#ANONIEM | donderdag 16 november 2017 @ 20:51 |
Morgen neemt een meid met Chinese roots mij mee naar een Chinees restaurant ergens in het verre buitenland. Nu weet ik dat onze Hollandse Chinees een echte Chinees doet kokhalzen en de tranen springen ze meteen in de hoogte hoe zijn landelijke trots te grabbel wordt gegooid aan de wansmakelijke Nederlandse veelvraten. Wie weet wat er allemaal verhollandst is aan onze Chinees? TS begint: die langwerpige kroepoek kennen ze heul nie daar en is er zit niet eens (of heel weinig) garnaal in. Wat klopt er nog meer niet aan onze Chinees? | |
RobinOok | donderdag 16 november 2017 @ 21:01 |
Ongeveer de helft van de kaart. Saté, babi pangang, tomatensoep, daging smoor, sambal, etc, etc. | |
nogeenoudebekende | donderdag 16 november 2017 @ 21:03 |
Mijn chinees is tegenwoordig ook cafetaria dus die hele lijst ook niet. | |
#ANONIEM | donderdag 16 november 2017 @ 21:09 |
Maar op die muur staat dan ook cafetaria of snackbar maar geen Chinees restaurant | |
PJR | donderdag 16 november 2017 @ 21:16 |
Alles zonder hont of kat. | |
#ANONIEM | donderdag 16 november 2017 @ 21:19 |
Alles klopt er niet. Echt helemaal alles. | |
Lunatiek | donderdag 16 november 2017 @ 21:31 |
Is dat verre buitenland China, of een ander ver buitenland? | |
#ANONIEM | donderdag 16 november 2017 @ 21:33 |
Laat ik niet te ver op mijn bestemming inzoemen maar het is het is fors meer dan 6 uur vliegen en er wonen veel Chinezen, maar het is niet China of iets anders daar in de buurt | |
PJR | donderdag 16 november 2017 @ 21:35 |
Ah, Somalië. | |
marzman | donderdag 16 november 2017 @ 21:40 |
Ga een keer in Rotterdam naar de Chinees dan zie je de verschillen. Dat je je eigen portie op een bord krijgt en mes en vork is al niet Chinees. | |
RobinOok | donderdag 16 november 2017 @ 21:53 |
Huh? Zijn er Chinese restaurants in Nederland (niet high end fancy pancy) die dat doen? Juist toch ook altijd schotels/schalen op een rechaudje? | |
WammesWaggel | donderdag 16 november 2017 @ 23:13 |
Sambal! | |
Speekselklier | vrijdag 17 november 2017 @ 01:25 |
Ooit in een chinees restaurant waar een touringcar met chinese touristen werd verwacht. Die kregen een buffetje op maat. Geloof je, daar lag niets herkenbaars en ook niets dat mijn maag zou accepteren. Zelfs mijn hond zou beledigd weglopen. | |
Geerd | vrijdag 17 november 2017 @ 01:38 |
Nou wat is dan wel echt chinees eten... | |
Lunatiek | vrijdag 17 november 2017 @ 01:56 |
In China Town gaan eten waar de echte Chinezen ook aan tafel gaan | |
Lunatiek | vrijdag 17 november 2017 @ 01:58 |
Ik vroeg het omdat de Deense Chinees anders smaakt dan de Nederlandse, maar evenmin Chinees. | |
LangeTabbetje | vrijdag 17 november 2017 @ 03:05 |
Eigenlijk zou je Chinees ook even beter moeten specificeren. China is nogal groot, en er zijn dus verscheidene verschillende keukens, (Kantonees, Shizhuan, etc). Je zou kunnen zeggen dat "Chinees" eten, hetzelfde terminologie is als "Europees", weet je dus nog niks. (anders dan dat je met stokjes eet). | |
yosander | vrijdag 17 november 2017 @ 03:11 |
Idd liep daar laatst in Den Haag langs een Chinees restaurant en zag er alleen maar Chinezen binnen zitten | |
marzman | vrijdag 17 november 2017 @ 07:20 |
Het is lang geleden dat ik met Nederlanders in een Chinees restaurant ben geweest moet ik toegeven (tegenwoordig kom ik alleen nog met mijn schoonfamilie in Chinese restaurants en die zijn half Chinees) maar volgens mij krijg je borden en een mes en een vork. Die heb ik als ik met mijn schoonfamilie mee ga niet meer gezien. Je krijgt dan zo'n rijstkommetje en chopsticks. | |
borbit | vrijdag 17 november 2017 @ 07:57 |
Meeste dingen komen wel uit China denk ik. Het eten natuurlijk niet. Maar je kan er van uit gaan dat de meeste chips in de kassa, stereo, telefoons van medewerkers en gasten allemaal uit China of toch in ieder geval die hoek van Azië komen. Rest van het interieur waarschijnlijk ook grotendeels. Maar het maakt niet echt uit of je daarvoor naar een Chinees restaurant gaat of een Hollandse snackbar. | |
Speekselklier | vrijdag 17 november 2017 @ 08:49 |
Ja maar dat zijn hoofdzakelijk 'europese' chinezen. | |
Speekselklier | vrijdag 17 november 2017 @ 08:51 |
ok, die met zwart haar en spleet-ogen. | |
Hallojo | vrijdag 17 november 2017 @ 08:53 |
De frikandellen en kroketten zijn vaak niet Chinees. | |
bonke | vrijdag 17 november 2017 @ 09:35 |
zoek eens op the food ranger die laat je zien wat er allemaal aan aziatisch spul te eten is | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 09:51 |
Maar wel een leeg bord. Niet zoals bij een Westers restaurants een opgemaakt bord met het gerecht dat jij persoonlijk bestelde. Je krijgt nog steeds schalen die je kunt delen. Dat de Hollanders dat vervolgens eerst op hun bord scheppen is wat anders. | |
Biekuh | vrijdag 17 november 2017 @ 10:57 |
Dit. Dingen zoals babi pangang zijn (obviously) niet chinees. Nasi ook niet. Een vraagje voor de connaisseurs: wordt Pekingeend überhaupt gegeten in China? Bij de dertien in een dozijn Chinees-Indische restaurants in mijn stad hebben ze het in ieder geval niet. Bij een of tweede goede restaurants wel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het authentiek Chinees is. | |
Hallojo | vrijdag 17 november 2017 @ 10:58 |
Eend wordt vrij veel gegeten, maar in Peking heet het geen Pekingeend. | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 11:06 |
Ja, echt wel. Een van hun nationale gerechten. Supertrots op. Verder is het ook gewoon een eendenras, waar ook andere gerechten mee worden gemaakt. Vandaar de verwarring misschien? | |
#ANONIEM | vrijdag 17 november 2017 @ 11:13 |
De meeste Nederlandse Chinese restaurants zijn "Chinees-Indisch" en hebben meer Maleisisch/Indonesische gerechten dan Chinese. Nederlandse woorden zoals "loempia", "nasi goreng", "kroepoek" en "taugé" zijn ook Indonesisch. (Van die gerechten met een-lettergreep-woorden zoals "foe yong hai", "tsjap tsjoi" en "koe lo yuk" zijn Cantonees/Chinees.) In China is het gebruikelijk dat je een ronde draaischijf op tafel hebt met alle gerechten erop. Iedereen kan daar dan wat van opscheppen. | |
FutureFairytale | vrijdag 17 november 2017 @ 11:15 |
(Peking)eend heeft elke Hollandse Chinees-Indiër wel dacht ik. Tenminste, waar ik ben geweest wel. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 november 2017 @ 11:30 |
Wel grappig dat iedereen over echt Chinees eten praat terwijl ze in Sichuan weer heel andere dingen eten als in Beijing. | |
Weltschmerz | vrijdag 17 november 2017 @ 11:50 |
Behalve de satékroket. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 november 2017 @ 11:54 |
Joh...je meent het. Iets anders: Weet je wat ik erg vind. Van die landgenoten die ook altijd naar Spanje of Turkije gaan en dan bij de laatste een Nederlands resort uitkiezen en dan bij de Chinees komen aanzetten: " Heeft u voor de kleintjes ook patat en frikandellen want dat andere (chinees eten) eten ze niet." | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 12:43 |
Is nog steeds alletwee Chinees hoor. | |
Biekuh | vrijdag 17 november 2017 @ 13:44 |
Thanks | |
borisz | vrijdag 17 november 2017 @ 13:45 |
Wat wel? | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 november 2017 @ 16:11 |
Verwacht maar een hoop ondefinieerbare etenswaren die vreselijk pittig kunnen zijn, maar bijzonder lekker zijn. | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 17:11 |
l Pittig? Chinees eten? Echt niet. Alleen Sichuanees eten, alle andere keukens in China niet. | |
yosander | vrijdag 17 november 2017 @ 17:48 |
We lieten een rasechte Chinees pekingeend recenseren in Rotterdam | |
tralalala | vrijdag 17 november 2017 @ 18:02 |
Een tijdje terug lieten ze bij één of ander programma Chinese koks Babi Pangang proeven, ze vonden het allemaal helemaal geweldig. | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 18:40 |
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus. [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 17-11-2017 19:21:10 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 17 november 2017 @ 19:15 |
Maar Kantonese eend is ook echt hartstikke lekker. | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 19:23 |
Eensch! Maar als je dan zo hoog van de toren blaast over hoe het hoort en klaagt over de snijwijze van de lente-uitjes, dan vind ik dat je ook hoort te weten dat hoisinsaus een Kantonese uitvinding is en niet Noord Chinees / Pekinees. | |
Id_do_her | vrijdag 17 november 2017 @ 19:39 |
Hunan, Sichuan, Kanton, Zhejiang, Jiangsu, Lu, Fujian en Anhui. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 november 2017 @ 19:44 |
??? En Lanzhou | |
Id_do_her | vrijdag 17 november 2017 @ 19:46 |
Naar ik weet niet één van de acht culinaire tradities. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 november 2017 @ 19:50 |
Het is geen haute cuisine, maar eten uit Lanzhou is volgens mij in heel China populair. | |
Id_do_her | vrijdag 17 november 2017 @ 19:52 |
Dat klopt ook wel. | |
yosander | vrijdag 17 november 2017 @ 21:58 |
Ooh goed om te weten! | |
Pietverdriet | vrijdag 17 november 2017 @ 22:02 |
Dat vind je in een Chinees Indisch restaurant< niet in een Chinees restaurant | |
RobinOok | vrijdag 17 november 2017 @ 22:28 |
Same difference, schat. Als mensen zeggen "ik ga zondag eten bij de Chinees in het dorp" bedoelen ze gewoon het Chinees Indische restaurant van dat dorp. Geen hond die zegt, "wie rijdt er even naar de Chinees-Indonees?" | |
yosander | zaterdag 18 november 2017 @ 01:11 |
Niet naar het album Chin. Ind. Spec. Rest. luisteren | |
Brandaris01 | zaterdag 18 november 2017 @ 12:39 |
Mijn broertje en zijn vriendin liepen op Kanaaleiland eens een onooglijk Chinees restaurantje binnen. Er zaten alleen maar Chinese gasten. Vriendinnetje heeft Chinese roots, dus zij kreeg de Sichuan-kaart in handen gedrukt. Die kaart beviel heel goed. Heb er inmiddels zelf een paar keer gegeten, van de Sichuan-kaart . Heel anders dan de gemiddelde Chinees. Maar het is ook weer niet zo dat het totaal onherkenbaar is. Net zoals in de standaard Chinees veel groente, knoflook, en soja-achtige sausjes. Maar dan veel scherper en lekkerder. Helaas bestaat dat restaurant niet meer. Ze hebben nu een andere eigenaar. Dus als iemand een vervanger weet die net zo goed is? | |
golfer | zaterdag 18 november 2017 @ 13:04 |
Sansan in Rotterdam komt aardig in de buurt van authentiek Sichuan eten. | |
probeer | zaterdag 18 november 2017 @ 13:10 |
China heeft zo veel verschillende regio's met verschillende keukens. | |
Brandaris01 | zaterdag 18 november 2017 @ 13:47 |
Dan ga ik dat eens proberen | |
RobinOok | zaterdag 18 november 2017 @ 14:20 |
Hier een voorproefje : https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/sansan/ | |
hugecooll | zaterdag 18 november 2017 @ 14:22 |
ff een n weghalen bij dungesnedenn (voorgerecht) | |
RobinOok | zaterdag 18 november 2017 @ 14:36 |
Ja, bedankt. | |
kawotski | zondag 19 november 2017 @ 16:25 |
De Tsja Chu, of Cha Shu, of Char Shiu. Geroosterd varkensvlees gerecht. Deze was altijd perfect bij mijn favoriete restaurant maar het is helaas geen 'populair' gerecht. Na wisseling van restaurant eigenaar is het geen schim meer van het ooit was. Wordt nu geserveerd met een lading taugé en ik heb zelfs eens bij een restaurant ergens in Noord-Holland vruchtjes uit blik in dat gerecht gehad. Jammer maar voor mij nooit meer. Ik weet ook niet welk restaurant het nog op de juiste wijze serveert. | |
Edwin_Posse | zondag 26 november 2017 @ 19:05 |
de klanten | |
qajariaq | zondag 26 november 2017 @ 19:40 |
| |
Kelderluik | zondag 26 november 2017 @ 20:20 |
Jij wilde beweren.... dat jij geen Chinees bent? | |
qajariaq | zondag 26 november 2017 @ 20:45 |
Dit is de inkopper dat ie mogelijk wel doet aan aan chinesen. | |
Deshain | zondag 26 november 2017 @ 20:56 |
In een 'echt' Chinees kan je alles verwachten wat ooit een vader en moeder heeft gehad. Die gasten vreten echt alles.. |