abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 14 november 2017 @ 22:50:10 #176
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175078284
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 21:04 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Als je met je eigen generatie bezig bent, ben je automatisch ook bezig met jezelf. En er is nota bene een hele politieke partij voor een bepaalde bevolkingsgroep opgericht zodat ze zichzelf nog georganiseerder kunnen spekken ten koste van de rest. En dan zijn twintigers zo met zichzelf bezig? Laat me niet lachen.

Overigens zijn 55 plussers eerder te benijden, die hebben betere tijden gekend. Dat ze de ellende niet zagen aankomen kun je hen net zo goed, of eigenlijk beter, verwijten dan jongere generaties die het niet eens hebben zien veranderen.
Wat zijn betere tijden. Als het om sociale voorzieningen gaat en vaste contracten moet ik je gelijk geven. Veel andere zaken zou je als jongere niet mee willen ruilen. Lang niet alles was beter. Maar wat mij betreft hoeven de sociale voorzieningen en vaste contracten niet te verdwijnen. Niet voor jong en niet voor oud.

Laten we aub niet om de huizen een discussie beginnen. Want in de jaren 80 was er ook woningnood en voor jongeren onbetaalbaar. Niet voor niets geen woning geen kroning en kopen was er voor jongeren niet bij met 13% rente en de enorme jeugdwerkloosheid viel dat tegen. Maar door de collectiviteit onder jongeren destijds is het alsnog goed gekomen.

Vergeet ook niet dat jongeren die nu gekocht hebben en 2% rente straks spekkoper zijn tenzij je die alles wil afnemen als ze alles afgelost hebben.


Zoveel verschil tussen de jaren 80 en de tijd omstreeks 2008 is er feitelijk gezien niet als het om de jongeren gaar. Verschil zit hem in de collectiviteit tussen jongeren.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175078308
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Dit dus. Wat een mongolen zeg
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
pi_175078820
En als 55-plusser word je tijdens een functioneringsgesprek tussen mond en lippen door beoordeeld door een wat jongere griet die vindt dat je trager wordt. Terwijl dezelfde leidinggevende nog trager werkt gelijk met haar overige oudere leidinggevenden. Maar niemand die boven hen staat, durft daarover een oordeel te vellen.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
  woensdag 15 november 2017 @ 01:31:36 #179
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175080492
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ja joh, net zo makkelijk allemaal... Jolet de Zweefteef weet wel wat goed voor u is.
Jolet de zweefteef😁😁 leuk gevonden.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 01:53:15 #180
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175080540
Als je werkelijk moet verhuizen voor je werk heet dat gewoonlijk "elders een nieuw bestaan opbouwen". Dus ook wat je hebt opgebouwd, achter je laten.

Het hoeft geen drama te zijn als dat niet geheel vrijwillig is, maar dan moet er wel iets tegenover staan. Dus niet de pushfactor van korten op een uitkering, maar pullfactoren als
- baangarantie tot je pensioen (anders is het zinloos om een zo ingrijpende verandering van je leven te doen op die leeftijd)
- bemiddeling bij het kopen/huren van een nieuwe woning en verkoop van de oude woning
- verhuiskostenvergoeding
- extra verlof en een vergoeding voor een bezoek aan het land van herkomst

Heeft geen zin btw want iedereen weet dat het enorm moeilijk is om als 55+er ergens op gesprek te mogen komen, laat staan dat je die baan ook krijgt. En je wordt er net zo snel weer uitgeflikkerd. Ze zijn vaak duur, bijvoorbeeld omdat hun gezondheid achteruit gaat, of die van hun ouders (mantelzorgverlof).
Veel 55+ers die ik erover sprak gaven bovendien aan dat leren en aanpassen aan nieuw werk lastiger wordt naarmate je ouder wordt. Dus even omscholen lukt niet altijd zo makkelijk.

Bottomline is dat we de kennis en ervaring van de oudere werknemers niet goed op waarde schatten.
  woensdag 15 november 2017 @ 01:59:53 #181
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_175080561
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:04 schreef Scjvb het volgende:

Met dank aan schrijfster Maaike Homan voor RTL Z

25 jaar, waarschijnlijk single, Mevrouw Homan moet nog een jaartje of 30 levenservaring opdoen voordat ze hier over mee kan praten. Wat een doos.

Daarnaast moet ik ook wel zeggen dat veel van mijn 55+ collega's, in hun 'gouden kooitje', vreselijk negatief zijn. Absoluut niet meer in staat om te zien wat ze hebben. En als ze dan ontslagen worden en er achter komen dat ze het niet meer hebben, dan worden ze alleen nog maar negatiever, en ligt de schuld bij iedereen behalve hen zelf.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 15 november 2017 @ 03:29:57 #182
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175080728
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 01:59 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Daarnaast moet ik ook wel zeggen dat veel van mijn 55+ collega's, in hun 'gouden kooitje', vreselijk negatief zijn. Absoluut niet meer in staat om te zien wat ze hebben. En als ze dan ontslagen worden en er achter komen dat ze het niet meer hebben, dan worden ze alleen nog maar negatiever, en ligt de schuld bij iedereen behalve hen zelf.
Het zou beter zijn als 40+ beter in de arbeidsmarkt zou liggen, zodat ze wat makkelijker naar een andere werkgever kunnen voor een reality check.
Van die lui die al 25 jaar met elkaar samenwerken en alle veranderingen blokkeren "omdat dat vroeger ook niet lukte" wordt een bedrijf ook niet beter.
Juist als je weet dat je moeilijk elders aan de slag kunt doe je er alles aan om in die gouden kooi te kunnen blijven.
  woensdag 15 november 2017 @ 04:58:51 #183
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_175080878
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 03:29 schreef Lunatiek het volgende:

Juist als je weet dat je moeilijk elders aan de slag kunt doe je er alles aan om in die gouden kooi te kunnen blijven.
Geeft je geen excuus om niet te zien wat je wel hebt.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_175081165
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:04 schreef Scjvb het volgende:
Gewaardeerde lezer,

Het zijn voortvarende tijden. Nu het de meesten van ons economisch gezien steeds meer voor de wind gaat, ziet de overheid er uiteraard ook heil in dat een toenemend aantal vacatures het daglicht ziet om economisch goed 'in de race te kunnen blijven'. Immers, hoe meer banen, hoe beter! [ afbeelding ]

Wij in het Haerlemsche :Y) :9 , maar uiteraard ook andere waardigheidsbekleders in Nederland c_/ , zien bij een fors toenemend aantal werklozen dat de animo om aan de bak te komen er is. *) Er blijven 'gevallen' te betreuren, waarbij de inspiratie om al het mogelijke hiervoor te doen het laat afweten. Hierover krabben we ons in het Haerlemsche soms best nog eens achter de oren, kan ik u vertellen. :|W :o :{

Enfin, gisteravond in de Jopenkerk sprak ik hierover met een collega, en wel onder genot van een Jopen Mooie Nel :9~ :9 tevens best 'n bijzonder ambachtelijk Haarlems biertje. B:)B Maar goed, men kijkt vaak de jongeren erop aan thuis te 'lamzakken', dat is verder niets nieuws. Echter gaat met helaas met sommige 55-plussers ook wat minder goed waar het aankomt op inspiratie als er ůůk van hen weer wat gevraagd wordt. Deze mensen, net als jongeren mensen van allerlei pluimage met een grote diversiteit aan achtergronden en een bepaalde levenservaring, worden door kundige consulenten (waaronder van het UWV) waardig begeleid naar passend werk. :B

Wat kan ik zeggen? Geheel binnen de mogelijkheden van cliŽnten vindt niet zelden omscholing plaats, teneinde de 55-plussers in kwestie binnen een redelijk tijdsbestek klaar te stomen voor 'n andersoortige functie dan in het verleden. *)
Jammer genoeg komt het regelmatig voor dat men een nieuwe baan en de nodige inzet daartoe niet accepteert. Dit kan voortkomen uit het gegeven dat het vanuit iemands referentiekader bezien 'iemands eer te na kan komen'. ;( ,,Men zou er niet genoeg op vooruitgaan, of volgens eigen zeggen gaan werken onder zijn/ haar kunnen of tegen zijn zin ergens anders moeten gaan wonen.'' [ afbeelding ]

We leven anno 2017 in een hectische samenleving waar men wordt geacht gezamenlijk flink de schouders eronder te houden nu het allemaal economisch zo goed gaat. Er wordt prima voor onze burgers gezorgd, waarbij de Grote Taart door Rutte III langzamerhand zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt. :Y) :9 Uiteindelijk heeft Rutte II de afgelopen jaren haar stinkende best gedaan ons uit de crisis te trekken, dus 'voor wat hoort wat'. ;)

Anders dan in verschillende uithoeken ter wereld verstrekt men van overheidswege sinds jaar en dag voldoende bijstand aan mensen met 'time outs', waaronder zich zowel een diversiteit aan medische als psychische klachten scharen. :o
In het Haerlemsche bestaat uiteraard voldoende begrip voor onmacht, maar trots of ongenoegen over beloningen voortkomend uit het verrichten van werk kan niet op onze steun rekenen. [ afbeelding ]

Mij dunkt, wanneer men de kans geboden krijgt na eventueel lang hebben zitten kniezen :|W , zal men toch echt alle zeilen moeten bijzetten om te zien of men serieus kan slagen. :o Hoewel vrouwen zich in de regel toch ietwat representatiever weten op te stellen tijdens een solicitatiegesprek, wordt bij 55 plussers van het mannelijke geslacht uiteraard ook een beroep gedaan op hun capaciteiten en tevens goede wil. *) En dat geldt zowel voor sollicitanten naar wat hogere functies als lagere functies, gewoonweg omdat iedere werkloze (tijdelijk uitkeringsgerechtigde) nu eenmaal anders is. ;)

Houding speelt inderdaad een cruciale rol, want acceptatie van werk 'onder iemands kunnen', omdat de goede wil aanwezig is en desnoods ergens anders gaat wonen om die aangewezen maar bovenal passende job te kunnen aanvaarden, zal door cliŽnten serieus in overweging genomen dienen te worden. *) Er kunnen natuurlijk ook andere kwesties spelen, bijvoorbeeld overmoedigheid bij sollicitanten die denken op korte termijn iets te kunnen vinden maar van een koude kermis thuiskomen. :|W
Het laatste kan immers leiden tot frustraties die soms jammerlijk op de verkeerde persoon afgewenteld wordt. [ afbeelding ]

Welnu, gelet op de kop van het artikel is er best nog werk aan de winkel om nog meer resultaat te bereiken, maar men is al flink op de goede weg en dat spreekt voor zich. o|O Het langzaam maar zeker toenemend aantal vacatures zorgt na 'mindere tijden' wederom voor een aantrekkende arbeidsmarkt, hetgeen economisch gezien onder Rutte III alleen maar getuigt van 'n voortvarend goed ;) en daar drinken we vanavond wederom 'n Jopen op. B:)B

Met dank aan schrijfster Maaike Homan voor RTL Z beŽindig nu de OP, maar voor straks wens ik de lezer uiteraard een fijne avond toe!! [ afbeelding ]

Scjvb

====

Werkloze 55-plusser 'mag zich best wat flexibeler opstellen'

[ afbeelding ]
Oudere werkzoekenden bij de Inspiratieplusdagen georganiseerd door het UWV. Beeld © ANP

[..]

Begrijpelijke post... Maar ik snap ook heel goed dat men niet bereid is van een 30+ euro per uur baantje naar 12 euro per uur te gaan en dat soort fratsen. 'Meneer de advocaat moet toch echt in de supermarkt gaan werken als hij ze eindelijk kan overtuigen dat hij naast procederen ook kassa's kan bedienen' - achtige scenario's zijn natuurlijk ook cringe. Zeker als je daar voor dan moet verhuizen. Dit is een overdreven voorbeeld maar heb wel bijna zulke erge gevallen gezien in de omgeving hier.
  woensdag 15 november 2017 @ 09:16:46 #185
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175082330
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 01:53 schreef Lunatiek het volgende:
Als je werkelijk moet verhuizen voor je werk heet dat gewoonlijk "elders een nieuw bestaan opbouwen". Dus ook wat je hebt opgebouwd, achter je laten.

Het hoeft geen drama te zijn als dat niet geheel vrijwillig is, maar dan moet er wel iets tegenover staan. Dus niet de pushfactor van korten op een uitkering, maar pullfactoren als
- baangarantie tot je pensioen (anders is het zinloos om een zo ingrijpende verandering van je leven te doen op die leeftijd)
- bemiddeling bij het kopen/huren van een nieuwe woning en verkoop van de oude woning
- verhuiskostenvergoeding
- extra verlof en een vergoeding voor een bezoek aan het land van herkomst

Heeft geen zin btw want iedereen weet dat het enorm moeilijk is om als 55+er ergens op gesprek te mogen komen, laat staan dat je die baan ook krijgt. En je wordt er net zo snel weer uitgeflikkerd. Ze zijn vaak duur, bijvoorbeeld omdat hun gezondheid achteruit gaat, of die van hun ouders (mantelzorgverlof).
Veel 55+ers die ik erover sprak gaven bovendien aan dat leren en aanpassen aan nieuw werk lastiger wordt naarmate je ouder wordt. Dus even omscholen lukt niet altijd zo makkelijk.

Bottomline is dat we de kennis en ervaring van de oudere werknemers niet goed op waarde schatten.
Natuurlijk als je op die manier een keuze kunt maken ziet het er al een stuk aantrekkelijker uit. Een verhuizing kost altijd geld. En dat gaat niemand zomaar uitgeven voor onzekerheden. Dat is niet alleen voor 55plussers het geval maar ook jongeren die net gesetteld zijn.

Of het mkb je dit soort regelingen kan aanbieden betwijfel ik. Lijkt me sterk dat een willekeurige bakker je hiermee helpt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 09:31:42 #186
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175082548
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 01:59 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

25 jaar, waarschijnlijk single, Mevrouw Homan moet nog een jaartje of 30 levenservaring opdoen voordat ze hier over mee kan praten. Wat een doos.

Daarnaast moet ik ook wel zeggen dat veel van mijn 55+ collega's, in hun 'gouden kooitje', vreselijk negatief zijn. Absoluut niet meer in staat om te zien wat ze hebben. En als ze dan ontslagen worden en er achter komen dat ze het niet meer hebben, dan worden ze alleen nog maar negatiever, en ligt de schuld bij iedereen behalve hen zelf.
Het is normaal dat ouderen minder flexibel zijn. Natuurlijk is het niet reŽel om mijn voorbeeld als normaal te zien. Maar zoals ik al zei heb ik tot mijn 40 ste gezworven van werkgever naar werkgever en een tijdje als freelancer gewerkt in Duitsland, Frankrijk en in het MO. Dan had ik ook nog de dioloma's om dit te kunnen ondernemen.

Na mijn 40ste had ik er genoeg van mede door mijn gezin die dat niet meer pikte. Heb destijds mijn hele leven omgegooid.

Nu heb ik een vast contract en ben precies 55. Ik moet er niet aan denken nog zo te gaan zwerven en te verhuizen. De cirkel is rond en woon nu weer in mijn geboorteplaats en kan zorgen voor mijn ouders. Bovendien heb ik zo mijn vriendenkring die ik tot mijn 40 ste heb laten verwateren. Ondanks dat ik niet meer zo flexibel ben werk ik wel net zo hard en draai precies dezelfde diensten als iemand van 20. Alleen een griep houd mij een maal in de twee gemiddeld 4 dagen thuis. Maar dat noem ik een mazzel. Gezondheid heb je niet voor het uitzoeken. Dat kan morgen plots anders zijn.

Vergeet ook niet dat ouderen al tal van reorganisaties hebben meegemaakt en dat gaat je de strot uithangen. Veel ouderen zeggen dit:

Het werk is fantastisch maar alles dat erom heen hangt begint mij de strot uit te hangen. En dat noemt men dan niet willen meegroeien.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175082774
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 21:04 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Als je met je eigen generatie bezig bent, ben je automatisch ook bezig met jezelf. En er is nota bene een hele politieke partij voor een bepaalde bevolkingsgroep opgericht zodat ze zichzelf nog georganiseerder kunnen spekken ten koste van de rest. En dan zijn twintigers zo met zichzelf bezig? Laat me niet lachen.
Precies mijn punt, de oudjes organiseren zich en verenigen zich. Die zijn niet alleen met zichzelf bezig, maar met de eigen generatie, ten bate van zichzelf. De veertigers zitten in het centrum van de macht en hebben zich dus in die zin georganiseerd. De twintigers zijn alleen met zichzelf bezig, niet met hun generatie, en zo verkwanselen ze hun eigen collectieve belang in de hoop dat er zelf goed uitspringen door het beter te doen dan de rest van hun generatie.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 15 november 2017 @ 09:58:52 #188
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175082943
Voor werkloze 55-plussers met een schat aan opleiding en werkervaring rest alleen nog maar een nulurencontract kutbaantje in een callcenter.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175083202
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:50 schreef Cherna het volgende:

[..]

Laten we aub niet om de huizen een discussie beginnen. Want in de jaren 80 was er ook woningnood en voor jongeren onbetaalbaar. Niet voor niets geen woning geen kroning en kopen was er voor jongeren niet bij met 13% rente en de enorme jeugdwerkloosheid viel dat tegen. Maar door de collectiviteit onder jongeren destijds is het alsnog goed gekomen.

Zoveel verschil tussen de jaren 80 en de tijd omstreeks 2008 is er feitelijk gezien niet als het om de jongeren gaar. Verschil zit hem in de collectiviteit tussen jongeren.
Laten we daar maar wel even over gaan beginnen. De woningnood in de jaren 80 was 6 maanden wachten op een huurflat voor 200 gulden , precies dezelfde flats die nu 600-700 euro zijn. Wonen was prima te betalen voor jongeren en ze hielden meer geld over. In de centra in de randstad was het moeilijk maar iets er buiten was prima te oen.

Ja , ik heb zelf die tijd meegemaakt en ik zie hoe moeilijk jongeren het nu hebben in tegenstelling tot jou.
pi_175083285
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:13 schreef machtpen het volgende:

[..]

Laten we daar maar wel even over gaan beginnen. De woningnood in de jaren 80 was 6 maanden wachten op een huurflat voor 200 gulden , precies dezelfde flats die nu 600-700 euro zijn. Wonen was prima te betalen voor jongeren en ze hielden meer geld over. In de centra in de randstad was het moeilijk maar iets er buiten was prima te oen.

Ja , ik heb zelf die tijd meegemaakt en ik zie hoe moeilijk jongeren het nu hebben in tegenstelling tot jou.
Precies.

Jankerds die over de jaren '80 beginnen als 'moeilijke tijd' hebben echt geen idee.
Op dinsdag 28 november 2017 09:39 schreef KoosVogels het volgende:
Ik mag toch hopen dat je een of andere hersenaandoening hebt. Of ben je gewoon een hatelijke kankerlijer?
pi_175083307
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:58 schreef Old_Pal het volgende:
Voor werkloze 55-plussers met een schat aan opleiding en werkervaring rest alleen nog maar een nulurencontract kutbaantje in een callcenter.
En terecht.
Op dinsdag 28 november 2017 09:39 schreef KoosVogels het volgende:
Ik mag toch hopen dat je een of andere hersenaandoening hebt. Of ben je gewoon een hatelijke kankerlijer?
pi_175083339
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Precies mijn punt, de oudjes organiseren zich en verenigen zich. Die zijn niet alleen met zichzelf bezig, maar met de eigen generatie, ten bate van zichzelf. De veertigers zitten in het centrum van de macht en hebben zich dus in die zin georganiseerd. De twintigers zijn alleen met zichzelf bezig, niet met hun generatie, en zo verkwanselen ze hun eigen collectieve belang in de hoop dat er zelf goed uitspringen door het beter te doen dan de rest van hun generatie.
Het is een andere manier van met zichzelf bezig zijn. Ouderen verenigen zich om uiteindelijk dingen voor elkaar te krijgen voor zichzelf. Weinig prijzenswaardig om op die manier andere generaties in de stront te laten zakken, maar het werkt inderdaad wel.

Ik denk overigens niet dat jongeren er wat mee winnen als ze volgens de regels van de ouderen gaan spelen. De tijd van demonstreren en daarmee echt dingen voor elkaar krijgen is voorbij. Ik merkte het aan de studentenprotesten een paar jaar terug: als je netjes blijft staan geeft niemand een ruk om je, als je gaat rellen heb je de ME in je nek en staat half Nederland erbij te schuimbekken dat dat tuig eens moet gaan werken. En qua werk is de concurrentie en dus de macht van de werkgever te groot geworden. Wat blijft er dan nog over?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 15 november 2017 @ 10:21:51 #193
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175083399
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:16 schreef Cherna het volgende:

Of het mkb je dit soort regelingen kan aanbieden betwijfel ik. Lijkt me sterk dat een willekeurige bakker je hiermee helpt.
Nee, zullen ze niet doen. Maar daar heb je een UWV-voor, voor geld over de balk smijten. Zij willen immers dat die mensen elders aan de slag gaan. En het is van de zotte van een werkloze te eisen dat hij duidzenden euro's investeert in zo'n heikel avontuur. Als hij dat geld Łberhaupt nog heeft.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:29:18 #194
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175083536
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:58 schreef Old_Pal het volgende:
Voor werkloze 55-plussers met een schat aan opleiding en werkervaring rest alleen nog maar een nulurencontract kutbaantje in een callcenter.
Schijnt dus zo te zijn dat in de USA de helpdesks met oudere werknemers worden bemand juist omdat ze zo ontzettend veel ervaring hebben. Tegen een loon dat bij een seniorfunctie hoort.
Hier zijn de meeste helpdesks een soort callcenters met starters op de arbeidsmarkt die vaak nog minder weten dan de mensen die hulp vragen. Als je niet het verkeerde antwoord krijgt, kan het dagen duren voor je hulp krijgt.
pi_175083666
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:05 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Ze hebben al bijna 40 jaar gewerkt en belasting afgedragen, dat het vroeger beter was is een fabel.
Ja, wat meer zekerheid en sneller vast werk maar het loon was behoorlijk karig.
36 vakantiedagen
13e maand
Oude lullen dagen
Maximaal lenen, kosten koper meefinancieren, auto, verbouwing kunnen meefinancieren
Lage huren
Studiefinanciering

Jup jullie hebben het echt heel zwaar gehad.

De jeugd van nu:
24 vakantiedagen
Geen 13e maand
Geen oude lullendagen
Onzeker over pensioen
Minimaal lenen, kosten koper zelf financieren met eigen geld, niks mag erbij worden gefinancierd
Hoge huren
Studiefinanciering is een lening

Is inderdaad allemaal 1 grote fabel ;-)
pi_175083804
13e maand nooit gehad in de klein en groot metaal cao, oude lullen dagen zijn uit de groot metaal cao geschrapt en het aantal vrije dagen wat vroeger geweest zou zijn is totale nonsens. Sterker nog mensen die nu een jaar of 70 zijn zullen nog een 48 urige werkweek gehad hebben met op zaterdagochtend ook werken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_zaterdag?wprov=sfla1

De jeugd zou ook eens wat meer historisch besef moeten hebben. :D
  woensdag 15 november 2017 @ 10:52:11 #197
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_175083998
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:12 schreef Weltschmerz het volgende:
En je werkende partner dan?
Je kunt toch scheiden?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_175084003
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:42 schreef Basp1 het volgende:
13e maand nooit gehad in de klein en groot metaal cao, oude lullen dagen zijn uit de groot metaal cao geschrapt en het aantal vrije dagen wat vroeger geweest zou zijn is totale nonsens. Sterker nog mensen die nu een jaar of 70 zijn zullen nog een 48 urige werkweek gehad hebben met op zaterdagochtend ook werken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_zaterdag?wprov=sfla1

De jeugd zou ook eens wat meer historisch besef moeten hebben. :D
Je loopt keihard te liegen.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:53:17 #199
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175084011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:36 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

36 vakantiedagen
13e maand
Oude lullen dagen
Maximaal lenen, kosten koper meefinancieren, auto, verbouwing kunnen meefinancieren
Lage huren
Studiefinanciering

Jup jullie hebben het echt heel zwaar gehad.

De jeugd van nu:
24 vakantiedagen
Geen 13e maand
Geen oude lullendagen
Onzeker over pensioen
Minimaal lenen, kosten koper zelf financieren met eigen geld, niks mag erbij worden gefinancierd
Hoge huren
Studiefinanciering is een lening

Is inderdaad allemaal 1 grote fabel ;-)
Studiefinanciering voor 55-plussers?
De studiefinanciering is op 1 oktober 1986 ingevoerd.... iemand die nu 55+ is was toen minimaal 24.... droom lekker verder.
Daarbij is de studiefinanciering pas recent weer een lening, dus degenen die nu 20+ zijn hadden nog gewoon de oude studiefinanciering, maar degenen waar het over gaat; de werkloze 55-plusser, heeft waarschijnlijk nooit studiefinanciering gehad.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175084023
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:50 schreef Cherna het volgende:

[..]

Wat zijn betere tijden. Als het om sociale voorzieningen gaat en vaste contracten moet ik je gelijk geven. Veel andere zaken zou je als jongere niet mee willen ruilen. Lang niet alles was beter. Maar wat mij betreft hoeven de sociale voorzieningen en vaste contracten niet te verdwijnen. Niet voor jong en niet voor oud.

Laten we aub niet om de huizen een discussie beginnen. Want in de jaren 80 was er ook woningnood en voor jongeren onbetaalbaar. Niet voor niets geen woning geen kroning en kopen was er voor jongeren niet bij met 13% rente en de enorme jeugdwerkloosheid viel dat tegen. Maar door de collectiviteit onder jongeren destijds is het alsnog goed gekomen.

Vergeet ook niet dat jongeren die nu gekocht hebben en 2% rente straks spekkoper zijn tenzij je die alles wil afnemen als ze alles afgelost hebben.

Zoveel verschil tussen de jaren 80 en de tijd omstreeks 2008 is er feitelijk gezien niet als het om de jongeren gaar. Verschil zit hem in de collectiviteit tussen jongeren.
Gast er is dan wel 2% rente. Maar je mag alleen de prijs van je huis als hypotheek nehmen.
Je moet als starter gewoon een paar 1000 euro zelf ophoesten.
Het bedrag wat je mag lenen is ook vele malen lager.

Dus je betaald een dure prijs voor een huis met weinig rente. Dat bedrag zie je never nooit meer terug. Aangezien alles al voor het maximale te koop staat. Meestal voor meer dan het ooit waard zal zijn.

Wij moeten gewoon uitgewoonde oude meuk kopen met de kutste voorwaarden :).
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')