_176099283
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 06:23 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ze zijn dan ook altijd samen met een volwassene die hen de mond kan snoeren.
Maar dan ben jij getuige.
pi_176099286
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 06:54 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Maar dan ben jij getuige.
Ja. Maar zover komt het nooit. De jongere staat er altijd als een pop bij. Ik heb nog steeds geen goede manier gevonden daar mee om te gaan. De laatste tijd lijkt het weer in opkomst. En je weet/ziet het direct.
pi_176099877
quote:
Terwijl de meeste religieuzen nog wat moraal hebben. Bij niet religieuzen is er helemaal niets wat ze zou tegen gaan houden, vandaar dat je walgelijk gedrag daar ook veel meer ziet.
De kranten niet bijgehouden het afgelopen decennia?
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:53:18 #23
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_176106405
Ahum.

De nasleep van het misbruik door 'rotte appels van weleer' binnen het rooms katholieke kerkwezen blijft uiteraard nog goed voelbaar bij verschillende gedupeerden. *)
Dat geven wij grif toe, maar uiteindelijk hebben wij katholieken als waardig christenen zo langzamerhand al flink schoonschip gemaakt binnen het uiterst gelovige instituut de RK-kerk. :7

Het tamelijk strenge christelijke geloof, dat zich al geruime tijd als Jehovah's Getuigen manifesteert, ligt ons als gelovige Haerlemmers sinds jaar en dag nader aan 't hart, kan ik u vertellen. *) Echter, gelet op de uitlatingen omtrent zijn/ haar eigen geloofsbeweging en zulks in reactie op mede-FOK!kers, betwijfel ik ten zeerste of Bianconeri in hoogsteigen persoon wel degelijk echt tot de Jehovah's behoort van achter het toetsenbord, helaas. :{
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_176197191
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:53 schreef Xa1pt het volgende:

Nou nee, dat is wat slachtoffers vaker aangeven. Jij hebt er belang bij om net te doen of dat niet waar is, daarmee ben je al minder betrouwbaar.
Belang bij? Nee hoor totaal niet.

Mijn part gebeurt het overal, het is overal even erg dat het voorkomt en zulke rotte appels moeten echt wegwezen.
Ik vind het alleen heel erg dat er zulke leugens verteld worden. Bij de RKK is inderdaad gebleken dat ze de priesters in functie lieten en alles door lieten gaan ook al was het bekend.
Maar ik weet hoe dit binnen JG werkt, wat de ''richtlijnen'' zijn. De oppervlakkige richtlijnen zijn ook gewoon online te vinden dat die figuren uitgesloten worden.

Dus ik vind het zeer zwak dat die mensen over zoiets ergs met zulke leugens komen.

Daarnaast snap ik ook niet wat mensen nou van JG verwachten?
Het is een religieuze organisatie. Geen rechtbank en geen politie.
JG hebben geen recht om die aangifte te doen, kunnen niet onderzoek doen naar bepaalde dingen. Daar zijn de instanties voor. Daar moet het slachtoffer dan naar toe gaan.

JG doen wat ze kunnen met de uitsluiting. Zo iemand zou ook nooit meer in functie kunnen komen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 01:57 schreef Maharajah het volgende:

[..]

Grappig... Ik ben niet gelovig en toch zou ik, volgens de regels van de abrahamistische geloven, eerder kans maken om in de hemel te komen dan de meeste gelovigen die ik ken. En ik ken er genoeg.

Moreel compas linken aan geloof is een teken van geestelijke zwakte als je het mij vraagt. Daar is het inderdaad voor verzonnen, al die tijd geleden toen de wereld niet veel meer dan een barbaarse woestijn was. Dat klopt, maar aannemen dat er daarbuiten veel minder mensen zijn met een functioneel empathisch vermogen is wel heel erg kort door de bocht.
Dat heeft er meer mee te maken dat de meeste christenen alleen maar in naam christelijk zijn.
Die gaan vaak niet eens meer naar een kerk laat staan dat ze de Bijbel bestuderen.
Die roken als een ketter, doen mee aan de oorlog en ga maar door. Dingen die de Bijbel verboden heeft.
Dus tja dat zegt niet veel.

Ik zeg ook niet dat mensen die niet gelovig zijn dat zo maar gaan doen.
Alleen iemand die het wel is heeft een bepaalde stok achter de deur om het niet te doen.
Sociale druk, geloofsdruk, schaamte. Noem het maar wat je wilt.
Niet eens zo zeer met dit soort ernstige dingen maar ook in het klein.

quote:
10s.gif Op vrijdag 29 december 2017 01:57 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Wat een klinkklare nonsens.
Goede inhoudelijke redenatie waarom het nonsens is ^O^
  zondag 31 december 2017 @ 18:19:07 #25
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_176199268
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 17:20 schreef bianconeri het volgende:

Belang bij? Nee hoor totaal niet. Mijn part gebeurt het overal, het is overal even erg dat het voorkomt en zulke rotte appels moeten echt wegwezen.

Ik vind het alleen heel erg dat er zulke leugens verteld worden. Bij de RKK is inderdaad gebleken dat ze de priesters in functie lieten en alles door lieten gaan ook al was het bekend.
Ervan uitgaande dat u als spreekbuis van JG fungeert, gaarne uw zegje wilt doen en zulks, lijkt het me verstandig ook even de hand hierover in eigen boezem te steken. De RKK mag hoogstwaarschijnlijk priesters in functie hebben gelaten, en dat betreuren wij dan ook ten zeerste, maar wie weet hoeveel rotte appels bij jullie geloofsbeweging in stilte hun gang gingen, en heden nóg actief zouden kunnen zijn. ;)

Het kan zijn dat 'n enkeling nog er tussendoor glipt, de dans ontspringt of hoe je het noemen wilt, maar de laatse decennia is er van uit diverse bewegingen actie ondernomen om schoonschip te maken binnen de RKK. Vergeet niet dat het ook 'n flink 'gepuzzel' is om de onderste steen boven te krijgen, en dat leidt soms tot teleurstelling bij gedupeerden en hun dierbaren.

Wij als rooms-katholieken hadden het allemaal ook gaarne anders gezien, maar het zij zo.

quote:
Mijn part gebeurt het overal,
''Voor mijn part gebeurt het overal, maar toch vind u het overal waar het voorkomt even erg'', dat is wat u zegt? :o

Nou, ik zal u vertellen: voor mijn part gebeurt het gewoon nergens. ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:30 schreef bianconeri het volgende:

Er wordt gedaan alsof dit onder religieuzen alleen maar voorkomt. Terwijl de meeste religieuzen nog wat moraal hebben. Bij niet religieuzen is er helemaal niets wat ze zou tegen gaan houden, vandaar dat je walgelijk gedrag daar ook veel meer ziet.
Met deze uitspraak ben ik het absoluut met u eens, het wordt niet zelden doodleuk in de strijd geworpen om het christelijke geloof te bashen. Maar zie er dan ook eens wat vaker op toe dat bij Jehovah's Getuigen deze walgelijke en bovenal onwelriekende 'kussens' :6 ook eens flink opgeschud worden a.u.b. :|W
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')