abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174877020
registreer om deze reclame te verbergen
We kennen allemaal wel die ene Marokkaan die zo tof is, aardige kerel, en soms zelfs een Goede vriend. Maar als grote groep vinden we ze allemaal kut. En als we eerlijk zijn. Marokkanen en Nederlanders leven dan ook compleet gescheiden van elkaar. Marokkaanse gezinnen leven in hun eigen buurten in een soort klein-Marokko waar in familie-kring nauwelijks Nederlands wordt gesproken en waarin sociale kringen vooral frustratie mbt het gebrek aan herkenning regeert. Alhoewel Turken sociaal en qua werk beter zijn geintegreerd, vaak ook beter de taal spreken, maar ook zij blijven over het algemeen in een soort klein-Turkije wonen.

Hoe mensen hun eigen huis en familie opvoeden is aan hun. Het mooie aan Nederland is dat we zo min mogelijk willen (!!) vertellen hoe mensen hun leven moeten leiden. Maar. We leven wel met z'n allen in Nederland. Het liberale Nederland, groots met kleine daden, en het land van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Maar alles heeft een grens. Wanneer 'nieuwe' groepen zich als eigen groep blijven gedragen die niks van doen hoeven hebben met de rest van Nederland, dan hoeft dat niet per direct een probleem te zijn, maar dat kan het uiteindelijk wel worden als belangen en standpunten tegen elkaar ingaan. Wanneer deze groepen worden gekenmerkt door politieke discussies en standpunten die meer eigen zijn voor andere landen en regio's, wanneer deze groepen worden gekenmerkt door werkeloosheid en criminaliteit, baldadigheid etc dan heb je een probleem.

Om het maar even te versimpelen. De politieke discussie over dit onderwerp wordt gebombardeerd door enerzijds mensen die alleen maar roepen hoe mooi een multiculturele samenleving is en hoe modern (maar hoe dan?) en anderzijds mensen die 'andere' groepen er zo snel mogelijk uit willen mieteren (verantwoordelijkheid is dan ver te zoeken). Hierbij zijn nog allerlei soorten van belangengroepjes bijgekomen al dan niet aangewakkerd door gebeurtenissen in landen om ons heen met vergelijkbare problemen en discussies.

Op een gegeven moment moeten we op een punt komen dat er iemand of een partij opstaat die constructief met dit onderwerp omgaat. Die dit overgevoelige onderwerp uit de extremiteit van links of rechts trekt en er rationeel tegen aankijkt. Ja we hebben een integratieprobleem in Nederland met verschillende groepen. Nee het enige middel is niet om ze allemaal het land uit te zetten. Maar we moeten streng zijn:

Hoe zou een nieuw rationeel integratiebeleid eruit moeten zien?

Mijn inziens zou het 'Nederlanderschap' voorwaardelijk moeten zijn voor nieuwkomers. Dat is het in zekere zin al maar aangezien we te maken hebben met zeer grote groepen mensen met zeer andere Culturen moeten we vele malen strenger zijn. Het idee is dat duidelijker moet blijken voor nieuwkomers dat je je ook daadwerkelijk in een ander land en in een andere omgeving bevindt. Dat als je hier wilt zijn er zeer concrete voorwaarden aan verbonden worden.

Dat houdt in:

* Taalkennis
* Culturele Kennis van Nederland en het Westen
* Professionele Bijdrage
* Maatschappelijke Bijdrage
* Strafblad

Veel van deze punten zijn uiterst vaag en hebben we al in ons integratiebeleid. Het probleem met ons huidige integratiebeleid echter is dat we mensen als individu willen 'integreren'. Dat is fout, dat zou het eindresultaat moeten zijn, maar niet de realiteit vanaf het moment dat ze komen. Veel nieuwkomers, zeker uit Islamitische landen, komen als groep. Ze blijven ook woonachtig en sociaal hangen in hun eigen groep dus moet je ze ook als groep integreren en er Nederlandse individuen van willen maken. Dit vergt meer personeel en investeringen. Integratiebeleid vergt daarom meer overheidsinvesteringen om concrete punten per 'thema' aan te dragen en hier ook op toe te kunnen zien. Professionele en maatschappelijke bijdrages houdt in dat zowel publieke als private sector er zich mee moeten bemoeien. De overheid zou hier in principe best een soort sociaal PPP-model voor kunnen verzinnen. Op de korte termijn zal dit (veel) meer geld kosten dan het oplevert. Op de lange termijn creeer je een effectieve toevoer aan (echte) nieuwe Nederlanders, met nuttige vaardigheden, die een nuttige bijdragen leveren aan de economie en samenleving. Plus zich ook nog eens Nederlands voelen.

Om groepen te willen integreren moet je ook streng zijn en het Nederlanderschap als iets exclusief te beschouwen. Noodzakelijke stappen:

- Probleemgroepen over het land en verschillende buurten verspreiden

- Ervoor zorgen dat scholen niet of 100% autochtoon of 100% allochtoon zijn

- Voorwaardelijke verblijfsrechten voor migranten. Afhankelijk van strafblad, taalkennis, cultuurkennis en bijdrage aan de samenleving (vul maar in) kunnen verblijfsrechten elk jaar verlengd worden tot men een punt bereikt dat men zich definitief Nederland mag noemen. Dit doen we al min of meer maar moet veel strenger op worden gecontroleerd.

- Dubbele nationaliteit verbieden.

- Mogelijk 2e of 3e generatie, indien alle familieleden allochtoon zijn, aan dezelfde voorwaarden te verbinden indien hun familieleden de doelstellingen als hierboven beschreven nog niet hebben bereikt.

Rationaliteit begint met het accepteren dat je een probleem hebt. Dat punt bereiken we langzaam ondanks dat we er overduidelijk nog steeds bang voor zijn het hardop te noemen. Het accepteren van het probleem, allemaal, dat is de enige manier om een oplossing te bereiken los van extremiteiten en andere banaalheden die elke vorm van redelijkheid overschrijden.
pi_174928319
Mijn ideale integratiebeleid zou er als volgt uitzien:"

• Open grenzen. Iedereen is welkom tenzij je een strafblad hebt
• Geen opvang in een asielzoekerscentrum, maar direct zoeken naar een baan
• Geen verplichte taalcursussen en andere inburgeringsonzin. Uiteraard is het wel nuttig om de taal en gewoontes te leren, maar dat is de verantwoordelijkheid van de migrant.
• Geen verbod op dubbele nationaliteit. Ook niet voor autochtonen.
• De eerste vijf jaar kun je geen aanspraak maken op enigerlei uitkeringen.
• Vluchtelingen die geen mogelijkheden hebben om hier een bestaan op te bouwen kunnen aanspraak maken op private hulp van bijvoorbeeld het Rode Kruis.
  dinsdag 7 november 2017 @ 20:26:12 #3
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_174929497
Ik vind dat we aan onze nieuwkomers dezelfde eisen moeten stellen als aan ieder andere Nederlandse staatsburger. Je spreekt de taal, je haalt een papiertje, je begrijpt en respecteert de Nederlandse democratie en de manier van omgaan met elkaar die een functionerende democratie vraagt, en je draagt naar vermogen bij aan de kwaliteit van de samenleving door actief burgerschap te vertonen.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_174930389
registreer om deze reclame te verbergen
We hebben geen beleid...
pi_174992074
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:42 schreef noescom het volgende:
Mijn ideale integratiebeleid zou er als volgt uitzien:"
• Open grenzen. Iedereen is welkom tenzij je een strafblad hebt
Hebt je het nu over de VS in de 19e eeuw of over het Nederland van nu ?

Want voor het Nederland van nu is dat nu niet echt een geweldig plan :X
pi_174993488
Het gros van de allochtonen spreekt en schrijft belabberd Nederlands.
Het gros van de allochtonen leeft in een bubble van de eigen culturele achtergrond.
Het gros van de allochtonen wil niks te maken hebben met autochtonen.

Verder: welke positieve invloed heeft de islam (gehad) op de Nederlandse samenleving in de afgelopen 50 jaar sinds de komst van de 'gastarbeiders'? Kan iemand mij één puntje noemen? Eentje maar want ik kan het niet.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_174993745
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 23:55 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Hebt je het nu over de VS in de 19e eeuw of over het Nederland van nu ?

Want voor het Nederland van nu is dat nu niet echt een geweldig plan :X
Verklaar je nader waarom je dat geen geweldig plan vindt.
  zaterdag 11 november 2017 @ 08:49:32 #8
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_174993800
Welk beleid heb je het over? Ik denk omdat er juist nooit doeltreffend beleid op dit gebied is geweest juist de boel uit de hand gelopen is.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_174993830
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 08:49 schreef Megumi het volgende:
Welk beleid heb je het over? Ik denk omdat er juist nooit doeltreffend beleid op dit gebied is geweest juist de boel uit de hand gelopen is.
Beleid.. We gaan niet eens fatsoenlijk met onze eigen buren om, en dan hoop je met een of andere beleid, een stukje papier dus, een soort sociale cohesie af te dwingen.

Met andere woorden wij missen zelf de meest basale menselijke ontwikkeling en empathie?

Zonder oprechte interesse in mensen an sich, dus buiten het eigen 'club verstand', gaat geen enkel beleid nog ergens iets veranderen. Althans, op enige effectieve manier.
pi_174996765
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 06:53 schreef Old_Pal het volgende:
Het gros van de allochtonen spreekt en schrijft belabberd Nederlands.
Het gros van de allochtonen leeft in een bubble van de eigen culturele achtergrond.
Het gros van de allochtonen wil niks te maken hebben met autochtonen.
Je leeft in de bubble van vooroordelen als gevolg dat je niks te maken heb of wil met allochtonen?
pi_174997813
Ik ben het wel met TS eens dat je bij het beleid het onderscheid tussen groepen en individu in de gaten moet houden. Maar je moet ook het onderscheid maken tussen inspanning en resultaat, en tussen integratie en integratiebeleid. Integratiebeleid bepaalt immers maar heel beperkt de mate van integratie.

Een aantal dingen in het immigratiebeleid moeten gewoon zo snel mogelijk veranderen omdat ze integratie tegenhouden. Daar hoeven we het verder niet te lang over te hebben omdat het zulke open deuren zijn:
- Afschaffen dubbele nationaliteit
- Afschaffen buitenlandse financiering van moskeeen, scholen en imams in Nederland
- Scheiden van vluchtelingenopvang en naturalisatie
- Illegaal binnenkomen, inclusief valse voorwendselen, betekent nooit legaal worden

Gegeven de beperkingen van integratiebeleid, moet je dus voor integratie zorgen via het immigratiebeleid. Immigratie moet in het belang zijn van de mensen met een Nederlandse nationaliteit, niet in het belang van het Nederlandse bedrijfsleven, niet in het belang van het buitenlandse bedrijfsleven, niet in het belang van de EU, niet in het belang van buitenlanders die een Nederlandse nationaliteit willen, niet in het belang van politieke partijen, individuele politici of maatschappelijke organisatie en NGO's, maar in het belang van alle Nederlanders. Dat is een democratisch gegeven, de Nederlandse staat gaat immers over de immigratie en de Nederlandse staat is er voor het belang van alle Nederlanders.

Als we het er dan over eens zijn dat integratie in het belang van alle Nederlanders is moet je dat resultaat dus ook bereiken. De inspanning is niet zo relevant en het integratiebeleid dus ook niet, want dat heeft niet zo'n sterk verband met het resultaat en is vooral veel inspanning. Dan moeten we maar de integratie doen slagen met het immigratiebeleid. Daarbij gaat het inderdaad om groepen, dus als een groep onvoldoende integreert, dan stoppen we de immigratie van die groep. In casu dus die van de Marokkanen, de Turken, de Somaliers en islamieten in het algemeen. Feitelijk komt het er dan op neer dat die groepen zelf maar moeten zorgen dat ze integreren, ipv dat het beleid of de rest van de Nederlanders daarvoor zou moeten zorgen terwijl geen van beide dat kan. Lukt het niet, dan heeft die groep 'pech'. Eerst resultaat zien, dan pas weer eventueel immigratie. Als het wel lukt heeft Nederland geen probleem, als het niet lukt heeft Nederland geen probleem. Daarmee is dan het Nederlands probleem opgelost.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zaterdag 11 november 2017 @ 14:22:21 #12
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_174999023
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 12:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je leeft in de bubble van vooroordelen als gevolg dat je niks te maken heb of wil met allochtonen?
Nee hoor. Mijn mening is gebaseerd op feitelijke vaststellingen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_174999144
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 14:22 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Nee hoor. Mijn mening is gebaseerd op feitelijke vaststellingen.
Bedankt Thierry.
pi_174999300
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 14:22 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Nee hoor. Mijn mening is gebaseerd op feitelijke vaststellingen.
Kom eens uit die bubble ... Dan zie je de onzin waar je graag in wilt geloven.
pi_175000476
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 13:19 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ben het wel met TS eens dat je bij het beleid het onderscheid tussen groepen en individu in de gaten moet houden. Maar je moet ook het onderscheid maken tussen inspanning en resultaat, en tussen integratie en integratiebeleid. Integratiebeleid bepaalt immers maar heel beperkt de mate van integratie.

Een aantal dingen in het immigratiebeleid moeten gewoon zo snel mogelijk veranderen omdat ze integratie tegenhouden. Daar hoeven we het verder niet te lang over te hebben omdat het zulke open deuren zijn:
- Afschaffen dubbele nationaliteit
- Afschaffen buitenlandse financiering van moskeeen, scholen en imams in Nederland
- Scheiden van vluchtelingenopvang en naturalisatie
- Illegaal binnenkomen, inclusief valse voorwendselen, betekent nooit legaal worden

Gegeven de beperkingen van integratiebeleid, moet je dus voor integratie zorgen via het immigratiebeleid. Immigratie moet in het belang zijn van de mensen met een Nederlandse nationaliteit, niet in het belang van het Nederlandse bedrijfsleven, niet in het belang van het buitenlandse bedrijfsleven, niet in het belang van de EU, niet in het belang van buitenlanders die een Nederlandse nationaliteit willen, niet in het belang van politieke partijen, individuele politici of maatschappelijke organisatie en NGO's, maar in het belang van alle Nederlanders. Dat is een democratisch gegeven, de Nederlandse staat gaat immers over de immigratie en de Nederlandse staat is er voor het belang van alle Nederlanders.

Als we het er dan over eens zijn dat integratie in het belang van alle Nederlanders is moet je dat resultaat dus ook bereiken. De inspanning is niet zo relevant en het integratiebeleid dus ook niet, want dat heeft niet zo'n sterk verband met het resultaat en is vooral veel inspanning. Dan moeten we maar de integratie doen slagen met het immigratiebeleid. Daarbij gaat het inderdaad om groepen, dus als een groep onvoldoende integreert, dan stoppen we de immigratie van die groep. In casu dus die van de Marokkanen, de Turken, de Somaliers en islamieten in het algemeen. Feitelijk komt het er dan op neer dat die groepen zelf maar moeten zorgen dat ze integreren, ipv dat het beleid of de rest van de Nederlanders daarvoor zou moeten zorgen terwijl geen van beide dat kan. Lukt het niet, dan heeft die groep 'pech'. Eerst resultaat zien, dan pas weer eventueel immigratie. Als het wel lukt heeft Nederland geen probleem, als het niet lukt heeft Nederland geen probleem. Daarmee is dan het Nederlands probleem opgelost.
Is dit niet gewoon inclusie?

Dus zodra Achmed een baan heeft, belasting afdraagt, redelijk verstaanbaar is, dan is hij geïntegreerd.
pi_175004456
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 08:37 schreef noescom het volgende:
Verklaar je nader waarom je dat geen geweldig plan vindt.
:? Moet ik nu werkelijk uitleggen waarom deze redenering van jou stupide is ?
quote:
Mijn ideale integratiebeleid zou er als volgt uitzien:"

• Open grenzen. Iedereen is welkom tenzij je een strafblad hebt
Waar wil jij "iedereen" huisvesten in een land wat al stampvol is ?

Om maar een van de meest voor de hand liggende bezwaren te noemen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 14:36 schreef Bluesdude het volgende:
Kom eens uit die bubble ... Dan zie je de onzin waar je graag in wilt geloven.
Draai het eens om, ik vraag mij af in welke bubble jij altijd verkeerd ?

Is dat een beschermde grachtengordel omgeving of zoiets waar je nooit iets meekrijgt van de nadelen van de multiculturele samenleving en de nadelen van de import van kansloze economische migranten ?

Jij staat altijd met je wijzende vingertje klaar hier op Fok, er zijn talloze onderzoeken en miljarden aan projecten en subsidies tegen aan gegooid.
Maar volgens Bluesdude zijn het allemaal vooroordelen 8)7
pi_175007973
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 06:53 schreef Old_Pal het volgende:
Het gros van de allochtonen spreekt en schrijft belabberd Nederlands.
Het gros van de allochtonen leeft in een bubble van de eigen culturele achtergrond.
Het gros van de allochtonen wil niks te maken hebben met autochtonen.

Verder: welke positieve invloed heeft de islam (gehad) op de Nederlandse samenleving in de afgelopen 50 jaar sinds de komst van de 'gastarbeiders'? Kan iemand mij één puntje noemen? Eentje maar want ik kan het niet.
Geen enkele religie heeft een toegevoegde waarde voor een land. Ikzelf vind het, de bevolking van een land pesten wat de religieuze leiders doen. Zo van, kijk mij eens kleine mannetjes, ik zeg allerlei dwaze dingen en jullie hebben maar te luisteren naar wat ik zeg, aangezien ik groter, sterker en sneller ben als jullie.
pi_175008207
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 06:06 schreef DeParo het volgende:
- Dubbele nationaliteit verbieden.
Blijft altijd grappig om te lezen dat mensen serieus denken dat dat een oplossing is. Om de integratie te bevorderen wordt je verplicht de Nederlandse nationaliteit op te geven, dat zal helpen.
pi_175010262
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:04 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

:? Moet ik nu werkelijk uitleggen waarom deze redenering van jou stupide is ?
Ja, graag. Discussiëren doe je op basis van argumenten of werkt dat niet zo in bluemoon23 land?

quote:
Waar wil jij "iedereen" huisvesten in een land wat al stampvol is ?
Hoezo moet ik nu ineens huisvesting regelen? Waren daar de woningcorporaties en dergelijke niet voor?

[ Bericht 3% gewijzigd door noescom op 11-11-2017 23:56:18 ]
  zondag 12 november 2017 @ 06:13:23 #20
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175012152
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 21:30 schreef torentje het volgende:

[..]

Geen enkele religie heeft een toegevoegde waarde voor een land.
Behalve de christelijk en joodse religie. Of wil je ontkennen dat de maatschappij waarin we nu leven niet is gebaseerd op deze waarden? Ben je een ontkenner van de geschiedenis soms?

Afijn, sinds enige decennia wordt in de Lage Landen "Allahoe Akbar"geroepen dat in de kern zoiets betekent als "Dood Aan Alle Ongelovigen". Niet echt een toegevoegde waarde aan de Nederlandse cultuur dus.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  zondag 12 november 2017 @ 06:23:15 #21
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175012157
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 23:45 schreef noescom het volgende:

Hoezo moet ik nu ineens huisvesting regelen? Waren daar de woningcorporaties en dergelijke niet voor?
Nederlanders die al jarenlang netjes hun belasting en premies betalen hebben te maken met een wachttijd van 10 jaar om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Maar geef jij maar al die zogenaamde 'vluchtelingen' gratis een woning ..... dan voorspel ik een burgeroorlog.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175012180
op doet een hoop onjuiste aannames
pi_175012844
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 21:37 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Blijft altijd grappig om te lezen dat mensen serieus denken dat dat een oplossing is. Om de integratie te bevorderen wordt je verplicht de Nederlandse nationaliteit op te geven, dat zal helpen.
Als je de Nederlandse nationaliteit opgeeft voor een ander, het is immers een keuze, dan wordt het ook lastig hier te blijven wonen en werken natuurlijk.
pi_175012847
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 21:30 schreef torentje het volgende:

[..]

Geen enkele religie heeft een toegevoegde waarde voor een land. Ikzelf vind het, de bevolking van een land pesten wat de religieuze leiders doen. Zo van, kijk mij eens kleine mannetjes, ik zeg allerlei dwaze dingen en jullie hebben maar te luisteren naar wat ik zeg, aangezien ik groter, sterker en sneller ben als jullie.
Dit zeggen is geen enkel historisch, Cultureel, of politiek besef hebben.
pi_175012972
De enige oplossing is het ontstijgen van onze religieus culturele opvattingen ten behoeve van menselijke ontwikkeling.

Maar dat is theorie, en geen praktijk zolang iedereen zich onder de paraplu van zeg een God, een Allah, een Morele overtuiging etc..laat leiden naar functioneel gezien soms een anti antwoord op leven, dan is de kans op ellende exponentieel toegenomen.

Feit blijft simpelweg dat wij allemaal om en nabij hetzelfde functioneren en naar om en nabij dezelfde ervaringen neigen. Dus de hoop op bestaansrecht, de hoop op liefde, de hoop op geluk en de hoop op veiligheid om dit allemaal te kunnen ervaren en uitbouwen.

Zo simpel ligt het toch vaak aan het eind van de dag.

En zoeken naar de weg om dit te bereiken zonder elkaar naar het leven te staan vanuit angsten van allerlei aard is een oplossing, maar daar zijn wij als geheel aan mensen mede verantwoordelijk in.

Geen intentie tot overwegingen op dit vlak leidt slechts naar polarisatie en uiteindelijk conflict.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')