abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174947026
registreer om deze reclame te verbergen
Leuk programma. Nu een Turks gezin. Zo mogen ze allemaal zijn. Leuke kinderen, uitstekend opgevoed!
Dus.
  donderdag 9 november 2017 @ 02:17:46 #2
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_174953324
quote:
1s.gif Op woensdag 8 november 2017 19:33 schreef Silven het volgende:
Leuk programma. Nu een Turks gezin. Zo mogen ze allemaal zijn. Leuke kinderen, uitstekend opgevoed!
Okay? Had je andere verwachtingen dan?
Ik ben opgegroeid in Veendam, en zat met 6 Turkse Nederlanders in de klas. Niets mis mee, met de een ging ik meer om dan met de ander... maar er zat geen tuig tussen.
In andere scholen waren er wel Turken die meer op zich zelf waren, en zoals pubers zijn, waren er wel eens schermutselingen, maar nooit al te ernstig.
Wel merkte ik dat een Koerdische Turk die onze taal niet machtig was, door de andere Turken wat werd buitengesloten... niet gepest, maar toch... hij stond er wel alleen voor.

Toch hadden Turken doorgaans heel lang een redelijk goede naam (op wat criminelen na)...
Eigenlijk pas sinds 2010, sinds Erdogan grootheidswaanzin begint te krijgen, komen de Turken in een slechter daglicht te staan.

Terecht of onterecht? Het is maar hoe je het bekijkt, er is een scheidslijn tussen Erdogan aanhangers en de Koerden, die was er al... maar ook de Güllenisten en de Alevieten worden nu naar de zijlijn gedreven. De sfeer verhard zich, dat heeft zijn weerslag op jongeren die daarmee ook vergiftigt worden in het politieke debat.

En toch, als je het niet over politiek hebt, zullen vele Turken aangename medelanders zijn. Dat durf ik zeker te stellen, maar dan heb ik het niet over die gasten van DENK. ;)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')