abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 23:34:53 #1
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_174794442
quote:
Jelle Brandt Corstius: aangifte in de maak

Televisiemaker Jelle Brandt Corstius gaat aangifte doen tegen tv-producent Gijs van Dam die hij heeft beschuldigd van verkrachting. Op Twitter schrijft hij dat een aangifte in de maak is. Afgelopen week zei hij al dat hij met zijn advocaat een aangifte overweegt.

In zijn tweet reageert de tv-maker op de uitzending van Pauw van gisteravond. Daar was Van Dam te gast. Ook de advocaat van Van Dam, Peter Plasman, was in de uitzending.

'Er is niemand verkracht, er is niemand gedwongen'
"De uitzending van Pauw van gisteren maakte mij kwaad en verdrietig. Kwaad, om voor de hand liggende reden dat Gijs van Dam ontkent dat hij mij verkracht heeft. Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid", twittert Brandt Corstius vanochtend.

Barend en Van Dorp

Van Dam ontkent niet dat hij vijftien jaar geleden seks heeft gehad met Brandt Corstius, maar dat is volgens hem met wederzijdse instemming gebeurd na een uitzending van Barend en Van Dorp. Beiden waren toen midden twintig. Brandt Corstius was stagiair bij het programma, Van Dam was er productiemedewerker.

Jelle Brandt Corstius twittert verder dat hij met zijn verhaal andere slachtoffers wilde aansporen ook hun verhaal te vertellen en hun steun wilde geven. "De uitzending van gisteren was echter allesbehalve steunend. Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers."
quote:
Tv-maker Gijs van Dam ontkent verkrachting Brandt Corstius en doet aangifte

UPDATEDe man die er door Jelle Brandt Corstius van wordt beschuldigd hem te hebben verkracht als beginnend televisieredacteur, is media-ondernemer Gijs van Dam. Hij ontkent de beschuldiging en doet aangifte van smaad en laster. Volgens Van Dam is hij 'standrechtelijk geëxecuteerd op basis van een gelogen verhaal'.

Van Dam, eigenaar van mediabedrijf Ten Eleven Entertainment, reageerde gisteravond in televisieprogramma Pauw op de aantijgingen met Plasman aan zijn zijde. Ten tijde van de vermeende verkrachting van Brandt Corstius, in 2002, was hij producent bij Barend & Van Dorp.

Van Dam ontkent de beschuldiging nadrukkelijk. ,,Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enige vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei de tv-maker verontwaardigd. Hij was destijds 25 jaar, Jelle 24 jaar. Ze waren samen in Van Dams hotelkamer in het Kurhaus. De tv-producent was er naar eigen zeggen voor het programma Villa BVD van Frits Barend en Henk van Dorp.

Van Dam: ,,We dronken een glas wijn, begonnen te flirten en belandden daarna in mijn bed. We hadden seks en daarna ging Jelle naar zijn eigen kamer. Niemand is verkracht, niemand werd gedwongen. De ochtend erna dacht ik: Dit is toch niet helemaal mijn type, laat ik het maar bij deze ene keer laten. We hebben het seizoen afgemaakt bij hetzelfde programma. Na de zomer ben ik het programma Idols gaan maken."

Smaad en laster
Van Dam ontkent ook drugs in de wijn van Brandt Corstius te hebben gedaan, zoals de journalist beweert. Volgens advocaat Plasman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster.

,,Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brandt Corstius beschuldigt iemand er vrijblijvend van een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement. Brandt Corstius zei in DWDD dat hij niet kon zeggen of de beschuldigde ontkent terwijl hij dat wel wist. Daarmee dreigt het leven van mijn cliënt geruïneerd te worden terwijl er geen spoor van bewijs is."

Brandt Corstius had volgens Plasman destijds aangifte moeten doen en kan dat nog steeds doen omdat de zaak nog niet verjaard is. ,,Maar hij komt dan niet geloofwaardig over."

'Kwalijk'
De advocaat noemde het eerder tegenover deze krant 'kwalijk' dat dagblad Trouw het relaas van Brandt Corstius publiceerde zonder wederhoor van Van Dam. De krant had hem wel om een reactie gevraagd, maar die niet afgedrukt.

Brandt Corstius reageerde voor de uitzending van Pauw op Twitter met de tekst: Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat.'

KRO
Van Dam startte zijn carrière bij publieke omroep KRO in 1997 bij De Breakfastclub op Radio 3FM en actualiteitenmagazine Netwerk. In 2001 switchte hij naar commerciële televisie toen hij werd gevraagd om late night talkshow Barend & van Dorp te produceren.

Van Dam is sinds 2010 eigenaar en directeur van productiehuis Ten Eleven Entertainment. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van de stichting de tv-beelden, de organisatie die de verkiezing van Nederlandse televisievakprijzen begeleidt. Van Dam was onder andere creative director bij Talpa Producties, managing director bij CCCP en uitvoerend producent bij Endemol en Blue Circle.

'Gedrogeerd'
Brandt Corstius (39) schreef vorige week in een openhartig verhaal in Trouw dat hij tijdens zijn werk als redacteur bij Barend & Van Dorp werd gedrogeerd en daarna is gedwongen tot orale seks met een man. Zijn openbaring komt voort uit de wereldwijde actie #MeToo waarbij mensen hun ervaringen met seksueel misbruik of intimidatie naar buiten brengen.

Ondanks de bekendmaking zei de journalist geen aangifte te zullen doen. Naast dat de zaak volgens hem is verjaard, is hij ook bang te worden aangeklaagd wegens smaad. 'Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen, ik ken - voorlopig - geen andere incidenten. Als het tot een rechtszaak zal komen is de kans groot dat hij mij succesvol beschuldigt van smaad en ik een tweede hypotheek op mijn huis kan nemen om de schadevergoeding te betalen', schreef hij onder meer.

Aanklacht
Later zei Brandt Corstius in televisieprogramma De Wereld Draait Door dat er een mogelijkheid is dat er alsnog een strafzaak komt tegen de persoon die hem zou hebben misbruikt. De journalist wil de opties daartoe verkennen. Hij vertelde ook dat de redactie van Trouw de beschuldigde om een reactie had gevraagd. De persoon in kwestie stuurde volgens hem een brief van een advocatenkantoor terug en dreigde met een aanklacht.

RTL en producent Blue Circle zeiden 'erg geschrokken' te zijn van de verklaring van Jelle Brandt Corstius dat hij als redacteur bij Barend & Van Dorp is verkracht. Ze verklaarden met hem in gesprek te willen om meer duidelijkheid te krijgen over het incident.
pi_174794449
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze heeft dat verhaal meerdere malen vertelt hier.
Het is niet voor het eerst hoor.

Ff dimmen.
oh, en dat maakt het dan wel waar?

ff dimmen? maak ik zelf wel uit muts.
pi_174794461
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:35 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

oh, en dat maakt het dan wel waar?

ff dimmen? maak ik zelf wel uit muts.
Gedraag je gewoon even.
pi_174794468
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:35 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

oh, en dat maakt het dan wel waar?

ff dimmen? maak ik zelf wel uit muts.
Je reactie is gewoon enorm ongepast.
pi_174794475
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:36 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Gedraag je gewoon even.
ik trek alleen haar verhaal in twijfel. als je dat niet zint, jammer dan.
pi_174794483
JBC zei hij dat hij nieuwe "slachtoffers" wilde voorkomen.... na 15 jaar

geloofwaardig zeg

"verkracht " door een man die nog magerder is dan hijzelf.
pi_174794487
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:34 schreef Mishu het volgende:

[..]


[..]

hè vieze Topickaper...
Ik was er mee bezig, volgens mij hoor je netjes te wachten. Minimaal drie minuten.
pi_174794502
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:36 schreef mootie het volgende:

[..]

Je reactie is gewoon enorm ongepast.
jouw reactie is enorm ongepast dat je anderen hun mening niet respecteert, ook al sluiten ze niet aan bij de jouwe.
pi_174794525
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:37 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

jouw reactie is enorm ongepast dat je anderen hun mening niet respecteert.
Ik respecteer meningen, soms.

Maar als iemand vertelt dat ze drie keer is verkracht en je reageert met ‘ik geloof er niks van’, dan ben je gewoon een droeftoeter.
pi_174794546
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:39 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik respecteer meningen, soms.

Maar als iemand vertelt dat ze drie keer is verkracht en je reageert met ‘ik geloof er niks van’, dan ben je gewoon een droeftoeter.
ik geloof er ook niks van. dan maar een droeftoeter. #notallmen
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 23:41:29 #11
387433 Gorraay
hi-de-hi! ho-de-ho!
pi_174794560
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 22:51 schreef TheVulture het volgende:
Ik denk dat je hier gewoon nooit uit gaat komen. Het kan best zo zijn dat JBC het wellicht als een verkrachting is gaan zien in retroperspectief en dat GvD het in zijn beleving als een leuke seksdate beschouwt... die waarheid ga je nooit meer boven tafel krijgen omdat het woord tegen woord is.

Ik kwam er trouwens net achter dat JBC op dit moment een vriendin en kind heeft, wellicht zit daar ook nog wel een verklaring. Wellicht ziet hij zichzelf dusdanig als heteroseksueel dat hij na zoveel jaar concludeert dat zo'n homoseksuele ervaring in zijn hoofd niet anders te verklaren valt dan dat het onder dwang is gebeurd... een soort excuus, maar da's spuur speculatie van mijn kant
Dat is inderdaad pure speculatie, pure anti-JBC-speculatie.
Ik zou daar een stukje pure anti-GvD-speculatie tegenover kunnen stellen, maar dat heeft geen enkele zin. Alleen in je allereerste zin kan ik me goed vinden.
Aldoor dat metalen ruischen van de metalen stralende zee ...
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 23:41:37 #12
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_174794563
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:39 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik respecteer meningen, soms.

Maar als iemand vertelt dat ze drie keer is verkracht en je reageert met ‘ik geloof er niks van’, dan ben je gewoon een droeftoeter.
En dat is het dus de hele tijd hier. En dat komt mokerhard aan bij slachtoffers.
pi_174794570
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:39 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik respecteer meningen, soms.

Maar als iemand vertelt dat ze drie keer is verkracht en je reageert met ‘ik geloof er niks van’, dan ben je gewoon een droeftoeter.
Iedereen kan in 5 minuten een verhaaltje tikken en op internet gooien..waarom zou je dat meteen moeten geloven
pi_174794582
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:41 schreef Mishu het volgende:

[..]

En dat is het dus de hele tijd hier. En dat komt mokerhard aan bij slachtoffers.
"vermeend slachtoffer"

als je niet tegen andere meningen kan moet je niet op een forum gaan zitten.
pi_174794602
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:42 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Iedereen kan in 5 minuten een verhaaltje tikken en op internet gooien..waarom zou je dat meteen moeten geloven
Ze heeft dat al vaker gepost hier op Fok.
pi_174794607
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:42 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Iedereen kan in 5 minuten een verhaaltje tikken en op internet gooien..waarom zou je dat meteen moeten geloven
Dan kun je maar beter nooit meer iets geloven.
pi_174794608
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:36 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

ik trek alleen haar verhaal in twijfel. als je dat niet zint, jammer dan.
Mag ik vragen waarom je mijn verhaal in twijfel trekt?
pi_174794612
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:41 schreef Mishu het volgende:

[..]

En dat is het dus de hele tijd hier. En dat komt mokerhard aan bij slachtoffers.
Misschien moeten al die arme slachtoffers dan maar niet op plekken zoals hier komen en IRL echte steun zoeken.
pi_174794623
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:43 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Misschien moeten al die arme slachtoffers dan maar niet op plekken zoals hier komen en IRL echte steun zoeken.
Ik zou nu best iets over een trein willen zeggen.
pi_174794658
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:40 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

ik geloof er ook niks van. dan maar een droeftoeter. #notallmen
Maar omdat er de mogelijkheid bestaat dat het wel waar is, en uit respect voor het (vermeende) slachtoffer, zou een fatsoenlijk mens dan toch gewoon zijn/haar mond houden (of iets van medeleven tonen) ipv hard 'niet waar!' schreeuwen?

En in het geval van Ootje .. die heeft al een paar topics sterk de neiging om respectloos met slachtoffers om te gaan. Van victim-blaming tot misselijke 'grapjes'.
"Pools are perfect for holding water"
pi_174794660
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:43 schreef madam-april het volgende:

[..]

Mag ik vragen waarom je mijn verhaal in twijfel trekt?
het klinkt gewoon vergezocht en in Nederland mag je op je 14e helemaal nog niet in de horeca werken.

dan is er dat verhaal dat de baas je heeft verkracht waar de rest bij stond en die reageerden allemaal van yeah, pak die snol. sorry. ongeloofwaardig. en daarna ben je er kennelijk gewoon blijven werken gezien je verhaal?

en het zijn allemaal groepsverkrachtingen geweest. klinkt als een roep om aandacht bij mij.

misschien psychologische hulp zoeken in plaats van op een forum rondhangen?
pi_174794677
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:42 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

"vermeend slachtoffer"

als je niet tegen andere meningen kan moet je niet op een forum gaan zitten.
Kom op zeg, dat is wel een hele makkelijke manier om onder enige verantwoordelijkheid over je eigen woorden uit te komen. 'Als je mijn mening niet wilt horen ga je maar weg'. Die manier van denken ontslaat je inderdaad wel van enige moeite om een degelijke en fatsoenlijke mening te formuleren ja.

Je kan je namelijk ook gewoon als een fatsoenlijk mens gedragen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_174794681
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:43 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Misschien moeten al die arme slachtoffers dan maar niet op plekken zoals hier komen en IRL echte steun zoeken.
Dat zouden ze direct moeten doen, al is het alleen maar om zaken te kunnen verwerken, het een plek te kunnen geven medische zorg te krijgen. Naast het feit dat men dan juridische stappen kan gaan ondernemen. Hoe sneller, hoe beter.

Kijk maar wat een ellende het Jelle brengt na 15 jaar.
pi_174794701
Is dit nu het #MeToo topic? Dat heeft Jelle wel mooi voor elkaar gekregen, het doel van die hele hashtag/ beweging/ hype (wat het doel ook was) is de nek omgedraaid en het is (in Nederland) ontaard tot de grote JBC-show.
Jullie vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
pi_174794729
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 23:47 schreef probeer het volgende:

[..]

Kom op zeg, dat is wel een hele makkelijke manier om onder enige verantwoordelijkheid over je eigen woorden uit te komen.

Je kan je namelijk ook gewoon als een fatsoenlijk mens gedragen.
ik zei: ik geloof er helemaal niks van. wat is daar onfatsoenlijk aan? ik ken t hele mens niet en als iets in mijn ogen ongeloofwaardig klinkt en ik zit op een forum dan zeg ik dat ook. als je niet tegen onwelvallige meningen kunt dan moet je niet op een openbaar forum gaan zitten huilen.

daarbij geloof ik ook niet dat de politie haar heeft afgeraden om geen aangifte te doen als 14 jarig meisje. dat is klinkklare onzin. politie neemt verkrachtingszaken nl. zeer serieus zeker wanneer het een minderjarige betreft. En "omdat die jongens toch zouden zeggen dat er niks gebeurd was" is een heel erg mager argument en zeker iets wat de politie nooit zou zeggen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')