abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 15 november 2017 @ 10:36:25 #1
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175083664
registreer om deze reclame te verbergen
Toch een zeer interessante ontwikkeling in het land dat al tig jaar door Mugabe wordt bestierd.

Ik ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Veel slechter dan Mugabe kan het natuurlijk niet. Maar je weet niet wat voor charlatans nu de macht grijpen.

quote:
https://www.nu.nl/buitenl(...)ent-mugabe-vast.html
Leger Zimbabwe grijpt macht en zet president Mugabe vast

Het leger van Zimbabwe heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de macht overgenomen in het Afrikaanse land, meldt regeringspartij ZANU-PF. Volgens het leger zit president Robert Mugabe (93) vast, maar is hij in veiligheid. Het leger ontkent dat sprake is van een staatsgreep.

Woensdagochtend waren zeker drie explosies te horen in het centrum van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Ook zou er zijn geschoten in de wijk waar de ambtswoning van Mugabe staat. Plaatselijke bronnen melden dat de bevolking van Harare woensdagochtend wel gewoon aan het werk gaat.

Op de staatstelevisie zei een woordvoerder van het leger dat het niet gaat om een staatsgreep, maar om een "bloedeloze correctie". De actie was "alleen op criminelen gericht", die sociaal en economisch lijden in het land zouden veroorzaken. "We verwachten dat de situatie weer normaal wordt zodra we onze missie hebben volbracht", aldus generaal SB Moyo.

Ondanks de bezweringen van het leger, vertoont de machtsovername veel kenmerken van een staatsgreep. Strategische plekken in Harare zijn bezet en veiliggesteld, waaronder de staatsomroep. Een analist van de Zuid-Afrikaanse nieuwszender SABC zei woensdag: "Als het zich gedraagt als een coup, is het een coup."

President Jacob Zuma van Zuid-Afrika vraagt namens de Zuid-Afrikaanse Ontwikkelingsgemeenschap (SADC) de regering en het leger in Zimbabwe om op een vriendschappelijke manier de politieke problemen op te lossen. Zuma meldt tevens dat de SADC bereidt is om hierbij te helpen.

Mugabe vast

De recent ontslagen vicepresident Emmerson Mnangagwa (75) neemt voorlopig de leiding over regeringspartij ZANU-PF over, twitterde de partij. Het is nog onduidelijk wie de controle over het account heeft en de berichten in kwestie verstuurde.

''De 'first familie' is gisteravond vastgezet en is veilig'', aldus het account. Dat meldde ook dat ''Zimbabwe noch ZANU eigendom zijn van Mugabe en zijn vrouw''. De president werd omschreven als "een bejaarde man die is uitgebuit door zijn echtgenote".

Minister van Financin Ignatius Chombo is volgens een regeringsbron gearresteerd. Plaatselijke en Zuid-Afrikaanse media melden dat ook het hoofd van de jongerenafdeling van ZANU-PF, Kudzai Chipanga, en de directeur van de Zimbabwaanse inlichtingendienst, Albert Ngulube, zijn ingerekend.

Chombo en Chipanga behoren tot het politieke kamp rond Mugabes echtgenote Grace Mugage
Leger Zimbabwe: 'We willen criminelen rond Mugabe berechten'

'We willen criminelen rond Mugabe berechten'
Opvolging

Aanleiding voor de onrust is het ontslag van de binnen de strijdkrachten populaire Mnangagwa. De politicus werd eerder gezien als n van de favorieten om Mugabe op te volgen. Door zijn vertrek leek Grace Mugabe de beste papieren te hebben om op termijn president te worden. De opvolgingskwestie loopt hoog op vanwege de slechte gezondheid van de hoogbejaarde Mugabe.

De echtgenote van de president kon rekenen op de steun van de jongerenafdeling van ZANU-PF, die zich profileert als de "nieuwe generatie" binnen de Zimbabwaanse politiek. Dat kamp staat tegenover de "oude garde", die onder andere worden gesteund door de invloedrijke vereniging voor oorlogsveteranen, een overtuigd bondgenoot van Mnangagwa.

De veteranen verwelkomden de militaire machtsovername woensdag als een einde aan "grof machtsmisbruik" en een terugkeer naar "een echte democratie". Volgens veteranenwoordvoerder Chris Mutsvangwa zal het leger het land veranderen in een "moderne modelnatie".

Veteranen

Mnangagwa diende onder andere als minister van Defensie en hoofd van de inlichtingendiensten onder Mugabe en was verantwoordelijk voor de uitermate bloedige repressie van het Ndebele-volk in Noord-Zimbabwe in de jaren 80, waarbij duizenden burgers om het leven werden gebracht.

Na het ontslag van Mnangagwa stuurde president Mugabe ook diverse van diens vertrouwelingen de laan uit. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de hoogste commandant van het Zimbabwaanse leger, generaal Constantino Chiwenga, die eerder deze week al waarschuwde te zullen ingrijpen als Mugabe zijn koers niet wijzigde. Chiwenga werd door ZANU-PF beschuldigd van "landverraad", maar lijkt nu de touwtjes in handen te hebben.

Leger

Het leger vraagt andere veiligheidsorganisaties om "mee te werken voor het welzijn van ons land". Het waarschuwt daarnaast dat er op elke provocatie met een "passend antwoord" zal worden gereageerd.

Zimbabwaanse soldaten en gepantserde voertuigen blokkeren de wegen in het centrum van Harare naar de belangrijkste regeringskantoren, het parlement en de rechtbank.

Nederlanders

In Zimbabwe zijn op dit moment minimaal 420 Nederlanders. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vermoedelijk zijn er nog meer Nederlanders in het Afrikaanse land.

''Dit zijn de Nederlanders die zich op vrijwillige basis bij ons hebben geregistreerd, het werkelijke aantal kan veel hoger liggen", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Nederlanders die in Zimbabwe zijn, moeten binnen blijven en de media volgen over de ontwikkelingen, adviseert het departement. De geregistreerde Nederlanders hebben hierover een bericht gekregen via sms of e-mail. Het reisadvies is nog onveranderd, maar woensdag buigt het ministerie zich hier over.

De Amerikaanse ambassade in Harare heeft zijn personeel en Amerikaanse burgers eveneens geadviseerd binnen te blijven. De ambassade blijft woensdag gesloten voor publiek. Ook het Verenigd Koninkrijk verspreidt dat advies.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 november 2017 @ 10:39:12 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175083731
Wel apart, het leger meldt zelf dat het niet tegen Mugabe is, maar tegen 'de criminelen om hem heen'.

quote:
Firstly, we wish to assure the nation that His Excellency, The President, of the Republic of Zimbabwe, Head of State and Government and Commander in Chief of the Zimbabwe Defence Forces, Cde R.G Mugabe and his family are safe and sound and their security is guaranteed. We are only targeting criminals around him who are committing crimes that are causing social and economic suffering in the country in order to bring them to justice.

As soon as we have accomplished our mission we expect that the situation will return to normalcy.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175083763
Het is geen staatsgreep, dat zeggen ze zelf :')
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  woensdag 15 november 2017 @ 10:40:48 #4
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175083774
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:39 schreef heywoodu het volgende:
Wel apart, het leger meldt zelf dat het niet tegen Mugabe is, maar tegen 'de criminelen om hem heen'.

[..]

De vrouw van Mugabe met name.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:42:15 #5
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175083807
Waarschijnlijk lopen ze op het omvallen van Mugabe vooruit
  woensdag 15 november 2017 @ 10:47:22 #6
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175083911
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:42 schreef Hexagon het volgende:
Waarschijnlijk lopen ze op het omvallen van Mugabe vooruit
Ja. En de vrouw van Mugabe schijnt geprobeerd te hebben de vice-president te vergiftigen.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:49:12 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175083951
registreer om deze reclame te verbergen
Mugabe weg is een goed idee, maar of het nu beter wordt is 2
Maduro next?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175084013
Die Grace Mugabe lijkt mij echt een feeks van de buitencategorie, heeft recent ook met heel veel geluk Zuid-Afrika mogen verlaten nadat ze daar iemand in een hotel flink had verwond. Lijkt er op dat zij nu in ieder geval buitenspel wordt gezet.... al is de opvolger van Robert Mugabe dus ook al 75; wat een gerontocratie :')
pi_175084043
Echt veel slechter kan het niet worden. Behalve voor Mugabe en het elitegroepje om hem heen dan.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  Moderator woensdag 15 november 2017 @ 13:22:37 #10
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_175086852
Robert M. schijnt vast te zitten.
  woensdag 15 november 2017 @ 17:11:14 #11
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
  donderdag 16 november 2017 @ 17:07:29 #12
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175114011
Mugabe blijft tegensputteren. En ook Morgan Tsvangirai is zich ermee gaan bemoeien.

https://www.nu.nl/buitenl(...)iet-mee-vertrek.html
  donderdag 16 november 2017 @ 17:16:16 #13
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_175114225
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:39 schreef heywoodu het volgende:
Wel apart, het leger meldt zelf dat het niet tegen Mugabe is, maar tegen 'de criminelen om hem heen'.

[..]

Mugabe wordt daar toch nog wel als de Vader der Natie gezien. Als je die aanpakt heb je sowieso geen steun van het volk.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  donderdag 16 november 2017 @ 20:05:08 #14
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_175117710
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 17:16 schreef Euribob het volgende:

[..]

Mugabe wordt daar toch nog wel als de Vader der Natie gezien. Als je die aanpakt heb je sowieso geen steun van het volk.
Hoe is het mogelijk. Onder zijn bewind ging de gemiddelde levensverwachting can 63 naar 42 jaar.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 16 november 2017 @ 21:19:19 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175120134
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Hoe is het mogelijk. Onder zijn bewind ging de gemiddelde levensverwachting can 63 naar 42 jaar.
Net zo een held als Chvez, maar dan zonder olie.
Daarom bejubelen de usual suspects hem ook niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Sport donderdag 16 november 2017 @ 21:24:05 #16
164004 crew  TargaFlorio
pi_175120245
Het Zimbabwe van Mugabe is toch ook jarenlang een positief voorbeeld geweest voor Afrika?
  donderdag 16 november 2017 @ 21:24:10 #17
104871 remlof
Europees federalist
pi_175120246
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Hoe is het mogelijk. Onder zijn bewind ging de gemiddelde levensverwachting can 63 naar 42 jaar.
Dat is wel heel erg.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  donderdag 16 november 2017 @ 21:25:21 #18
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175120283
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Hoe is het mogelijk. Onder zijn bewind ging de gemiddelde levensverwachting can 63 naar 42 jaar.
Wow.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  donderdag 16 november 2017 @ 21:35:04 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175120602
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:24 schreef TargaFlorio het volgende:
Het Zimbabwe van Mugabe is toch ook jarenlang een positief voorbeeld geweest voor Afrika?
In de beginjaren wel maar daarna is Robert een beetje de weg kwijt geraakt
pi_175120611
Zimbabwanen zijn zeker fan van het motto 'Live fast, die young'.
  donderdag 16 november 2017 @ 21:38:18 #21
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175120688
Maar dat het opzij schuiven van Mugabe (of zijn dood) ineens een democratisch paradijs in Zimbabwe gaat opleveren is natuurlijk niet al te waarschijnlijk. Wat is de verwachting, gaan er nieuwe verkiezingen komen, wordt er een of andere legerleider tot keizer gekroond of ...
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  donderdag 16 november 2017 @ 21:54:06 #22
104871 remlof
Europees federalist
pi_175121225
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:38 schreef Janneke141 het volgende:
Maar dat het opzij schuiven van Mugabe (of zijn dood) ineens een democratisch paradijs in Zimbabwe gaat opleveren is natuurlijk niet al te waarschijnlijk. Wat is de verwachting, gaan er nieuwe verkiezingen komen, wordt er een of andere legerleider tot keizer gekroond of ...
Ik denk dat het leger bepaalt wie de volgende leider wordt.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  donderdag 16 november 2017 @ 22:14:01 #23
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175121916
De verwachting is dat zn opvolger het iig economisch wat beter zal aanpakken
https://fd.nl/economie-po(...)-herstel-in-zimbabwe
  donderdag 16 november 2017 @ 22:37:07 #24
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175122555
Ik las dat een katholieke priester zit te onderhandelen tussen het leger en Mugabe, is dat waar? :o
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175123592
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 22:14 schreef Hexagon het volgende:
De verwachting is dat zn opvolger het iig economisch wat beter zal aanpakken
https://fd.nl/economie-po(...)-herstel-in-zimbabwe
De lat ligt ook wel erg laag, veel slechter kan het niet.
  donderdag 16 november 2017 @ 23:18:26 #26
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175123608
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 23:17 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De lat ligt ook wel erg laag, veel slechter kan het niet.
Nouja, hij kan nog als een Papa Doc zijn onderdanen gaat opeten
pi_175123776
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 23:18 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nouja, hij kan nog als een Papa Doc zijn onderdanen gaat opeten
Erger kan altijd. Wat dacht je van Jean-Bedel Bokassa..
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:05:16 #28
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:23:33 #29
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175129146
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 23:27 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Erger kan altijd. Wat dacht je van Jean-Bedel Bokassa..
Een rolmodel. Hoezo?
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:52:39 #30
104871 remlof
Europees federalist
pi_175129681
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 23:18 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nouja, hij kan nog als een Papa Doc zijn onderdanen gaat opeten
Dat deed Idi Amin toch ook?
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_175132129
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Hoe is het mogelijk. Onder zijn bewind ging de gemiddelde levensverwachting can 63 naar 42 jaar.
Komt ook omdat aids vanaf de jaren tachtig in Afrika veel slachtoffers maakt
  vrijdag 17 november 2017 @ 16:41:24 #32
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175134934
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 14:10 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Komt ook omdat aids vanaf de jaren tachtig in Afrika veel slachtoffers maakt
#LeukeFeitjes
  vrijdag 17 november 2017 @ 17:01:46 #33
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175135217
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:24 schreef TargaFlorio het volgende:
Het Zimbabwe van Mugabe is toch ook jarenlang een positief voorbeeld geweest voor Afrika?
Zoals altijd stonden in de begindagen de communisten en socialisten te juichen, want Mugabe deed noemde zichzelf 'anti-coloniaal'.

Uiteraard is de uitkomst altijd hetzelfde, zie ook Khadaffi, Hussein, etcetera.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 19 november 2017 @ 12:58:34 #34
104871 remlof
Europees federalist
pi_175169546
Emmerson Mnangagwa is zojuist uitgeroepen tot nieuwe president.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  zondag 19 november 2017 @ 13:51:49 #35
38496 Perrin
Sapere aude
pi_175170487
quote:
2s.gif Op zondag 19 november 2017 12:58 schreef remlof het volgende:
Emmerson Mnangagwa is zojuist uitgeroepen tot nieuwe president.
Eens kijken wat voor puinzooi die er nu weer van gaat maken
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  zondag 19 november 2017 @ 14:09:15 #36
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175170744
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 november 2017 17:01 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Zoals altijd stonden in de begindagen de communisten en socialisten te juichen, want Mugabe deed noemde zichzelf 'anti-coloniaal'.

Uiteraard is de uitkomst altijd hetzelfde, zie ook Khadaffi, Hussein, etcetera.
Dat deed de VS ook.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_175171067
quote:
2s.gif Op zondag 19 november 2017 12:58 schreef remlof het volgende:
Emmerson Mnangagwa is zojuist uitgeroepen tot nieuwe president.
Nee, hij is uitgeroepen tot nieuwe partijleider. Mugabe is officieel nog steeds president.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_175171247
quote:
Volgende week komt het parlement met een motie om de president af te zetten. Het meest waarschijnlijke scenario is dat huidig partijleider Mnangagwa dan ook wordt aangesteld als interim-president.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/19/druk-op-mugabe-neemt-toe/
pi_175172676
Mnangagwa was minister van justitie verantwoordelijk voor etnische zuiveringen op bepaalde opstandige bevolkingsgroepen en overzag de keiharde repressie tegen de oppositie. Zat bovendien tot heel recent volledig op de lijn Mugabe. Weinig reden om aan te nemen dat deze coup iets inhoudelijks aan het Zimbabwaanse beleid zal veranderen, in ieder geval niet op het terrein van burger/mensenrechten. Met andere woorden lood om oud ijzer.
pi_175173203
Het zullen waarschijnlijk met name economische veranderingen zijn, dat is ook wel hard nodig in Zimbabwe. Je kunt ook niet verwachten dat door n machtsovername het hele land sociaal en politiek op z'n kop wordt gezet, zeker niet als de oude en nieuwe machthebber van dezelfde partij zijn.
pi_175184321
Inspirerende toespraak wel van die oude gek zeg :')
pi_175184489
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 22:40 schreef J.B. het volgende:
Inspirerende toespraak wel van die oude gek zeg :')
Viel me mee dat hij niet in slaap viel tijdens de toespraak.
  maandag 20 november 2017 @ 10:29:49 #43
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175189796
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 november 2017 17:01 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Zoals altijd stonden in de begindagen de communisten en socialisten te juichen, want Mugabe deed noemde zichzelf 'anti-coloniaal'.

Uiteraard is de uitkomst altijd hetzelfde, zie ook Khadaffi, Hussein, etcetera.
Weer lekker rancuneus.

Mugabe deed het in zijn beginjaren best okee, want economisch een van de sterkste landen in Afrika. Maar zoals het met dictators is, als ze van het padje af raken kom je er helaas niet zomaar vanaf.
  maandag 20 november 2017 @ 10:31:56 #44
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_175189833
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 10:29 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Weer lekker rancuneus.

Mugabe deed het in zijn beginjaren best okee, want economisch een van de sterkste landen in Afrika. Maar zoals het met dictators is, als ze van het padje af raken kom je er helaas niet zomaar vanaf.
Dat zijn grote, gewelddadige steunpilaar nu president lijkt te worden geeft niet gelijk veel goede moed.
Ik kan tellen
  maandag 20 november 2017 @ 10:34:20 #45
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175189870
quote:
2s.gif Op maandag 20 november 2017 10:31 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat zijn grote, gewelddadige steunpilaar nu president lijkt te worden geeft niet gelijk veel goede moed.
Nee, al denk ik niet dat Democratische hervormingen daar nu de hoogste prio zijn.
  maandag 20 november 2017 @ 10:38:32 #46
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_175189986
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 10:34 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nee, al denk ik niet dat Democratische hervormingen daar nu de hoogste prio zijn.
Economisch zal hij vast ook niet erg vooruitstrevend zijn. Dit is de oude garde die de macht grijpt.
Ik kan tellen
pi_175199739
quote:
2s.gif Op maandag 20 november 2017 10:38 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Economisch zal hij vast ook niet erg vooruitstrevend zijn. Dit is de oude garde die de macht grijpt.
Klopt, iemand die in de jaren 70 leiding gaf aan terroristische aanslagen op vrouwen en kinderen en in de jaren 80 genocide pleegde op de Ndebele in Matabeleland.
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
pi_175221489
Wat eigenlijk niet meer verwacht werd is toch nog gebeurd: Mugabe is zowaar alsnog opgestapt.

President Mugabe van Zimbabwe afgetreden; Mnangagwa nieuwe sterke man

https://nos.nl/artikel/22(...)euwe-sterke-man.html
  dinsdag 21 november 2017 @ 19:05:55 #49
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_175223184
En er gaat helemaal niks veranderen.
Ouwe Cecil draait zich weer eens om in zijn graf. :P
#ivorytowerlivesmatter
pi_175223227
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 19:05 schreef Hyperdude het volgende:
En er gaat helemaal niks veranderen.
Ouwe Cecil draait zich weer eens om in zijn graf. :P
Ian Smith had gelijk.
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
  Moderator donderdag 23 november 2017 @ 04:05:20 #51
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_175252292
quote:
How Zimbabwe Freed Itself of Robert Mugabe
Thirty-seven years after he brought independence to the last outpost of the British Empire in Africa, Robert Gabriel Mugabe’s Zimbabwe is no more. Mugabe’s resignation, announced in Harare on Tuesday, ushers in a new era for his country, and his continent. At ninety-three, Mugabe was the last of Africa’s generation of modern founding Presidents. His resignation came after a tumultuous eight days in which the Zimbabwean Army intervened in the political process for the first time in the country’s history, thousands of Zimbabweans marched and danced in delirium in the streets, and Mugabe addressed the nation to resign, only to pull back in a final act of spectacular brinkmanship, before resigning when Parliament threatened him with the ignominy of impeachment. (New Yorker).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_175253231
Bram Vermeulen is even langs het zeer onbenaderbare sjieke woonverblijf van Mugabe geweest. Met een nu wel heel bekende buurman https://nos.nl/l/2204144
pi_175281156
Als de nieuwe president enigszins verstand heeft maakt hij het aantrekkelijk voor blanke boeren om terug te keren, hun expertise in te zetten, en zo geleidelijk aan weer een vruchtbaar land te maken. Uiteindelijk zal dit een behoorlijk trickle-down effect hebben op gemeenschappen in de nabije omgeving en perspectief bieden voor zwarte Zimbabwanen om geld te verdienen en in de volgende generaties te kunnen investeren enigszins.
pi_175284153
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:40 schreef DeParo het volgende:
Als de nieuwe president enigszins verstand heeft maakt hij het aantrekkelijk voor blanke boeren om terug te keren, hun expertise in te zetten, en zo geleidelijk aan weer een vruchtbaar land te maken. Uiteindelijk zal dit een behoorlijk trickle-down effect hebben op gemeenschappen in de nabije omgeving en perspectief bieden voor zwarte Zimbabwanen om geld te verdienen en in de volgende generaties te kunnen investeren enigszins.
Vergeet het maar....
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
  vrijdag 24 november 2017 @ 18:37:05 #55
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175284268
Hij komt uit dezelfde partij. Het zal me benieuwen.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_175285001
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 18:31 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Vergeet het maar....
Omdat?
  vrijdag 24 november 2017 @ 19:23:25 #57
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175285025
Niemand investeert zolang ZANU-PF aan de macht blijft.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  vrijdag 24 november 2017 @ 19:44:17 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175285333
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:40 schreef DeParo het volgende:
Als de nieuwe president enigszins verstand heeft maakt hij het aantrekkelijk voor blanke boeren om terug te keren, hun expertise in te zetten, en zo geleidelijk aan weer een vruchtbaar land te maken. Uiteindelijk zal dit een behoorlijk trickle-down effect hebben op gemeenschappen in de nabije omgeving en perspectief bieden voor zwarte Zimbabwanen om geld te verdienen en in de volgende generaties te kunnen investeren enigszins.
Zelfs hier lopen grote delen van de bevolking te brullen als je dit soort beleid voert, Nederland aantrekkelijk maken voor investeerders? Moet je eens kijken hoe er hier een ophef is over het beleid van Rutte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175293334
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 19:21 schreef Slaro het volgende:

[..]

Omdat?
Onder zijn verantwoordelijkheid werden ruim 20000 Ndbele vermoord door de Noord Koreaans getrainde 5e brigade. Hij is er alleen maar om de belangen van het leger en hemzelf veilig te stellen.
Ik ben blij dat oom Bob, de grote bevrijder, eindelijk opgerot is, en duizenden Zimbo's met mij maar dit gaat geen verandering brengen.
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
pi_175293629
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 03:07 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Onder zijn verantwoordelijkheid werden ruim 20000 Ndbele vermoord door de Noord Koreaans getrainde 5e brigade. Hij is er alleen maar om de belangen van het leger en hemzelf veilig te stellen.
Ik ben blij dat oom Bob, de grote bevrijder, eindelijk opgerot is, en duizenden Zimbo's met mij maar dit gaat geen verandering brengen.
Omdat Mugabe op dat moment onder grote politieke druk stond, nu is de situatie en druk anders, nu zal men juist voorspoed verwachten.
  zaterdag 25 november 2017 @ 07:54:08 #61
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_175293967
Hij kan niet op dezelfde manier verder als Mugabe. Dan heb je rellen. En goed ook.
Het volk wil veranderingen en de geest is uit de fles.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  zaterdag 25 november 2017 @ 08:36:37 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175294233
Het zal me verbazen als er veel gaat veranderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175310400
Klassieker. Mugabe go to hell!

"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
  dinsdag 28 november 2017 @ 17:23:21 #64
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_175364896
The king is dead, long live the king!

189b62c.jpg
reset
pi_175918995
Mnangagwa lijkt te breken met het desastreuze landbouwbeleid van Mugabe:
http://abcnews.go.com/Int(...)s-newleader-51949115

En lijkt verder in te zetten op een economische revival door het aantrekken van buitenlandse investeringen en corruptiebestrijding:
http://www.aljazeera.com/(...)171220182317654.html

Vooralsnog lijkt het in Zimbabwe dus de goede kant op te gaan.
  vrijdag 22 december 2017 @ 13:33:49 #66
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175920226
Het probleem erkennen is in ieder geval het begin van de oplossing.

Benieuwd of hij ook wat gaat waarmaken
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:37:27 #67
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_179994659
Deze maar eens een zwieper geven. Er zijn binnenkort verkiezingen. Maar helemaal fraai gaat het natuurlijk niet.

https://nos.nl/artikel/22(...)sident-zimbabwe.html
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:39:54 #68
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_179994704
Waarom kan het daar nou eens niet een keer normaal zoals hier? :{
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 19:07:21 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179995119
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:
Waarom kan het daar nou eens niet een keer normaal zoals hier? :{
Afrika
Triest maar waar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 19:27:19 #70
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_179995531
Probleem is dat de gewone mensen daar, zoals jij en ik, gewoon vrede willen en een normale gang van zaken zonder geweld. En dan heb je een handjevol klojo's die teveel adrenaline in hun aderen hebben en geld en macht willen.

Dat zie je overal in de wereld.

Ik denk zelfs dat je als je aan het volk overlaat in het Midden-Oosten bijvoorbeeld, dat die ellende daar binnen een paar jaar helemaal is opgelost.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')