abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:04:44 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175069275
Gewaardeerde lezer,

Het zijn voortvarende tijden. Nu het de meesten van ons economisch gezien steeds meer voor de wind gaat, ziet de overheid er uiteraard ook heil in dat een toenemend aantal vacatures het daglicht ziet om economisch goed 'in de race te kunnen blijven'. Immers, hoe meer banen, hoe beter!

Wij in het Haerlemsche :Y) :9 , maar uiteraard ook andere waardigheidsbekleders in Nederland c_/ , zien bij een fors toenemend aantal werklozen dat de animo om aan de bak te komen er is. *) Er blijven 'gevallen' te betreuren, waarbij de inspiratie om al het mogelijke hiervoor te doen het laat afweten. Hierover krabben we ons in het Haerlemsche soms best nog eens achter de oren, kan ik u vertellen. :|W :o :{

Enfin, gisteravond in de Jopenkerk sprak ik hierover met een collega, en wel onder genot van een Jopen Mooie Nel :9~ :9 tevens best 'n bijzonder ambachtelijk Haarlems biertje. B:)B Maar goed, men kijkt vaak de jongeren erop aan thuis te 'lamzakken', dat is verder niets nieuws. Echter gaat met helaas met sommige 55-plussers ook wat minder goed waar het aankomt op inspiratie als er óók van hen weer wat gevraagd wordt. Deze mensen, net als jongeren mensen van allerlei pluimage met een grote diversiteit aan achtergronden en een bepaalde levenservaring, worden door kundige consulenten (waaronder van het UWV) waardig begeleid naar passend werk. :B

Wat kan ik zeggen? Geheel binnen de mogelijkheden van cliënten vindt niet zelden omscholing plaats, teneinde de 55-plussers in kwestie binnen een redelijk tijdsbestek klaar te stomen voor 'n andersoortige functie dan in het verleden. *)
Jammer genoeg komt het regelmatig voor dat men een nieuwe baan en de nodige inzet daartoe niet accepteert. Dit kan voortkomen uit het gegeven dat het vanuit iemands referentiekader bezien 'iemands eer te na kan komen'. ;( ,,Men zou er niet genoeg op vooruitgaan, of volgens eigen zeggen gaan werken onder zijn/ haar kunnen of tegen zijn zin ergens anders moeten gaan wonen.''

We leven anno 2017 in een hectische samenleving waar men wordt geacht gezamenlijk flink de schouders eronder te houden nu het allemaal economisch zo goed gaat. Er wordt prima voor onze burgers gezorgd, waarbij de Grote Taart door Rutte III langzamerhand zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt. :Y) :9 Uiteindelijk heeft Rutte II de afgelopen jaren haar stinkende best gedaan ons uit de crisis te trekken, dus 'voor wat hoort wat'. ;)

Anders dan in verschillende uithoeken ter wereld verstrekt men van overheidswege sinds jaar en dag voldoende bijstand aan mensen met 'time outs', waaronder zich zowel een diversiteit aan medische als psychische klachten scharen. :o
In het Haerlemsche bestaat uiteraard voldoende begrip voor onmacht, maar trots of ongenoegen over beloningen voortkomend uit het verrichten van werk kan niet op onze steun rekenen.

Mij dunkt, wanneer men de kans geboden krijgt na eventueel lang hebben zitten kniezen :|W , zal men toch echt alle zeilen moeten bijzetten om te zien of men serieus kan slagen. :o Hoewel vrouwen zich in de regel toch ietwat representatiever weten op te stellen tijdens een solicitatiegesprek, wordt bij 55 plussers van het mannelijke geslacht uiteraard ook een beroep gedaan op hun capaciteiten en tevens goede wil. *) En dat geldt zowel voor sollicitanten naar wat hogere functies als lagere functies, gewoonweg omdat iedere werkloze (tijdelijk uitkeringsgerechtigde) nu eenmaal anders is. ;)

Houding speelt inderdaad een cruciale rol, want acceptatie van werk 'onder iemands kunnen', omdat de goede wil aanwezig is en desnoods ergens anders gaat wonen om die aangewezen maar bovenal passende job te kunnen aanvaarden, zal door cliënten serieus in overweging genomen dienen te worden. *) Er kunnen natuurlijk ook andere kwesties spelen, bijvoorbeeld overmoedigheid bij sollicitanten die denken op korte termijn iets te kunnen vinden maar van een koude kermis thuiskomen. :|W
Het laatste kan immers leiden tot frustraties die soms jammerlijk op de verkeerde persoon afgewenteld wordt.

Welnu, gelet op de kop van het artikel is er best nog werk aan de winkel om nog meer resultaat te bereiken, maar men is al flink op de goede weg en dat spreekt voor zich. o|O Het langzaam maar zeker toenemend aantal vacatures zorgt na 'mindere tijden' wederom voor een aantrekkende arbeidsmarkt, hetgeen economisch gezien onder Rutte III alleen maar getuigt van 'n voortvarend goed ;) en daar drinken we vanavond wederom 'n Jopen op. B:)B

Met dank aan schrijfster Maaike Homan voor RTL Z beëindig nu de OP, maar voor straks wens ik de lezer uiteraard een fijne avond toe!!

Scjvb

====

Werkloze 55-plusser 'mag zich best wat flexibeler opstellen'


Oudere werkzoekenden bij de Inspiratieplusdagen georganiseerd door het UWV. Beeld © ANP

quote:
Wie ouder dan 55 jaar is en op straat komt te staan, komt maar zelden weer aan de bak. Maar, onmogelijk is een baan vinden zeker niet, zegt loopbaanadviseur Jolet Uilenburg. "Alleen moet deze groep zich wel flexibeler gaan opstellen."

Uilenburg begeleidt met name hoger opgeleide 55-plus mannen, die voordat ze hun baan kwijtraakten een salaris hadden tussen de 50.000 en 200.000 euro. Ze weet, ook uit eigen ervaring, hoe lastig het is als je op latere leeftijd ineens zonder werk zit. "Zeker als je ouder wordt is een baan vinden tegenwoordig topsport."

'Verhuizen hoort er soms bij'

De loopbaancoach vertelt dat mensen er aan moet wennen dat bij het vinden van nieuw werk het er opeens minder om gaat wat jij wil, meer om wat een ander wil. "Soms moet je je gaan bijscholen, en dan geen cursus maar echt een nieuwe opleiding gaan doen en je moet veel flexibeler worden."

Hiermee bedoelt ze: minder kieskeurig zijn en ook accepteren dat je soms moet verhuizen voor een baan. Uilenburg vertelt hoe een klant van begin vijftig vooral een baan dichtbij huis wilde maar van een koude kermis thuiskwam.

"Een klant in Rotterdam kon in Friesland aan de slag, waar hij van maandag tot en met vrijdag ondergebracht zou worden. Ik snap dat iemand dat liever niet heeft, maar het is de realiteit. De meeste mensen accepteren dat verhuizen uiteindelijk wel, maar vinden het niet leuk."

Houding

Wat deze generatie ook minder flexibel maakt, is volgens haar dat ze er aan gewend zijn om een baan voor het leven te hebben, bij dezelfde werkgever dus. "Grote bedrijven hebben dit ook lang gestimuleerd."

De doelgroep waar zij mee werkt zijn 'voornamelijk mannen omdat die zich in een gesprek minder handig manifesteren dan vrouwen'. Die mannen denken vaak dat ze snel wat anders zullen vinden. "En dan lukt het na een half jaar nog steeds niet en worden ze boos dat ze niet eens op gesprek mogen komen."

Op dat moment komt het incasseringsvermogen om de hoek kijken, zegt Uilenburg. "Het is lastig om na een half jaar niet de moed in de schoenen te laten zakken, maar de houding van iemand is zo belangrijk in het vinden van een nieuwe baan."

Zie ook: 55-plus en werkloos: 'Ik word gek van het niets doen'

Mensen staan gedurende hun carrière niet altijd stil bij het verliezen van een baan op latere leeftijd. "Zorg dat je bij blijft. Het is ingewikkeld. De druk op werkenden is hoog. Ze hebben vaak kinderen, mantelzorgen, werken en moeten zich dan ook nog bijscholen en netwerken", zegt Uilenburg.

Vooral dat laatste is volgens haar dé manier om een nieuw baan te vinden. "Je komt erachter waar je mogelijkheden liggen en blijft zo op de hoogte."

© RTL Z
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175069454
quote:
Hiermee bedoelt ze: minder kieskeurig zijn en ook accepteren dat je soms moet verhuizen voor een baan.
En je werkende partner dan?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:24:31 #3
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175069716
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:12 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

En je werkende partner dan?
Dat is een goed punt, want hierover zal in dat geval nader overleg plaats moeten vinden. Misschien kan iemands partner daar ook aan de bak. Maar ja, het zou niet de eerste keer zijn dat mensen uit elkaar gaan vanwege werk en zulks, en dan om redenen die samenhangen met weloverwogen keuzes. Afstand kan hierbij inderdaad een belemmering vormen voor een relatie of huwelijk.

Maar wanneer iemand een baan aangeboden wordt, zullen alle voors en tegens sterk tegen elkaar afgewogen moeten worden, waaronder de reistijden enzo, voordat die baan geweigerd wordt dunkt mij.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:28:04 #4
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175069806
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:30:43 #5
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175069862
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
pi_175069876
Arbeit macht frei jongens, alles dus voor de arbeid.
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:32:06 #7
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175069889
Mag je zeker tussen de Polen op de camping gaan wonen?
pi_175069949
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Je moet er wat voor over hebben om het internationale grootkapitaal te mogen dienen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_175069950
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Dit.

Welke pz-kut dat bedenkt, moet je vol in de bek schijten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:36:23 #10
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175069976
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:34 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je moet er wat voor over hebben om het internationale grootkapitaal te mogen dienen.
Tja je moet wel in de race blijven. In de race naar de bodem zullen ze bedoelen. Ik vrees het ergste voor de jongste generatie.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175070170
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
In mijn studentenjaren was er ook een werkende ouder iemand daar op kamers; hij had zijn familie aan de andere kant van het land.
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:49:39 #12
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175070272
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:53:37 #13
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175070346
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:45 schreef Idisrom het volgende:

[..]

In mijn studentenjaren was er ook een werkende ouder iemand daar op kamers; hij had zijn familie aan de andere kant van het land.
Je kent een werkende oudere die mogelijk niet graag thuis bij zijn gezin was en dan is het goed. Want ook die heb je inderdaad. Die zijn blij dat ze niet thuis zijn.

Ik heb jaren lang gezworven(in het buitenland) en was nooit thuis. In mijn geval was ik niet oud. Tot mijn 38-40ste jaar en toen zat ik er helemaal doorheen en mijn gezin stond op klappen. En hoe ouder je word hoe meer moeite dat kost. Ik heb de keus gemaakt om voor mijn gezin te kiezen. Een uitstekende keus. Heb behoorlijk veel loon ingeleverd maar dat was het waard. Hoef je niet te vragen als je dit onder slechte omstandigheden met een flexibel contract moet doen.

Totale waanzin om in de toekomst onder dwang want daar komt het op neer zodra je ze gaan korten dit als normaal te vinden.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:57:30 #14
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175070423
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:49 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.

Nu staat er soms. Maar aangezien we aan het veramerikaniseren zijn weet ik wel waar het op uitdraaid in de toekomst.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175070457
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Ja joh, net zo makkelijk allemaal... Jolet de Zweefteef weet wel wat goed voor u is.
pi_175070462
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:31 schreef LurkJeRot het volgende:
Arbeit macht frei jongens, alles dus voor de arbeid.
Misschien heeft de NS nog wel werk voor hun:
http://nieuws.tpo.nl/2017(...)e-chroom-6-bevatten/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:04:10 #17
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175070556
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:49 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.

En mensen zonder partner hebben geen sociaal leven? Of familie? Verhuizen naar de andere kant van het land levert ook een heel andere cultuur op. Mag je zeker ook zonder morren overheen stappen?
pi_175070595
Bedankt hé, VVD.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_175070651
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Dit, bovendien heb je niet zomaar even een huis en laat je ook je familie en vrienden niet zomaar even achter door 200 kilometer verderop te gaan wonen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175070670
Ik zou ook niet verhuizen hoor, je kunt toch niet van mensen verwachten dat ze voor zoiets verhuizen. En het dan ook best wat flexibeler opstellen noemen. Ik vind verhuizen niet bij flexibel horen zeker niet naar Friesland.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:12:23 #21
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175070715
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:04 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

En mensen zonder partner hebben geen sociaal leven? Of familie? Verhuizen naar de andere kant van het land levert ook een heel andere cultuur op. Mag je zeker ook zonder morren overheen stappen?
Let op: De voorstanders van dit soort ideeën zullen wel weer de Polen, Roemenen en Bulgaren etc benoemen want die doen het immers ook. Wat ze vergeten te vermelden is dat het loon in die landen dusdanig laag is dat het loon in NL voor die groep gigantisch is zodra zij terug keren naar hun land.


Je kunt het vergelijken met een Nederlander die in het MO in de chemische industrie werkt. Die werkt ook in het MO vanwege het loon. Niet omdat het daar nu zo geweldig is. Zou die net zoveel verdienen daar als in NL ging geen enkele NLer naar die zandbak.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175070814
Alsof een 50 plusser überhaupt op sollicitatiegesprek mag komen, meeste HR-afdelingen flikkeren hun brief gelijk weg.

Er zijn veel vacatures, maar dat richt zich op een beperkt deel van de arbeidsmarkt: juiste diploma's, 5 tot 10 jaar relevante ervaring en een leeftijd van jonger dan 40.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:25:41 #23
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175070975
Dat zijn precies dezelfde problemen waar alle werkelozen tegenaan lopen. Maar als jonge werkelozen erover klagen zijn ze plots lui en hebberig.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:27:54 #24
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071020
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Alsof elke 50 plusser een mantelzorgende huiseigenaar is. Alsof elk contract tijdelijk en zonder zekerheden is. Alsof er geen andere optie kan bestaan behalve gelijk verhuizen. Dat jij een paar lastige omstandigheden kunt verzinnen maakt die situatie niet waar voor iedere werkzoekende.

Maar je ook het ook gewoon niet eens proberen, en lekker in je stekkie blijven hangen omdat je oud bent en dus recht hebt op alles. En dan lekker werkloos gaan zitten verzuren, klagend over die jongeren die je baan stelen omdat zij wel kansen weten te grijpen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071031
Ouderen zijn niet zo genegen om in de drek te stappen waar elke starter en young millenial wel mee te maken krijgen: hoge werk druk, naar rato en dikwijls beneden modaal salaris, tijdelijk contract, niet zelden werkweken van meer dan 40 uur, en tot slot bijscholing en vak theorie bijhouden in prive tijd.

Hopelijk gaan die ouderen begrijpen dat deze jongeren zo uitgeknepen worden door werkgevers om de gemiddelde loonkosten te drukken omdat de gemiddelde 50 plusser veel en veel duurder is.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175071062
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:28 schreef phpmystyle het volgende:
Ouderen zijn niet zo genegen om in de drek te stappen waar elke starter en young millenial wel mee te maken krijgen: hoge werk druk, naar rato en dikwijls beneden modaal salaris, tijdelijk contract, niet zelden werkweken van meer dan 40 uur.

Hopelijk gaan die ouderen begrijpen dat deze jongeren zo uitgeknepen worden door werkgevers om de gemiddelde loonkosten te drukken omdat de gemiddelde 50 plusser veel en veel duurder is.
Oh ja, want de jeugd heeft het zooooo zwaar... :')
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:31:48 #27
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071111
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:25 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Dat zijn precies dezelfde problemen waar alle werkelozen tegenaan lopen. Maar als jonge werkelozen erover klagen zijn ze plots lui en hebberig.
Waar haal je dat uit.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175071124
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh ja, want de jeugd heeft het zooooo zwaar... :')
Sterke reactie.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:32:35 #29
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071128
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh ja, want de jeugd heeft het zooooo zwaar... :')
Hij heeft wel gelijk. Voor oudere generaties was gelijk een vast contract normaal, net als ontslagbescherming en allerlei voordeeltjes als je langer bij je werkgever bleef. Nu krijgen ze wat mee van de omstandigheden die jongeren niet anders kennen, en is het janken geblazen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071150
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh ja, want de jeugd heeft het zooooo zwaar... :')
Niet zo zeer zwaar, maar wel zwaarder dan. Zoals Sec al zegt worden de zaken die 55+ers nu als onredelijk ervaren min of meer of meer standaard verwacht van jongeren. Maar daar zie je niemand pleiten om ze even allemaal 1000 euro per maand op de rekening te storten om het leed te verzachten.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:33:59 #31
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071158
Tja. Keuzes.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:34:53 #32
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071183
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:27 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Alsof elke 50 plusser een mantelzorgende huiseigenaar is. Alsof elk contract tijdelijk en zonder zekerheden is. Alsof er geen andere optie kan bestaan behalve gelijk verhuizen. Dat jij een paar lastige omstandigheden kunt verzinnen maakt die situatie niet waar voor iedere werkzoekende.

Maar je ook het ook gewoon niet eens proberen, en lekker in je stekkie blijven hangen omdat je oud bent en dus recht hebt op alles. En dan lekker werkloos gaan zitten verzuren, klagend over die jongeren die je baan stelen omdat zij wel kansen weten te grijpen.
😀 Het zijn de jongeren van nu die ermee te maken gaan krijgen. Maar jij snapt kennelijk niet als ik dit aandraag dat het ook in het belang van jongeren is om het niet zover te laten komen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175071184
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:33 schreef Janneke141 het volgende:
Tja. Keuzes.
Ah, daar issie, de "alles is een keuze" kaart. :')
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_175071188
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:27 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Alsof elke 50 plusser een mantelzorgende huiseigenaar is. Alsof elk contract tijdelijk en zonder zekerheden is. Alsof je in geen enkele situatie kunt wachten op meer zekerheden voordat je verhuist. Dat jij een paar lastige omstandigheden kunt verzinnen maakt die situatie niet waar voor iedere werkzoekende.

Maar je ook het ook gewoon niet eens proberen, en lekker in je stekkie blijven hangen omdat je oud bent en dus recht hebt op alles. En dan lekker werkloos gaan zitten verzuren, klagend over die jongeren die je baan stelen omdat zij wel kansen weten te grijpen.
55plussers zijn gewoon een risicogroep, met ouderdom komen immers gebreken.
Tenzij een werkgever ze makkelijk kan lozen krijgen ze geen vaste baan.
En ja, je ouders zijn als het goed is dan rond 75 jaar en niet zo best meer ter been of erger, die hebben mantelzorg nodig aangezien de verzorging danig de nek omgedraaid is.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175071194
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:25 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Dat zijn precies dezelfde problemen waar alle werkelozen tegenaan lopen. Maar als jonge werkelozen erover klagen zijn ze plots lui en hebberig.
Je werkt toch ook 40 jaar ergens voor of niet? Los van het gegeven dat mensen met de jaren minder van verandering houden, je opties en mogelijkheden worden ook steeds minder. Als je het dan na 40 jaar werken in een rijk land voor mekaar hebt qua wonen, relatie en sociale omgeving dan mag er toch niet van je gevraagd worden dat je elders opnieuw begint?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:35:42 #36
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175071198
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:33 schreef Janneke141 het volgende:
Tja. Keuzes.
Dat is het dus. Sommige mensen willen anderen hun ding opleggen. En dan is het geen keuze, maar moeten.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:36:32 #37
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071218
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:35 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Ah, daar issie, de "alles is een keuze" kaart. :')
Wel of niet verhuizen als er ergens anders in het land wel werk te vinden is, is inderdaad een keuze. Ik beweer nergens dat het een makkelijke keuze is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:36:51 #38
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071226
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:17 schreef Havermout2 het volgende:
Alsof een 50 plusser überhaupt op sollicitatiegesprek mag komen, meeste HR-afdelingen flikkeren hun brief gelijk weg.

Er zijn veel vacatures, maar dat richt zich op een beperkt deel van de arbeidsmarkt: juiste diploma's, 5 tot 10 jaar relevante ervaring en een leeftijd van jonger dan 40.
Ik ken een redelijk aantal mensen die gewoon een baan konden vinden na hun 50ste. Die zullen dan toch op gesprek zijn geweest lijkt me.

Wat jij noemt zal vaak gewenst zijn bij vacatures, maar lang niet altijd. De frases "of soortgelijke opleiding" "of aangevuld met ervaring" "0-5jaar werkervaring" komen vaak genoeg voor.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:36:54 #39
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071229
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:33 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Niet zo zeer zwaar, maar wel zwaarder dan. Zoals Sec al zegt worden de zaken die 55+ers nu als onredelijk ervaren min of meer of meer standaard verwacht van jongeren. Maar daar zie je niemand pleiten om ze even allemaal 1000 euro per maand op de rekening te storten om het leed te verzachten.
Welke oudere verwacht dat van een jongere? Onvoorstelbaar dat men dat niet begrijpt als ik tegen dit soort toestanden ben dat het juist om de jongeren gaat.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175071253
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:36 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Wel of niet verhuizen als er ergens anders in het land wel werk te vinden is, is inderdaad een keuze. Ik beweer nergens dat het een makkelijke keuze is.
Ook niet dat het een realistische keuze is.

Rederlijkerwijs kun je dit niet van mensen verlangen.

In de praktijk zal dit wel degelijk inhouden dat mensen mogen gaan verhuizen voor een flexcontractje van een half jaar of een jaar tegen een mager salaris, waarbij je verder geen rekening houdt met eventueel werkende partners etc.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_175071268
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:32 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Sterke reactie.
Die jonge millenials stromen nu in bij defensie, de helft gaat al weer met de eerste bus terug als ze in de gaten krijgen dat ze hun mobiel moeten inleveren... Ze zijn nou niet bepaald veel gewend.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:39:08 #42
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071269
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:34 schreef Cherna het volgende:

[..]

😀 Het zijn de jongeren van nu die ermee te maken gaan krijgen. Maar jij snapt kennelijk niet als ik dit aandraag dat het ook in het belang van jongeren is om het niet zover te laten komen.
Hou toch op man, het is allang zover. En ouderen die daar tegenin gaan doen dat vrijwel zonder uitzondering uitsluitend voor zichzelf, zie de politiek en vakbonden voor voorbeelden.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:39:24 #43
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071273
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:38 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Ook niet dat het een realistische keuze is.

Rederlijkerwijs kun je dit niet van mensen verlangen.

In de praktijk zal dit wel degelijk inhouden dat mensen mogen gaan verhuizen voor een flexcontractje van een half jaar of een jaar tegen een mager salaris, waarbij je verder geen rekening houdt met eventueel werkende partners etc.
Tja. Het is of dat, of via de ww in de richting van de bijstand totdat je 67 wordt. Your call.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:39:33 #44
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175071277
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:31 schreef Cherna het volgende:

[..]

Waar haal je dat uit.
Uit reacties en opiniestukken. Ga eens kijken naar de reacties op artikels die erop wijzen dat jongeren tegenwoordig minder snel aan een vaste baan komen of iets dergelijks.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:40:19 #45
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071299
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die jonge millenials stromen nu in bij defensie, de helft gaat al weer met de eerste bus terug als ze in de gaten krijgen dat ze hun mobiel moeten inleveren... Ze zijn nou niet bepaald veel gewend.
Leer eens redeneren man :D
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071313
https://www.spielwork.com/

Dit soort vacatures staan haaks op de wensen en behoeften van 50plussers. Maar de gemiddelde werkgever zoekt een schaap met 5 poten. Bij de gemiddelde oudere krijg je een schaap met 4 halve poten :')
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:40:59 #47
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175071319
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je werkt toch ook 40 jaar ergens voor of niet? Los van het gegeven dat mensen met de jaren minder van verandering houden, je opties en mogelijkheden worden ook steeds minder. Als je het dan na 40 jaar werken in een rijk land voor mekaar hebt qua wonen, relatie en sociale omgeving dan mag er toch niet van je gevraagd worden dat je elders opnieuw begint?
Als je vindt dat dat niet gevraagd kan worden na 40 jaar werken, waarom mag het dan wel gevraagd worden na 4 maanden werken? Net alsof jonge mensen een relatie of sociale omgeving hebben die minder waard is dan die van oudere mensen...
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:41:02 #48
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071321
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:39 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Hou toch op man, het is allang zover. En ouderen die daar tegenin gaan doen dat vrijwel zonder uitzondering uitsluitend voor zichzelf, zie de politiek en vakbonden voor voorbeelden.
Nee want iedereen die nu al boven de 60 is raak je niet meer. En schei uit over vakbonden. Als jongeren niet massaal lid willen worden wat ze juist zouden moeten doen moet je mij niet aanvallen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:42:10 #49
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071345
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:35 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

55plussers zijn gewoon een risicogroep, met ouderdom komen immers gebreken.
Tenzij een werkgever ze makkelijk kan lozen krijgen ze geen vaste baan.
En ja, je ouders zijn als het goed is dan rond 75 jaar en niet zo best meer ter been of erger, die hebben mantelzorg nodig aangezien de verzorging danig de nek omgedraaid is.
Klopt helemaal. Dus wat je dan het beste kan doen is het gewoon niet eens proberen en in plaats daarvan gaan klagen op een forum.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071347
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die jonge millenials stromen nu in bij defensie, de helft gaat al weer met de eerste bus terug als ze in de gaten krijgen dat ze hun mobiel moeten inleveren... Ze zijn nou niet bepaald veel gewend.
Defensie trekt natuurlijk ook werknemers van een zekere categorie. Hetzelfde met dat experiment van 1 of 2 jaar geleden in Rotterdam om bijstanders te laten werken in de kassen. Ik had begrepen dat de wietlucht bij het opengaan van de deur je tegemoet kwam _O-
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:43:33 #51
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071364
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je werkt toch ook 40 jaar ergens voor of niet? Los van het gegeven dat mensen met de jaren minder van verandering houden, je opties en mogelijkheden worden ook steeds minder. Als je het dan na 40 jaar werken in een rijk land voor mekaar hebt qua wonen, relatie en sociale omgeving dan mag er toch niet van je gevraagd worden dat je elders opnieuw begint?
Ben je nou sarcastisch?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:44:12 #53
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175071379
Maar goed, laten we eens uitgaan van het andere alternatief: dat 55-plussers zich niet flexibeler hoeven op te stellen om aan een baan te komen. Hoe kunnen we dat bereiken?
pi_175071385
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:42 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Klopt helemaal. Dus wat je dan het beste kan doen is het gewoon niet eens proberen en in plaats daarvan gaan klagen op een forum.
Nou eigenlijk naar Den Haag gaan en de heleboel daar in elkaar stampen als dank voor het afbraakbeleid misschien.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:44:38 #55
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071389
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:44 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Maar goed, laten we eens uitgaan van het andere alternatief: dat 55-plussers zich niet flexibeler hoeven op te stellen om aan een baan te komen. Hoe kunnen we dat bereiken?
Ontslagverbod.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:45:11 #56
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071397
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:32 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk. Voor oudere generaties was gelijk een vast contract normaal, net als ontslagbescherming en allerlei voordeeltjes als je langer bij je werkgever bleef. Nu krijgen ze wat mee van de omstandigheden die jongeren niet anders kennen, en is het janken geblazen.
En die wil je niet als jongere? Die voordeeltjes.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:46:01 #57
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071412
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:45 schreef Cherna het volgende:

[..]

En die wil je niet als jongere? Die voordeeltjes.
Ik wil graag een vrijstaand huis en een zeiljacht. De vraag is alleen of dat realistisch is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175071415
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:44 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Maar goed, laten we eens uitgaan van het andere alternatief: dat 55-plussers zich niet flexibeler hoeven op te stellen om aan een baan te komen. Hoe kunnen we dat bereiken?
Euthanasie
pi_175071431
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:44 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Maar goed, laten we eens uitgaan van het andere alternatief: dat 55-plussers zich niet flexibeler hoeven op te stellen om aan een baan te komen. Hoe kunnen we dat bereiken?
De werkdruk verhogen, salarissen drukken, werkweek verruimen van jonge starters zodat de gemiddelde loonkosten per saldo niet te hoog uitvallen.

Oftwel: jongeren effectiever en harder uitknijpen en uitwonen. Eventueel als argument gebruiken dat vroeger iedereen zo begonnen is en dat zij niet zo moeten klagen met hun dure telefoon. Dat zij gigantische huur moeten betalen, naar verhouding hoge ziektekosten, veel eigen verantwoordelijkheid, geen sociale regelingen meer zijn, dat houden wij allemaal buiten beschouwing.

Dan kan het.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:47:15 #60
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071432
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:38 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Ook niet dat het een realistische keuze is.

Rederlijkerwijs kun je dit niet van mensen verlangen.

In de praktijk zal dit wel degelijk inhouden dat mensen mogen gaan verhuizen voor een flexcontractje van een half jaar of een jaar tegen een mager salaris, waarbij je verder geen rekening houdt met eventueel werkende partners etc.
Dat is niet de enige optie natuurlijk. Je kunt best eruit onderhandelen dat je een hotelletje krijgt voor de periode tot je een vast contract hebt, of je neemt genoegen met een lange reistijd.

Jongeren doen dit ook gewoon hè. En die klagen er ook minder bij. Heel gek dat een werkgever liever daarvoor kiest.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:47:16 #61
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175071434
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:44 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ontslagverbod.
Maar wegen de voordelen dan op tegen de nadelen? Ik kan me verschillende nadelen voorstellen, met name voor mkb-bedrijven.
pi_175071437
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:04 schreef Scjvb het volgende:
Inspiratieplusdagen
Alleen daarom al moeten ze het UWV opheffen.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:48:12 #63
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071454
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:46 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik wil graag een vrijstaand huis en een zeiljacht. De vraag is alleen of dat realistisch is.
Daar gaat het niet om. Het gaat om jong en oud meer zekerheid te geven. En natuurlijk heeft een oudere na 40 jaar werken meer vermogen dan een 20 jarige na 1 jaar te hebben gewerkt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:48:13 #64
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071455
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als je niks gewend bent is alles zwaar...
Jongeren accepteren juist wat de ouderen onredelijk noemen.

In wel topic denk jij dat je post?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:48:20 #65
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071460
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:47 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Maar wegen de voordelen dan op tegen de nadelen? Ik kan me verschillende nadelen voorstellen, met name voor mkb-bedrijven.
Sorry, ik was mijn sarcasm-tags vergeten.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:48:59 #66
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071468
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:48 schreef Cherna het volgende:

[..]

Daar gaat het niet om. Het gaat om jong en oud meer zekerheid te geven. En natuurlijk heeft een oudere na 40 jaar werken meer vermogen dan een 20 jarige na 1 jaar te hebben gewerkt.
De vraag is alleen of dat realistisch is.

De tijd dat je op je 21e ergens ging werken om daar je pensioen te halen ligt achter ons. Deal with it.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:49:08 #67
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071474
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:44 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nou eigenlijk naar Den Haag gaan en de heleboel daar in elkaar stampen als dank voor het afbraakbeleid misschien.
Ik hou je niet tegen. Maar ook dat gaat je niet helpen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071507
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:49 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Ik hou je niet tegen. Maar ook dat gaat je niet helpen.
Was ook een simpel antwoord op een simpel antwoord.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:51:22 #69
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071536
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:45 schreef Cherna het volgende:

[..]

En die wil je niet als jongere? Die voordeeltjes.
Gast, snap je het ook nou echt niet? Die voordeeltjes krijgt mijn generatie niet meer, nooit. De politiek en grote bedrijven hebben de stroom gestopt, en de nu net gepensioneerden hebben de laatste restjes uitgeknepen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:52:20 #70
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071559
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:50 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Was ook een simpel antwoord op een simpel antwoord.
Ik heb het al uitgebreider uitgelegd, ik zit mobiel dus wil niet nodeloos veel typen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:52:28 #71
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071565
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:51 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Gast, snap je het ook nou echt niet? Die voordeeltjes krijgt mijn generatie niet meer, nooit. De politiek en grote bedrijven hebben de stroom gestopt, en de nu net gepensioneerden hebben de laatste restjes uitgeknepen.
Tja als je alles wil opgeven ga je gang.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175071612
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:51 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Gast, snap je het ook nou echt niet? Die voordeeltjes krijgt mijn generatie niet meer, nooit. De politiek en grote bedrijven hebben de stroom gestopt, en de nu net gepensioneerden hebben de laatste restjes uitgeknepen.
Dan moeten jongeren vooral massaal D66, CDA, PVV en VVD blijven stemmen inderdaad.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:55:03 #73
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071618
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:52 schreef Cherna het volgende:

[..]

Tja als je alles wil opgeven ga je gang.
Je denkt kennelijk dat als ik maar hard genoeg hoop en wens alles weer goed komt. Of als ik lang genoeg met een spandoek in mijn klauwen op een veldje sta. Dat is niet (meer) hoe het werkt, maar je mag geloven van wel als je dat wilt.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071622
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:47 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

De werkdruk, salarissen, werkweekverruimen van jonge starters zodat de gemiddelde loonkosten per saldo niet te hoog uitvallen.

Oftwel: jongeren effectiever en harder uitknijpen en uitwonen. Eventueel als argument gebruiken dat vroeger iedereen zo begonnen is en dat zij niet zo moeten klagen met hun dure telefoon. Dat zij gigantische huur moeten betalen, naar verhouding hoge ziektekosten, veel eigen verantwoordelijkheid, geen sociale regelingen meer zijn, dat houden wij allemaal buiten beschouwing.

Dan kan het.
In de jaren 80 had je te maken met een gigantische jeugdwerkloosheid, in de jaren 70 stond je vanaf je 16e voor een habbekrats op de ladder, in de jaren 50 verdween je op je 13e naar een boer en succes ermee...

Zo heeft iedere generatie wel wat, dus dat gejank dat de jeugd het zo enorm slecht heeft tov andere generaties is enorme onzin.
pi_175071627
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:52 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Ik heb het al uitgebreider uitgelegd, ik zit mobiel dus wil niet nodeloos veel typen.
Maar even serieus, die ouderen hebben al of bijna 40 jaar bijgedragen, die hebben dus iets meer rechten dan de jongelingen die nu beginnen met werken.
Neemt niet weg dat ook voor jongeren het tij gekeerd moet worden en er weer sprake is van financiële zekerheid bij het hebben van een vaste baan.
Daar zouden we allen voor moeten vechten naar mijn mening.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:55:51 #76
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071631
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:54 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Dan moeten jongeren vooral massaal D66, CDA, PVV en VVD blijven stemmen inderdaad.
Als je wil weten wat de gevolgen zijn van PvdA-maatregelen voor de werknemer dan moet je even 1Vandaag terugkijken.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:57:20 #77
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071658
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:54 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Dan moeten jongeren vooral massaal D66, CDA, PVV en VVD blijven stemmen inderdaad.
Ja natuurlijk, het is onze eigen schuld. Jongeren hebben het land verneukt. Is goed man ^O^
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071694
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:48 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Jongeren accepteren juist wat de ouderen onredelijk noemen.

In wel topic denk jij dat je post?
Wat vroeger als normaal ervaren werd en gewoon geaccepteerd werd door de starters wordt nu bijna als slavenarbeid gezien.
pi_175071696
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:54 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Dan moeten jongeren vooral massaal D66, CDA, PVV en VVD blijven stemmen inderdaad.
Dit probleem zit politiek-wijd. Dit is niet zo heel gemakkelijk naar links of rechts te schuiven. Misschien ligt het probleem waar wij het nu over hebben wat meer bij conservatief (CDA, PVV, PvdA, SP, en de pensioenfundamentalisten).
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175071710
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:57 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, het is onze eigen schuld. Jongeren hebben het land verneukt. Is goed man ^O^
Je kunt niet ontkennen dat ook veel jongeren zelf op bovengenoemde partijen stemmen en dus zelf mede debet zijn aan het afnemen van al die verworvenheden. De jongere generatie laat het ook gebeuren (door bijvoorbeeld zelf ook veelvuldig af te geven op vakbonden bijvoorbeeld, of op verworvenheden / privileges voor ouderen, terwijl jongeren daar net zo goed profijt van kunnen hebben / krijgen later).
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:00:17 #81
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071722
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:55 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Maar even serieus, die ouderen hebben al of bijna 40 jaar bijgedragen, die hebben dus iets meer rechten dan de jongelingen die nu beginnen met werken.
Uiteraard, je geboortejaar is immers een keuze en je eigen verantwoordelijkheid. Dat diezelfde ouderen gewerkt hebben onder veel betere omstandigheden laten we buiten beschouwing.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:00:46 #82
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071733
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:59 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Je kunt niet ontkennen dat ook veel jongeren zelf op bovengenoemde partijen stemmen en dus zelf mede debet zijn aan het afnemen van al die verworvenheden. De jongere generatie laat het ook gebeuren (door bijvoorbeeld zelf ook veelvuldig af te geven op vakbonden bijvoorbeeld, of op verworvenheden / privileges voor ouderen, terwijl jongeren daar net zo goed profijt van kunnen hebben / krijgen later).
Aangezien de vakbonden zelf ook zijn blijven hangen in de jaren '60, is dat natuurlijk niet zo gek. Het is van de zotte dat die gedecimeerde clubjes nog steeds voor iedereen de cao-onderhandelingen mogen voeren.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:01:30 #83
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071742
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:59 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Je kunt niet ontkennen dat ook veel jongeren zelf op bovengenoemde partijen stemmen en dus zelf mede debet zijn aan het afnemen van al die verworvenheden. De jongere generatie laat het ook gebeuren (door bijvoorbeeld zelf ook veelvuldig af te geven op vakbonden bijvoorbeeld, of op verworvenheden / privileges voor ouderen, terwijl jongeren daar net zo goed profijt van kunnen hebben / krijgen later).
Misschien zijn de maatschappelijke veranderingen wel onafhankelijk van de politieke partijen. Zo maar een gedachte.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:02:09 #84
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071752
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat vroeger als normaal ervaren werd en gewoon geaccepteerd werd door de starters wordt nu bijna als slavenarbeid gezien.
:D

Ben jij een AI experiment van 50plus?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071763
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:01 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Misschien zijn de maatschappelijke veranderingen wel onafhankelijk van de politieke partijen. Zo maar een gedachte.
Nee, het is een wisselwerking. Het is geen natuurwet dat ons overkomt. Dingen gebeuren omdat ze mogelijk worden gemaakt door politiek, en vice versa. Globalisering is ook niet zomaar ontstaan en niet enkel een voortvloeisel van technologisering en innovatie bijvoorbeeld.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_175071787
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

In de jaren 80 had je te maken met een gigantische jeugdwerkloosheid, in de jaren 70 stond je vanaf je 16e voor een habbekrats op de ladder, in de jaren 50 verdween je op je 13e naar een boer en succes ermee...

Zo heeft iedere generatie wel wat, dus dat gejank dat de jeugd het zo enorm slecht heeft tov andere generaties is enorme onzin.
Schromelijk overdreven.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:03:59 #87
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175071793
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat vroeger als normaal ervaren werd en gewoon geaccepteerd werd door de starters wordt nu bijna als slavenarbeid gezien.
Misschien wel omdat die starters horen dat 55-plussers het slavenarbeid noemen en dan het idee krijgen dat zij ook het recht hebben op een fatsoenlijk leven.
pi_175071815
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:57 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, het is onze eigen schuld. Jongeren hebben het land verneukt. Is goed man ^O^
Tsjah, zoek hier maar wat vakbondstopics op... Daar wil niemand van de jongere generatie iets mee te maken hebben, vakbonden zijn per definitie kut hier. Of ga een pensioentopic lezen dan zie je helemaal hoe individualistisch en egoistisch men is ingesteld...

Is allemaal niet erg maar dan moet je ook zo fair zijn om niet te zeuren over de andere kant van de medaille.
pi_175071816
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Wat salaris inleveren ipv 1.5 tot 6X modaal willen blijven verdienen (Wat die coach begeleid) zal ook wel een rol spelen. :D
pi_175071835
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:00 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Uiteraard, je geboortejaar is immers een keuze en je eigen verantwoordelijkheid. Dat diezelfde ouderen gewerkt hebben onder veel betere omstandigheden laten we buiten beschouwing.
Ze hebben al bijna 40 jaar gewerkt en belasting afgedragen, dat het vroeger beter was is een fabel.
Ja, wat meer zekerheid en sneller vast werk maar het loon was behoorlijk karig.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175071858
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:59 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Je kunt niet ontkennen dat ook veel jongeren zelf op bovengenoemde partijen stemmen en dus zelf mede debet zijn aan het afnemen van al die verworvenheden. De jongere generatie laat het ook gebeuren (door bijvoorbeeld zelf ook veelvuldig af te geven op vakbonden bijvoorbeeld, of op verworvenheden / privileges voor ouderen, terwijl jongeren daar net zo goed profijt van kunnen hebben / krijgen later).
Een vakbond kan zichzelf beter ouderenbond noemen. In onderhandelingen hebben zij net zo goed vele dingen weggegeven ten gunste van de ouderen.

Beter zou zijn om een jongerenvakbond op te richten waar jongeren zelfstandig een CAO uitonderhandelen.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175071863
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:31 schreef LurkJeRot het volgende:
Arbeit macht frei jongens, alles dus voor de arbeid.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:07:27 #94
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071869
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Tsjah, zoek hier maar wat vakbondstopics op... Daar wil niemand van de jongere generatie iets mee te maken hebben, vakbonden zijn per definitie kut hier. Of ga een pensioentopic lezen dan zie je helemaal hoe individualistisch en egoistisch men is ingesteld...

Is allemaal niet erg maar dan moet je ook zo fair zijn om niet te zeuren over de andere kant van de medaille.
Ah, de jongeren zijn egoïstisch in de pensioendiscussie. Weer wat geleerd.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175071871
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:06 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Een vakbond kan zichzelf beter ouderenbond noemen. In onderhandelingen hebben zij net zo goed vele dingen weggegeven ten gunste van de ouderen.

Beter zou zijn om een jongerenvakbond op te richten waar jongeren zelfstandig een CAO uitonderhandelen.
Kijk daar ga je al he.
pi_175071878
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:02 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

:D

Ben jij een AI experiment van 50plus?
Zou het Henk zijn :D
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175071898
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:05 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Ze hebben al bijna 40 jaar gewerkt en belasting afgedragen, dat het vroeger beter was is een fabel.
Ja, wat meer zekerheid en sneller vast werk maar het loon was behoorlijk karig.
Hoe verstond dat zich ten opzichte van de vaste lasten destijds?
pi_175071916
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Tsjah, zoek hier maar wat vakbondstopics op... Daar wil niemand van de jongere generatie iets mee te maken hebben, vakbonden zijn per definitie kut hier. Of ga een pensioentopic lezen dan zie je helemaal hoe individualistisch en egoistisch men is ingesteld...

Is allemaal niet erg maar dan moet je ook zo fair zijn om niet te zeuren over de andere kant van de medaille.
Ben jij uberhaubt wel eens buiten de sociale kaders van de defensie kazerne geweest om met eigen ogen te aanschouwen hoe het moderne bedrijfsleven in elkaar zit? :')
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175071921
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:01 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Misschien zijn de maatschappelijke veranderingen wel onafhankelijk van de politieke partijen. Zo maar een gedachte.
Nee, de hele scheidslijn tussen staat en private bedrijven is uitgegumd vanwege de het nieuwe licht dat privatiseren heette.
Als dank hebben we dure managementlagen in onderwijs/energie/openbaar vervoer/zorg/huisvesting en genieten banken een garantstelling waardoor de redelijk risicoloos een zooitje kunnen maken want ze worden toch wel gered met belastingcenten.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:10:12 #102
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175071926
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:55 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Je denkt kennelijk dat als ik maar hard genoeg hoop en wens alles weer goed komt. Of als ik lang genoeg met een spandoek in mijn klauwen op een veldje sta. Dat is niet (meer) hoe het werkt, maar je mag geloven van wel als je dat wilt.
Het zou inderdaad makkelijker zijn als jongeren massaal de straat op zouden gaan. Maar ooit zal die tijd wel weer terug komen.

En zeker de lager opgeleiden want die hebben van deze neoliberale insteek nog het meeste last.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:10:32 #103
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_175071934
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:10 schreef vipergts het volgende:
Ik zou ook niet verhuizen hoor, je kunt toch niet van mensen verwachten dat ze voor zoiets verhuizen. En het dan ook best wat flexibeler opstellen noemen. Ik vind verhuizen niet bij flexibel horen zeker niet naar Friesland.
En wie gaat dat verhuizen betalen? Wie gaat een woning vinden met de huidige woningnood?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:10:40 #104
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175071937
Ik ben nu eind veertig en wat ik veel om me heen zie is dat mijn generatie-genoten het gewoonweg wel geloven. Bijna allemaal wel een keer een burn-out gehad, een keer of wat ontslagen.
Het is overal hetzelfde, van reorganisatie naar reorganisatie. Weer een kutmanager die rare motivatie-talks houdt, de volgende die het wéér helemaal anders gaat doen. Zinloze teambuilding dagen, onzinnige cursussen, de een maakt nog meer uren dan de ander.
En bovenin zit er een raad van commissarissen zich de ballen uit de broek te lachen. Er verandert nl. helemaal niets. Alleen dat mensen zich in steeds extremere bochten moeten wringen voor een baantje met steeds slechtere voorwaarden.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:10:59 #105
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071939
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:05 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Ze hebben al bijna 40 jaar gewerkt en belasting afgedragen, dat het vroeger beter was is een fabel.
Ja, wat meer zekerheid en sneller vast werk maar het loon was behoorlijk karig.
Neem je bij dat karige loon ook de huur, huizenprijzen, zorg, brandstof, belastingen en andere kosten van toen in beschouwing?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:11:11 #106
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175071945
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ze doen het toch echt zelf.
Ja, niet dus. Doordat er een paar decennia lang veel te weinig premie betaald is (verzin zelf even door wie - hint: wij waren het niet) wordt er nu gekort op de pensioenen, waardoor alle Henk Krollen in de gordijnen schieten. De realiteit is echter dat ik nog twintig jaar premie betaal om iedereen ouder dan mij te kunnen betalen, maar zelf niks meer te krijgen.

Graag gedaan.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175071958
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

Kijk daar ga je al he.
Dat spelletje van mensen uitspelen en een stukje algemene economie zouden jongeren iets beter moeten beheersen. Het is economisch paradoxaal dat werkgevers oudere (lees; minder productieve werknemers) beter betaalt en behandelt dan jongere werknemers die dikwijls meer en beter opgeleid zijn dan die klagende stinkende oudere. Het wordt eens tijd dat onderhandelingen eens op die manier worden ingestoken. En nee, niet door de FNV. Maar door echt een vakbond voor jongeren.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175071962
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:10 schreef vipergts het volgende:
Ik zou ook niet verhuizen hoor, je kunt toch niet van mensen verwachten dat ze voor zoiets verhuizen. En het dan ook best wat flexibeler opstellen noemen. Ik vind verhuizen niet bij flexibel horen zeker niet naar Friesland.
Ah onzin, ik woon al in Friesland, gaat prima.

Je verdient misschien een paar honderd Euro minder per maand maar voor 2 ton koop je hier een vrijstaand "paleis" en je staat niet in de file naar je werk.
pi_175071986
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

En wie gaat dat verhuizen betalen? Wie gaat een woning vinden met de huidige woningnood?
Wie regelt een woning voor een jonge starter? De Heer?
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175072009
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:13 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Wie regelt een woning voor een jonge starter? De Heer?
M'n ouders hebben dat destijds voor zichzelf opgelost door naar Friesland te verhuizen ;)
Als je in dure gebieden en steden wil wonen is het voor een starter lastig.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:14:32 #111
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175072011
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:09 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Ben jij uberhaubt wel eens buiten de sociale kaders van de defensie kazerne geweest om met eigen ogen te aanschouwen hoe het moderne bedrijfsleven in elkaar zit? :')
Ik doe genoeg zaken met het bedrijfsleven om eea te aanschouwen.

Neemt niet weg dat ik eea enorm gejank vind.
pi_175072020
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:10 schreef Cherna het volgende:

[..]

Het zou inderdaad makkelijker zijn als jongeren massaal de straat op zouden gaan. Maar ooit zal die tijd wel weer terug komen.

En zeker de lager opgeleiden want die hebben van deze neoliberale insteek nog het meeste last.
Voor redelijk wat handige laag opgeleiden is het tij aan het keren omdat er te weinig vakmensen zijn. Verder zijn de Polen ook weer aan het vertrekken dus de laagopgeleide lopende band man kan ook weer aan de slag. De hoog opgeleiden die onbetaalde werkstages doen vind ik juist een doorgeslagen neoliberaal punt waar onze overheid allang een stokje voor had moeten steken samen met het mislukte zzp verhaal waarbij een groot gedeelte voor 1 werkgever werkt.
pi_175072025
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:14 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik doe genoeg zaken met het bedrijfsleven om eea te aanschouwen.

Neemt niet weg dat ik eea enorm gejank vind.
Ga als je vrij hebt keer langs een bedrijf. Gewoon om te zien wat het inhoudt.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  † In Memoriam † dinsdag 14 november 2017 @ 19:15:55 #114
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_175072040
Ik vind dat een gemiddelde loopbaanadviseur als Jolet Uilenburg best wel hoog van de toren blaast.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:16:05 #115
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072045
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:06 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Een vakbond kan zichzelf beter ouderenbond noemen. In onderhandelingen hebben zij net zo goed vele dingen weggegeven ten gunste van de ouderen.

Beter zou zijn om een jongerenvakbond op te richten waar jongeren zelfstandig een CAO uitonderhandelen.
Kijk als jongeren massaal lid worden en zich uitspreken kunnen ze uiteindelijk niet meer om die groep heen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:16:25 #116
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175072054
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:10 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Neem je bij dat karige loon ook de huur, huizenprijzen, zorg, brandstof, belastingen en andere kosten van toen in beschouwing?
Er bleef toen minder over om leuke dingen mee te doen.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:17:07 #117
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072080
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:14 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Voor redelijk wat handige laag opgeleiden is het tij aan het keren omdat er te weinig vakmensen zijn. Verder zijn de Polen ook weer aan het vertrekken dus de laagopgeleide lopende band man kan ook weer aan de slag. De hoog opgeleiden die onbetaalde werkstages doen vind ik juist een doorgeslagen neoliberaal punt waar onze overheid allang een stokje voor had moeten steken samen met het mislukte zzp verhaal waarbij een groot gedeelte voor 1 werkgever werkt.
Mensen met goede handen - jong en oud - kunnen voorlopig inderdaad nog wel vooruit. Het zijn de ongeschoolden zonder relevante capaciteiten (d.w.z. binnen hun bedrijf een paar decennia hetzelfde kunstje gedaan waar je daarbuiten niks aan hebt) en de 'hoog opgeleiden' in de zachte sector, dus al die communicatiedeskundigen en dergelijken die het zwaar gaan krijgen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175072090
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:11 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ja, niet dus. Doordat er een paar decennia lang veel te weinig premie betaald is (verzin zelf even door wie - hint: wij waren het niet) wordt er nu gekort op de pensioenen, waardoor alle Henk Krollen in de gordijnen schieten. De realiteit is echter dat ik nog twintig jaar premie betaal om iedereen ouder dan mij te kunnen betalen, maar zelf niks meer te krijgen.

Graag gedaan.
Onzin er is meer dan zat premie betaald maar omdat de reken rente zo laag staat hebben de fondsen een probleem. Dat de rente zo laag staat komt door de financiële tovenaars die zichzelf rijk maken en de rest met de gebakken peren laten zitten.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:17:49 #119
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072094
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:14 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Voor redelijk wat handige laag opgeleiden is het tij aan het keren omdat er te weinig vakmensen zijn. Verder zijn de Polen ook weer aan het vertrekken dus de laagopgeleide lopende band man kan ook weer aan de slag. De hoog opgeleiden die onbetaalde werkstages doen vind ik juist een doorgeslagen neoliberaal punt waar onze overheid allang een stokje voor had moeten steken samen met het mislukte zzp verhaal waarbij een groot gedeelte voor 1 werkgever werkt.
Het probleem is dat het veelal zware beroepen zijn. Laat men eerst eens daar een oplossing voor vinden.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:19:18 #120
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175072135
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:07 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ah, de jongeren zijn egoïstisch in de pensioendiscussie. Weer wat geleerd.
Je betaalt het meeste, krijgt het minste, maar je mag er je bek over houden anders ben je volgens de groep die dat heeft veroorzaakt asociaal. En als je daar wat cynisch van wordt is dat je eigen fout, moet je maar lid zijn van een vakbond die alleen diezelfde groep dient.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:21:45 #121
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175072197
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:11 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ja, niet dus. Doordat er een paar decennia lang veel te weinig premie betaald is (verzin zelf even door wie - hint: wij waren het niet) wordt er nu gekort op de pensioenen, waardoor alle Henk Krollen in de gordijnen schieten. De realiteit is echter dat ik nog twintig jaar premie betaal om iedereen ouder dan mij te kunnen betalen, maar zelf niks meer te krijgen.

Graag gedaan.
Alsof ik nog wat ga krijgen... :')

Er moet ergens een grafiek rondzwerven welke generatie het het slechtst gaat hebben, die is hier ook al eens op Fok gepost, gelukkig hoor ik daar bij... :')
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:22:27 #122
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072214
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:21 schreef AchJa het volgende:

[..]

Alsof ik nog wat ga krijgen... :')

Er moet ergens een grafiek rondzwerven welke generatie het het slechtst gaat hebben, die is hier ook al eens op Fok gepost, gelukkig hoor ik daar bij... :')
Hoe oud ben je, als ik vragen mag?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175072216
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:17 schreef Cherna het volgende:

[..]

Het probleem is dat het veelal zware beroepen zijn. Laat men eerst eens daar een oplossing voor vinden.
Veel beroepen zijn allang niet meer zo zwaar als vroeger door alle arbo regelgeving. Dat zzp'ers zich daar vaak niets van aantrekken is weer wat anders. ;)
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:23:24 #124
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175072238
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Er bleef toen minder over om leuke dingen mee te doen.
Ik vergeet nog dat het begrip tweeverdiener nog niet bestond. Lekker een gezin van 5 onderhouden op één modaal salaris, maar je kon wel minder leuke dingen doen hoor.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175072299
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Scherp. Het hele stuk in de Op is eentje van lik-me-vestje en een eenzijdig stupide verhaal alsof 55 plussers zonder baan echt alleen maar vasthouden aan hun volgens zegge hoge laatste verdiensten, en bijbehorende positie in hun laatste baan.

Er is al meerdere malen weerlegt en bewezen dat deze groep (en andere ouderen) juist erg flexibel zijn en gewoon aan de slag willen en heel ver gaan om daarin genoegdoening te krijgen als het een nieuwe kans = baan betreft. Maar je kan niet verwachten dat die mensen zo maar alles wat ze met moeite eerder hebben opgebouwd gewoon maar voor een onzekere baan/functie overboord gooien omdat de werkgever zelf weinig toeschietelijk is.

Je haal zeker ouderen binnen maar wel een schat aan ervaring waar je als bedrijf alleen maar voordeel van kan hebben i.t.t. jongeren.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:25:42 #126
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072301
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:19 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Je betaalt het meeste, krijgt het minste, maar je mag er je bek over houden anders ben je volgens de groep die dat heeft veroorzaakt asociaal. En als je daar wat cynisch van wordt is dat je eigen fout, moet je maar vakbondslid zijn.
Er moet niets. Maar ga dan niet zeuren als ouderen die lid zijn voor hun rechten opkomen.

We zijn tot elkander veroordeeld. Vergeet dat niet. Wat ze mij afnemen kan ik niet aan jongeren geven en wat ze jongeren afnemen moet ik uiteindelijk toch afgeven als ik teveel heb.

Betrek het gewoon op je eigen ouders. Als je een normale band hebt krijg je steun dmv kinderopvang etc. Moeten die verhuizen mag jij dure kinderopvang betalen. Enfin dat is een klein voorbeeld. Wat ze mij afnemen kan ik niet aan mijn kinderen geven. En nemen ze mij teveel af mogen de kinderen weer gaan opdraaien. Hoe je het ook bekijkt we zijn genaaid met een neoliberaal systeem. Maar goed dat is mijn mening.

Laat het vermogen maar na aan een overheid ipv onder het volk. Dan komt het vast goed.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:28:41 #127
13456 AchJa
Shut up!!!
  Beste debater 2022 dinsdag 14 november 2017 @ 19:29:39 #128
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_175072390
dus als ik het goed begrijp geeft de jongere generatie nu de oudere de schuld voor deze flexibele, onzekere, chaotische structuur op de arbeidsmarkt...

Misschien dan de volgende keer eens niet rechts stemmen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:30:36 #129
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072411
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:29 schreef EttovanBelgie het volgende:
dus als ik het goed begrijp geeft de jongere generatie nu de oudere de schuld voor deze flexibele, onzekere, chaotische structuur op de arbeidsmarkt...

Misschien dan de volgende keer eens niet rechts stemmen.
Nee, dat begrijp je verkeerd.

Op zijn best is het een heen en weer slingeren van verwijten tussen de verschillende generaties.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175072415
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:10 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Neem je bij dat karige loon ook de huur, huizenprijzen, zorg, brandstof, belastingen en andere kosten van toen in beschouwing?
Maar natuurlijk, de telefoonkosten zijn nu flink lager dan toen, huren redelijk meegestegen.
Vooral de huurtoeslag en zorgtoeslag zorgen er voor dat iemand met een laag salaris toch goed kan rondkomen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:31:22 #131
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072429
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:29 schreef EttovanBelgie het volgende:
dus als ik het goed begrijp geeft de jongere generatie nu de oudere de schuld voor deze flexibele, onzekere, chaotische structuur op de arbeidsmarkt...

Misschien dan de volgende keer eens niet rechts stemmen.
Dat geef ik ook al aan. Maar het is wel zo dat de ouderen aan dit systeem meegeholpen hebben. In de jaren 90 hebben de 30 jarigen van die tijd dit gedrocht ontwikkeld.
Het is onbedoeld doorgeschoten.

En ik wil best toegeven dat ik uit die generatie kom. Persoonlijk heb ik mij daar tegen verzet. Maar geholpen heeft het uiteraard niet😁😁
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:31:37 #132
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175072437
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:23 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Ik vergeet nog dat het begrip tweeverdiener nog niet bestond. Lekker een gezin van 5 onderhouden op één modaal salaris, maar je kon wel minder leuke dingen doen hoor.
Ik weet niet hoe oud jij bent, maar toen ik opgroeide (jaren 70/ 80) werkte mijn vader in de 4 ploegendienst en we hadden het thuis absoluut niet ruim. Ik kan nu met 1 salaris ruim meer dan mijn vader ooit kon betalen toen.
pi_175072499
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:29 schreef EttovanBelgie het volgende:
dus als ik het goed begrijp geeft de jongere generatie nu de oudere de schuld voor deze flexibele, onzekere, chaotische structuur op de arbeidsmarkt...

Misschien dan de volgende keer eens niet rechts stemmen.
Of niet meedoen aan het tegen elkaar uitspelen van generaties waar machtsbeluste politici het meest van profiteren.
pi_175072526
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:31 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe oud jij bent, maar toen ik opgroeide (jaren 70/ 80) werkte mijn vader in de 4 ploegendienst en we hadden het thuis absoluut niet ruim. Ik kan nu met 1 salaris ruim meer dan mijn vader ooit kon betalen toen.
Idd, en of gewoon veel overuren maken om toch wat extra te hebben.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175072552
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:40 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Als je vindt dat dat niet gevraagd kan worden na 40 jaar werken, waarom mag het dan wel gevraagd worden na 4 maanden werken? Net alsof jonge mensen een relatie of sociale omgeving hebben die minder waard is dan die van oudere mensen...
Als je slechts 4 maanden hebt gewerkt om te komen waar je nu bent dan moet je niet zeuren dat dat nog niet je van het is. Als je er 40 jaar voor hebt gewerkt dan mag je wel wat meer zekerheid en comfort hebben ja. Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met de huidige arbeidsmarktpositie van jongeren, maar er is weldegelijk een heel groot verschil.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:35:39 #136
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072568
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:28 schreef AchJa het volgende:

[..]

44, bouwjaar '73 dus.

Hier de grafiek:

[ afbeelding ]

Komt van het CBP.
Het gevaar van dit plaatje is wel dat iedereen van 1995 en later nog aan hun werkzame carrière moet beginnen, dus dat dit wel een erg groot glazen-bol-gehalte heeft. Dat iedereen van '70 en later er -in financieel opzicht- slechter vanaf komt dan de generaties ervoor geloof ik nog wel, maar in ruil daarvoor heb je dan weer een stuk meer luxe kunnen genieten. En dat laat zich dan weer lastig vertalen in grafiekjes.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:35:50 #137
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072570
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:30 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Nee, dat begrijp je verkeerd.

Op zijn best is het een heen en weer slingeren van verwijten tussen de verschillende generaties.
Precies.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:36:02 #138
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175072576
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:25 schreef Cherna het volgende:

[..]

Er moet niets. Maar ga dan niet zeuren als ouderen die lid zijn voor hun rechten opkomen.
Ik ga wel zeuren als de overheid een organisatie die feitelijk maar voor één bevolkingsgroep opkomt bombardeert tot officiële onderhandelingspartner.

Zeggen dat mensen dan maar lid moeten worden van de vakbond om inspraak te hebben is als zeggen dat mensen maar lid moeten worden van de VVD om inspraak te hebben in de politiek.
pi_175072580
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:33 schreef Chai het volgende:

[..]

Of niet meedoen aan het tegen elkaar uitspelen van generaties waar machtsbeluste politici het meest van profiteren.
Ik vind het ook nogal valse tegenstellingen inderdaad die opgeworpen worden. Puur polariserend, terwijl iedereen volgens mij nog steeds een gemeenschappelijk / gedeeld belang heeft.

Jongeren hebben ook belang bij goede en betaalbare zorg voor ouderen, en hebben ook baat bij het tijdig pensioen van ouderen (zodat jongeren de plek van een ouder iemand kunnen innemen bijvoorbeeld). Bovendien worden jongeren zelf ooit ook oud.

Ouderen hebben ook baat bij goed en betaalbaar onderwijs voor jongeren, en een toegankelijke woningmarkt bijvoorbeeld. Ook hebben veel ouderen net zo goed zelf kinderen en/of kleinkinderen.

Ik zie die tegenstellingen niet zo.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:37:15 #140
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072608
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:36 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik ga wel zeuren als de overheid een organisatie die feitelijk maar voor één bevolkingsgroep opkomt bombardeert tot officiële onderhandelingspartner.

Zeggen dat mensen dan maar lid moeten worden van de vakbond om inspraak te hebben is als zeggen dat mensen maar lid moeten worden van de VVD om inspraak te hebben in de politiek.
Het is helaas wel de praktijk.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:37:30 #141
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175072613
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:29 schreef EttovanBelgie het volgende:
dus als ik het goed begrijp geeft de jongere generatie nu de oudere de schuld voor deze flexibele, onzekere, chaotische structuur op de arbeidsmarkt...

Misschien dan de volgende keer eens niet rechts stemmen.
Nee. De jongere generatie wijst erop dat de oudere generatie klaagt omdat ze in een situatie zitten die ze bagatelliseerden toen de jongere generatie erover klaagde. Dat levert enigszins leedvermaak op, maar is niet per se een verwijt.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:38:36 #142
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072630
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:37 schreef Cherna het volgende:

[..]

Het is helaas wel de praktijk.
De linkse partijen lijken me niet vooraan staan om de rol van de vakbond in de cao-onderhandelingen te verkleinen. Toch een interessant vraagstuk, niet?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Beste debater 2022 dinsdag 14 november 2017 @ 19:40:03 #143
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_175072660
Maar goed, van dit soort berichten krijg ik sowieso altijd de pestpokkenplaag.

Weer zo'n 'coach' met het inlevingsvermogen van de spreadsheet waar ze haar motivational talk over afsteekt richting de onrendabelen.

Alles moet wijken voor de Heilige Vrije Markt: produceren zul je. Zaken als huis, haard, familie, sociaal netwerk, hechting aan de eigen omgeving, daar hebben de profeten van het evangelie van Prestatie en de auteurs van de epistels van Dynamiek, Flexibiliteit en Leven-Lang-Leren geen interesse in. Wat heet, dat zijn kardinale zonden die het productieproces in de weg staan. Je bent een wegwerpobject, enkel en alleen om te werken en te produceren - let wel, produceren volgens de regels van deze allesomvattende religie.

Mag een mens nog rust hebben? Uitgaan van enige stabiliteit? Zaken als familie, huis en haard boven die rattenrace die hen wordt opgelegd stellen?

Maar goed, dit was natuurlijk te voorzien. En nog legio dergelijke powerpoint-'motivators' en spreadsheet-'coaches' die er bakken geld aan verdienen.

"Verhuis maar"... :r
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:41:03 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175072683
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:35 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Het gevaar van dit plaatje is wel dat iedereen van 1995 en later nog aan hun werkzame carrière moet beginnen, dus dat dit wel een erg groot glazen-bol-gehalte heeft. Dat iedereen van '70 en later er -in financieel opzicht- slechter vanaf komt dan de generaties ervoor geloof ik nog wel, maar in ruil daarvoor heb je dan weer een stuk meer luxe kunnen genieten. En dat laat zich dan weer lastig vertalen in grafiekjes.
Het laat wel zien dat de generatie pak hem beet '68 t/m '95 gewoon in de min zit... Dus daarom trek ik dat gezeur van de jongeren maar matig, er wordt weer net gedaan alsof zij de enigen zijn die het slecht hebben.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:41:15 #145
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072688
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:40 schreef EttovanBelgie het volgende:

Mag een mens nog rust hebben? Uitgaan van enige stabiliteit? Zaken als familie, huis en haard boven die rattenrace die hen wordt opgelegd stellen?

Tuurlijk mag dat. Jouw keuze. Alleen niet gaan klagen dat de wereld verder trekt.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Beste debater 2022 dinsdag 14 november 2017 @ 19:41:49 #146
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_175072701
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:41 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Tuurlijk mag dat. Jouw keuze. Alleen niet gaan klagen dat de wereld verder trekt.
Jouw wereld, Janneke.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:42:33 #147
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072725
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:41 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Jouw wereld, Janneke.
Fijn hè, om dingen buiten jezelf te leggen. Iemand anders de schuld geven dat jouw leven ruk is?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Beste debater 2022 dinsdag 14 november 2017 @ 19:43:33 #148
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_175072754
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:42 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Fijn hè, om dingen buiten jezelf te leggen. Iemand anders de schuld geven dat jouw leven ruk is?
Mijn leven is behoorlijk op orde, dank je.

Gek hè, om aan mensen buiten jezelf te denken.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:45:33 #149
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_175072811
Man man, die achterlijk luie 55 plus generatie is nog erger dan de millenials. Ergens in de unie zal vast wel een baan zijn, keihard aanpakken als ze een vacature voor productiewerk in tsjechië weigeren.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:46:31 #150
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175072838
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:43 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Mijn leven is behoorlijk op orde, dank je.

Gek hè, om aan mensen buiten jezelf te denken.
Nee hoor, zeker niet.

Ik heb gewoon een probleem met een systeem waar we tamelijk willekeurige verworven rechten voor de ene groep in stand willen houden ten koste van een andere groep.

Ik kan prima aan anderen denken (en ze helpen) zonder deel uit te maken van een of andere afgedwongen 'solidariteit'.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175072841
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:45 schreef Revolution-NL het volgende:
Man man, die achterlijk luie 55 plus generatie is nog erger dan de millenials. Ergens in de unie zal vast wel een baan zijn, keihard aanpakken als ze een vacature voor productiewerk in tsjechië weigeren.
Ik stel voor dat we ze in de Noordzee gooien.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:46:58 #152
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175072846
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:36 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik ga wel zeuren als de overheid een organisatie die feitelijk maar voor één bevolkingsgroep opkomt bombardeert tot officiële onderhandelingspartner.

Zeggen dat mensen dan maar lid moeten worden van de vakbond om inspraak te hebben is als zeggen dat mensen maar lid moeten worden van de VVD om inspraak te hebben in de politiek.
En als dan niemand van de jongeren lid wordt gaat er ook nooit wat veranderen.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:47:43 #153
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_175072864
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:46 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Ik stel voor dat we ze in de Noordzee gooien.
Dan zijn ze niet productief. Werken zullen ze ~O>
Als je rond de 55 bent dan moet je er voor zorgen dat je genoeg f*ck you money bezit om te emigreren naar een land waar je met weinig vaste lasten rond kan komen.
  Beste debater 2022 dinsdag 14 november 2017 @ 19:48:33 #154
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_175072879
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:46 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Nee hoor, zeker niet.

Ik heb gewoon een probleem met een systeem waar we tamelijk willekeurige verworven rechten voor de ene groep in stand willen houden ten koste van een andere groep.

Ik kan prima aan anderen denken (en ze helpen) zonder deel uit te maken van een of andere afgedwongen 'solidariteit'.
Gezien je zienswijze op bepaalde andere terreinen hebben we volgens mij HEEL hard een overheid nodig die bepaalde basale rechten beschermt en niet alleen kijkt naar de bankrekening.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:50:17 #155
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175072913
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:38 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De linkse partijen lijken me niet vooraan staan om de rol van de vakbond in de cao-onderhandelingen te verkleinen. Toch een interessant vraagstuk, niet?
Lijkt mij niet. Maar de leden hebben inspraak en als dat veel jongeren zijn zullen ze uiteindelijk over stag moeten gaan.
Maar echt maatwerk kun je vergeten.
De massa zal altijd bepalend zijn. Wil je dat niet dan rest er niets anders dan daar te gaan werken waar ze niet volgens een cao werken. Maar voor een lager opgeleide niet aan te raden.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:53:36 #156
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175073015
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:46 schreef Janneke141 het volgende:

Ik kan prima aan anderen denken (en ze helpen) zonder deel uit te maken van een of andere afgedwongen 'solidariteit'.
Dat is dus wat ik eerder al bedoelde met individualistisch...
pi_175073021
Ik heb zachtjes een tiefushekel aan vakbonden, gemekker over een paar procentjes maar ondertussen zijn alle rechten afgebroken.
Zoveel nut hebben ze dus niet, koopkrachtreparatie is immers vanzelfsprekend als we de economie draaiende willen houden.
Die paar procentjes komen dus vanzelf wel.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175073103
Jolet is sociaal gehandicapt. Dat wij zo'n kwibus serieus nemen is mij een raadsel.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:57:24 #159
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175073111
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:53 schreef bedachtzaam het volgende:
Ik heb zachtjes een tiefushekel aan vakbonden, gemekker over een paar procentjes maar ondertussen zijn alle rechten afgebroken.
We hebben het ook zelf laten gebeuren.
pi_175073144
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:57 schreef AchJa het volgende:

[..]

We hebben het ook zelf laten gebeuren.
We zijn best een passief volkje ja.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175073211
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:35 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Het gevaar van dit plaatje is wel dat iedereen van 1995 en later nog aan hun werkzame carrière moet beginnen, dus dat dit wel een erg groot glazen-bol-gehalte heeft. Dat iedereen van '70 en later er -in financieel opzicht- slechter vanaf komt dan de generaties ervoor geloof ik nog wel, maar in ruil daarvoor heb je dan weer een stuk meer luxe kunnen genieten. En dat laat zich dan weer lastig vertalen in grafiekjes.
Hoezo wordt de luxe minder dan? Er is toch technologische vooruitgang? In tijden van vrede is er geen enkele reden waarom de volgende generatie het niet beter zou hebben dan de voorgaande.

Alleen deze generatie, de huidige twintigers, die zijn allemaal zo met zichzelf bezig dat ze niet aan hun generatie denken. Die laten zich dat gewoon overkomen en vinden troost in het feit dat het voor werkloze 55 plussers nog kutter is omdat die dat hun hele leven niet hebben zien aankomen. Ik ben boven de 40, ik ga de barricaden niet meer op, en zeker niet voor de weekste generatie slappelingen uit de geschiedenis van de mensheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:02:25 #162
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175073297
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoezo wordt de luxe minder dan? Er is toch technologische vooruitgang? In tijden van vrede is er geen enkele reden waarom de volgende generatie het niet beter zou hebben dan de voorgaande.

Ik doelde op 'als je na 1970 geboren hebt, dan heb je meer luxe gehad dan de generatie voor je'. Wat trouwens hoogstwaarschijnlijk voor iedere generatie geldt totaan de volgende ijstijd.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:03:57 #163
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_175073342
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:02 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik doelde op 'als je na 1970 geboren hebt, dan heb je meer luxe gehad dan de generatie voor je'. Wat trouwens hoogstwaarschijnlijk voor iedere generatie geldt totaan de volgende ijstijd.
Definieer luxe. Hebben we het dan over vrije tijd of over het bezit van spulletjes?
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:04:43 #164
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175073360
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:02 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik doelde op 'als je na 1970 geboren hebt, dan heb je meer luxe gehad dan de generatie voor je'. Wat trouwens hoogstwaarschijnlijk voor iedere generatie geldt totaan de volgende ijstijd.
Waar moet ik jou trouwens plaatsen in die grafiek?
  Beste debater 2022 dinsdag 14 november 2017 @ 20:05:07 #165
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_175073368
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:24 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Dat is een goed punt, want hierover zal in dat geval nader overleg plaats moeten vinden. Misschien kan iemands partner daar ook aan de bak. Maar ja, het zou niet de eerste keer zijn dat mensen uit elkaar gaan vanwege werk en zulks, en dan om redenen die samenhangen met weloverwogen keuzes. Afstand kan hierbij inderdaad een belemmering vormen voor een relatie of huwelijk.

Maar wanneer iemand een baan aangeboden wordt, zullen alle voors en tegens sterk tegen elkaar afgewogen moeten worden, waaronder de reistijden enzo, voordat die baan geweigerd wordt dunkt mij.
Weigeren omdat:

a) je mantelzorg verleent aan je ouders/familie (hetgeen ook door de participatiesamenleving wordt verwacht, nog zo'n VVD-dingetje);
b) je partner een baan heeft en niet zomaar 'mee kan verhuizen';
c) het sowieso aan geld ontbreekt om te verhuizen;
d) je je huis niet verkocht krijgt;
e) je schoolgaande kinderen hun gehele netwerk verliezen
f) je gewoon van de oude stempel bent en nog waarde hecht aan je huis, haard en geboortegrond
g) je toch weer een 'bepaalde tijd' contractje krijgt waardoor je binnen één a twee jaar weer buiten geflikkerd wordt.

Nee, die hele 'verhuisplicht' is te ridicuul voor woorden
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:05:29 #166
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175073388
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:04 schreef AchJa het volgende:

[..]

Waar moet ik jou trouwens plaatsen in die grafiek?
Ben van '80.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175073390
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:02 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik doelde op 'als je na 1970 geboren hebt, dan heb je meer luxe gehad dan de generatie voor je'. Wat trouwens hoogstwaarschijnlijk voor iedere generatie geldt totaan de volgende ijstijd.
Nee hoor. De huidige twintigers hebben zich er al lang bij neergelegd dat ze harder zullen moeten werken voor minder geld en minder zekerheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:07:01 #168
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:08:06 #169
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175073467
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

Akkoord, ook gepaald dus... :')
Die woordkeuze suggereert dat daar een schuldige voor aan te wijzen is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:19:43 #170
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_175073818
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:13 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Wie regelt een woning voor een jonge starter? De Heer?
Ouders schrijven hun kroost al in bij de geboorte, maar als je een baan kan krijgen heb je geen tijd om 10 jaar te wachten.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:20:56 #171
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_175073856
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:14 schreef Basp1 het volgende:
Voor redelijk wat handige laag opgeleiden is het tij aan het keren omdat er te weinig vakmensen zijn.
Dat helpt niks. Bedrijven zoeken nog steeds mensen met tientallen diploma's. En dat hebben die handige mensen vaak niet. En krijgen ze ook niet.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:23:24 #172
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:25:17 #173
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175074001
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat kun je de politiek uit die jaren aanrekenen.
Tja, dat kan. Ik ben het daar niet mee eens, maar zelfs al was het wel zo, je schiet er niets mee op.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175074940
Dit soort van individuen die uit de verte schreeuwen dat 55-plussers flexibel moeten zijn, hebben vaak dubbele banen en een vette portemonnee. Ze kletsen maar wat, omdat ze nog gezond en goed in hun vel zitten en daarom prijzen ze zichzelf gelukkig dat het zo goed met hen gaat en als het erop aankomt, gunnen ze anderen niet hetzelfde geluk dat hen zo trots en ijdel maakt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Begripvol op 14-11-2017 21:06:43 ]
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
  dinsdag 14 november 2017 @ 21:04:16 #175
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175075175
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Alleen deze generatie, de huidige twintigers, die zijn allemaal zo met zichzelf bezig dat ze niet aan hun generatie denken. Die laten zich dat gewoon overkomen en vinden troost in het feit dat het voor werkloze 55 plussers nog kutter is omdat die dat hun hele leven niet hebben zien aankomen. Ik ben boven de 40, ik ga de barricaden niet meer op, en zeker niet voor de weekste generatie slappelingen uit de geschiedenis van de mensheid.
Als je met je eigen generatie bezig bent, ben je automatisch ook bezig met jezelf. En er is nota bene een hele politieke partij voor een bepaalde bevolkingsgroep opgericht zodat ze zichzelf nog georganiseerder kunnen spekken ten koste van de rest. En dan zijn twintigers zo met zichzelf bezig? Laat me niet lachen.

Overigens zijn 55 plussers eerder te benijden, die hebben betere tijden gekend. Dat ze de ellende niet zagen aankomen kun je hen net zo goed, of eigenlijk beter, verwijten dan jongere generaties die het niet eens hebben zien veranderen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 14 november 2017 @ 22:50:10 #176
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175078284
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 21:04 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Als je met je eigen generatie bezig bent, ben je automatisch ook bezig met jezelf. En er is nota bene een hele politieke partij voor een bepaalde bevolkingsgroep opgericht zodat ze zichzelf nog georganiseerder kunnen spekken ten koste van de rest. En dan zijn twintigers zo met zichzelf bezig? Laat me niet lachen.

Overigens zijn 55 plussers eerder te benijden, die hebben betere tijden gekend. Dat ze de ellende niet zagen aankomen kun je hen net zo goed, of eigenlijk beter, verwijten dan jongere generaties die het niet eens hebben zien veranderen.
Wat zijn betere tijden. Als het om sociale voorzieningen gaat en vaste contracten moet ik je gelijk geven. Veel andere zaken zou je als jongere niet mee willen ruilen. Lang niet alles was beter. Maar wat mij betreft hoeven de sociale voorzieningen en vaste contracten niet te verdwijnen. Niet voor jong en niet voor oud.

Laten we aub niet om de huizen een discussie beginnen. Want in de jaren 80 was er ook woningnood en voor jongeren onbetaalbaar. Niet voor niets geen woning geen kroning en kopen was er voor jongeren niet bij met 13% rente en de enorme jeugdwerkloosheid viel dat tegen. Maar door de collectiviteit onder jongeren destijds is het alsnog goed gekomen.

Vergeet ook niet dat jongeren die nu gekocht hebben en 2% rente straks spekkoper zijn tenzij je die alles wil afnemen als ze alles afgelost hebben.


Zoveel verschil tussen de jaren 80 en de tijd omstreeks 2008 is er feitelijk gezien niet als het om de jongeren gaar. Verschil zit hem in de collectiviteit tussen jongeren.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175078308
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Dit dus. Wat een mongolen zeg
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
pi_175078820
En als 55-plusser word je tijdens een functioneringsgesprek tussen mond en lippen door beoordeeld door een wat jongere griet die vindt dat je trager wordt. Terwijl dezelfde leidinggevende nog trager werkt gelijk met haar overige oudere leidinggevenden. Maar niemand die boven hen staat, durft daarover een oordeel te vellen.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
  woensdag 15 november 2017 @ 01:31:36 #179
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175080492
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ja joh, net zo makkelijk allemaal... Jolet de Zweefteef weet wel wat goed voor u is.
Jolet de zweefteef😁😁 leuk gevonden.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 01:53:15 #180
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175080540
Als je werkelijk moet verhuizen voor je werk heet dat gewoonlijk "elders een nieuw bestaan opbouwen". Dus ook wat je hebt opgebouwd, achter je laten.

Het hoeft geen drama te zijn als dat niet geheel vrijwillig is, maar dan moet er wel iets tegenover staan. Dus niet de pushfactor van korten op een uitkering, maar pullfactoren als
- baangarantie tot je pensioen (anders is het zinloos om een zo ingrijpende verandering van je leven te doen op die leeftijd)
- bemiddeling bij het kopen/huren van een nieuwe woning en verkoop van de oude woning
- verhuiskostenvergoeding
- extra verlof en een vergoeding voor een bezoek aan het land van herkomst

Heeft geen zin btw want iedereen weet dat het enorm moeilijk is om als 55+er ergens op gesprek te mogen komen, laat staan dat je die baan ook krijgt. En je wordt er net zo snel weer uitgeflikkerd. Ze zijn vaak duur, bijvoorbeeld omdat hun gezondheid achteruit gaat, of die van hun ouders (mantelzorgverlof).
Veel 55+ers die ik erover sprak gaven bovendien aan dat leren en aanpassen aan nieuw werk lastiger wordt naarmate je ouder wordt. Dus even omscholen lukt niet altijd zo makkelijk.

Bottomline is dat we de kennis en ervaring van de oudere werknemers niet goed op waarde schatten.
  woensdag 15 november 2017 @ 01:59:53 #181
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_175080561
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:04 schreef Scjvb het volgende:

Met dank aan schrijfster Maaike Homan voor RTL Z

25 jaar, waarschijnlijk single, Mevrouw Homan moet nog een jaartje of 30 levenservaring opdoen voordat ze hier over mee kan praten. Wat een doos.

Daarnaast moet ik ook wel zeggen dat veel van mijn 55+ collega's, in hun 'gouden kooitje', vreselijk negatief zijn. Absoluut niet meer in staat om te zien wat ze hebben. En als ze dan ontslagen worden en er achter komen dat ze het niet meer hebben, dan worden ze alleen nog maar negatiever, en ligt de schuld bij iedereen behalve hen zelf.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 15 november 2017 @ 03:29:57 #182
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175080728
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 01:59 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Daarnaast moet ik ook wel zeggen dat veel van mijn 55+ collega's, in hun 'gouden kooitje', vreselijk negatief zijn. Absoluut niet meer in staat om te zien wat ze hebben. En als ze dan ontslagen worden en er achter komen dat ze het niet meer hebben, dan worden ze alleen nog maar negatiever, en ligt de schuld bij iedereen behalve hen zelf.
Het zou beter zijn als 40+ beter in de arbeidsmarkt zou liggen, zodat ze wat makkelijker naar een andere werkgever kunnen voor een reality check.
Van die lui die al 25 jaar met elkaar samenwerken en alle veranderingen blokkeren "omdat dat vroeger ook niet lukte" wordt een bedrijf ook niet beter.
Juist als je weet dat je moeilijk elders aan de slag kunt doe je er alles aan om in die gouden kooi te kunnen blijven.
  woensdag 15 november 2017 @ 04:58:51 #183
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_175080878
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 03:29 schreef Lunatiek het volgende:

Juist als je weet dat je moeilijk elders aan de slag kunt doe je er alles aan om in die gouden kooi te kunnen blijven.
Geeft je geen excuus om niet te zien wat je wel hebt.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_175081165
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:04 schreef Scjvb het volgende:
Gewaardeerde lezer,

Het zijn voortvarende tijden. Nu het de meesten van ons economisch gezien steeds meer voor de wind gaat, ziet de overheid er uiteraard ook heil in dat een toenemend aantal vacatures het daglicht ziet om economisch goed 'in de race te kunnen blijven'. Immers, hoe meer banen, hoe beter! [ afbeelding ]

Wij in het Haerlemsche :Y) :9 , maar uiteraard ook andere waardigheidsbekleders in Nederland c_/ , zien bij een fors toenemend aantal werklozen dat de animo om aan de bak te komen er is. *) Er blijven 'gevallen' te betreuren, waarbij de inspiratie om al het mogelijke hiervoor te doen het laat afweten. Hierover krabben we ons in het Haerlemsche soms best nog eens achter de oren, kan ik u vertellen. :|W :o :{

Enfin, gisteravond in de Jopenkerk sprak ik hierover met een collega, en wel onder genot van een Jopen Mooie Nel :9~ :9 tevens best 'n bijzonder ambachtelijk Haarlems biertje. B:)B Maar goed, men kijkt vaak de jongeren erop aan thuis te 'lamzakken', dat is verder niets nieuws. Echter gaat met helaas met sommige 55-plussers ook wat minder goed waar het aankomt op inspiratie als er óók van hen weer wat gevraagd wordt. Deze mensen, net als jongeren mensen van allerlei pluimage met een grote diversiteit aan achtergronden en een bepaalde levenservaring, worden door kundige consulenten (waaronder van het UWV) waardig begeleid naar passend werk. :B

Wat kan ik zeggen? Geheel binnen de mogelijkheden van cliënten vindt niet zelden omscholing plaats, teneinde de 55-plussers in kwestie binnen een redelijk tijdsbestek klaar te stomen voor 'n andersoortige functie dan in het verleden. *)
Jammer genoeg komt het regelmatig voor dat men een nieuwe baan en de nodige inzet daartoe niet accepteert. Dit kan voortkomen uit het gegeven dat het vanuit iemands referentiekader bezien 'iemands eer te na kan komen'. ;( ,,Men zou er niet genoeg op vooruitgaan, of volgens eigen zeggen gaan werken onder zijn/ haar kunnen of tegen zijn zin ergens anders moeten gaan wonen.'' [ afbeelding ]

We leven anno 2017 in een hectische samenleving waar men wordt geacht gezamenlijk flink de schouders eronder te houden nu het allemaal economisch zo goed gaat. Er wordt prima voor onze burgers gezorgd, waarbij de Grote Taart door Rutte III langzamerhand zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt. :Y) :9 Uiteindelijk heeft Rutte II de afgelopen jaren haar stinkende best gedaan ons uit de crisis te trekken, dus 'voor wat hoort wat'. ;)

Anders dan in verschillende uithoeken ter wereld verstrekt men van overheidswege sinds jaar en dag voldoende bijstand aan mensen met 'time outs', waaronder zich zowel een diversiteit aan medische als psychische klachten scharen. :o
In het Haerlemsche bestaat uiteraard voldoende begrip voor onmacht, maar trots of ongenoegen over beloningen voortkomend uit het verrichten van werk kan niet op onze steun rekenen. [ afbeelding ]

Mij dunkt, wanneer men de kans geboden krijgt na eventueel lang hebben zitten kniezen :|W , zal men toch echt alle zeilen moeten bijzetten om te zien of men serieus kan slagen. :o Hoewel vrouwen zich in de regel toch ietwat representatiever weten op te stellen tijdens een solicitatiegesprek, wordt bij 55 plussers van het mannelijke geslacht uiteraard ook een beroep gedaan op hun capaciteiten en tevens goede wil. *) En dat geldt zowel voor sollicitanten naar wat hogere functies als lagere functies, gewoonweg omdat iedere werkloze (tijdelijk uitkeringsgerechtigde) nu eenmaal anders is. ;)

Houding speelt inderdaad een cruciale rol, want acceptatie van werk 'onder iemands kunnen', omdat de goede wil aanwezig is en desnoods ergens anders gaat wonen om die aangewezen maar bovenal passende job te kunnen aanvaarden, zal door cliënten serieus in overweging genomen dienen te worden. *) Er kunnen natuurlijk ook andere kwesties spelen, bijvoorbeeld overmoedigheid bij sollicitanten die denken op korte termijn iets te kunnen vinden maar van een koude kermis thuiskomen. :|W
Het laatste kan immers leiden tot frustraties die soms jammerlijk op de verkeerde persoon afgewenteld wordt. [ afbeelding ]

Welnu, gelet op de kop van het artikel is er best nog werk aan de winkel om nog meer resultaat te bereiken, maar men is al flink op de goede weg en dat spreekt voor zich. o|O Het langzaam maar zeker toenemend aantal vacatures zorgt na 'mindere tijden' wederom voor een aantrekkende arbeidsmarkt, hetgeen economisch gezien onder Rutte III alleen maar getuigt van 'n voortvarend goed ;) en daar drinken we vanavond wederom 'n Jopen op. B:)B

Met dank aan schrijfster Maaike Homan voor RTL Z beëindig nu de OP, maar voor straks wens ik de lezer uiteraard een fijne avond toe!! [ afbeelding ]

Scjvb

====

Werkloze 55-plusser 'mag zich best wat flexibeler opstellen'

[ afbeelding ]
Oudere werkzoekenden bij de Inspiratieplusdagen georganiseerd door het UWV. Beeld © ANP

[..]

Begrijpelijke post... Maar ik snap ook heel goed dat men niet bereid is van een 30+ euro per uur baantje naar 12 euro per uur te gaan en dat soort fratsen. 'Meneer de advocaat moet toch echt in de supermarkt gaan werken als hij ze eindelijk kan overtuigen dat hij naast procederen ook kassa's kan bedienen' - achtige scenario's zijn natuurlijk ook cringe. Zeker als je daar voor dan moet verhuizen. Dit is een overdreven voorbeeld maar heb wel bijna zulke erge gevallen gezien in de omgeving hier.
  woensdag 15 november 2017 @ 09:16:46 #185
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175082330
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 01:53 schreef Lunatiek het volgende:
Als je werkelijk moet verhuizen voor je werk heet dat gewoonlijk "elders een nieuw bestaan opbouwen". Dus ook wat je hebt opgebouwd, achter je laten.

Het hoeft geen drama te zijn als dat niet geheel vrijwillig is, maar dan moet er wel iets tegenover staan. Dus niet de pushfactor van korten op een uitkering, maar pullfactoren als
- baangarantie tot je pensioen (anders is het zinloos om een zo ingrijpende verandering van je leven te doen op die leeftijd)
- bemiddeling bij het kopen/huren van een nieuwe woning en verkoop van de oude woning
- verhuiskostenvergoeding
- extra verlof en een vergoeding voor een bezoek aan het land van herkomst

Heeft geen zin btw want iedereen weet dat het enorm moeilijk is om als 55+er ergens op gesprek te mogen komen, laat staan dat je die baan ook krijgt. En je wordt er net zo snel weer uitgeflikkerd. Ze zijn vaak duur, bijvoorbeeld omdat hun gezondheid achteruit gaat, of die van hun ouders (mantelzorgverlof).
Veel 55+ers die ik erover sprak gaven bovendien aan dat leren en aanpassen aan nieuw werk lastiger wordt naarmate je ouder wordt. Dus even omscholen lukt niet altijd zo makkelijk.

Bottomline is dat we de kennis en ervaring van de oudere werknemers niet goed op waarde schatten.
Natuurlijk als je op die manier een keuze kunt maken ziet het er al een stuk aantrekkelijker uit. Een verhuizing kost altijd geld. En dat gaat niemand zomaar uitgeven voor onzekerheden. Dat is niet alleen voor 55plussers het geval maar ook jongeren die net gesetteld zijn.

Of het mkb je dit soort regelingen kan aanbieden betwijfel ik. Lijkt me sterk dat een willekeurige bakker je hiermee helpt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 09:31:42 #186
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175082548
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 01:59 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

25 jaar, waarschijnlijk single, Mevrouw Homan moet nog een jaartje of 30 levenservaring opdoen voordat ze hier over mee kan praten. Wat een doos.

Daarnaast moet ik ook wel zeggen dat veel van mijn 55+ collega's, in hun 'gouden kooitje', vreselijk negatief zijn. Absoluut niet meer in staat om te zien wat ze hebben. En als ze dan ontslagen worden en er achter komen dat ze het niet meer hebben, dan worden ze alleen nog maar negatiever, en ligt de schuld bij iedereen behalve hen zelf.
Het is normaal dat ouderen minder flexibel zijn. Natuurlijk is het niet reëel om mijn voorbeeld als normaal te zien. Maar zoals ik al zei heb ik tot mijn 40 ste gezworven van werkgever naar werkgever en een tijdje als freelancer gewerkt in Duitsland, Frankrijk en in het MO. Dan had ik ook nog de dioloma's om dit te kunnen ondernemen.

Na mijn 40ste had ik er genoeg van mede door mijn gezin die dat niet meer pikte. Heb destijds mijn hele leven omgegooid.

Nu heb ik een vast contract en ben precies 55. Ik moet er niet aan denken nog zo te gaan zwerven en te verhuizen. De cirkel is rond en woon nu weer in mijn geboorteplaats en kan zorgen voor mijn ouders. Bovendien heb ik zo mijn vriendenkring die ik tot mijn 40 ste heb laten verwateren. Ondanks dat ik niet meer zo flexibel ben werk ik wel net zo hard en draai precies dezelfde diensten als iemand van 20. Alleen een griep houd mij een maal in de twee gemiddeld 4 dagen thuis. Maar dat noem ik een mazzel. Gezondheid heb je niet voor het uitzoeken. Dat kan morgen plots anders zijn.

Vergeet ook niet dat ouderen al tal van reorganisaties hebben meegemaakt en dat gaat je de strot uithangen. Veel ouderen zeggen dit:

Het werk is fantastisch maar alles dat erom heen hangt begint mij de strot uit te hangen. En dat noemt men dan niet willen meegroeien.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175082774
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 21:04 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Als je met je eigen generatie bezig bent, ben je automatisch ook bezig met jezelf. En er is nota bene een hele politieke partij voor een bepaalde bevolkingsgroep opgericht zodat ze zichzelf nog georganiseerder kunnen spekken ten koste van de rest. En dan zijn twintigers zo met zichzelf bezig? Laat me niet lachen.
Precies mijn punt, de oudjes organiseren zich en verenigen zich. Die zijn niet alleen met zichzelf bezig, maar met de eigen generatie, ten bate van zichzelf. De veertigers zitten in het centrum van de macht en hebben zich dus in die zin georganiseerd. De twintigers zijn alleen met zichzelf bezig, niet met hun generatie, en zo verkwanselen ze hun eigen collectieve belang in de hoop dat er zelf goed uitspringen door het beter te doen dan de rest van hun generatie.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 november 2017 @ 09:58:52 #188
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175082943
Voor werkloze 55-plussers met een schat aan opleiding en werkervaring rest alleen nog maar een nulurencontract kutbaantje in een callcenter.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175083202
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:50 schreef Cherna het volgende:

[..]

Laten we aub niet om de huizen een discussie beginnen. Want in de jaren 80 was er ook woningnood en voor jongeren onbetaalbaar. Niet voor niets geen woning geen kroning en kopen was er voor jongeren niet bij met 13% rente en de enorme jeugdwerkloosheid viel dat tegen. Maar door de collectiviteit onder jongeren destijds is het alsnog goed gekomen.

Zoveel verschil tussen de jaren 80 en de tijd omstreeks 2008 is er feitelijk gezien niet als het om de jongeren gaar. Verschil zit hem in de collectiviteit tussen jongeren.
Laten we daar maar wel even over gaan beginnen. De woningnood in de jaren 80 was 6 maanden wachten op een huurflat voor 200 gulden , precies dezelfde flats die nu 600-700 euro zijn. Wonen was prima te betalen voor jongeren en ze hielden meer geld over. In de centra in de randstad was het moeilijk maar iets er buiten was prima te oen.

Ja , ik heb zelf die tijd meegemaakt en ik zie hoe moeilijk jongeren het nu hebben in tegenstelling tot jou.
pi_175083285
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:13 schreef machtpen het volgende:

[..]

Laten we daar maar wel even over gaan beginnen. De woningnood in de jaren 80 was 6 maanden wachten op een huurflat voor 200 gulden , precies dezelfde flats die nu 600-700 euro zijn. Wonen was prima te betalen voor jongeren en ze hielden meer geld over. In de centra in de randstad was het moeilijk maar iets er buiten was prima te oen.

Ja , ik heb zelf die tijd meegemaakt en ik zie hoe moeilijk jongeren het nu hebben in tegenstelling tot jou.
Precies.

Jankerds die over de jaren '80 beginnen als 'moeilijke tijd' hebben echt geen idee.
pi_175083307
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:58 schreef Old_Pal het volgende:
Voor werkloze 55-plussers met een schat aan opleiding en werkervaring rest alleen nog maar een nulurencontract kutbaantje in een callcenter.
En terecht.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:18:46 #192
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175083339
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Precies mijn punt, de oudjes organiseren zich en verenigen zich. Die zijn niet alleen met zichzelf bezig, maar met de eigen generatie, ten bate van zichzelf. De veertigers zitten in het centrum van de macht en hebben zich dus in die zin georganiseerd. De twintigers zijn alleen met zichzelf bezig, niet met hun generatie, en zo verkwanselen ze hun eigen collectieve belang in de hoop dat er zelf goed uitspringen door het beter te doen dan de rest van hun generatie.
Het is een andere manier van met zichzelf bezig zijn. Ouderen verenigen zich om uiteindelijk dingen voor elkaar te krijgen voor zichzelf. Weinig prijzenswaardig om op die manier andere generaties in de stront te laten zakken, maar het werkt inderdaad wel.

Ik denk overigens niet dat jongeren er wat mee winnen als ze volgens de regels van de ouderen gaan spelen. De tijd van demonstreren en daarmee echt dingen voor elkaar krijgen is voorbij. Ik merkte het aan de studentenprotesten een paar jaar terug: als je netjes blijft staan geeft niemand een ruk om je, als je gaat rellen heb je de ME in je nek en staat half Nederland erbij te schuimbekken dat dat tuig eens moet gaan werken. En qua werk is de concurrentie en dus de macht van de werkgever te groot geworden. Wat blijft er dan nog over?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 15 november 2017 @ 10:21:51 #193
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175083399
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:16 schreef Cherna het volgende:

Of het mkb je dit soort regelingen kan aanbieden betwijfel ik. Lijkt me sterk dat een willekeurige bakker je hiermee helpt.
Nee, zullen ze niet doen. Maar daar heb je een UWV-voor, voor geld over de balk smijten. Zij willen immers dat die mensen elders aan de slag gaan. En het is van de zotte van een werkloze te eisen dat hij duidzenden euro's investeert in zo'n heikel avontuur. Als hij dat geld überhaupt nog heeft.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:29:18 #194
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175083536
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:58 schreef Old_Pal het volgende:
Voor werkloze 55-plussers met een schat aan opleiding en werkervaring rest alleen nog maar een nulurencontract kutbaantje in een callcenter.
Schijnt dus zo te zijn dat in de USA de helpdesks met oudere werknemers worden bemand juist omdat ze zo ontzettend veel ervaring hebben. Tegen een loon dat bij een seniorfunctie hoort.
Hier zijn de meeste helpdesks een soort callcenters met starters op de arbeidsmarkt die vaak nog minder weten dan de mensen die hulp vragen. Als je niet het verkeerde antwoord krijgt, kan het dagen duren voor je hulp krijgt.
pi_175083666
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:05 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Ze hebben al bijna 40 jaar gewerkt en belasting afgedragen, dat het vroeger beter was is een fabel.
Ja, wat meer zekerheid en sneller vast werk maar het loon was behoorlijk karig.
36 vakantiedagen
13e maand
Oude lullen dagen
Maximaal lenen, kosten koper meefinancieren, auto, verbouwing kunnen meefinancieren
Lage huren
Studiefinanciering

Jup jullie hebben het echt heel zwaar gehad.

De jeugd van nu:
24 vakantiedagen
Geen 13e maand
Geen oude lullendagen
Onzeker over pensioen
Minimaal lenen, kosten koper zelf financieren met eigen geld, niks mag erbij worden gefinancierd
Hoge huren
Studiefinanciering is een lening

Is inderdaad allemaal 1 grote fabel ;-)
pi_175083804
13e maand nooit gehad in de klein en groot metaal cao, oude lullen dagen zijn uit de groot metaal cao geschrapt en het aantal vrije dagen wat vroeger geweest zou zijn is totale nonsens. Sterker nog mensen die nu een jaar of 70 zijn zullen nog een 48 urige werkweek gehad hebben met op zaterdagochtend ook werken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_zaterdag?wprov=sfla1

De jeugd zou ook eens wat meer historisch besef moeten hebben. :D
  woensdag 15 november 2017 @ 10:52:11 #197
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_175083998
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:12 schreef Weltschmerz het volgende:
En je werkende partner dan?
Je kunt toch scheiden?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_175084003
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:42 schreef Basp1 het volgende:
13e maand nooit gehad in de klein en groot metaal cao, oude lullen dagen zijn uit de groot metaal cao geschrapt en het aantal vrije dagen wat vroeger geweest zou zijn is totale nonsens. Sterker nog mensen die nu een jaar of 70 zijn zullen nog een 48 urige werkweek gehad hebben met op zaterdagochtend ook werken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_zaterdag?wprov=sfla1

De jeugd zou ook eens wat meer historisch besef moeten hebben. :D
Je loopt keihard te liegen.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:53:17 #199
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175084011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:36 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

36 vakantiedagen
13e maand
Oude lullen dagen
Maximaal lenen, kosten koper meefinancieren, auto, verbouwing kunnen meefinancieren
Lage huren
Studiefinanciering

Jup jullie hebben het echt heel zwaar gehad.

De jeugd van nu:
24 vakantiedagen
Geen 13e maand
Geen oude lullendagen
Onzeker over pensioen
Minimaal lenen, kosten koper zelf financieren met eigen geld, niks mag erbij worden gefinancierd
Hoge huren
Studiefinanciering is een lening

Is inderdaad allemaal 1 grote fabel ;-)
Studiefinanciering voor 55-plussers?
De studiefinanciering is op 1 oktober 1986 ingevoerd.... iemand die nu 55+ is was toen minimaal 24.... droom lekker verder.
Daarbij is de studiefinanciering pas recent weer een lening, dus degenen die nu 20+ zijn hadden nog gewoon de oude studiefinanciering, maar degenen waar het over gaat; de werkloze 55-plusser, heeft waarschijnlijk nooit studiefinanciering gehad.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175084023
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:50 schreef Cherna het volgende:

[..]

Wat zijn betere tijden. Als het om sociale voorzieningen gaat en vaste contracten moet ik je gelijk geven. Veel andere zaken zou je als jongere niet mee willen ruilen. Lang niet alles was beter. Maar wat mij betreft hoeven de sociale voorzieningen en vaste contracten niet te verdwijnen. Niet voor jong en niet voor oud.

Laten we aub niet om de huizen een discussie beginnen. Want in de jaren 80 was er ook woningnood en voor jongeren onbetaalbaar. Niet voor niets geen woning geen kroning en kopen was er voor jongeren niet bij met 13% rente en de enorme jeugdwerkloosheid viel dat tegen. Maar door de collectiviteit onder jongeren destijds is het alsnog goed gekomen.

Vergeet ook niet dat jongeren die nu gekocht hebben en 2% rente straks spekkoper zijn tenzij je die alles wil afnemen als ze alles afgelost hebben.

Zoveel verschil tussen de jaren 80 en de tijd omstreeks 2008 is er feitelijk gezien niet als het om de jongeren gaar. Verschil zit hem in de collectiviteit tussen jongeren.
Gast er is dan wel 2% rente. Maar je mag alleen de prijs van je huis als hypotheek nehmen.
Je moet als starter gewoon een paar 1000 euro zelf ophoesten.
Het bedrag wat je mag lenen is ook vele malen lager.

Dus je betaald een dure prijs voor een huis met weinig rente. Dat bedrag zie je never nooit meer terug. Aangezien alles al voor het maximale te koop staat. Meestal voor meer dan het ooit waard zal zijn.

Wij moeten gewoon uitgewoonde oude meuk kopen met de kutste voorwaarden :).
  woensdag 15 november 2017 @ 10:57:38 #201
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175084094
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:53 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Gast er is dan wel 2% rente. Maar je mag alleen de prijs van je huis als hypotheek nehmen.
Je moet als starter gewoon een paar 1000 euro zelf ophoesten.
Het bedrag wat je mag lenen is ook vele malen lager.

Dus je betaald een dure prijs voor een huis met weinig rente. Dat bedrag zie je never nooit meer terug. Aangezien alles al voor het maximale te koop staat. Meestal voor meer dan het ooit waard zal zijn.

Wij moeten gewoon uitgewoonde oude meuk kopen met de kutste voorwaarden :).
Nee, dan had je het met zo'n 6% overdrachtsbelasting waar je 30 jaar lang 7% rente over betaalde idd een stuk beter hè.... qua geld terugzien.
En dat huizen nu voor meer te koop staan dan ze ooit waard zullen zijn is natuurlijk gewoon nonsens, als de lonen stijgen stijgen de prijzen, ook van huizen.
Het is echt niet zo dat je over 20 jaar voor 7 ton een vrijstaande villa kunt kopen die nu ook 7 ton kost terwijl de salarissen dan de helft meer zijn van nu.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175085045
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:18 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Het is een andere manier van met zichzelf bezig zijn. Ouderen verenigen zich om uiteindelijk dingen voor elkaar te krijgen voor zichzelf. Weinig prijzenswaardig om op die manier andere generaties in de stront te laten zakken, maar het werkt inderdaad wel.
Daar gaat het toch om? Je hebt een gemeenschappelijk belang en je organiseert je om dat belang te behartigen. Ik vind die ouderenpartij niet prijzenswaardig maar als elke groep met een gemeenschappelijk belang het zou doen is er ook niks afkeurenswaardigs aan. Dan krijg je ook vanzelf dat gewone partijen die delen van het electoraat wil oppikken. Meestal is het een tijdelijk fenomeen.

quote:
Ik denk overigens niet dat jongeren er wat mee winnen als ze volgens de regels van de ouderen gaan spelen. De tijd van demonstreren en daarmee echt dingen voor elkaar krijgen is voorbij. Ik merkte het aan de studentenprotesten een paar jaar terug: als je netjes blijft staan geeft niemand een ruk om je, als je gaat rellen heb je de ME in je nek en staat half Nederland erbij te schuimbekken dat dat tuig eens moet gaan werken. En qua werk is de concurrentie en dus de macht van de werkgever te groot geworden. Wat blijft er dan nog over?
Demonstreren werkte sowieso vooral door de dreiging van rellen, dat is de macht van de straat en de staat heeft die altijd al willen beperken maar slaagt daar vooral de laatste jaren wonderwel in. Maar ook generaties van de jaren 60, 70 en 80 speelden met demonstreren, rellen en kraken niet volgens de regels van de ouderen. De twintigers moeten zelf het spel maken.

Je zou zeggen dat er met moderne communicatiemiddelen ook veel meer mogelijkheden zijn om jezelf effectief te organiseren. Maar als je je bij de Starbucks met je I-phone in het publieke debat mengt om vooral iets over jezelf te zeggen schiet het natuurlijk niet op met je belangenbehartiging en vind je het kennelijk prima dat anderen op jouw zak leven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 november 2017 @ 11:54:39 #203
307622 Perox
(niet de echte)
pi_175085186
Jawel hoor, de Nederlandse bevolking laat zich niet alleen op links-rechts uit elkaar spelen, maar ook op de as jong-oud. :')

Maar gelukkig staat Mark aan het roer, en wordt de dividendbelasting verlaagd, en de BTW verhoogd, wat ENORM helpt om jongeren aan een huis te helpen en ouderen aan een baan!
Lang leve de economische voortgang!

Maar vooral elkaar in de haren vliegen mensen! Die stinkend oudjes en die lamlendige jongelingen! Het is wat hoor!

|:( |:( |:( |:(
pi_175085358
Volgens mij zijn ze in de randstad vergeten waar we een economie voor hebben. Niet een mooie dividenduitkering voor alle miljardairs, maar een algemene welvaart waarin iedereen van goede wil comfortabel kan leven. Bij welvaart hoort ook geluk. Een 55 jarige mantelzorger aan de andere kant van het land een tijdelijk baantje laten doen wordt die 55 jarige niet gelukkig van. Iemand in de 30 die na 10 jaar werkervaring nog steeds een of ander tijdelijk contractje heeft zonder enige zekerheid is gemiddeld genomen ook niet erg blij met de situatie. Hoeveel lachende ''succesvolle'' millennials je ook kan inhuren voor jubelpropaganda voor de flexibilisering. Burnouts bij jongeren gaan door het dak en mij maak je niet wijs dat dat alleen maar komt door ''zwakheid''.
  woensdag 15 november 2017 @ 12:09:48 #205
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175085439
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:54 schreef Perox het volgende:
Jawel hoor, de Nederlandse bevolking laat zich niet alleen op links-rechts uit elkaar spelen, maar ook op de as jong-oud. :')

Maar gelukkig staat Mark aan het roer, en wordt de dividendbelasting verlaagd, en de BTW verhoogd, wat ENORM helpt om jongeren aan een huis te helpen en ouderen aan een baan!
Lang leve de economische voortgang!

Maar vooral elkaar in de haren vliegen mensen! Die stinkend oudjes en die lamlendige jongelingen! Het is wat hoor!

|:( |:( |:( |:(
En vergeet daarbij niet dat een verlaagde dividendbelasting ook weer gunstig is voor het aantrekken van buitenlandse ondernemers richting NL. :7 De rest laat zich raden. ;)

Uiteindelijk is daar best goed over nagedacht! :)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175085459
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:57 schreef Leandra het volgende:

Nee, dan had je het met zo'n 6% overdrachtsbelasting waar je 30 jaar lang 7% rente over betaalde idd een stuk beter hè.... qua geld terugzien.
En dat huizen nu voor meer te koop staan dan ze ooit waard zullen zijn is natuurlijk gewoon nonsens, als de lonen stijgen stijgen de prijzen, ook van huizen.
Het is echt niet zo dat je over 20 jaar voor 7 ton een vrijstaande villa kunt kopen die nu ook 7 ton kost terwijl de salarissen dan de helft meer zijn van nu.
Daarbij konden arbeiders vroeger amper een huis kopen, dat is ook pas sinds de komst van de premie a woningen gekomen...

En idd, men doet ook weer net alsof de huizenprijzen hetzelfde zouden moeten zijn als 40 jaar geleden... Ik vind ook dat ik nog zou moeten kunnen tanken voor FL1.30 per liter... Of dat je een pakje sigaretten kan halen voor een rijksdaalder...
  woensdag 15 november 2017 @ 12:17:44 #208
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175085547
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Daar gaat het toch om? Je hebt een gemeenschappelijk belang en je organiseert je om dat belang te behartigen. Ik vind die ouderenpartij niet prijzenswaardig maar als elke groep met een gemeenschappelijk belang het zou doen is er ook niks afkeurenswaardigs aan. Dan krijg je ook vanzelf dat gewone partijen die delen van het electoraat wil oppikken. Meestal is het een tijdelijk fenomeen.
Ik vind het zelfzuchtig graaien en schrapen ten koste van latere generaties per defintie afkeurenswaardig. We heben het over een walgelijke ontwikkeling van een selecte groep asocialen voor wie het nooit genoeg is. Dat anderen zich niet zo verlagen is niet de fout, de fout is dat dit werkt om wat voor elkaar te krijgen in Nederland.

quote:
[..]

Demonstreren werkte sowieso vooral door de dreiging van rellen, dat is de macht van de straat en de staat heeft die altijd al willen beperken maar slaagt daar vooral de laatste jaren wonderwel in. Maar ook generaties van de jaren 60, 70 en 80 speelden met demonstreren, rellen en kraken niet volgens de regels van de ouderen. De twintigers moeten zelf het spel maken.

Je zou zeggen dat er met moderne communicatiemiddelen ook veel meer mogelijkheden zijn om jezelf effectief te organiseren. Maar als je je bij de Starbucks met je I-phone in het publieke debat mengt om vooral iets over jezelf te zeggen schiet het natuurlijk niet op met je belangenbehartiging en vind je het kennelijk prima dat anderen op jouw zak leven.
Onzin. Je moet ook het volk achter je hebben, dat was toen ook bij ouderen veel sterker dan nu. Demonstreren door ouderen werkt ook niet meer zo goed. Het land is simpelweg veranderd.

Overigens heeft als ik het goed geen enkel studentenprotest ooit tot verandering geleid. Demonstreren is geen eerlijk proces, alleen als het de staat genoeg geld kost gebeurt er wat en dat is afhankelijk van wat je doet en wie je bent. Sowieso heeft demonstreren veel vaker geen zin dan wel.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 15 november 2017 @ 12:20:09 #209
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175085598
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:29 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Schijnt dus zo te zijn dat in de USA de helpdesks met oudere werknemers worden bemand juist omdat ze zo ontzettend veel ervaring hebben. Tegen een loon dat bij een seniorfunctie hoort.
Hier zijn de meeste helpdesks een soort callcenters met starters op de arbeidsmarkt die vaak nog minder weten dan de mensen die hulp vragen. Als je niet het verkeerde antwoord krijgt, kan het dagen duren voor je hulp krijgt.
Klopt. Nederlandse callcenters willen het goedkoopste van het goedkoopste.
Amerikanen zeggen in zo'n geval: "If You Pay Peanuts, You Get Monkeys"
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 15 november 2017 @ 12:23:08 #210
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175085653
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:54 schreef Perox het volgende:
Jawel hoor, de Nederlandse bevolking laat zich niet alleen op links-rechts uit elkaar spelen, maar ook op de as jong-oud. :')

Maar gelukkig staat Mark aan het roer, en wordt de dividendbelasting verlaagd, en de BTW verhoogd, wat ENORM helpt om jongeren aan een huis te helpen en ouderen aan een baan!
Lang leve de economische voortgang!

Maar vooral elkaar in de haren vliegen mensen! Die stinkend oudjes en die lamlendige jongelingen! Het is wat hoor!

|:( |:( |:( |:(
Zolang er een politieke partij met vier zetels bestaat die uitsluitend is gericht op het rijker maken van een bepaalde leeftijdsgroep, voel ik me niet geroepen tot solidariteit.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175085720
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:23 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Zolang er een politieke partij met vier zetels bestaat die uitsluitend is gericht op het rijker maken van een bepaalde leeftijdsgroep, voel ik me niet geroepen tot solidariteit.
Sterker nog, er bestaat een politieke partij met een zetel of 29 (?) die uitsluitend is gericht op het rijker maken van 3 keer modaal en hoger ten koste van werkenden, mensen die het minder getroffen hebben in het leven en ten koste van volgende generaties.

Maar blijf je vooral druk maken over een partij die opkomt voor belangen van wat ouderen. :')
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  woensdag 15 november 2017 @ 12:37:01 #212
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175085928
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:23 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Zolang er een politieke partij met vier zetels bestaat die uitsluitend is gericht op het rijker maken van een bepaalde leeftijdsgroep, voel ik me niet geroepen tot solidariteit.
Ik veronderstel dus dat deze user het sarcastisch bedoeld heeft. ;)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175086130
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:53 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Gast er is dan wel 2% rente. Maar je mag alleen de prijs van je huis als hypotheek nehmen.
Je moet als starter gewoon een paar 1000 euro zelf ophoesten.
Het bedrag wat je mag lenen is ook vele malen lager.

Dus je betaald een dure prijs voor een huis met weinig rente. Dat bedrag zie je never nooit meer terug. Aangezien alles al voor het maximale te koop staat. Meestal voor meer dan het ooit waard zal zijn.

Wij moeten gewoon uitgewoonde oude meuk kopen met de kutste voorwaarden :).
Want vroeger kon een starter meteen zijn "droomhuis" kopen voor een habbekrats ofzo? Nee, men moest over het algemeen ook tevreden zijn met een afgeleefde ongeisoleerde, enkel glas hut met houten vloeren en 1 gaskachel... En waar je 's ochtends in de winter de bloemen van je slaapkamerraam kon krabben en je de dekens rechtop tegen de muur houten wand kon zetten...

Dat was gewoon het maximaal haalbare voor de gemiddelde arbeider, tegenwoordig wil men in de populairste wijk van de stad een vrijstaande woning op 1000M2 grond hebben en het mag max 2 ton kosten... Je kunt natuurlijk ook wat realistischere eisen stellen.


Begin 1900 was iedereen op het platteland huiseigenaar met zijn zelfgebouwde woning, toen hadden ze het pas goed, het kostte allemaal geen drol en een hypotheek hadden ze nog nooit van gehoord:

  woensdag 15 november 2017 @ 12:55:17 #214
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175086279
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 07:15 schreef Maharajah het volgende:
'Meneer de advocaat moet toch echt in de supermarkt gaan werken als hij ze eindelijk kan overtuigen dat hij naast procederen ook kassa's kan bedienen' - achtige scenario's zijn natuurlijk ook cringe.
Probleem is eerder dat men voor die baantjes liever geen hoger opgeleid personeel heeft, zeker niet als die het klappen van de zweep kennen en een beetje assertief zijn. Daar schijnt men bang voor te zijn, dat mensen zelfstandig kunnen denken en zich niet laten koeioneren. Discussies en zo, over dat dingen beter of efficiënter kunnen in het bedrijf. Dat willen mensen niet van vakkenvullers horen. Dus neem je eerder onervaren personeel aan.
  woensdag 15 november 2017 @ 13:04:45 #215
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175086457
quote:
14s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:09 schreef Scjvb het volgende:

[..]

En vergeet daarbij niet dat een verlaagde dividendbelasting ook weer gunstig is voor het aantrekken van buitenlandse ondernemers richting NL. :7 De rest laat zich raden. ;)

Uiteindelijk is daar best goed over nagedacht! :)
Nope. Die buitenlandse ondernemers kopen hier de bedrijven op, reorganiseren die boel zodat het een efficiënte melkkoe ):O wordt en sluizen al het geld naar hun eigen land.
Gevolg: te weinig personeel, slechte arbeidsvoorwaarden, ontevreden klanten :% geld dat hier niet meer rolt.
Toekomst: als het bedrijf is leeggemolken hebben ze daar het geld en wij talloze werklozen, uitgewoonde bedrijven, slecht draaiende dienstensector, beroerde productiesector. :{
  woensdag 15 november 2017 @ 13:15:00 #216
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175086679
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:23 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Zolang er een politieke partij met vier zetels bestaat die uitsluitend is gericht op het rijker maken van een bepaalde leeftijdsgroep, voel ik me niet geroepen tot solidariteit.
Ik zie daar ook een bevolkingsgroep die veel doet om de komende generaties wil ondersteunen, met name hun eigen kroost en eventuele kleinkinderen. Hun kinderen blijven lang thuiswonen, die kinderen worden nogal eens financieel gesteund bij de aankoop van een huis of andere zaken. De ouderen zijn de opvang voor kleinkinderen, en vaak genoeg ook nog mantelzorgers voor hun eigen ouders. Ook zie ik ze sparen voor een "lang leven" waarin ze hun kinderen niet tot last willen zijn, dus voor investeringen in thuiszorg.

Zeker de generatie van rond de 70 heeft allerlei zaken afgebroken zien worden (VUT bijvoorbeeld, maar ook kortingen op pensioen/geen prijsindexaties, verdwijnen ziekenfonds), terwijl ze in hun jeugd hebben geleerd te sparen, dus dat is hun reflex om zich te wapenen tegen de toekomst waarin ze het vermoedelijk alleen maar slechter krijgen als de tendens van nu doorzet.
  woensdag 15 november 2017 @ 13:18:08 #217
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175086750
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:26 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Sterker nog, er bestaat een politieke partij met een zetel of 29 (?) die uitsluitend is gericht op het rijker maken van 3 keer modaal en hoger ten koste van werkenden, mensen die het minder getroffen hebben in het leven en ten koste van volgende generaties.

Maar blijf je vooral druk maken over een partij die opkomt voor belangen van wat ouderen. :')
En zo heb je ook partijen die opkomen voor mensen met lagere inkomens. Elke partij komt op voor de eigen achterban. Maar expliciet om meer geld roepen voor een groep op basis van alleen hun geboortejaar vind ik wel erg bijzonder. En dat zie je ook alleen die groep doen, die groep die ook het hardst om solidariteit roept wanneer ze aan de ontvangende kant kunnen staan.

Met die groep bedoel ik uiteraard gewoon de aanhangers van die partij, niet elke oudere. Neem aan dat dat al duidelijk was.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175086830
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:36 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

36 vakantiedagen
13e maand
Oude lullen dagen
Maximaal lenen, kosten koper meefinancieren, auto, verbouwing kunnen meefinancieren
Lage huren
Studiefinanciering

Jup jullie hebben het echt heel zwaar gehad.

De jeugd van nu:
24 vakantiedagen
Geen 13e maand
Geen oude lullendagen
Onzeker over pensioen
Minimaal lenen, kosten koper zelf financieren met eigen geld, niks mag erbij worden gefinancierd
Hoge huren
Studiefinanciering is een lening

Is inderdaad allemaal 1 grote fabel ;-)
Tegenwoordig is het beter ja, waar vroeger de mannen van staal waren en de boten van hout is dat nu andersom.
Wat we tegenwoordig kennen was vroeger allemaal niet, zware arbeid is bijvoorbeeld iets van het verleden.
Ik ben 48 maar ik zal ook niet van mijn pensioen kunnen genieten, tegen die tijd is het alweer verder verwaterd, bovendien hebben de ouderen van nu al enige jaren te maken met de nullijn of hun pensioen groeit niet mee met de koopkracht.
Maximaal lenen tegen 11 procent ja, vroeger stond de rente niet zo belachelijk laag, je kunt nu dus flink meer lenen maar niet voor consumptie.
Bovendien is maximaal natuurlijk afhankelijk van het inkomen want het moet wel maandelijks opgehoest worden.
Ook nu kun je gewoon je verbouwing mee financieren, zolang het voor je woning is kun je gewoon rente aftrek genieten.
Ook toen was de huur behoorlijk tenzij je ergens 3 hoog achter woonde zonder centrale verwarming.
Studiefinanciering was er nog niet, ook geen huurtoeslag of zorgtoeslag.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  woensdag 15 november 2017 @ 13:27:08 #219
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175086945
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:04 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nope. Die buitenlandse ondernemers kopen hier de bedrijven op, reorganiseren die boel zodat het een efficiënte melkkoe ):O wordt en sluizen al het geld naar hun eigen land.
Gevolg: te weinig personeel, slechte arbeidsvoorwaarden, ontevreden klanten :% geld dat hier niet meer rolt.
Toekomst: als het bedrijf is leeggemolken hebben ze daar het geld en wij talloze werklozen, uitgewoonde bedrijven, slecht draaiende dienstensector, beroerde productiesector. :{
Laat ik uw hypothese hierover voorlopig nog maar even op 'doemdenken' houden, want de kansen liggen er volgens Rutte. Risico's op nadelige affecten zullen altijd en overal op de loer blijven liggen, maar laten wij deze kans allereerst benutten; zo luidt tenminste mijn advies behalve u ook richting andere critici.

https://www.volkskrant.nl(...)-te-lokken~a4520913/
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  woensdag 15 november 2017 @ 13:40:57 #220
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175087203
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Precies mijn punt, de oudjes organiseren zich en verenigen zich. Die zijn niet alleen met zichzelf bezig, maar met de eigen generatie, ten bate van zichzelf. De veertigers zitten in het centrum van de macht en hebben zich dus in die zin georganiseerd. De twintigers zijn alleen met zichzelf bezig, niet met hun generatie, en zo verkwanselen ze hun eigen collectieve belang in de hoop dat er zelf goed uitspringen door het beter te doen dan de rest van hun generatie.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 13:46:05 #221
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175087314
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:27 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Laat ik uw hypothese hierover voorlopig nog maar even op 'doemdenken' houden, want de kansen liggen er volgens Rutte. Risico's op nadelige affecten zullen altijd en overal op de loer blijven liggen, maar laten wij deze kans allereerst benutten; zo luidt tenminste mijn advies behalve u ook richting andere critici. [ afbeelding ]

https://www.volkskrant.nl(...)-te-lokken~a4520913/
Ik beschrijf de situatie van het bedrijf waar ik werk en hoor soortgelijke verhalen van andere bedrijven die door buitenlandse investeerders zijn overgenomen. Sprinkhanenplaag, vreten alles kaal.
Niks tegen echte bedrijven die hun hoofdkantoor of productielijnen in Nederland zetten en zo bijdragen aan werkgelegenheid, maar als ze toch footloose zijn, zijn er andere markten om goedkoop in te opereren, zoals Portugal en Ierland.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lunatiek op 15-11-2017 17:03:53 ]
  woensdag 15 november 2017 @ 13:48:11 #222
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175087353
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:13 schreef machtpen het volgende:

[..]

Laten we daar maar wel even over gaan beginnen. De woningnood in de jaren 80 was 6 maanden wachten op een huurflat voor 200 gulden , precies dezelfde flats die nu 600-700 euro zijn. Wonen was prima te betalen voor jongeren en ze hielden meer geld over. In de centra in de randstad was het moeilijk maar iets er buiten was prima te oen.

Ja , ik heb zelf die tijd meegemaakt en ik zie hoe moeilijk jongeren het nu hebben in tegenstelling tot jou.
Lijkt mij sterk dat je die tijd hebt meegemaakt. Met een loon van 1100 gulden kreeg je geen huis van 130.000 gulden aan 13% rente en een overdrachtsbelasting van 6% en waarbij je ook nog 10% eigen geld nodig had. Mijn eerste huis kon ik kopen toen ik 29 was. Mijn eerste auto had ik pas op 25 jarige leeftijd. En ik was niet de enige.

Een ook een huur met 1100 gulden fulltime als starter kon je inderdaad een kamertje huren. Maar dat kan nu ook.


In de tijdgeest gezien hebben starters het altijd al moeilijk gehad van welke generatie dan ook.
Maar goed laten we jong en oud maar tegen elkander uitspelen. De overheid zal er reuze blij mee zijn. Hoe meer verdeeldheid des te makkelijker voor een overheid om alles af te breken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Cherna op 15-11-2017 13:54:06 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 13:57:46 #223
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175087600
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 10:53 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Gast er is dan wel 2% rente. Maar je mag alleen de prijs van je huis als hypotheek nehmen.
Je moet als starter gewoon een paar 1000 euro zelf ophoesten.
Het bedrag wat je mag lenen is ook vele malen lager.

Dus je betaald een dure prijs voor een huis met weinig rente. Dat bedrag zie je never nooit meer terug. Aangezien alles al voor het maximale te koop staat. Meestal voor meer dan het ooit waard zal zijn.

Wij moeten gewoon uitgewoonde oude meuk kopen met de kutste voorwaarden :).
Gast begin jaren 80 had je ook eigen geld nodig. Verdiep je daar nu eens in. Man man. Vergelijk eens het aantal huiseigenaren van de jaren 70 t/m 80 en nu.

Sterker nog. Veel mensen durfden niet eens een huis te kopen en vonden dat een te groot risico.

Jij hebt het over de jaren 90. Daar waar het inderdaad compleet is misgegaan.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175087653
die voordat ze hun baan kwijtraakten een salaris hadden tussen de 50.000 en 200.000 euro.
En daar zit dan ook het hele probleem, deze groep gaat niet voor ¤2000 bruto werken
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
pi_175087725
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:00 schreef LievePoetin het volgende:
die voordat ze hun baan kwijtraakten een salaris hadden tussen de 50.000 en 200.000 euro.
En daar zit dan ook het hele probleem, deze groep gaat niet voor ¤2000 bruto werken
Eenmaal in de Bijstand zullen ze wel moeten.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_175087770
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:28 schreef AchJa het volgende:

[..]

44, bouwjaar '73 dus.

Hier de grafiek:

[ afbeelding ]

Komt van het CBP.
Wat betekent dit? Welke generatie het slechts profiteert van hun oude dagen?
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 15 november 2017 @ 14:14:03 #227
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175087945
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:55 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Probleem is eerder dat men voor die baantjes liever geen hoger opgeleid personeel heeft, zeker niet als die het klappen van de zweep kennen en een beetje assertief zijn. Daar schijnt men bang voor te zijn, dat mensen zelfstandig kunnen denken en zich niet laten koeioneren. Discussies en zo, over dat dingen beter of efficiënter kunnen in het bedrijf. Dat willen mensen niet van vakkenvullers horen. Dus neem je eerder onervaren personeel aan.
Zeer zinnige post. Ik ben niet flexibel en groei niet mee omdat ik weiger elk foutje van een collega te melden bij het management en ook een eigen mening heb. 😁

En veel jongeren kun je natuurlijk makkelijker kneden. Die werken daar braaf aan mee en lopen netjes in de pas.

Nogal logisch dat men ouderen op de werkvloer liever kwijt dan rijk is als je het loon etc ook even meeneemt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175088715
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:49 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.

En waar haalt men het recht op onthemen vandaan zo in het Haerlemsche ?
  woensdag 15 november 2017 @ 14:49:12 #229
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175088824
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:15 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik zie daar ook een bevolkingsgroep die veel doet om de komende generaties wil ondersteunen, met name hun eigen kroost en eventuele kleinkinderen. Hun kinderen blijven lang thuiswonen, die kinderen worden nogal eens financieel gesteund bij de aankoop van een huis of andere zaken. De ouderen zijn de opvang voor kleinkinderen, en vaak genoeg ook nog mantelzorgers voor hun eigen ouders. Ook zie ik ze sparen voor een "lang leven" waarin ze hun kinderen niet tot last willen zijn, dus voor investeringen in thuiszorg.

Zeker de generatie van rond de 70 heeft allerlei zaken afgebroken zien worden (VUT bijvoorbeeld, maar ook kortingen op pensioen/geen prijsindexaties, verdwijnen ziekenfonds), terwijl ze in hun jeugd hebben geleerd te sparen, dus dat is hun reflex om zich te wapenen tegen de toekomst waarin ze het vermoedelijk alleen maar slechter krijgen als de tendens van nu doorzet.
Ook dit is weer een zeer mooie post. Mijn dank.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 14:56:42 #230
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175089012
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:43 schreef Adept het volgende:

[..]

En waar haalt men het recht op onthemen vandaan zo in het Haerlemsche ?
Dat recht hebben wij hier uiteraard ook niet, behalve dan onze mening hierover. Verder laat men beleidshalve dergelijke overwegingen gewoon over aan politiek Den Haag.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175089453
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:14 schreef Cherna het volgende:

[..]

Zeer zinnige post. Ik ben niet flexibel en groei niet mee omdat ik weiger elk foutje van een collega te melden bij het management en ook een eigen mening heb. 😁

En veel jongeren kun je natuurlijk makkelijker kneden. Die werken daar braaf aan mee en lopen netjes in de pas.

Nogal logisch dat men ouderen op de werkvloer liever kwijt dan rijk is als je het loon etc ook even meeneemt.

Waar vroeger alles maar kon en moest, of het nu gevaarlijk was en of sterk vervuilend voor het milieu zijn nu regels.
Veel werkgevers hebben een broertje dood aan werknemers die tegengas geven omdat iets volgens de regels moet (veiligheid-welzijn-milieu) en er dus een hoger prijskaartje aan hangt.
Wat is dan mooier dan de versoepeling van het ontslagrecht zodat je die mondige lastposten kunt lozen en wisselen voor tijdelijke krachten die enkel ja knikken om hun baan te behouden.

Ondanks de vakbonden is alles gewoon afgebroken, weg rechten, weg zekerheid.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175089509
quote:
14s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:09 schreef Scjvb het volgende:

[..]

En vergeet daarbij niet dat een verlaagde dividendbelasting ook weer gunstig is voor het aantrekken van buitenlandse ondernemers richting NL. :7 De rest laat zich raden. ;)

Uiteindelijk is daar best goed over nagedacht! :)
De rest laat zich volgens het CPB inderdaad raden.
"Pools are perfect for holding water"
pi_175089752
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:48 schreef Cherna het volgende:

[..]

Lijkt mij sterk dat je die tijd hebt meegemaakt. Met een loon van 1100 gulden kreeg je geen huis van 130.000 gulden aan 13% rente en een overdrachtsbelasting van 6% en waarbij je ook nog 10% eigen geld nodig had. Mijn eerste huis kon ik kopen toen ik 29 was. Mijn eerste auto had ik pas op 25 jarige leeftijd. En ik was niet de enige.

Een ook een huur met 1100 gulden fulltime als starter kon je inderdaad een kamertje huren. Maar dat kan nu ook.

In de tijdgeest gezien hebben starters het altijd al moeilijk gehad van welke generatie dan ook.
Maar goed laten we jong en oud maar tegen elkander uitspelen. De overheid zal er reuze blij mee zijn. Hoe meer verdeeldheid des te makkelijker voor een overheid om alles af te breken.

Die 13% rente was maar heel erg kort en dat trof alleen mensen die hun rente niet vast hadden laten staan. De prijs van huizen was toen ook laag. Zat oudere huizen te koop voor veel minder bv bij ons in stad hadden ze gerenoveerde huizen in de stadsmuur die op een gegeven ogenblik voor 30.000 gulden per 2 werden verkocht. Maar er waren ook meer dan voldoende arbeidershuisjes voor weinig te koop. Precies dezelfde huizen als wat tegenwoordig yuppenbunkers zijn die tonnen moeten opbrengen.

Kopen was toen nog nieuw want iedereen mocht ook gewoon huren. Mijn hele generatie is begonnen in flatjes die een 200 gulden aan huur waren en met een paar jaar sparen kon je dan een huis kopen en hield je meer dan voldoende over om van te leven en een auto te kopen.
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:48 schreef AchJa het volgende:

[..]

Want vroeger kon een starter meteen zijn "droomhuis" kopen voor een habbekrats ofzo? Nee, men moest over het algemeen ook tevreden zijn met een afgeleefde ongeisoleerde, enkel glas hut met houten vloeren en 1 gaskachel... En waar je 's ochtends in de winter de bloemen van je slaapkamerraam kon krabben en je de dekens rechtop tegen de muur houten wand kon zetten...

Ik woon nog in zo'n huis, wel dubbel glas en gevelkachels die iedereen toen ook gewoon had. Gewoon 40-50 jaar oude kachels die stoken met een rendement van boven de 100%. Wel een zee aan ruimte midden in de stad met een tuin erbij en lekkere gasskachelwarmte in de winter. Oudhollands flanellen beddegoed en prima in de winter vol te houden.

Jullie zijn een typisch voorbeeld van klagende babyboomers die het helemaal niet zo slecht hebben gehad. Jullie doen zelfs een beetje overdreven hysterisch dramatisch. Maar jullie generatie heeft wel het land kaal geplukt ten koste van komende generaties.
pi_175089813
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:33 schreef machtpen het volgende:

Jullie zijn een typisch voorbeeld van klagende babyboomers die het helemaal niet zo slecht hebben gehad. Jullie doen zelfs een beetje overdreven hysterisch dramatisch. Maar jullie generatie heeft wel het land kaal geplukt ten koste van komende generaties.
Jullie? En dan zelf net doen alsof je een babyboomer bent?
  woensdag 15 november 2017 @ 15:43:25 #235
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175089918
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:33 schreef machtpen het volgende:

[..]

Die 13% rente was maar heel erg kort en dat trof alleen mensen die hun rente niet vast hadden laten staan. De prijs van huizen was toen ook laag. Zat oudere huizen te koop voor veel minder bv bij ons in stad hadden ze gerenoveerde huizen in de stadsmuur die op een gegeven ogenblik voor 30.000 gulden per 2 werden verkocht. Maar er waren ook meer dan voldoende arbeidershuisjes voor weinig te koop. Precies dezelfde huizen als wat tegenwoordig yuppenbunkers zijn die tonnen moeten opbrengen.

Kopen was toen nog nieuw want iedereen mocht ook gewoon huren. Mijn hele generatie is begonnen in flatjes die een 200 gulden aan huur waren en met een paar jaar sparen kon je dan een huis kopen en hield je meer dan voldoende over om van te leven en een auto te kopen.

[..]

Ik woon nog in zo'n huis, wel dubbel glas en gevelkachels die iedereen toen ook gewoon had. Gewoon 40-50 jaar oude kachels die stoken met een rendement van boven de 100%. Wel een zee aan ruimte midden in de stad met een tuin erbij en lekkere gasskachelwarmte in de winter. Oudhollands flanellen beddegoed en prima in de winter vol te houden.

Jullie zijn een typisch voorbeeld van klagende babyboomers die het helemaal niet zo slecht hebben gehad. Jullie doen zelfs een beetje overdreven hysterisch dramatisch. Maar jullie generatie heeft wel het land kaal geplukt ten koste van komende generaties.
Waar hoor je mij klagen. Ik verzet mij tegen het feit dat alles vroeger beter was en dat is doodeenvoudig niet waar en alles schijnbaar gratis was volgens jongeren. En ook dat is niet waar.

En ja ik verzet mij tegen de onzekerheid voor zowel jongeren als ouderen en dat doorgeschoten kapitalisme.

Als ik je stuk lees vraag ik mij af wie er nu het hardste klaagt.

Als het zo erg is dan organiseer je als jongere. Maar net zoals met de Brexit, generatie sneeuwvlok verwijt alles en iedereen dat hun alles word aangedaan door andere generaties maar hebben wel hun stem niet uitgebracht en bleven liever thuis.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175090018
Eigenlijk geldt voor elke werkeloze hetzelfde probleem, het is niet zo makkelijk dat het lijkt.
Allereerst wil ik beginnen over de bereidheid van werkgevers om werkelozen aan te nemen.
Dat is nihil. Werkgevers zitten niet te wachten op een werkeloze, werkgevers willen de allerbeste mannetjes die hoog productief zijn, gezond, sterk en nog niet versleten en dat uiteraard voor een dubbeltje (10 eurocent).
Het is algemeen bekend dat je meer succes hebt bij een sollicitatie als je een andere baan moet laten gaan. Immers je neemt risico en daar houden werkgevers wel van.
Een arbeidsgat is dan ook waar werkgevers allergisch voor zijn. Immers dan hoeft de nieuwe sollicitant geen enkel risico te nemen en is de werkgever bang dat je het werkritme niet aankunt.
Verder is ook wel onderbelicht waar de vacatures de pan uit rijzen. Want volgens mij waar de werkeloosheid het hoogst is, daar zijn de banen niet te vinden.
Oplossing gaan verhuizen naar de stad, ja leuk heb je al gezien hoe overbevolkt de Randstad momenteel is. Probeer dan maar een huisje te vinden voor 400 euro in de maand, als er überhaupt nog een huis te vinden is. Hier los je overigens het krimpprobleem ook niet mee op, wat in Nederland een groot probleem lijkt te worden. In tegendeel, hiermee ben je juist bezig het krimpprobleem groter te maken, In de Randstad nog meer files, de rest van Nederland is leeg...

Werkgevers moeten zich anders opstellen, niet meer voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Het personeel moet verwend worden en de lonen moeten stevig omhoog, wil je überhaupt je personeel behouden. Laat de werkgever maar uitleggen waarom hij graag die werkeloze in dienst wil hebben, want zo zit de situatie momenteel wel in elkaar, al doet de werkgever ons nog steeds geloven, dat geschikt personeel niet te vinden is. ( yeah right ... )
pi_175090019
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:43 schreef Cherna het volgende:

[..]

Waar hoor mij klagen. Ik verzet mij tegen het feit dat alles vroeger beter was en dat is doodeenvoudig niet waar en alles schijnbaar gratis was volgens jongeren. En ook dat is niet waar.

En ja ik verzet mij tegen de onzekerheid voor zowel jongeren als ouderen en dat doorgeschoten kapitalisme.

Als ik je stuk lees vraag ik mij af wie er nu het hardste klaagt.

Als het zo erg is dan organiseer je als jongere. Maar net zoals met de Brexit, generatie sneeuwvlok verwijt alles en iedereen dat hun alles word aangedaan door andere generaties maar hebben wel hun stem niet uitgebracht en bleven liever thuis.
Waar baseer je eigenlijk op dat 'ze'* alles en iedereen verwijten maken terwijl 'ze' zich niet verenigingen en niks van zich laten horen? Op een paar individuen op Twitter op blogjes of op FOK!?

*Ik denk nog altijd dat deze manier van generaliseren niet bevorderlijk is voor het behartigen van het belang van welke gewone burger van welke leeftijd dan ook.
  woensdag 15 november 2017 @ 15:56:12 #238
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175090110
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:48 schreef Chai het volgende:

[..]

Waar baseer je eigenlijk op dat 'ze'* alles en iedereen verwijten maken terwijl 'ze' zich niet verenigingen en niks van zich laten horen? Op een paar individuen op Twitter op blogjes of op FOK!?

*Ik denk nog altijd dat deze manier van generaliseren niet bevorderlijk is voor het behartigen van het belang van welke gewone burger van welke leeftijd dan ook.
Natuurlijk. Maar als mensen denken dat mijn generatie schuld aan de zogenaamde ellende is en alles opvreten dan ontstaan dit soort discussies. Maar je kunt toch niet ontkennen dat het grootste deel van de jeugd mbt de Brexit niet zijn gaan stemmen. Waarom haalt de betrouwbare media dit anders aan. Want waren die naar de stembus gegaan had remain veel meer kans gehad en mogelijk gewonnen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175090136
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:56 schreef Cherna het volgende:

[..]

Natuurlijk. Maar als mensen denken dat mijn generatie schuld van de zogenaamde ellende en alles opvreten dan ontstaan dit soort discussies. Maar je kunt toch niet ontkennen dat het grootste deel van de jeugd mbt de Brexit niet zijn gaan stemmen. Waarom haalt de betrouwbare media dit anders aan. Want waren die naar de stembus gegaan had remain veel meer kans gehad.
Had het niet over de gang naar de stembus, maar waar je de verwijten op baseert als jongeren niks van zich laten horen.
  woensdag 15 november 2017 @ 16:00:27 #240
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175090183
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:57 schreef Chai het volgende:

[..]

Had het niet over de gang naar de stembus, maar waar je de verwijten op baseert als jongeren niks van zich laten horen.
Dat doen ze helaas ook niet in die zin dat het ooit zal gaan helpen. En dat heeft er ook mee te maken dat jongeren te verdeeld zijn. Daar kunnen zij niets aan doen maar dat is wat een prestatie maatschappij veroorzaakt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175090310
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:33 schreef machtpen het volgende:

[..]

Die 13% rente was maar heel erg kort en dat trof alleen mensen die hun rente niet vast hadden laten staan.
5 Jaar vast met NHG, 13% in 81, dik 12% in 75. Over de periode 75-85 is de rente gemiddelde genomen zo'n 10%...



quote:
De prijs van huizen was toen ook laag.
Ja, het salaris ook en de rente hoog...
  woensdag 15 november 2017 @ 16:08:55 #242
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175090356
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:15 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Waar vroeger alles maar kon en moest, of het nu gevaarlijk was en of sterk vervuilend voor het milieu zijn nu regels.
Veel werkgevers hebben een broertje dood aan werknemers die tegengas geven omdat iets volgens de regels moet (veiligheid-welzijn-milieu) en er dus een hoger prijskaartje aan hangt.
Wat is dan mooier dan de versoepeling van het ontslagrecht zodat je die mondige lastposten kunt lozen en wisselen voor tijdelijke krachten die enkel ja knikken om hun baan te behouden.

Ondanks de vakbonden is alles gewoon afgebroken, weg rechten, weg zekerheid.
Maar dat is nu juist het punt waar ik mij tegen verzet. Dat gaat jong en oud aan.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175090466
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

5 Jaar vast met NHG, 13% in 81, dik 12% in 75. Over de periode 75-85 is de rente gemiddelde genomen zo'n 10%...

[ afbeelding ]

[..]

Ja, het salaris ook en de rente hoog...
Wel helemaal aftrekbaar en meer dan voldoende goedkope huurhuizen als alternatief waar je eerst een paar jaar kon sparen. Sowieso nog meer atrekposten, bureau in een kamer en het was aftrekbaar als studiekamer en nog meer van dat soort dingen.
  woensdag 15 november 2017 @ 16:30:06 #244
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175090763
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:14 schreef machtpen het volgende:

[..]

Wel helemaal aftrekbaar en meer dan voldoende goedkope huurhuizen als alternatief waar je eerst een paar jaar kon sparen. Sowieso nog meer atrekposten, bureau in een kamer en het was aftrekbaar als studiekamer en nog meer van dat soort dingen.
130.000 gulden en dan alleen de rente aan 10% tot 13 % buiten het verplicht aflossen. Och dat kon ik makkelijk betalen als starter met een salaris van 1100 tot 1200 gulden ondanks belastingvoordeel maar wel nog eerst vooraf 6% overdrachtsbelasting aftikken dus uiteindelijk 10% kk Bovenop de prijs. En men gaat mij dadelijk ook nog wijsmaken dat toen al een aflossingsvrije hypo bestond. In de begin jaren 80 was namelijk alles gratis. Studeren was ook gratis en voor ik het vergeet was het OV ook gratis.

Nogmaals in de jaren 90 is het misgegaan. De tijd dat mensen plots 6× hun maandinkomen konden besteden voor een hypotheek en een auto nog even erbij konden nemen. En vergeet de aflossingsvrije hypo niet. Maar al die kopers zijn achteraf niet te benijden. Over het algemeen mensen die nu zo rond de 40 zijn. Je mag hopen dat die groep niet na hun 55 ste hiermee te maken krijgen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 16:31:08 #245
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175090786
Dubbel
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175091177
Maar goed, over 40 jaar kijkt men terug en vind dat men het in 2017 wel erg goed had, dan verdienen we namelijk minstens het drie dubbele alleen zijn dan de lasten natuurlijk eveneens verdriedubbeld en misschien is de natte droom van de eurofielen dan ondertussen geklapt en hebben we weer een gulden in plaats van de euro.
Geen subsidie meer voor huur en de zorg die ondertussen voor velen niet meer te betalen is, de sociale zekerheid is iets van de gouden tijd wat de ouderen rond 2000/2010 genoten en zij hebben de pot leeggegeten.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175091760
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:57 schreef bedachtzaam het volgende:
Maar goed, over 40 jaar kijkt men terug en vind dat men het in 2017 wel erg goed had, dan verdienen we namelijk minstens het drie dubbele alleen zijn dan de lasten natuurlijk eveneens verdriedubbeld en misschien is de natte droom van de eurofielen dan ondertussen geklapt en hebben we weer een gulden in plaats van de euro.
Geen subsidie meer voor huur en de zorg die ondertussen voor velen niet meer te betalen is, de sociale zekerheid is iets van de gouden tijd wat de ouderen rond 2000/2010 genoten en zij hebben de pot leeggegeten.
Dan is de arbeid compleet overgenomen door robots en heeft iedereen een basisinkomen en dan vertelt opa dat er nog fysiek zware arbeid bestond waarbij de toekomstige jeugd vindt dat ze het alsnog slechter hebben omdat de huizen goedkoop waren, de hypotheekrente historisch laag was, er nog HRA bestond en dat ze toen al met 70 met pensioen konden omdat iedereen toch wel 125 wordt...

En dan zitten types als fluitbekzeenaald2.0, Redbullkid en heopjes vanuit het bejaardenhuis de jeugd hier de maat te nemen dat het vroeger toch echt niet rozengeur en manenschijn was.
  woensdag 15 november 2017 @ 18:04:44 #248
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175092595
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:19 schreef probeer het volgende:

[..]

De rest laat zich volgens het CPB inderdaad raden.
Hmm, net of men hier de publicaties v.h. CPB altijd zo serieus neemt. ;)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175092609
quote:
2s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:33 schreef machtpen het volgende:

Jullie zijn een typisch voorbeeld van klagende babyboomers die het helemaal niet zo slecht hebben gehad. Jullie doen zelfs een beetje overdreven hysterisch dramatisch. Maar jullie generatie heeft wel het land kaal geplukt ten koste van komende generaties.
Volgens mij klagen we niet maar geven we gewoon een weerwoord en het land kaalgeplukt? staan er geen bomen en planten meer? wat een gejank.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175092857
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:05 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Volgens mij klagen we niet maar geven we gewoon een weerwoord en het land kaalgeplukt? staan er geen bomen en planten meer? wat een gejank.
Het is opzich ook wel bijzonder dat de jongeren nu roepen dat vroeger alles beter was... :')
  woensdag 15 november 2017 @ 18:27:48 #251
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175093018
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:05 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Volgens mij klagen we niet maar geven we gewoon een weerwoord en het land kaalgeplukt? staan er geen bomen en planten meer? wat een gejank.
Alsof je niet heel goed weet dat daarmee het milieu en natuurlijke resources wordt bedoeld :')
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175093545
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:18 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is opzich ook wel bijzonder dat de jongeren nu roepen dat vroeger alles beter was... :')
Gast doe niet zo kortzichtig.

Jij ziet toch ook wel dat de huidige en aankomende generatie beginnen met een studieschuld, voor een karig loon een 40 urige baan hebben plus vele onbetaalde overuren en dito werkdruk, dat zij in het begin moeten huren tegen excessieve tarieven, en dan maar hopen dat er ''iets'' overblijft om van te sparen zodat je veel te duur een huis van een babyboomer mag kopen, want die hoeft van ellende niet zijn huis te verkopen door allerhande ''regelingen''.

Om te kotsen.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175093715
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:48 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Gast doe niet zo kortzichtig.

Jij ziet toch ook wel dat de huidige en aankomende generatie beginnen met een studieschuld, voor een karig loon een 40 urige baan hebben plus vele onbetaalde overuren en dito werkdruk, dat zij in het begin moeten huren tegen excessieve tarieven, en dan maar hopen dat er ''iets'' overblijft om van te sparen zodat je veel te duur een huis van een babyboomer mag kopen, want die hoeft van ellende niet zijn huis te verkopen door allerhande ''regelingen''.

Om te kotsen.
Vroeger had men geen studieschuld want er werd niet gestudeerd maar ging je na de ambachtschool meteen aan de arbeid.

En verder moet je niet zo zeiken maar de schouders eronder zetten en arbeiden met je kadaver.
  woensdag 15 november 2017 @ 18:55:50 #254
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175093796
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Vroeger had men geen studieschuld want er werd niet gestudeerd maar ging je na de ambachtschool meteen aan de arbeid.
Daarmee kom je tegenwoordig al bijna niet meer aan een baan.
quote:
En verder moet je niet zo zeiken maar de schouders eronder zetten en arbeiden met je kadaver.
Prima. Zullen we dat mantra ook gebruiken voor klagende 55-plussers?
pi_175093853
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:55 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

Daarmee kom je tegenwoordig al bijna niet meer aan een baan.
Jawel, maar dan zul je met je handjes moeten werken en dat is vies en betaalt niet genoeg...

quote:
Prima. Zullen we dat mantra ook gebruiken voor klagende 55-plussers?
Dat wordt toch ook gebruikt?
  woensdag 15 november 2017 @ 19:00:13 #256
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175093938
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:57 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jawel, maar dan zul je met je handjes moeten werken en dat is vies en betaalt niet genoeg...
Zelfs voor de gemiddelde handenarbeid moet je tegenwoordig eerst nog drie of vier jaar naar het mbo.

Maar goed, als de jeugd daar niet in geïnteresseerd is en voorgaande generaties vinden het allemaal prima, dan zie ik een gat in de markt voor 55-plussers.
quote:
[..]

Dat wordt toch ook gebruikt?
Ja, en daar reageer je ook niet zo goed op.
pi_175093946
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:57 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jawel, maar dan zul je met je handjes moeten werken en dat is vies en betaalt niet genoeg...
Mooie stropop.

quote:
Dat wordt toch ook gebruikt?
Dus je stemt er mee in?
pi_175093982
Ouderen worden van alle kanten genaaid in dit land. What else is new?
pi_175094065
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:27 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Alsof elke 50 plusser een mantelzorgende huiseigenaar is. Alsof elk contract tijdelijk en zonder zekerheden is. Alsof er geen andere optie kan bestaan behalve gelijk verhuizen. Dat jij een paar lastige omstandigheden kunt verzinnen maakt die situatie niet waar voor iedere werkzoekende.

Maar je ook het ook gewoon niet eens proberen, en lekker in je stekkie blijven hangen omdat je oud bent en dus recht hebt op alles. En dan lekker werkloos gaan zitten verzuren, klagend over die jongeren die je baan stelen omdat zij wel kansen weten te grijpen.
Doe niet zo denigrerend joh.
Ik heb werkloze 55-plussers begeleid en geen één vond zichzelf te goed om bepaald werk aan te pakken. Ze schaamden zich allemaal voor het werkloos zijn en deden er alles aan om weer aan het werk te komen. Helaas is de werkelijkheid dat ook de potentiële werkgever 75 km verderop ze niet aanneemt.
  woensdag 15 november 2017 @ 19:05:45 #260
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175094121
quote:
15s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:01 schreef harrievankempen het volgende:
Ouderen worden van alle kanten genaaid in dit land. What else is new?
:')!
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 15 november 2017 @ 19:06:37 #261
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175094149
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:04 schreef FYazz het volgende:

[..]

Doe niet zo denigrerend joh.
Ik heb werkloze 55-plussers begeleid en geen één vond zichzelf te goed om bepaald werk aan te pakken. Ze schaamden zich allemaal voor het werkloos zijn en deden er alles aan om weer aan het werk te komen.
Prima! Over die mensen heb ik het dus niet.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 15 november 2017 @ 19:08:58 #262
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175094247
quote:
15s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:01 schreef harrievankempen het volgende:
Ouderen worden van alle kanten genaaid in dit land. What else is new?
Dat klinkt vrij dramatisch. :o

Maar laten we wel wezen: wat voor beleid er ook gemaakt wordt, wie voelt zich nou niet genaaid?

Er blijft altijd wel iemand.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175094335
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:00 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Zelfs voor de gemiddelde handenarbeid moet je tegenwoordig eerst nog drie of vier jaar naar het mbo.
En hoe bouw je precies een studieschuld op als je op het MBO zit? Want dat was de klacht van betrokkene hierboven.

quote:
Ja, en daar reageer je ook niet zo goed op.
Goh...
  woensdag 15 november 2017 @ 19:13:28 #264
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175094412
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

En hoe bouw je precies een studieschuld op als je op het MBO zit? Want dat was de klacht van betrokkene hierboven.

Waarschijnlijk omdat MBO-opleidingen ook niet gratis zijn. En, tot voor kort, de reis ernaartoe ook niet.

Alhoewel de term 'schoolschuld' de lading wat beter dekt.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175094620
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:00 schreef Luckyseven het volgende:

Mooie stropop.
Als de studieschuld al als argument aangehaald wordt in deze discussie om aan te tonen dat het vroeger allemaal beter was weet ik al precies uit welke wind de hoek waait... Er wordt tegenwoordig meer gestudeerd dan ooit. Bij de huidige 55 plus generatie kun je de universitair/ HTS geschoolden op 1 hand tellen bwvs. Studeren was itt nu echt niet voor iedereen weggelegd.
  woensdag 15 november 2017 @ 19:19:46 #266
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175094626
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

En hoe bouw je precies een studieschuld op als je op het MBO zit? Want dat was de klacht van betrokkene hierboven.
Schoolgeld bijvoorbeeld.
quote:
[..]

Goh...
Het is opvallend dat je die instelling onacceptabel vindt als het over 55-plussers gaat, maar heel normaal als het over jongeren gaat.
pi_175094764
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als de studieschuld al als argument aangehaald wordt in deze discussie om aan te tonen dat het vroeger allemaal beter was weet ik al precies uit welke wind de hoek waait... Er wordt tegenwoordig meer gestudeerd dan ooit. Bij de huidige 55 plus generatie kun je de universitair/ HTS geschoolden op 1 hand tellen bwvs. Studeren was itt nu echt niet voor iedereen weggelegd.
En dan zeg je maar dat de jongere generatie bang is voor vieze handjes? Heel kinderachtig..

Verder hebben de jongeren er niet voor gekozen dat het hebben van een diploma tegenwoordig veel belangrijker wordt gevonden dan vroeger het geval was. Wij hebben de arbeidsmarkt waar wij net in stappen niet opgezet of vorm gegeven, hoe kun je in godsnaam de schuld bij ons leggen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Luckyseven op 15-11-2017 19:30:58 ]
pi_175094829
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:13 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk omdat MBO-opleidingen ook niet gratis zijn. En, tot voor kort, de reis ernaartoe ook niet.

Alhoewel de term 'schoolschuld' de lading wat beter dekt.
Ik vind de term "studieschuld" dan ook wel een behoorlijk overdreven term voor het schoolgeld maar vooruit. Daarbij hangt het er ook nog vanaf of je recht hebt op een aanvullende beurs. Bij een studieschuld denk ik toch aan heel wat anders.
pi_175094981
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:19 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

Het is opvallend dat je die instelling onacceptabel vindt als het over 55-plussers gaat, maar heel normaal als het over jongeren gaat.
Oh nee, dat interesseert mij nog niet eens zoveel.

Waar het mij om gaat is dat er wel zo overdreven gezeurd wordt door de jongeren dat alles kut is en dat vroeger alles beter was en iedereen heeft het goed behalve ik en dat soort gezeik. Alsof het leven vroeger gratis was, je gewoon een huis kreeg van de overheid, gratis benzine kon tanken en zelfs de schoonmaker met 4000 gulden netto per maand thuis kwam ofzo.

Het is net alsof de jongeren denken dat 40 jaar gelededen dit het land van melk en honing was...
  woensdag 15 november 2017 @ 19:40:24 #270
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175095229
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:24 schreef Luckyseven het volgende:

[..]

En dan zeg je maar dat de jongere generatie bang is voor vieze handjes? Heel kinderachtig..

Verder hebben de jongeren er niet voor gekozen dat het hebben van een diploma tegenwoordig veel belangrijker wordt gevonden dan vroeger het geval was. Wij hebben de arbeidsmarkt waar wij net in stappen niet opgezet of vorm gegeven, hoe kun je in godsnaam de schuld bij ons leggen?
Die arbeidsmarkt hebben ook de oudere werknemer op de werkvloer niet opgezet. Sterker nog: die verzetten zich juist tegen dit soort waanzin. Je moet bij de aandeelhouders, economen, speculanten en verander managers en zweverige types zijn die je wijsmaken dat alles maar dan ook alles een keuze is. Het zijn groepen die door de huidige generatie op handen en voeten gedragen worden want die zijn slim en kunnen middels grafieken aantonen dat het zo moet anders vergaat de wereld. Alles moet rendabel zijn. Ben je niet rendabel kost je een vermogen en men durft het niet rechtuit te zeggen, maar ze zijn je liever kwijt dan rijk hoe oud je ook bent. En juist dit soort types komt het verdomd goed uit om generaties tegen elkander uit te spelen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175095327
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:24 schreef Luckyseven het volgende:

[..]

En dan zeg je maar dat de jongere generatie bang is voor vieze handjes? Heel kinderachtig..

Verder hebben de jongeren er niet voor gekozen dat het hebben van een diploma tegenwoordig veel belangrijker wordt gevonden dan vroeger het geval was. Wij hebben de arbeidsmarkt waar wij net in stappen niet opgezet of vorm gegeven, hoe kun je in godsnaam de schuld bij ons leggen?
Het begon met het "studieschuld" argument, bij een studieschuld denk ik in de richting van een HBO/ Universiteit (en zo wordt het ook echt wel bedoeld in dit topic). Studeren op dat niveau gebeurde vroeger gewoon amper, en zeker niet in de mate zoals nu, de huidige generatie is de meest hoog opgeleide generatie ooit, dus daarom vind ik het eigenlijk geen argument in deze discussie. Men zou juist blij moeten zijn dat men die kans gekregen heeft.
pi_175095693
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:40 schreef Cherna het volgende:

[..]

Die arbeidsmarkt hebben ook de oudere werknemer op de werkvloer niet opgezet. Sterker nog: die verzetten zich juist tegen dit soort waanzin. Je moet bij de aandeelhouders, economen, speculanten en verander managers en zweverige types zijn die je wijsmaken dat alles maar dan ook alles een keuze is. Het zijn groepen die door de huidige generatie op handen en voeten gedragen worden want die zijn slim en kunnen middels grafieken aantonen dat het zo moet anders vergaat de wereld. Alles moet rendabel zijn. Ben je niet rendabel kost je een vermogen en men durft het niet rechtuit te zeggen, maar ze zijn je liever kwijt dan rijk hoe oud je ook bent. En juist dit soort types komt het verdomd goed uit om generaties tegen elkander uit te spelen.
Daarbij als de jongeren ook grotendeels zelf zeggen dat ze liever geen vast contract willen: "Ik wil me niet vastleggen, vrijheid blijheid. Dat houdt mij gemotiveerd”, dan is het ook niet meer dan logisch dat vaste contracten steeds minder uitgedeeld worden.

Dit is echt niet iets wat door de oudere werknemers is verzonnen, dit wil de jonge werknemer toch echt zelf.

quote:
Een vast contract ideaal? Niet volgens millennials. Ruim de helft van de Nederlandse jongeren geeft op dit moment de voorkeur aan een contract voor bepaalde tijd.


[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 15-11-2017 20:02:14 ]
  woensdag 15 november 2017 @ 20:04:44 #273
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175095931
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

Daarbij als de jongeren ook grotendeels zeggen dat ze liever geen vast contract willen: "Ik wil me niet vastleggen, vrijheid blijheid. Dat houdt mij gemotiveerd”, dan is het ook niet meer dan logisch dat vaste contracten steeds minder uitgedeeld worden.

Dit is echt niet iets wat door de oudere werknemers is verzonnen, dit wil de jonge werknemer toch echt zelf.
Eigenlijk schandalig dat we jongeren laten denken dat dit de oplossing is. Maar het probleem dat nu ontstaat is het volgende:
Als ik nu zeg als de iets oudere werknemer dat die flex contracten een slechte zaak is en al zeker voor lager en middelbaar opgeleiden dan spelen bij jongeren gelijk de gedachte van ja jij vind dat omdat je zelf ouder bent en alleen voordelig is voor jou. Dan ben je uitgepraat en helpt niets meer. En door die verdeeldheid hebben werkgevers straks vrij spel.

Ik zal bepaalde werknemers hier niet benoemen maar bij sollicitatie geprekken worden vragen gesteld hoe je over een vakbond denkt en of je lid wil worden. Zeer zeer leipe vragen. Ook vragen die je krijgt wat je doet als je een collega een fout ziet maken. Ik huiver van dit soort doordachte vragen die men stelt aan jongeren van lager tot middelbaar opgeleid.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175096106
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:04 schreef Cherna het volgende:

[..]

Eigenlijk schandalig dat we jongeren laten denken dat dit de oplossing is. Maar het probleem dat nu ontstaat is het volgende:
Als ik nu zeg als de iets oudere werknemer dat die flex contracten een slechte zaak is en al zeker voor lager en middelbaar opgeleiden dan spelen bij jongeren gelijk de gedachte van ja jij vind dat omdat je zelf ouder bent en alleen voordelig is voor jou. Dan ben je uitgepraat en helpt niets meer. En door die verdeeldheid hebben werkgevers straks vrij spel.
Idd, het gebrek aan vaste contracten en al die flexcontracten zijn mij sinds dat begon te spelen al een doorn in het oog. En als een vakbond daar dan wat tegen wil doen is het ook niet goed want dan gaan de jongeren weer tekeer dat de bond alleen de belangen van de ouderen (want vaste baan) behartigt...

Maar goed, onderzoek laat dus zien dat meer dan de helft van de millennials gelukkig wordt van jobhoppen... Ben je ouder en doe je daar niet aan mee ben je schijnbaar een vastgeroeste weinig flexibele werknemer.

quote:
Ik zal bepaalde werknemers hier niet benoemen maar bij sollicitatie geprekken worden vragen gesteld hoe je over een vakbond denkt en of je lid wil worden. Zeer zeer leipe vragen. Ook vragen die je krijgt wat je doet als je een collega een fout ziet maken. Ik huiver van dit soort doordachte vragen die men stelt aan jongeren van lager tot middelbaar opgeleid.
Men creeert gewoon een angstcultuur met volgzame slaafjes.
  woensdag 15 november 2017 @ 20:20:56 #275
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175096310
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:12 schreef AchJa het volgende:

[..]

Idd, het gebrek aan vaste contracten en al die flexcontracten zijn mij sinds dat begon te spelen al een doorn in het oog. En als een vakbond daar dan wat tegen wil doen is het ook niet goed want dan gaan de jongeren weer tekeer dat de bond alleen de belangen van de ouderen (want vaste baan) behartigt...

Maar goed, onderzoek laat dus zien dat meer dan de helft van de millennials gelukkig wordt van jobhoppen... Ben je ouder en doe je daar niet aan mee ben je schijnbaar een vastgeroeste weinig flexibele werknemer.

[..]

Men creeert gewoon een angstcultuur met volgzame slaafjes.
De tijd zal het leren. Ik ga ervan uit dat ook dit wel weer gaat veranderen als de bodem bereikt is. De vraag die rest is wanneer die bodem bereikt is.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 20:29:26 #276
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175096522
Wat in dit onderzoek bizar is, is de gedachte bij jongeren dat je met een vast contract geen vrijheid hebt. Je kunt altijd ontslag nemen. Dat je in sommige gevallen een concurrentie clausule hebt of uitwerkperiode is waar. Maar er zijn zat bedrijven die een cao volgen en je afspraken kunt maken met je werkgever en alsnog een vast contract hebt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175096746
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:29 schreef Cherna het volgende:
Wat in dit onderzoek bizar is, is de gedachte bij jongeren dat je met een vast contract geen vrijheid hebt. Je kunt altijd ontslag nemen. Dat je in sommige gevallen een concurrentie clausule hebt of uitwerkperiode is waar. Maar er zijn zat bedrijven die een cao volgen en je afspraken kunt maken met je werkgever en alsnog een vast contract hebt.
Zo'n beetje mijn hele studie hebben verschillende docenten en de media het beeld geprobeerd te scheppen dat een vast contract niet van deze tijd is en zo'n vastgeroeste 60'er die al zijn hele leven bij dezelfde werkgever werkt wil je toch niet worden? Nou hebben vrij weinig mensen in mijn omgeving die moderniteit stelling overgenomen, maar ik ben dan ook geen coole jongere in Amsterdam.

Edit: met de stelling niet overnemen bedoel ik dat ze niet geloven dat een vast contract stom is, wel is er een zekere berusting dat het voor ons heel moeilijk gaat worden om er op korte termijn een te krijgen.
  woensdag 15 november 2017 @ 20:42:22 #278
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175096879
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:37 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Zo'n beetje mijn hele studie hebben verschillende docenten en de media het beeld geprobeerd te scheppen dat een vast contract niet van deze tijd is en zo'n vastgeroeste 60'er die al zijn hele leven bij dezelfde werkgever werkt wil je toch niet worden? Nou hebben vrij weinig mensen in mijn omgeving die moderniteit stelling overgenomen, maar ik ben dan ook geen coole jongere in Amsterdam.

Edit: met de stelling niet overnemen bedoel ik dat ze niet geloven dat een vast contract stom is, wel is er een zekere berusting dat het voor ons heel moeilijk gaat worden om er op korte termijn een te krijgen.
Er zijn zat hoger opgeleiden die al hun hele leven lang bij Shell of andere multinational werken. Je hoeft natuurlijk niet binnen een organisatie je hele leven lang dezelfde functie uit te voeren.

En laten we eens eerlijk zijn. Of je nu bij Shell of bij DSM een hoofdoperator bent. Zoveel verschil in de werkzaamheden zullen er niet zijn.

Of ik nu bij ing. bureau x of y een lay-out moet maken. Een warmtewisselaar blijft een warmtewisselaar en een leiding blijft een leiding.

Je switched voor een beter salaris en andere secundaire arbeidsvoorwaarden of totaal andere functie. Je denkt toch zeker niet dat iemand bewust gaat switchen voor minder salaris etc als je precies dezelfde functie gaat uitvoeren bij de nieuwe werkgever. Maar straks word je wijsgemaakt dat een andere omgeving met minder salaris in gelijke functie een verbetering is. In een andere omgeving krijg je een geweldige boost.😁😁

[ Bericht 6% gewijzigd door Cherna op 15-11-2017 20:57:35 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 20:58:24 #279
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175097302
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 19:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh nee, dat interesseert mij nog niet eens zoveel.

Waar het mij om gaat is dat er wel zo overdreven gezeurd wordt door de jongeren dat alles kut is en dat vroeger alles beter was en iedereen heeft het goed behalve ik en dat soort gezeik. Alsof het leven vroeger gratis was, je gewoon een huis kreeg van de overheid, gratis benzine kon tanken en zelfs de schoonmaker met 4000 gulden netto per maand thuis kwam ofzo.

Het is net alsof de jongeren denken dat 40 jaar gelededen dit het land van melk en honing was...
Geen enkele jongere denkt dat. Ze weten alleen dat het vroeger wel degelijk beter was. Iets wat ouderen hun ook steevast blijven vertellen, niet zelden als verwijt.
pi_175097362
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:29 schreef Cherna het volgende:
Wat in dit onderzoek bizar is, is de gedachte bij jongeren dat je met een vast contract geen vrijheid hebt. Je kunt altijd ontslag nemen. Dat je in sommige gevallen een concurrentie clausule hebt of uitwerkperiode is waar. Maar er zijn zat bedrijven die een cao volgen en je afspraken kunt maken met je werkgever en alsnog een vast contract hebt.
Dit onderzoek lijkt mij zacht uitgedrukt'' weinig representatief.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_175097430
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:42 schreef Cherna het volgende:

[..]

Je switched voor een beter salaris en andere secundaire arbeidsvoorwaarden of totaal andere functie. Je denkt toch zeker niet dat iemand bewust gaat switchen voor minder salaris etc als je precies dezelfde functie gaat uitvoeren bij de nieuwe werkgever. Maar straks word je wijsgemaakt dat een andere omgeving met minder salaris in gelijke functie een verbetering is. In een andere omgeving krijg je een geweldige boost.😁😁
Wat je hier zegt klopt wel ongeveer. Het zijn bepaalde marketeers gelukt om dat idee redelijk tussen de oren te krijgen bij de soft skilled yuppen.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  woensdag 15 november 2017 @ 21:06:38 #282
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175097533
We hebben het hier wel over een onderzoek dat is uitgevoerd door een uitzendbureau hè jongens. Een uitzendbureau voor jongeren. Die zouden wel eens een belangetje bij kunnen hebben bij dit resultaat :')
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 15 november 2017 @ 21:06:39 #283
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175097534
Ook een leuke. Heb je al die jaren als beëdigd postbeambte gewerkt word je eruit geknikkerd door een overname of reorganisatie krijgt een contract aangeboden op het laagste niveau als instapper en je ook nog durven te zeggen dat je lager word ingeschaald om eerst ervaring op te doen en te leren. Tja dan heb je meer dan 17 jaar de post rondgebracht. Dat noem ik pas echt een giller.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 21:09:39 #284
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175097596
Maar goed dit alles gaat niet alleen 55-plussers aan. Van jong tot oud zit met dezelfde problemen. En al zeker als we nog een generatie verder zijn.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 21:12:32 #285
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175097668
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 21:00 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Dit onderzoek lijkt mij zacht uitgedrukt'' weinig representatief.
Dat geloof ik ook wel. Maar werkgevers zullen wel dit soort onderzoeken gaan gebruiken. U vraagt wij bieden het U graag aan.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175097699
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:42 schreef Cherna het volgende:

[..]

Er zijn zat hoger opgeleiden die al hun hele leven lang bij Shell of andere multinational werken. Je hoeft natuurlijk niet binnen een organisatie je hele leven lang dezelfde functie uit te voeren.

En laten we eens eerlijk zijn. Of je nu bij Shell of bij DSM een hoofdoperator bent. Zoveel verschil in de werkzaamheden zullen er niet zijn.

Of ik nu bij ing. bureau x of y een lay-out moet maken. Een warmtewisselaar blijft een warmtewisselaar en een leiding blijft een leiding.

Je switched voor een beter salaris en andere secundaire arbeidsvoorwaarden of totaal andere functie. Je denkt toch zeker niet dat iemand bewust gaat switchen voor minder salaris etc als je precies dezelfde functie gaat uitvoeren bij de nieuwe werkgever. Maar straks word je wijsgemaakt dat een andere omgeving met minder salaris in gelijke functie een verbetering is. In een andere omgeving krijg je een geweldige boost.😁😁
Ja maar weet je dan niet dat je je hele leven gaat bijleren waardoor je vandaag een operator bent en morgen een markeningmiepje ofzo!?
  woensdag 15 november 2017 @ 21:25:38 #287
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175097994
Stel ik kom thuis als bakker. Zeg ik tegen mijn partner he ik ga 75 km verderop dezelfde broden bakken. Ga ik wel behoorlijk in salaris achteruit maar zit in een anadere omgeving. Heb je goed gedaan schat😁 Dat zullen we vannacht eens even goed vieren.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 21:26:36 #288
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175098021
Ach, hou op met het gedoe over die bakkers. Totaal niet relevant, die verhuis"plicht" gaat helemaal niet over dergelijk werk.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 15 november 2017 @ 21:32:08 #289
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175098178
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 21:26 schreef Janneke141 het volgende:
Ach, hou op met het gedoe over die bakkers. Totaal niet relevant, die verhuis"plicht" gaat helemaal niet over dergelijk werk.
Over welk werk dan wel? Ja ik chargeer. Dit om duidelijk te maken dat een verhuisplicht niet werkt. Bovendien heeft ooit minister Kamp dit idee geopperd en die had het wel degelijk over de loodgieter.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 21:39:42 #290
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175098428
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 21:32 schreef Cherna het volgende:

[..]

Over welk werk dan wel? Ja ik chargeer. Dit om duidelijk te maken dat een verhuisplicht niet werkt. Bovendien heeft ooit minister Kamp dit idee geopperd en die had het wel degelijk over de loodgieter.
Ik heb ook nooit beweerd dat een verhuisplicht werkt. Sterker, het is een papieren tijger, want toch niet afdwingbaar. De 'plicht' bestaat overigens ook alleen voor bijstandsgerechtigden, en voor het overgrote deel van de 'mensen die dertig jaar voor hun baas gewerkt hebben' niet van toepassing.

Maar de locatie is slechts een deel van de noodzakelijke flexibiliteit. Het is een combinatie tussen werkzaamheden/opleiding/salaris en locatie. Natuurlijk hoef je voor on- of laaggeschoold werk niet aan de andere kant van het land te gaan kijken, want dat is er in je eigen buurt genoeg en aan de andere kant zijn er ook genoeg mensen die het kunnen doen.
Maar de verwachting dat je, na een lange tijd bij één werkgever, hetzelfde kan terugvinden tegen dezelfde voorwaarden op dezelfde plek is niet realistisch. Je zult ergens concessies moeten doen, of liever: jezelf ergens aanpassen. En als je dat in je lange werkzame leven weinig hebt hoeven doen, dan is dat erg lastig.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 15 november 2017 @ 22:02:18 #291
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175099017
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 21:39 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik heb ook nooit beweerd dat een verhuisplicht werkt. Sterker, het is een papieren tijger, want toch niet afdwingbaar. De 'plicht' bestaat overigens ook alleen voor bijstandsgerechtigden, en voor het overgrote deel van de 'mensen die dertig jaar voor hun baas gewerkt hebben' niet van toepassing.

Maar de locatie is slechts een deel van de noodzakelijke flexibiliteit. Het is een combinatie tussen werkzaamheden/opleiding/salaris en locatie. Natuurlijk hoef je voor on- of laaggeschoold werk niet aan de andere kant van het land te gaan kijken, want dat is er in je eigen buurt genoeg en aan de andere kant zijn er ook genoeg mensen die het kunnen doen.
Maar de verwachting dat je, na een lange tijd bij één werkgever, hetzelfde kan terugvinden tegen dezelfde voorwaarden op dezelfde plek is niet realistisch. Je zult ergens concessies moeten doen, of liever: jezelf ergens aanpassen. En als je dat in je lange werkzame leven weinig hebt hoeven doen, dan is dat erg lastig.
Binnen een organisatie zijn er genoeg mogelijkheden om te groeien en is er zelfs een mate van flexibiliteit mogelijk mits Je dat zelf wil. Het is wel erg makkelijk dat de flexibiliteit alleen van een werknemer moet komen en eventueel zelf zijn omscholingen moet bekostigen. En het moet uiteraard van een kant komen. Wat verwacht je van een 30 tot 60 jarige als die zich wil laten omscholen. Welke kans geef je die persoon. Moet die persoon maar het risico nemen om iets anders te gaan doen zonder enkele zekerheid terwijl hij wel zeker weet dat hij maandelijkse vaste lasten heeft. Oh en dan neem je ontslag om iets anders te doen en gaat het mis heb je nog pech met Je we uitkering ook.

En gaat het mis heb je met het UWV te maken. Je mag niet eens een deel van je pensioen gebruiken om je te laten omscholen. En dan verwacht je van werknemers alle flexibiliteit. Zolang die zaken niet flexibel zijn zal ik het nooit eens worden met die flexibele marktwerking.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 22:03:13 #292
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_175099048
Je leest een heleboel dingen die er niet staan zodat je lekker in je slachtofferrol kan blijven hangen. Beetje jammer.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_175099217
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:27 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Alsof je niet heel goed weet dat daarmee het milieu en natuurlijke resources wordt bedoeld :')
De straten waren vroeger schoon, we hadden papieren zakken in plaats van plastic zakken, statiegeld op blikjes en flessen waardoor dat niet overal op straat gesmeten werd.
Een aankoop was voor meerdere jaren en weloverwogen in tegenstelling tot de afgelopen 10 jaar waar telefoontjes-printers-monitoren en andere hardware na 1 of 2 jaar niet meer voldoet en vervangen word.
Over belasting op het milieu gesproken.... kijk eens wat er achtergelaten word op terreinen waar een festival plaats gehad heeft.
Maar ach, die goedkope polen ruimen dat wel op toch..?
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  woensdag 15 november 2017 @ 22:09:53 #294
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175099243
quote:
15s.gif Op woensdag 15 november 2017 22:03 schreef Janneke141 het volgende:
Je leest een heleboel dingen die er niet staan zodat je lekker in je slachtofferrol kan blijven hangen. Beetje jammer.
Samengevat komt het erop neer dat je verwacht dat je flexibel moet zijn. Nergens heb je het over de werkgevers en andere zaken die een belemmering vormen. Mogelijk maak ik dan de fout dat ik ervan uitga dat je daardoor alleen flexibiliteit van een werknemer verwacht. Voor jou mogelijk niet relevant in deze discussie. Maar spelen wel degelijk een rol.

Het heeft niets met slachtoffer rol te maken. Het is het systeem van marktwerking dat mij niet bevalt.

Je bent een prima discussiepartner. Liever iemand die het niet met mij eens is. Maar op dit punt zullen wij het nooit eens worden ben ik bang.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  woensdag 15 november 2017 @ 22:30:22 #295
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175099957
Vergeet ook even niet. Als je al die tijd belasting en pensioen hebt afgedragen dat je natuurlijk hoe ouder je word en hoe langer je in dit systeem zit, hoe frustrerender het word als juist in de laatste jaren weer even de plannen veranderen. Dat is menselijk.

Als je flexibel moet zijn moet je mensen daar wel de kans voor geven dit op redelijke wijze te kunnen doen. Dat begint al met mogelijkheden om studies vanuit je pensioen te betalen of daar een deel van je hypo mee af te lossen etc. Dat begint al om te erkennen dat er zware beroepen bestaan. Daar moet je eerst een oplossing voor vinden alvorens je die markt zomaar even flexibiliseert.

Wil je ouderen salaris laten inleveren zul je eerst mogelijkheden moeten creëeren dat jongeren daar voor kunnen sparen en zodra ze ouder zijn dat spaardeel kunnen inzetten(meer loon dus). Of dit inzetten om meer vrije tijd te creëren. Hoe beter dit allemaal geregeld is hoe meer mensen ook bereid zijn flexibel te zijn.

Er is niets geregeld anders dan flexibel zijn, mantelzorger zijn en een generatiekloof. En overheden en zweverige types smijten maar met globale oplossingen zonder in detail te treden.

Laten we niet een VS volgen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Cherna op 15-11-2017 22:39:20 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175103888
Hele betogen op basis van een faalonderzoek van YoungCapital. :') Maar ja, je moet toch iets verzinnen als je lekker negatief wilt zijn over wat 'jongeren' zogenaamd denken.
pi_175103938
Als 58 jarige rentenier wil ik best nog wel werken en kan aardig wat overbrengen.
Helaas is de realiteit op de stapel gelijk afwijzen.
pi_175103950
Daarnaast is de vraag wie er niet flexibel zijn nu de behoefte naar weggooi personeel weer flink toeneemt.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 16-11-2017 06:56:29 ]
pi_175104089
quote:
13s.gif Op donderdag 16 november 2017 06:35 schreef Chai het volgende:
Hele betogen op basis van een faalonderzoek van YoungCapital. :') Maar ja, je moet toch iets verzinnen als je lekker negatief wilt zijn over wat 'jongeren' zogenaamd denken.
De beproefde tactiek hier op FOK!, als het je niet uitkomt het onderzoek ter discussie stellen... :')
pi_175104254
quote:
3s.gif Op donderdag 16 november 2017 06:55 schreef sig000 het volgende:
Daarnaast is de vraag wie er niet flexibel zijn nu de behoefte naar weggooi personeel weer flink toeneemt.
Volgens hen is dat juist flexibel natuurlijk, de degelijkheid en stabiliteit van vroeger is niet meer gewenst en daarom is sociaal beleid ook niet meer mogelijk.
Ergens in de jaren tachtig zijn we voor de gouden bergen gegaan en sindsdien zit alles op de helling tot de genadeklap.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175104477
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 07:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

De beproefde tactiek hier op FOK!, als het je niet uitkomt het onderzoek ter discussie stellen... :')
Hoezo komt het mij niet uit? Herken het gewoon totaal niet en de resultaten passen natuurlijk wel perfect in het straatje van YC.

Alleen ga lekker verder met de oude zure lul uithangen hoor. Zoek maar gewoon naar gewoon naar willekeurige informatie en wees vooral niet kritisch, als het maar lekkere input is voor de discussie toch? Er staan vast nog wel wat artikeltjes op Feestboek. En als het op Feestboek heb gestaan, is het waar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')