abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175108379
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:53 schreef Gia het volgende:
Maar winkeliers moeten boerka draagsters mogen weigeren, zwembaden mogen zwemmers in normale kleding weigeren (boerkini zou wel moeten mogen)
Waarom zou die boerkini dan wel mogen van jou ?
In zwembaden mag je ivm hygiene niet met gewone kleren in een zwembad, maar een enorme lap stof van een boerkini moet dan weer kunnen ?
  donderdag 16 november 2017 @ 12:38:24 #102
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175108410
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:08 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Jammer voor je dat je de realiteit niet aankunt. Gelukkig is Nederland een land waar vrijheid van meningsuiting bestaat en daar mag je een eigen opvatting hebben. Eigenlijk past jouw opvatting totaal niet bij de Nederlandse cultuur en geschiedenis maar van mij mag je best in Nederland blijven.
Geleuter.
Ik voel mij Nederlander.
Iedereen die zich ook Nederlander voelt is mijn landgenoot.
Jij bent dus geen landgenoot voor mij.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  donderdag 16 november 2017 @ 12:41:16 #103
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175108476
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:53 schreef Gia het volgende:

[..]

De Islam hoeft van mij niet te verdwijnen uit Nederland, maar moet wel meer een privÚ ding worden.

In Nederland geldt, zo zegt men, de wet in gelijke gevallen, voor iedereen gelijk zonder uitzondering op grond van o.a. geloof.
Ergo, er moet/hoeft geen rekening gehouden te worden met iemands geloof. Dus, gewoon weer zonder hoofddoek op je rijbewijs en paspoort, ook vrouwen aan het werk, als er een bijstandsuitkering in het gezin is, ÚÚn nationaliteit: Nederlandse of buitenlandse met verblijfsvergunning. Klagen doe je maar bij je eigen overheid, die jou verbieden je nationaliteit op te geven.

Alle wetten gelijk voor iedereen.

Verder ben ik voor ÚÚn soort onderwijs, waar wel aandacht mag zijn voor alle verschillende religies in Nederland, maar die geen geloofsonderricht geven. Dat leer je maar thuis of in je gebedshuis.
Kinderen op de basisschool horen, m.i. geen hoofddoek te dragen. Dat belemmert bij het spelen, gymmen en zwemmen. Er hoeft dus, ook op scholen, geen rekening gehouden te worden met iemands geloof.

Ik ben ook van mening dat er teveel aanspraak gemaakt wordt op het grondwetsartikel "vrijheid van geloof". Dit zou of verduidelijkt moeten worden, of beter uitgelegd. Het houdt simpelweg niet in dat jouw geloofsregels op punten boven de wet staat. Het houdt in dat je vanwege je geloof niet vervolgd wordt, dat het je vrij staat je geloof te belijden, maar wel privÚ. Dat punt had er in mogen staan. Maar ja, toen de grondwet gemaakt werd, stond geloof naast de wet en was het niet nodig om te vermelden dat het een privÚ kwestie is. Dat kerken in die tijd veel zeggenschap hadden, bestrijd ik niet, maar niet gelovigen hoefden zich niet aan te passen om tegemoet te komen aan leefregels van gelovigen.

In de huidige tijd is het uiterst zeldzaam dat er nog rekening gehouden hoeft te worden met geloven. Alleen moslims, jehova's en streng gereformeerden wijken nog af van bepaalde normale zaken op geloofsgronden. Dit zou helemaal niet meer moeten mogen.
En dan heb ik het over inentingen, geslacht van behandelende artsen, bloedtransfusies, gelijke rechten voor man en vrouw, aanpassen van kleding op de werkvloer of voor officiŰle documenten, en meer van dat soort dingetjes.

Of men in de vrije tijd, op straat of in je eigen kring, onder een tent wil lopen of in een soepjurk, wil bidden op vaste tijden, mee wil doen met de vasten, couscous eet i.p.v. aardappelen, noem maar op. Allemaal prima.
Maar winkeliers moeten boerka draagsters mogen weigeren, zwembaden mogen zwemmers in normale kleding weigeren (boerkini zou wel moeten mogen) sportclubs en zwembaden hoeven geen rekening te houden met gescheiden zwemmen/sporten, enz...
Oneens.
Ik zal nooit een actieve bijdrage leveren de Islam te verwijderen uit Nederland maar als deze achterlijkheid gewoon in het niets oplost vind ik het ook best.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175108509
registreer om deze reclame te verbergen
De sterke segregatie komt vanuit de religie, al het andere is eenvoudig op te lossen. Religieuze dogmas verpesten eenvoudige integratie.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175108640
Diversiteit is segregatie en segregatie is de ontmanteling (of beter gezegd: het opdelen...) van de 'volkswil': de kracht om eensgezind het e.e.a. na te streven en de politiek, of hetgeen daarachter schuil gaat, in check te houden.

[ Bericht 1% gewijzigd door IkFokdusIkben op 16-11-2017 19:48:15 ]
Het meest desastreuze symbool is het vraagteken. | Diversity is division by definition.
pi_175108994
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 06:44 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Verspreiding is weglopen voor de problemen en anderen er mee opzadelen. Het is uitzaaien. De problemen die we nu hebben zijn een indicatie dat de grenzen dicht moeten en er grote aantallen teruggestuurd moeten worden naar eigen land. Het is een signaal dat de limiet bereikt is.

Het is net als met files: hoe meer banen je aanlegt om de files te voorkomen, hoe meer auto's er gaan rijden. Want het kan, de limiet is opgeschoven en er is weer ruimte voor meer auto's.

Accepteer dat de limiet bereikt is. Dat was die 30 jaar geleden al.
Verspreiding is juist niet weglopen voor de problemen, wat juist weglopen voor de problemen genoemd mag worden is bijvoorbeeld mensen zonder enige moeite te hebben gedaan eruit te zetten, of mensen allemaal in dezelfde wijken stoppen en vervolgens doen of die wijken eigenlijk niet bestaan voor de economie en voor de samenleving want dat is maar lastig. Juist dat is weglopen en dat hebben we tot dusverre altijd gedaan met betrekking tot dit onderwerp, mensen niet harder durven te integreren, simpelweg omdat we niet gewend zijn aan zulke grote echt duidelijke andere groepen die hier naar toe komen in zulke aantallen en binnen korte periode bijvoorbeeld. We hebben het hier over mensen die er vaak al 30 jaar geleden waren, hun grootouders, en dat de kleinkinderen probleemgevallen zijn geworden is ook een nationale verantwoordelijkheid.

[ Bericht 8% gewijzigd door DeParo op 16-11-2017 13:11:42 ]
  donderdag 16 november 2017 @ 14:51:04 #107
3542 Gia
User under construction
pi_175111256
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:36 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Waarom zou die boerkini dan wel mogen van jou ?
In zwembaden mag je ivm hygiene niet met gewone kleren in een zwembad, maar een enorme lap stof van een boerkini moet dan weer kunnen ?
Een boerkini is gemaakt om mee te zwemmen. Of je nu alleen een broekje, een broekje en hesje, een badpak of een boerkini draagt, maakt niet uit voor de hygiŰne. Het is geen gewone kleding, en vanwege de tight fit, is het niet gevaarlijk.

Ik vind de boerkini een goed alternatief voor, voorheen, het zwemmen met lange losse kleding. (in zee bijvoorbeeld)
  donderdag 16 november 2017 @ 14:58:06 #108
3542 Gia
User under construction
pi_175111414
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:42 schreef truthortruth het volgende:
De sterke segregatie komt vanuit de religie, al het andere is eenvoudig op te lossen. Religieuze dogmas verpesten eenvoudige integratie.
Dat klopt. Daarom ben ik ook voorstander van het wijzigen van de grondwet op het artikel over godsdienstvrijheid. Dit moet aangescherpt worden, omdat er nu teveel aan wordt opgehangen, waardoor er juist segregatie ontstaat.

Vrijheid van geloof moet zich beperken tot het toestaan van geloof binnen de familiekring en geloofsgemeenschap en zonder anderen hiermee te hinderen.
Wat dat betreft mag er ook een verbod komen op het oproepen tot gebed, zowel het luiden als het schreeuwen. We hebben tegenwoordig allemaal een klok, horloge en/of mobiel en hebben die oproep niet meer nodig.
En ja, als katholiek vind ik het luiden van de klokken na een bruiloft of zo, wel wat hebben, maar ook voor ons moet de wet net zo hard gelden als voor andere geloven.

Geloven is privÚ en anderen hoeven hiervoor geen aanpassingen te doen om hier rekening mee te houden.
pi_175118138
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 04:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Maar we doen het niet over de grens dus is het geen oorlogsdaad. Of de rest van het land daar op zit te wachten, tsja, uiteindelijk willen we allemaal een samenleving waarin we in harmonie met elkaar kunnen leven en als daar enige verspreiding nodig is mbt huisvesting dan moet dat maar misschien even. Er zijn genoeg uitstekende voorbeelden van integratie dat wel degelijk is geslaagd.
We doen het wel degelijk over de grens. De EU dwingt landen om moslims op te nemen. En duizenden Westerse jihadisten zijn wereldwijd oorlog aan het voeren.

Een falend beleid en een falend ideaal moet je niet verspreiden. Dan ben je gewoon kwaadaardig bezig. Wat er moet gebeuren is dat mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid berecht moeten worden. Ze doen Europa meer schade aan dan Hitler dat deed.

Er zijn te veel buitenlanders. Dus er moet beleid komen om ze terug te laten keren. En dßt beleid moeten we Europa breed verspreiden.

[ Bericht 1% gewijzigd door geavanceerd op 16-11-2017 20:26:20 ]
pi_175118225
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 13:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

Verspreiding is juist niet weglopen voor de problemen, wat juist weglopen voor de problemen genoemd mag worden is bijvoorbeeld mensen zonder enige moeite te hebben gedaan eruit te zetten, of mensen allemaal in dezelfde wijken stoppen en vervolgens doen of die wijken eigenlijk niet bestaan voor de economie en voor de samenleving want dat is maar lastig. Juist dat is weglopen en dat hebben we tot dusverre altijd gedaan met betrekking tot dit onderwerp, mensen niet harder durven te integreren, simpelweg omdat we niet gewend zijn aan zulke grote echt duidelijke andere groepen die hier naar toe komen in zulke aantallen en binnen korte periode bijvoorbeeld. We hebben het hier over mensen die er vaak al 30 jaar geleden waren, hun grootouders, en dat de kleinkinderen probleemgevallen zijn geworden is ook een nationale verantwoordelijkheid.
Integratie is geen oplossing. Hoe beter deze probleemgroepen integreren hoe groter het probleem. Net zo goed is een werkloze arme neo-nazi een kleiner probleem dan een hoog opgeleide die een hoge functie bekleed. Hoe beter geintegreerd, hoe meer middelen om de eigen idealen na te streven. Bij moslims is dat de sharia.

Ze willen, mogen en kunnen niet mee doen. De radicalen willen het niet, de gematigden mogen het niet en de lafaards kunnen het niet. Pas wanneer je die realiteit erkent, kun je een beginnetje maken met constructief over deze problematiek na te denken. Probeer dat beginnetje eens te maken.
pi_175118820
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 14:58 schreef Gia het volgende:

[..]

Dat klopt. Daarom ben ik ook voorstander van het wijzigen van de grondwet op het artikel over godsdienstvrijheid. Dit moet aangescherpt worden, omdat er nu teveel aan wordt opgehangen, waardoor er juist segregatie ontstaat.

Vrijheid van geloof moet zich beperken tot het toestaan van geloof binnen de familiekring en geloofsgemeenschap en zonder anderen hiermee te hinderen.
Wat dat betreft mag er ook een verbod komen op het oproepen tot gebed, zowel het luiden als het schreeuwen. We hebben tegenwoordig allemaal een klok, horloge en/of mobiel en hebben die oproep niet meer nodig.
En ja, als katholiek vind ik het luiden van de klokken na een bruiloft of zo, wel wat hebben, maar ook voor ons moet de wet net zo hard gelden als voor andere geloven.

Geloven is privÚ en anderen hoeven hiervoor geen aanpassingen te doen om hier rekening mee te houden.
Je moet niet alle geloven over een kam scheren en bepaalde geloven achter de voordeur houden is ook geen oplossing. Stellen dat geloof in het algemeen het probleem is, is cultuur marxisme. Dat is een autoimmuun ziekte die het culturele afweersysteem van de maatschappij aantast en de deur heeft opengezet voor uitheemse virussen.

De problematiek is ontstaan door de misvatting dat de islam een geloof is net als alle anderen en dat we hier dat wel even inpassen. Als je dan vervolgens maatregelen gaat nemen tegen geloof in het algemeen, zullen die maatregelen zich altijd voornamelijk richten tegen de meest aanwezige religie. En dat is het christendom. En zo verzwak je de identiteit van een land nˇg meer. Enerzijds wordt het aangevallen door uitheemse virussen, anderzijds door de autoimmuunziekte die de eigen cultuur aanvalt.

Waarom heb je deze problematiek niet in de nog vrij christelijke dorpjes op het platteland?
Leer van de plekken waar je deze problematiek niet hebt, in plaats van die plekken aan te vallen met maatregelen onder het mom van "alle geloven aanpakken".
pi_175125395
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:19 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

We doen het wel degelijk over de grens. De EU dwingt landen om moslims op te nemen. En duizenden Westerse jihadisten zijn wereldwijd oorlog aan het voeren.

Een falend beleid en een falend ideaal moet je niet verspreiden. Dan ben je gewoon kwaadaardig bezig. Wat er moet gebeuren is dat mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid berecht moeten worden. Ze doen Europa meer schade aan dan Hitler dat deed.

Er zijn te veel buitenlanders. Dus er moet beleid komen om ze terug te laten keren. En dßt beleid moeten we Europa breed verspreiden.
We zijn dan ook lid van de EU.
pi_175125398
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:21 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Integratie is geen oplossing. Hoe beter deze probleemgroepen integreren hoe groter het probleem. Net zo goed is een werkloze arme neo-nazi een kleiner probleem dan een hoog opgeleide die een hoge functie bekleed. Hoe beter geintegreerd, hoe meer middelen om de eigen idealen na te streven. Bij moslims is dat de sharia.

Ze willen, mogen en kunnen niet mee doen. De radicalen willen het niet, de gematigden mogen het niet en de lafaards kunnen het niet. Pas wanneer je die realiteit erkent, kun je een beginnetje maken met constructief over deze problematiek na te denken. Probeer dat beginnetje eens te maken.
Ik denk dat jij het concept integratie niet begrijpt.
  vrijdag 17 november 2017 @ 04:15:18 #114
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175125553
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:19 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

We doen het wel degelijk over de grens. De EU dwingt landen om moslims op te nemen. En duizenden Westerse jihadisten zijn wereldwijd oorlog aan het voeren.

Een falend beleid en een falend ideaal moet je niet verspreiden. Dan ben je gewoon kwaadaardig bezig. Wat er moet gebeuren is dat mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid berecht moeten worden. Ze doen Europa meer schade aan dan Hitler dat deed.

Er zijn te veel buitenlanders. Dus er moet beleid komen om ze terug te laten keren. En dßt beleid moeten we Europa breed verspreiden.
Klopt. Het landverraad tiert welig onder de zogenaamde progressieve Nederlanders. Die willen Nederland verkwanselen om hun belachelijke schuldgevoel jegens moslims te delgen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175126002
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 02:33 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik denk dat jij het concept integratie niet begrijpt.
Integratie is geen assimilatie.
pi_175126085
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 04:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt. Het landverraad tiert welig onder de zogenaamde progressieve Nederlanders. Die willen Nederland verkwanselen om hun belachelijke schuldgevoel jegens moslims te delgen.
Ze willen zich deugdelijk voelen en denken niet na over de consequenties
pi_175127957
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 04:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt. Het landverraad tiert welig onder de zogenaamde progressieve Nederlanders. Die willen Nederland verkwanselen om hun belachelijke schuldgevoel jegens moslims te delgen.
Mensen gretig landverraad in de schoenen schuiven is landverraad.
Verraad aan het redelijkheid, de genuanceerdheid, de tolerantie, de verdraagzaamheid, het samenleven op zich.
pi_175128057
Het is wel duidelijk dat volgens een aantal mensen hier integratie is dat mensen zich moeten aanpassen aan hun normen en niet aan de Nederlandse normen. Vreemd eigenlijk dat mensen die zich zo druk maken om integratie geen respect hebben voor onze grondwet.
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:42:28 #119
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175129477
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 10:20 schreef Wespensteek het volgende:
Het is wel duidelijk dat volgens een aantal mensen hier integratie is dat mensen zich moeten aanpassen aan hun normen en niet aan de Nederlandse normen. Vreemd eigenlijk dat mensen die zich zo druk maken om integratie geen respect hebben voor onze grondwet.
Jij hebt geen enkel recht om goede Nederlanders de maat te nemen want je voelt je geen Nederlander.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:44:06 #120
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175129506
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 10:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Mensen gretig landverraad in de schoenen schuiven is landverraad.
Verraad aan het redelijkheid, de genuanceerdheid, de tolerantie, de verdraagzaamheid, het samenleven op zich.
De weg naar de hel is geplaveid met gutmensch geleuter.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175129525
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:42 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Jij hebt geen enkel recht om goede Nederlanders de maat te nemen want je voelt je geen Nederlander.
Jij valt dan ook onder de foute Nederlanders.
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:46:44 #122
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175129545
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:45 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Jij valt dan ook onder de foute Nederlanders.
Nee hoor. Ik voel mij Nederlander. Jij hoort er gewoon niet bij. Dus hup hup wegwezen jij.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175129693
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 10:20 schreef Wespensteek het volgende:
Het is wel duidelijk dat volgens een aantal mensen hier integratie is dat mensen zich moeten aanpassen aan hun normen en niet aan de Nederlandse normen. Vreemd eigenlijk dat mensen die zich zo druk maken om integratie geen respect hebben voor onze grondwet.
Wat pas echt vreemd is, denken dat de wet de samenleving dicteert ipv andersom.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175129750
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:53 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Wat pas echt vreemd is, denken dat de wet de samenleving dicteert ipv andersom.
Geen idee wie dat denkt maar als je praat over integratie is volgens mij het beginpunt respect voor de wetten van het land waar je bent. Als er iets een belangrijk deel van Nederland en een afspiegeling is van de Nederlandse normen en waarden dan zou het wel de grondwet moeten zijn.
pi_175129884
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:55 schreef Wespensteek het volgende:
Geen idee wie dat denkt maar als je praat over integratie is volgens mij het beginpunt respect voor de wetten van het land waar je bent. Als er iets een belangrijk deel van Nederland en een afspiegeling is van de Nederlandse normen en waarden dan zou het wel de grondwet moeten zijn.
De wet is een middel. Dat staat los van normen en waarden. Je kan in Nederland prima buiten de wet om leven zolang er geen aangifte wordt gedaan.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175129922
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:02 schreef truthortruth het volgende:

[..]

De wet is een middel. Dat staat los van normen en waarden. Je kan in Nederland prima buiten de wet om leven zolang er geen aangifte wordt gedaan.
De wet is het resultaat van jarenlange politieke besluitvorming waarbij de politieke keuzes weer gevolg zijn van het stemmen van de Nederlandse bevolking. De wetten zijn dus een afspiegeling van de normen en waarden die de Nederlanders belangrijk vinden.
pi_175130082
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:05 schreef Wespensteek het volgende:
De wet is het resultaat van jarenlange politieke besluitvorming waarbij de politieke keuzes weer gevolg zijn van het stemmen van de Nederlandse bevolking. De wetten zijn dus een afspiegeling van de normen en waarden die de Nederlanders belangrijk vinden.
Dat is leuk, maar dat zegt iets over de normen en waarden van een gedeelte van de mensen die ooit meegedaan hebben aan dat jarenlange proces. Over een heel groot gedeelte zegt het helemaal niets.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175130211
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:14 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Dat is leuk, maar dat zegt iets over de normen en waarden van een gedeelte van de mensen die ooit meegedaan hebben aan dat jarenlange proces. Over een heel groot gedeelte zegt het helemaal niets.
Gezien de opkomstcijfers bij tweede kamer verkiezingen zegt het iets over een groot gedeelte van de mensen.
pi_175130259
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:20 schreef Wespensteek het volgende:
Gezien de opkomstcijfers bij tweede kamer verkiezingen zegt het iets over een groot gedeelte van de mensen.
Slechts beperkt, denk maar eens in over hoeveel wetten er doorheen komen waar je het niet mee eens bent. Daarnaast staat nog steeds overeind dat er geen consequenties als er geen aangifte is. Ruimte zat voor niet ge´ntegreerde groepen.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175130391
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 november 2017 15:50 schreef Adept het volgende:

[..]

Is dit niet gewoon inclusie?

Dus zodra Achmed een baan heeft, belasting afdraagt, redelijk verstaanbaar is, dan is hij ge´ntegreerd.
Tot dat we 7 miljoen Achmeds hebben en Nederland niks meer met Nederland te maken heeft. Ja, maar ze werken wel hoor! Dus ze zijn ge´ntegreerd!

Nee dus. Integratie omvat veeeeel meer aspecten dan de taal (gebrekkig) spreken en een baan hebben.
Maar laat ik maar een geheimpje vertellen. Echte intergratie komt vrijwel nooit voor. In geen enkel ander land is de multiculturele samenleving een succes of iets wat wenselijk is geworden.
Op het moment dat bepaalde groepen 'te groot' worden, ontstaan er altijd problemen.

Gewoon niet aan beginnen dus. Voorkomen is beter dan genezen. En in ons geval is het beter om er nu nog iets aan te doen, dan dit nog 20 jaar door te laten sudderen. De bom die dan barst is namelijk nog veel groter.

Einde post van een kk zemmel kaas kk racist.
pi_175131430
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:55 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Geen idee wie dat denkt maar als je praat over integratie is volgens mij het beginpunt respect voor de wetten van het land waar je bent. Als er iets een belangrijk deel van Nederland en een afspiegeling is van de Nederlandse normen en waarden dan zou het wel de grondwet moeten zijn.
Nee hoor. De grondwet is de grondslag van de staat, niet van de samenleving. Een wet beperkt zich eigenlijk per definitie tot normen, en de normadressaat van de grondwet is de overheid. Idealiter zijn die normen wel een vertaling van de waarden, maar dat betreft dus wel waarden aangaande de staat.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_175131816
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 13:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee hoor. De grondwet is de grondslag van de staat, niet van de samenleving. Een wet beperkt zich eigenlijk per definitie tot normen, en de normadressaat van de grondwet is de overheid. Idealiter zijn die normen wel een vertaling van de waarden, maar dat betreft dus wel waarden aangaande de staat.
In mijn ogen zijn de artikelen over o.a. vrijheid van meningsuiting toch wel representatief voor de opvattingen van een groot deel van de bevolking. Ik heb niet de indruk dat veel Nederlanders dat willen afschaffen.
  vrijdag 17 november 2017 @ 18:43:24 #133
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175136926
Al die 3e en 4e generatie Turken en Marokkanen die vreselijk beroerd Nederlands spreken en schrijven. Het is werkelijk ongelofelijk dat dit bestaat. En maar zeiken over discriminatie op de arbeidsmarkt.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175137636
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 13:49 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

In mijn ogen zijn de artikelen over o.a. vrijheid van meningsuiting toch wel representatief voor de opvattingen van een groot deel van de bevolking. Ik heb niet de indruk dat veel Nederlanders dat willen afschaffen.
Ik heb de indruk dat veel niet-Westerse allochtonen wel degelijk onze vrijheden gebruiken om ze af te schaffen. Dat komt omdat het hun geloof is om dat te doen.
pi_175146221
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 07:00 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Integratie is geen assimilatie.
Zoals ik al zei denk ik dat jij integratie niet begrijpt, indien iemand succesvol geintegreerd is volgens de standaard die wij hier graag willen zien, dan wil hij Nederland niet veroveren of Islamiseren, indien hij dat wel zou willen, dan is hij, of zij, ook niet succesvol in deze geintegreerd.
pi_175147439
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 02:34 schreef DeParo het volgende:

[..]

Zoals ik al zei denk ik dat jij integratie niet begrijpt, indien iemand succesvol geintegreerd is volgens de standaard die wij hier graag willen zien, dan wil hij Nederland niet veroveren of Islamiseren, indien hij dat wel zou willen, dan is hij, of zij, ook niet succesvol in deze geintegreerd.
Dit verzin je nu ter plekke en het klopt ook niet. Integratie komt van twee kanten, assimilatie komt van een kant. Integratie houdt in dat ook wij ons aanpassen aan de ander en de ander zijn eigen cultuur behoudt.

Je moet de harde waarheid accepteren dat de islam integreren in het Westen onmogelijk is omdat het haaks op elkaar staat. De vraag die beantwoord moet worden is hoe we deze botsing gaan winnen.
pi_175147734
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:28 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dit verzin je nu ter plekke en het klopt ook niet. Integratie komt van twee kanten, assimilatie komt van een kant. Integratie houdt in dat ook wij ons aanpassen aan de ander en de ander zijn eigen cultuur behoudt.

Je moet de harde waarheid accepteren dat de islam integreren in het Westen onmogelijk is omdat het haaks op elkaar staat. De vraag die beantwoord moet worden is hoe we deze botsing gaan winnen.
Wat een onzin. Genoeg Moslims die hier prima geintegreerd zijn. Jouw soort kortzichtigheid is juist de andere kant van het probleem hier.
pi_175147769
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:52 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wat een onzin. Genoeg Moslims die hier prima geintegreerd zijn. Jouw soort kortzichtigheid is juist de andere kant van het probleem hier.
Wat is prima ge´ntegreerd?
pi_175148490
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:52 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wat een onzin. Genoeg Moslims die hier prima geintegreerd zijn. Jouw soort kortzichtigheid is juist de andere kant van het probleem hier.
Het Europees hof van de mensenrechten heeft bepaald dat de sharia onverenigbaar is met de democratie.
pi_175152429
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 10:53 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Het Europees hof van de mensenrechten heeft bepaald dat de sharia onverenigbaar is met de democratie.
Dus?
pi_175152436
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:54 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Wat is prima ge´ntegreerd?
Dat je de Nederlandse, en dus Westerse, Normen en Waarden accepteert en respecteert.
pi_175152616
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:29 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat je de Nederlandse, en dus Westerse, Normen en Waarden accepteert en respecteert.
Mag je nog wel je eigen taal ( taal van je ouders) spreken? Of dat ook niet?
pi_175152710
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:41 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Mag je nog wel je eigen taal ( taal van je ouders) spreken? Of dat ook niet?
Dat lijkt me geen probleem.
pi_175152759
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:46 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat lijkt me geen probleem.
Dat gevoel heb ik anders niet bij jou. Wat is goed ge´ntegreerd?
pi_175152851
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:49 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Dat gevoel heb ik anders niet bij jou. Wat is goed ge´ntegreerd?
Dat je de Nederlandse, en dus Westerse, Normen en Waarden accepteert en respecteert. Dat je meedraait in de samenleving, dat je je best doet om onderdeel te zijn van die samenleving, en dat je er alles aan doet om niet in de problemen terecht te komen. Uiteindelijk zal er een juridische definitie moeten worden neergezet, die toetsbaar is, maar even ter verduidelijk dan maar even.
pi_175152877
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:53 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat je de Nederlandse, en dus Westerse, Normen en Waarden accepteert en respecteert. Dat je meedraait in de samenleving, dat je je best doet om onderdeel te zijn van die samenleving, en dat je er alles aan doet om niet in de problemen terecht te komen. Uiteindelijk zal er een juridische definitie moeten worden neergezet, die toetsbaar is, maar even ter verduidelijk dan maar even.
Ik vind het vooralsnog maar vaag. Je kan meedraaien, als in werken en alles maar toch het Nederlands niet goed spreken. Ben je dan niet ge´ntegreerd? Of andersom wel gewoon Nederlands spreken, maar werkloos thuis zitten? Wat ben je dan? En hoe zit het bijvoorbeeld met mij? Geboren in Nederland, gewoon gestudeerd, een goede baan gehad, spreek Nederlands, maar wel gewoon mijn eigen cultuur en normen en waarden die gebaseerd zijn op islam en de Marokkaanse cultuur. Ben ik nou wel of niet ge´ntegreerd?
pi_175152939
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:56 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Ik vind het vooralsnog maar vaag. Je kan meedraaien, als in werken en alles maar toch het Nederlands niet goed spreken. Ben je dan niet ge´ntegreerd? Of andersom wel gewoon Nederlands spreken, maar werkloos thuis zitten? Wat ben je dan? En hoe zit het bijvoorbeeld met mij? Geboren in Nederland, gewoon gestudeerd, een goede baan gehad, spreek Nederlands, maar wel gewoon mijn eigen cultuur en normen en waarden die gebaseerd zijn op islam en de Marokkaanse cultuur. Ben ik nou wel of niet ge´ntegreerd?
Dit heeft toch niks te maken met Nederlands niet Goed kunnen spreken? Ik zeg dat mensen best thuis hun eigen taal mogen spreken. Daarbuiten is Nederlands natuurlijk gewoon de voertaal en de taal in het land. Dat dit niet altijd eenvoudig gaat, ok dat kan, zolang iemand zijn best maar doet om Nederlands te leren. De bereidheid toont. Hetzelfde met werkloos zijn, natuurlijk kan dat voorkomen, als je maar je best doet om werk te vinden, of scholing te zoeken om meer kans te maken op de arbeidsmarkt, ik noem maar een voorbeeld. Nederland is Westers, en ik zie niet in hoe thuis zijn met de Marokkaanse Cultuur niet verenigbaar kan zijn met de Westerse Cultuur, zolang je de Westerse Cultuur maar ook als onderdeel van je leven beschouwt. Als je meedraait in de samenleving maar de Westerse Normen en Waarden weigert te accepteren, tsja, dan zie ik het niet als succesvolle integratie. Dat betekent echter niet dat jouw Cultuur niet verenigbaar hoeft te zijn met de Westerse Cultuur in deze.
pi_175155417
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:29 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat je de Nederlandse, en dus Westerse, Normen en Waarden accepteert en respecteert.
Dat kan dus niet tegelijk met islamitisch zijn. Wel kun je in Nederland gaan wonen en je aan de wet houden en op den duur die wet ondergeschikt maken aan de sharia. Dit heet de islam.
pi_175155453
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:29 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dus?
Dus je kunt niet integreren als je moslim bent tenzij je de islam afvalt en je riskeert vermoord te worden door andere moslims.
pi_175164937
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 17:23 schreef geavanceerd het volgende:

Dat kan dus niet tegelijk met islamitisch zijn. Wel kun je in Nederland gaan wonen en je aan de wet houden en op den duur die wet ondergeschikt maken aan de sharia. Dit heet de islam.
Je staat er wel heel erg met een 'alle allochtonen terug naar Marokko'-mentaliteit in. Niet-westen is Islamitisch en ook niet verenigbaar, want Islamitisch laat zich op ÚÚn manier duiden met alle variabelen die voor iedereen hetzelfde zijn. Onzin natuurlijk en een ontzettend simplistische insteek voor deze discussie.
pi_175165167
Ik dat je meer mag eisen dan enkel meedoen in de maatschappij. Enkel meedoen dmv een baan is de eerste stap naar integratie maar op zichzelf niet perse gelijk aan ge´ntegreerd zijn.

Integratie gaat erom dat je jezelf met het land identificeert en er onderdeel van wil zijn. Vraagt meer dan "enkel meedoen". Een uitvloeisel van integratie is dat je in algemene zin dezelfde kernwaarden deelt.

In juridische kaders denkend kan je integratie niet afdwingen. Wel stimuleren.

Ik vind dat je niet zomaar met nationaliteiten moet strooien en afgeven alsof het niets is. Zoals nu wel gebeurd. Nationaliteit is wat mij betreft het allerhoogste goed van een staat.
Een lange werkvergunning/verblijfsvergunning of voor onbeperkte tijd kan je ook heel goed mee uit de voeten en zijn al je rechten mee gewaarborgd. Zeker de eerste tien jaar als nieuwkomer bijv. Hiervoor moet je echter internationale verdragen opzeggen en loop je tegen EU-regelgeving aan. Dus dit zal niet aangepast worden.

Daarnaast is het vluchtelingenverdrag waar NL zich ooit aan gecomprimeerd heeft niet van deze tijd. Principe is zeker dat wie in levensgevaar is recht op opvang moet hebben maar vandaag de dag zit er een gigantische smokkelindustrie achter die zodra ze weten (smokkelaars) dat men uit land-X asiel krijgt een directe lijn uitrollen via de zee om honderdduizenden naar Europa te verschepen. Die mensen die komen neem ik niets kwalijk. Zou ik ook doen. Neemt niet wet dat het vluchtelingenverdrag echt herzien moet worden.

Via sociale huurwoningen zou ik vluchtelingen zoveel mogelijk buiten de randstad huizen toewijzen. Uit eigen ervaring zie ik dat de integratie en goed aanleren van de taal (ABN) zeker voor de kinderen ontzettend snel gaat.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175165183
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 17:24 schreef geavanceerd het volgende:
Dus je kunt niet integreren als je moslim bent tenzij je de islam afvalt en je riskeert vermoord te worden door andere moslims.
Hier een moslim en wat waarden betreft Nederlandser dan jij zo te lezen.

Integreren gaat voor mij niet op omdat ik in NL geboren ben. Dat geldt voor de generatie van mijn vader.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175165739
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:49 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Dat gevoel heb ik anders niet bij jou. Wat is goed ge´ntegreerd?
Men is goed ge´ntegreerd als men in de Nederlandse openbare ruimtes in het Nederlands converseert en dus niet loopt te schelden of op elkaar loopt te vloeken in een andere taal.
  zondag 19 november 2017 @ 09:00:04 #154
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175166273
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 02:07 schreef Aloulu het volgende:
Ik dat je meer mag eisen dan enkel meedoen in de maatschappij. Enkel meedoen dmv een baan is de eerste stap naar integratie maar op zichzelf niet perse gelijk aan ge´ntegreerd zijn.

Integratie gaat erom dat je jezelf met het land identificeert en er onderdeel van wil zijn. Vraagt meer dan "enkel meedoen". Een uitvloeisel van integratie is dat je in algemene zin dezelfde kernwaarden deelt.

In juridische kaders denkend kan je integratie niet afdwingen. Wel stimuleren.

Ik vind dat je niet zomaar met nationaliteiten moet strooien en afgeven alsof het niets is. Zoals nu wel gebeurd. Nationaliteit is wat mij betreft het allerhoogste goed van een staat.
Een lange werkvergunning/verblijfsvergunning of voor onbeperkte tijd kan je ook heel goed mee uit de voeten en zijn al je rechten mee gewaarborgd. Zeker de eerste tien jaar als nieuwkomer bijv. Hiervoor moet je echter internationale verdragen opzeggen en loop je tegen EU-regelgeving aan. Dus dit zal niet aangepast worden.

Daarnaast is het vluchtelingenverdrag waar NL zich ooit aan gecomprimeerd heeft niet van deze tijd. Principe is zeker dat wie in levensgevaar is recht op opvang moet hebben maar vandaag de dag zit er een gigantische smokkelindustrie achter die zodra ze weten (smokkelaars) dat men uit land-X asiel krijgt een directe lijn uitrollen via de zee om honderdduizenden naar Europa te verschepen. Die mensen die komen neem ik niets kwalijk. Zou ik ook doen. Neemt niet wet dat het vluchtelingenverdrag echt herzien moet worden.

Via sociale huurwoningen zou ik vluchtelingen zoveel mogelijk buiten de randstad huizen toewijzen. Uit eigen ervaring zie ik dat de integratie en goed aanleren van de taal (ABN) zeker voor de kinderen ontzettend snel gaat.
Zo te lezen ben jij een aangename uitzondering op de regel dat 2e en 3e generatie allochtonen ontstellend slecht Nederlands spreken en schrijven. Compliment.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175166398
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 02:10 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hier een moslim en wat waarden betreft Nederlandser dan jij zo te lezen.

Integreren gaat voor mij niet op omdat ik in NL geboren ben. Dat geldt voor de generatie van mijn vader.
De typische moslimse vijandigheid spat er weer vanaf. Gedraag je gepast in mijn land.
pi_175166586
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 01:34 schreef Djoetma het volgende:

[..]

Je staat er wel heel erg met een 'alle allochtonen terug naar Marokko'-mentaliteit in. Niet-westen is Islamitisch en ook niet verenigbaar, want Islamitisch laat zich op ÚÚn manier duiden met alle variabelen die voor iedereen hetzelfde zijn. Onzin natuurlijk en een ontzettend simplistische insteek voor deze discussie.
Stropop argument. Next.
pi_175167651
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 17:23 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dat kan dus niet tegelijk met islamitisch zijn. Wel kun je in Nederland gaan wonen en je aan de wet houden en op den duur die wet ondergeschikt maken aan de sharia. Dit heet de islam.
Natuurlijk kan dat wel, net als elke andere religie dat ook kan, in principe.
pi_175167681
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 17:24 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dus je kunt niet integreren als je moslim bent tenzij je de islam afvalt en je riskeert vermoord te worden door andere moslims.
Hoezo dan. Leg eens uit wat je nou precies bedoelt, schijnbaar ben je een Islam- en Shariah-deskundige, dus het zal me benieuwen waar jij het verband legt met wat je zegt.
pi_175169384
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 09:09 schreef geavanceerd het volgende:
De typische moslimse vijandigheid spat er weer vanaf. Gedraag je gepast in mijn land.
Vijandigheid? Ik stel enkel wat. Meer niet. Hoopte dat je erop in zou gaan om het tegendeel te bewijzen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175169518
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:53 schreef DeParo het volgende:
Natuurlijk kan dat wel, net als elke andere religie dat ook kan, in principe.
Ik ben het argument dat dat kan. Dus bij deze is er een contradictie tussen wat geavanceerd claimt en de realiteit.

Benieuwd of die bereid is zijn ideeŰn te herzien.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175169536
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 12:56 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik ben het argument dat dat kan. Dus bij deze is er een contradictie tussen wat geavanceerd claimt en de realiteit.

Benieuwd of die bereid is zijn ideeŰn te herzien.
Tuurlijk niet. Hij zal jou afzeiken.

(heeft trouwens niets met Nederlandse waarden te maken, hij is gewoon een klapjosti)
"Pools are perfect for holding water"
pi_175171857
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:53 schreef DeParo het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat wel, net als elke andere religie dat ook kan, in principe.
Natuurlijk niet. Tenzij je alle religies kent, doe je hier een uitspraak over iets waar je niks vanaf weet. Je kunt net zo goed stellen dat alle opvattingen ter wereld prima samen overweg kunnen. En vervolgens stop je die samen in een ruimte en zie je toch echt dat het goed mis gaat.

Wie dit doet met een land moet berecht worden.

[ Bericht 23% gewijzigd door geavanceerd op 19-11-2017 15:08:28 ]
pi_175171940
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:54 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hoezo dan. Leg eens uit wat je nou precies bedoelt, schijnbaar ben je een Islam- en Shariah-deskundige, dus het zal me benieuwen waar jij het verband legt met wat je zegt.
Je kunt geen theocratie en seculiere staat tegelijk hebben. Het een sluit het ander uit.
pi_175172071
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 12:56 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik ben het argument dat dat kan. Dus bij deze is er een contradictie tussen wat geavanceerd claimt en de realiteit.

Benieuwd of die bereid is zijn ideeŰn te herzien.
Je kunt niet voor vrijheid en tegelijkertijd voor onderdrukking zijn. Als jij claimt goed ge´ntegreerd te zijn, heb je daarvoor islamitische waarden achter je gelaten. Dan kan het best zijn dat jij goed ge´ntegreerd bent, maar doe dan niet alsof dat samen gaat met de islam.

Verkondig eens in je moskee of aan je moslim kennissen dat je de doodstraf op afvalligheid verwerpt. Dan zul je zelf moeten onderduiken.

Ik raad je aan om te assimileren.

[ Bericht 13% gewijzigd door geavanceerd op 19-11-2017 15:10:56 ]
pi_175172451
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 12:58 schreef probeer het volgende:

[..]

Tuurlijk niet. Hij zal jou afzeiken.

(heeft trouwens niets met Nederlandse waarden te maken, hij is gewoon een klapjosti)
Probeer het netjes te houden aub
pi_175172578
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 15:04 schreef geavanceerd het volgende:
Je kunt niet voor vrijheid en tegelijkertijd voor onderdrukking zijn. Als jij claimt goed ge´ntegreerd te zijn, heb je daarvoor islamitische waarden achter je gelaten. Dan kan het best zijn dat jij goed ge´ntegreerd bent, maar doe dan niet alsof dat samen gaat met de islam.
Tuurlijk mag jij vinden dat ik die waarden achter mij heb gelaten. Je goed recht. Feit blijft dat ik moslim ben en die waarden van vrijheid volledig onderschrijf en verdedig. In een moskee, met mede-moslims of daarbuiten.

quote:
Verkondig eens in je moskee of aan je moslim kennissen dat je de doodstraf op afvalligheid verwerpt. Dan zul je zelf moeten onderduiken.
Heb ik gedaan. In een Arabisch land nog wel waar ik woonde. Waar de zogenaamde islamitische partij ook tegen een straf op afvalligheid is overigens en dus bij wet je perfect afvallig kan zijn. Dus jouw verhaal is ook vanuit de theorie te eenzijdig.

Je zit vastgeroest in je via het internet opgedane denkbeelden lijkt het.

quote:
Ik raad je aan om te assimileren.
Kan ik niet. Helaas. Ik raad je aan om je tunnelvisie bij te stellen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175172860
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 15:17 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Probeer het netjes te houden aub
quote:
De typische moslimse vijandigheid spat er weer vanaf. Gedraag je gepast in mijn land.
Ik ben wel vaker niet netjes tegen hatelijke xenofoben.

> Moslims kunnen niet integreren
< Ik ben moslim en geintegreerd
> Nee, dan ben je geen moslim

Ja, je gaat weer lekker hoor.
"Pools are perfect for holding water"
pi_175173387
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 09:25 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Stropop argument. Next.
Dit is geen stroman (weet je Řberhaupt wat dit is?) aangezien ik uitleg waarom ik het zo noem.
pi_175173819
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 15:48 schreef Djoetma het volgende:

[..]

Dit is geen stroman (weet je Řberhaupt wat dit is?) aangezien ik uitleg waarom ik het zo noem.
Dat was het wel. Je zegt allemaal dingen die ik zelf niet gezegd heb.
pi_175173911
quote:
13s.gif Op zondag 19 november 2017 15:32 schreef probeer het volgende:

[..]


[..]

Ik ben wel vaker niet netjes tegen hatelijke xenofoben.

> Moslims kunnen niet integreren
< Ik ben moslim en geintegreerd
> Nee, dan ben je geen moslim

Ja, je gaat weer lekker hoor.
Stropop argument. Next.
pi_175174413
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 13:49 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

In mijn ogen zijn de artikelen over o.a. vrijheid van meningsuiting toch wel representatief voor de opvattingen van een groot deel van de bevolking. Ik heb niet de indruk dat veel Nederlanders dat willen afschaffen.
Nee, maar velen zien er maar wat graag inbreuk op gemaakt als de meningsuiting even niet uitkomt. Of het nou om de koning, Zwarte Piet, een islamiet of antifa gaat, ze snappen vaak niet dat de vrijheid van meningsuiting offers en zelfbeheersing vraagt. Dat ze zelf mogen zeggen wat ze vinden snappen ze wel heel goed, maar dat is wat anders. Op zich is het ook niet zo heel raar omdat een dergelijk beginsel op een ander niveau is verzonnen en op het niveau van de staat en het recht wordt geeffectueerd.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:56 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Ik vind het vooralsnog maar vaag. Je kan meedraaien, als in werken en alles maar toch het Nederlands niet goed spreken. Ben je dan niet ge´ntegreerd? Of andersom wel gewoon Nederlands spreken, maar werkloos thuis zitten? Wat ben je dan? En hoe zit het bijvoorbeeld met mij? Geboren in Nederland, gewoon gestudeerd, een goede baan gehad, spreek Nederlands, maar wel gewoon mijn eigen cultuur en normen en waarden die gebaseerd zijn op islam en de Marokkaanse cultuur. Ben ik nou wel of niet ge´ntegreerd?
Ik denk het niet he. Je noemt je Maghrebijnse en Moorse, je beweert 'gewoon' je eigen cultuur en normen en waarden te hebben en dan begrijk ik 'eigen' als in de zin van anders. Die zijn dan gebaseerd op de islam en de Marokkaanse cultuur, dat zou gewoon zijn in Marokka, maar is dat in Nederland niet. De normen en waarden van de islam zetten die religie in een andere positie in de samenleving dan normaal is voor Nederlandse religieuzen.

Ik denk dat een goed geintegreerde Marokkaanse wel Marokkaanse invloeden kan hebben qua normen en waarden, maar binnen een Nederlands kader. Een goed geintegreerde moslima draagt niet stelselmatig een hoofddoek bijvoorbeeld, want de norm in Nederland is toch wel om je geloofsuitingen niet in andermans gezicht te gooien en te beperken tot thuis en de kerk/moskee.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zondag 19 november 2017 @ 20:17:11 #172
3542 Gia
User under construction
pi_175179432
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 14:56 schreef Maghrebijnse het volgende:
En hoe zit het bijvoorbeeld met mij? Geboren in Nederland, gewoon gestudeerd, een goede baan gehad, spreek Nederlands, maar wel gewoon mijn eigen cultuur en normen en waarden die gebaseerd zijn op islam en de Marokkaanse cultuur. Ben ik nou wel of niet ge´ntegreerd?
En die normen en waarden houden in dat je als moslima, getrouwd/kinderen?, niet werkt?

Als een islamitisch gezin leeft van de bijstand, vind je het dan normaal dat de vrouw zich niet beschikbaar hoeft te stellen voor werk?

Alle vragen 'ja', dan ben je inderdaad niet ge´ntegreerd.
pi_175179607
Welterschmetz, er is niks mis met mezelf Maghrebijnse noemen. En ook maakt het dragen van een hoofddoek mijn minder ge´ntegreerd.

Gia, met die normen en waarden bedoel ik dat ik thuis gewoon Marokkaans praat, ik doorgaans Marokkaans kook/eet en islamitische regels probeer te handhaven. Werken wel altijd gedaan en dat is verder ook prima te combineren met de islam.
pi_175188891
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 20:24 schreef Maghrebijnse het volgende:
Welterschmetz, er is niks mis met mezelf Maghrebijnse noemen. En ook maakt het dragen van een hoofddoek mijn minder ge´ntegreerd.

Gia, met die normen en waarden bedoel ik dat ik thuis gewoon Marokkaans praat, ik doorgaans Marokkaans kook/eet en islamitische regels probeer te handhaven. Werken wel altijd gedaan en dat is verder ook prima te combineren met de islam.
Geaccepteerd is iets anders als ge´ntegreerd. Van mij hoeft ook niet iedereen ge´ntegreerd te zijn, beetje diversiteit is niets mis mee. En er zijn zat autochtonen die je ook als niet ge´ntegreerd kan zien.
Het probleem is echter als het niet meer gaat om enkelen. Maar als er complete groepen zich segregeren, met andere waarden (ongelijkheid van de vrouw etc), andere gewoontes (geen alcohol, andere feesten, fanatiek met religie). Dan wordt het niet integreren een ding en daar doe jij gewoon aan mee.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175200848
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 16:04 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dat was het wel. Je zegt allemaal dingen die ik zelf niet gezegd heb.
Dat heb je wel gezegd. Jij zegt dat integreren niet samengaat met Islam en stelt het niet-westen gelijk aan Islam. Maar goed, het is al duidelijk dat dit zinloos is aangezien je in een eigen wereldje leeft, niet kritisch naar je eigen woorden kunt kijken en een eigen betekenis geeft aan taal.
pi_175202584
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:03 schreef Djoetma het volgende:

[..]

Dat heb je wel gezegd. Jij zegt dat integreren niet samengaat met Islam
Kijk dat is dus wat ik zei. En niet dat gelul wat je hiervoor in mijn mond stopte.
De islam gaat niet samen met integreren, net zoals je een theocratie niet in een seculiere staat kan integreren. Niet omdat de seculiere staat daar nou zo weerbaar tegen is, maar omdat de theocratie dat zelf stelt, en omdat de islam dit zelf stelt. De sharia is ter exclusiviteit van al het andere. De deur zit zo dicht als zij dat bepalen en niet wij.

quote:
Maar goed, het is al duidelijk dat dit zinloos is aangezien je in een eigen wereldje leeft, niet kritisch naar je eigen woorden kunt kijken en een eigen betekenis geeft aan taal.
Kom je weer met je stropoppen.
  woensdag 22 november 2017 @ 17:22:32 #177
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_175243207
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:42 schreef noescom het volgende:
Mijn ideale integratiebeleid zou er als volgt uitzien:"

• Open grenzen. Iedereen is welkom tenzij je een strafblad hebt
• Geen opvang in een asielzoekerscentrum, maar direct zoeken naar een baan
• Geen verplichte taalcursussen en andere inburgeringsonzin. Uiteraard is het wel nuttig om de taal en gewoontes te leren, maar dat is de verantwoordelijkheid van de migrant.
• Geen verbod op dubbele nationaliteit. Ook niet voor autochtonen.
• De eerste vijf jaar kun je geen aanspraak maken op enigerlei uitkeringen.
• Vluchtelingen die geen mogelijkheden hebben om hier een bestaan op te bouwen kunnen aanspraak maken op private hulp van bijvoorbeeld het Rode Kruis.
Dit dus.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_175244618
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 06:31 schreef torentje het volgende:

[..]

Men is goed ge´ntegreerd als men in de Nederlandse openbare ruimtes in het Nederlands converseert en dus niet loopt te schelden of op elkaar loopt te vloeken in een andere taal.
Bepaal zelf wel in welke taal ik buitenshuis spreek. Of betaal je mijn rekeningen en heb ik me te houden aan hetgeen je zegt? De eerste persoon die me zou aanspreken op mijn manier van communiceren kan van mij de wind van voren, achteren, boven en beneden verwachten. Moet niet gekker worden, iemand die zeg in welke taal ik moet spreken in mijn vrije tijd.
pi_175246606
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:41 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Bepaal zelf wel in welke taal ik buitenshuis spreek. Of betaal je mijn rekeningen en heb ik me te houden aan hetgeen je zegt? De eerste persoon die me zou aanspreken op mijn manier van communiceren kan van mij de wind van voren, achteren, boven en beneden verwachten. Moet niet gekker worden, iemand die zeg in welke taal ik moet spreken in mijn vrije tijd.
Helemaal mee eens. Dat is absurd.
pi_175247051
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:41 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Bepaal zelf wel in welke taal ik buitenshuis spreek. Of betaal je mijn rekeningen en heb ik me te houden aan hetgeen je zegt? De eerste persoon die me zou aanspreken op mijn manier van communiceren kan van mij de wind van voren, achteren, boven en beneden verwachten. Moet niet gekker worden, iemand die zeg in welke taal ik moet spreken in mijn vrije tijd.
Als het converseren in een andere taal zou zijn, had geen enkele Nederlander daar problemen mee, Maar dat is meestal nooit het geval, aangezien de moslims nooit lessen in converseren hebben genomen.
pi_175272161
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 14:56 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Natuurlijk niet. Tenzij je alle religies kent, doe je hier een uitspraak over iets waar je niks vanaf weet. Je kunt net zo goed stellen dat alle opvattingen ter wereld prima samen overweg kunnen. En vervolgens stop je die samen in een ruimte en zie je toch echt dat het goed mis gaat.

Wie dit doet met een land moet berecht worden.
Je verloochent hier anders consequent enkele Normen en Waarden waar de Westerse, en dus Nederlandse, samenleving voor staat.
pi_175272167
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 14:59 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Je kunt geen theocratie en seculiere staat tegelijk hebben. Het een sluit het ander uit.
En letterlijk elke Moslim wil in een Theocratie wonen?
pi_175272285
Het gros klaarblijkelijk, gezien elke islamitische populatie in een (semi-)theocratie komt te zitten, met zo nu en dan een kortdurend uitstapje. Ook op microniveau overigens. Zelfs in Noord-Europa zitten de (moslim)meisje achterin de schoolbus.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_175272398
double this speech 5 times up en je kan de text schrijver van alexander worden

mama mia wat een slaap verwekkende lap text ( ws wel met inhoud :) )

come to the point
pi_175272472
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 02:54 schreef Edwin_Posse het volgende:
double this speech 5 times up en je kan de text schrijver van alexander worden

mama mia wat een slaap verwekkende lap text ( ws wel met inhoud :) )

come to the point
Alle vreemdelingen eruit.
  vrijdag 24 november 2017 @ 04:46:48 #186
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175272632
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 02:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

En letterlijk elke Moslim wil in een Theocratie wonen?
Niet elke moslim maar het zijn er wel verdomd veel. Net zoals er verdomd veel moslims zijn die voor overlast zorgen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 24 november 2017 @ 04:49:16 #187
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175272637
De islam hoort gewoon niet thuis in Nederland en Europa. Verbieden is lastig qua wetten maar ik zou opgelucht zijn als deze menselijke vergissing van ons continent is verdwenen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175272711
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 04:46 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Niet elke moslim maar het zijn er wel verdomd veel. Net zoals er verdomd veel moslims zijn die voor overlast zorgen.
Hoeveel?
pi_175272717
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 04:49 schreef Old_Pal het volgende:
De islam hoort gewoon niet thuis in Nederland en Europa. Verbieden is lastig qua wetten maar ik zou opgelucht zijn als deze menselijke vergissing van ons continent is verdwenen.
Welke Islam? Er is niet 1 Islam mocht je dat denken.
pi_175273048
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 02:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

En letterlijk elke Moslim wil in een Theocratie wonen?
Nee, dat is de stropop die critici in de mond gelegd wordt.

Maar er is gewoon geen vrijheid in de islam om hiervan af te wijken, zelfs al zouden moslims dat willen. Een gematigde neemt afstand van dit soort opvattingen. Een gematigde ontkent niet dat de islam dit leert. Waarschijnlijk wat jij gematigden vindt zijn moslims die stellen dat de islam prima samengaat met mensenrechten en democratie. Omdat je zelf nog niet doordrongen bent met de kennis dat dit niet waar is. Ter vergelijking, als een PVV'er jou vertelt dat de PVV niks tegen de islam heeft en er prima mee samengaat, klinkt dat ook mooi als je de PVV niet kent.

[ Bericht 1% gewijzigd door geavanceerd op 24-11-2017 07:09:35 ]
pi_175273060
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 05:07 schreef Slaro het volgende:

[..]

Hoeveel?
Circa 2/3e blijkt uit honderden peilingen wereldwijd
pi_175273079
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 07:00 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Circa 2/3e blijkt uit honderden peilingen wereldwijd
Honderden peilingen wereldwijd interesseren me weinig. Ik wil een peiling zien onder de Moslims in Nederland die zouden sympathiseren, geef argumenten en bronnen, als je dit soort dingen beweert.
pi_175273096
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 02:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

Je verloochent hier anders consequent enkele Normen en Waarden waar de Westerse, en dus Nederlandse, samenleving voor staat.
Zoals.
pi_175273120
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 07:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

Honderden peilingen wereldwijd interesseren me weinig. Ik wil een peiling zien onder de Moslims in Nederland die zouden sympathiseren, geef argumenten en bronnen, als je dit soort dingen beweert.
Je toon bevalt me niet. Ga googelen luie donder. Je bent zelf degene die begon met het uitgangspunt dat de meeste moslims gewoon willen meedoen en de sharia niet zouden willen. Onderbouw dat maar eens. Meerdere bronnen aub.
pi_175273128
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 07:18 schreef geavanceerd het volgende:
Je toon bevalt me niet.
Je toon bevalt me niet.

mensen zijn op zoek naar een bepaalde waarheid, die zich ergens bevind in de soep der waarheden,,,
pi_175273209
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 07:10 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Zoals.
Tolerantie. Om er maar 1 te noemen.
pi_175273217
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 07:18 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Je toon bevalt me niet. Ga googelen luie donder. Je bent zelf degene die begon met het uitgangspunt dat de meeste moslims gewoon willen meedoen en de sharia niet zouden willen. Onderbouw dat maar eens. Meerdere bronnen aub.
Natuurlijk bevalt het je niet, je loopt hier compleet uit je nek te lullen maar je bent zo overtuigd van je eigen gelijk dat je niet eens de moeite neemt om je eigen uitspraken nog te controleren, het zou nog erger zijn als je weet dat je uitspraken op niet zijn gebaseerd.
  vrijdag 24 november 2017 @ 09:27:23 #198
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175274348
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 05:07 schreef Slaro het volgende:

[..]

Hoeveel?
Naar verhouding erg veel. Zie de officiŰle statistieken over misdaad, schooluitval, antisemitisme, etc.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 24 november 2017 @ 09:29:50 #199
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175274405
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 05:08 schreef Slaro het volgende:

[..]

Welke Islam? Er is niet 1 Islam mocht je dat denken.
Weet ik maar ik zie weinig verschil tussen psychopatische soenitische IS-strijders en godsdienstdwaze Shi 'itische fanatici in Iran.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175277205
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 07:39 schreef DeParo het volgende:

[..]

Tolerantie. Om er maar 1 te noemen.
Je bent intolerant naar mij.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')