abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 3 november 2017 @ 19:47:05 #1
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_174850725
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 3 november 2017 @ 19:47:17 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_174850731
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174858216
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
wat een onzin, of ie een medicijn had gepakt enzo, TUE,S moeten vooraf ingediend worden, behalve bij zkh opname mag het retro.
  zondag 5 november 2017 @ 13:18:43 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_174881808
Chinese wielrenners moet je geen testostoron toedienen :')

https://www.nu.nl/158922/(...)onde-van-hainan.html
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_174906565
quote:
De Russische vicepremier Vitaly Mutko beschouwt de levenslange dopingschorsingen voor de langlaufers Alexander Legkov en Evgeniy Belov als een geplande aanval op zijn land in aanloop naar de Winterspelen van volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25/02). Dat zei hij maandag in Moskou volgens het persbureau Tass. Mutko heeft weinig vertrouwen in de Oswald-commissie, die door het Internationaal Olympisch ComitÚ (IOC) werd opgericht om vermoedelijke Russische dopinggevallen tijdens de Winterspelen van 2014 in Sotsji te onderzoeken.

Als er nog atleten geschorst worden, dan zal Rusland naar sportrechtbanken en burgerlijke rechtbanken trekken, aldus de voormalige Russische minister van Sport. “Onze sporters zijn clean”, verklaarde Mutko.

Vorige week, drie maanden voor de Spelen in Pyeongchang, schorste het IOC Legkov en Belov levenslang wegens inbreuken op de antidopingreglementering. Beide Russen zagen ook hun resultaten van de Winterspelen in Sotsji geschrapt worden. Voor de 34-jarige Legkov gaat het om de 50 kilometer crosscountry (goud), de 4x10 kilometer (zilver) en de 15+15 kilometer skiatlon (10e). De naam van de 27-jarige Belov verdwijnt uit de 15+15 kilometer skiatlon (18e) en de 15 kilometer crosscountry (25e). Ook de teammaats van Legkov in de 4x10 kilometer moeten hun zilver inleveren. Beide atleten kondigden al aan in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

De sancties tegen Legkov en Belov zijn de eerste gevolgen van de conclusies van de Oswald-commissie. Die commissie, voorgezeten door de Zwitser Denis Oswald, werd opgericht naar aanleiding van het rapport-McLaren, dat een grootschalig dopingschandaal aan het licht bracht. Van 28 Russen op de Spelen in Sotsji, onder wie twaalf medaillewinnaars, zouden de urinemonsters gemanipuleerd zijn. Die stalen worden nu opnieuw geanalyseerd, enerzijds om dopinggebruik te achterhalen, anderzijds om na te gaan of er destijds mee geknoeid werd. De analyse is nog steeds aan de gang.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 november 2017 @ 17:33:33 #7
408813 crew  trein2000
pi_174906582
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 17:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

Das toch de minister die were weggepromoveerd vanwege een staatsdopingprogramma...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 7 november 2017 @ 10:09:37 #8
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_174917384
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174917905
NFL.
Deze quote is ook mooi:

http://www.espn.com/nfl/s(...)s-alcohol-every-game

quote:
"So I'd leave the hotel early morning, go home, eat breakfast, do my little ritual, whatever it may be, some weed, some alcohol and then go to the game. And then, I'd definitely be partying after every game, win or lose. Every game."
:D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 13 november 2017 @ 10:41:52 #11
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175038914
quote:
Alsof je harder zou gaan schaatsen van doping inderdaad, bespottelijk altijd die insinuaties.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  maandag 13 november 2017 @ 12:16:14 #12
14505 OProg
A Life in Music
pi_175040966
Als je dat altijd zo hoort ga je je toch afvragen waarom ze ook krachttraining doen en niet alleen op techniek aan het trainen zijn. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175041739
Gewichtheffen is ook een technische sport.
pi_175071675
https://nos.nl/artikel/22(...)column-brinkman.html

ik begin echt fan te worden van die Jacques Brinkman
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:59:08 #15
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_175071701
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:58 schreef Evertjan het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)column-brinkman.html

ik begin echt fan te worden van die Jacques Brinkman
Dafne is MAD. Prima column overigens, Thijsje moet ook meteen even zijn mening geven.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:03:17 #16
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175071774
Schippers :r

Zonneveld :')

BrinkGOD _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175072014
:O

Oh, een van de snelste vrouwen ter wereld op het belangrijkste sportonderdeel dat er bestaat gebruikt doping. Schokkend! En wat een walgelijk mens dat ze dat niet gewoon toegeeft.

Deze discussie verveelt nooit! _O_
pi_175073482
BrinkmanGOD
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175073586
Fittie tussen Sunfield en Brinkman.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175074181
Dacne is vies MAD. Gaat nu een nog dikkere spierennek kweken, 100kg spieren en dan 11.38 lopen genot.
Jack does it in real time...
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:36:17 #22
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074309
quote:
9s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:31 schreef DeeBee het volgende:
Dacne is vies MAD. Gaat nu een nog dikkere spierennek kweken, 100kg spieren en dan 11.38 lopen genot.
En dat allemaal dankzij GROENTE en FRUIT. _O_

Vandaar ook die onzuivere huid, natuurlijk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175074377
Klassieke roid rage
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:41:27 #24
14505 OProg
A Life in Music
pi_175074456
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En dat allemaal dankzij GROENTE en FRUIT. _O_

Vandaar ook die onzuivere huid, natuurlijk.
quote:
Misselijkmakend! Acne helaas genetisch
Die was al ingedekt. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:43:26 #25
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074516
Genetische acne. _O_

Alsof ze de medische geschiedenis van haar hele stamboom even heeft uitgeplozen. Lekker man.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')