abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174742047
registreer om deze reclame te verbergen
Niet lang geleden heb ik een autisme test gemaakt waarbij je 8 verschillende onderdelen hebt waarbij je op alle 8 positief moet scoren om autisme te hebben.

Voorafgaand moest ik eerst een IQ test maken, omdat deze wat hoog uitviel moest ik vervolgens een uitgebreidere IQ test maken zodat de score als betrouwbaar geacht kan worden omdat het na 1 test volgens deze man nog niet geloofwaardig was.

(deze man is overigens ook gespecialiseerd in het piepelen van licht verstandelijk beperkte mensen zodat hij zijn superieure inzichten op hen bot kan vieren en aan zijn staat van dienst en deskundigheid valt natuurlijk ook niet te tornen, want meneer is ook een senior van 55 jaar)

Tweede test scoorde ik overigens 5 puntjes lager maar nog steeds een redelijke score. Dus aan de intelligentie lag het dus niet.

Nu vroeg hij mij of ik de autisme test een weekje later ook wilde doen, dat vond ik prima, want ik ben toch geen autist, wat lult die gast?

Een stagiaire van 19 jaar mocht de test bij mij afnemen, deze stond onder supervisie van meneer de psychotherapeut, en zijn mening was al op voorhand dat ik een dikke autist was dus in haar kwetsbare positie wilde ze hem ook niet teleurstellen en ze deed haar uiterste best om die diagnose dan ook op papier te krijgen.

Echter, niet met veel succes. Ik scoorde op 2 van de 8 onderdelen als autist en op 6 was ik geen autist. Je moet op alle 8 onderdelen positief scoren om de diagnose autisme te krijgen.

Ook was er een test bij waarbij je de plaatjes moet interpreteren en de sociale situatie moet inschatten. Ik vond dat zo'n belachelijke test omdat ik gewoon een verhaaltje moest gaan verzinnen en alles helemaal vrij mocht interpreteren. Ik vond dat belachelijk dus die wilde ik niet maken, ze knikte en zei ik weet dat je dat moeilijk vindt en dat je hier niet van houdt :')

Maar dus niet gemaakt en hoppa! dat was de eerste autistische score van de 8!, nog een andere test vond ze ook dat ik als autist op scoorde.

Later kreeg ik haar ongenuanceerde verhaal onder ogen waarbij ze vond dat ik te veel het woord nam in het gesprek en weinig ruimte voor haar overliet... wtf? zij is er toch om het gesprek te sturen? ze was te verlegen en te onzeker om de regie in het gesprek te nemen dus ging ze mij dit maar verwijten in haar eindconclusies, want dit was natuurlijk wel heel erg autistisch gedrag vond ze.

Wel had ik een natuurlijke manier van lichaamstaal gebruiken en de manier hoe ik haar aankeek voelde niet onnatuurlijk.

maar.... doordat ik goed scoorde op de intelligentietest had ik mijzelf dit natuurlijk allemaal zelf aangeleerd want daar had ik de vaardigheden wel voor. Ik was dus gewoon een geprogrammeerde robot.

En de andere 6 testen waar ik negatief op scoorde? jaa, dat doorzag ik volgens hun allemaal omdat ik ook zelf in de hulpverlening heb gewerkt en in combinatie met mijn intelligentie en ervaring kon ik zo de gehele test manipuleren!!

WTF?

Ik weet niet waarom ze zo graag mij die autisten diagnose wilde geven maar uiteraard vond ik het nergens over gaan en zei ook vriendelijk in de mail dat ik geen vervolggesprek meer wilde en eerst overleg met de dienstdoende psycholoog wilde.

dat kon, er werd een afspraak voor geregeld, maar toen de autoritaire alfa man, de psychotherapeut dit doorkreeg dat ik een gesprek had aangevraagd cancelde hij deze op eigen initiatief en het gesprek met hem en zijn 19 jarige onzekere stagiaire moest doorgaan..

Ja... ik laat me natuurlijk niet piepelen door zo'n mafklapper die het heerlijk vindt om zijn autoriteit zo te misbruiken dus hij kreeg een pittig mailtje van mij.

Ik vertelde hem fijntjes dat ik de vrije interpretatie van zijn stagiaire bagger vond en dat je nooit een test als positief mag bestempelen als die niet gemaakt is, dan heb je gewoonweg die informatie niet, maar dat houdt niet in dat je die als positief mag aanmerken.

tevens legde ik hem uit dat een diagnose ook niet gesteld mag worden door een stagiaire en dat ze dergelijke testen niet eens mag afnemen behalve de iq test dan.

Ik vond het een kwalijke zaak dat ze mensen op deze manier wilde diagnosticeren en vond het zelfs schrikbarend dat ze mensen met onjuiste diagnoses wilde labelen.

Tot slot schreef ik dat ik nog eerder een psychopaat ben dan een autist en dat is een heel wat ergere ziekte, dus als ik mij echt in de informatie kon vinden dan zou ik dat ook toegeven omdat het mijn levenskwaliteit kan verbeteren.

Nou... in het volgende gesprekje met de psycholoog erbij en de stagiare niet (want de 19 jarige onzekere stagiare met haar kletspraatjes wilde ik er absoluut niet bij hebben)
Vertelde hij mij dat hij mijn mailtje nogal agressief vond en dat hij aangifte wilde doen.

Ik zei hem dat hij niet ver ging komen omdat ik mijn mening gewoon geuit had en dat ik ooki aangifte tegen hem kon doen met zijn foute diagnoses.

Meneer was nogal op zijn autoritaire academische pik getrapt omdat hij zelf niet vond dat hij iets fout had gedaan maar ik moest wel toegeven dat mijn mail die ik gestuurd had te agressief van toon was.

De psycholoog zei tegen mij dat hij fijne gesprekken met mij had gehad en dat hij mij geen onaangenaam persoon vond en hij begreep niet waarom ik mij zo druk maakte om de uitslag van die test, want 2 van de 8 onderdelen is absoluut niet veel, je moest op alle 8 positief scoren wilde je autisme hebben.

Maar feit is, als ik niet in verweer was gegaan wilde die mafketel mij gewoon de diagnose autisme geven en al mijn gedrag als sociaal gewenst betitelen die ik mijzelf had aangeleerd door het leven heen.

Vervolgens heb je een diagnose autist en je gaat het zelf misschien nog geloven terwijl het complete waanzin is, gesteld door een mannetje wat tegenspraak niet gewend is in zijn functie en iedereen moet naar zijn pijpen dansen, en hij deelt gewoon de diagnoses uit en die kloppen gewoon altijd volgens hem.

Je ziet ook dat autisme een modeziekte is, opeens is iedereen bij de minst kleine misstap of bijzondere gedraging opeens een autist, de diagnoses lopen storm op dit moment. Net zoals veel kinderen opeens de diagnose ADHD kregen zo'n 20 jaar geleden, maar die piek is om onverklaarbare redenen ook weer wat afgenomen.

Mensen zijn gewoon mensen, en ik geloof dat autisme zeker bestaat maar dat ze mensen met autistische trekjes ook al willen piepelen om de diagnose autist te aanvaarden gaat gewoon te ver.

Duss.. ik zou zeggen tegen al die mensen die ze onzeker proberen te maken met al die nonsens, trap er niet in, laat je niet piepelen. Er wordt te veel gediagnosticeerd en te weinig naar de echte mens erachter gekeken, beter vermijd je situaties waarbij je willen labelen, je hebt er voor de hele rest van je leven vaak niets aan, uitzonderingen daargelaten.
pi_174742337
Je komt op mij in ieder geval over als een ontzettende autist mocht dat je troosten.
pi_174742411
Goed topic, helemaal gelezen! Zou je die mail willen sturen? Ik ben nu errugh benieuwd. :@
pi_174742424
registreer om deze reclame te verbergen
Na het lezen van je OP alleen al kan ik me wel vinden in de diagnose van autist.
gr gr
pi_174742690
quote:
11s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:11 schreef _--_ het volgende:
Goed topic, helemaal gelezen! Zou je die mail willen sturen? Ik ben nu errugh benieuwd. :@
Ik zal eens kijken of ik er nog iets van heb.
pi_174742711
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:11 schreef cabe0002 het volgende:
Na het lezen van je OP alleen al kan ik me wel vinden in de diagnose van autist.
Dankje, daar doe ik het allemaal voor :)
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:19:00 #7
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_174742772
registreer om deze reclame te verbergen
Ik snap niet waarom je die test niet heb gemaakt? Als het zo belachelijk was en je geen autist ben, kon je het gewoon maken.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_174742780
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:10 schreef Pizzakoppo het volgende:
Je komt op mij in ieder geval over als een ontzettende autist mocht dat je troosten.
Ben ik ook, maar ik wil het niet toegeven, dat is te pijnlijk.
pi_174742821
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:19 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ben ik ook, maar ik wil het niet toegeven, dat is te pijnlijk.
Een normaal persoon krijgt niet zomaar zo'n label opgeprikt en zo wel, dan boeit dat niks. Jij gaat tekeer als een echte autist. Beter kijk je eens kritisch in de spiegel.
pi_174742831
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:17 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ik zal eens kijken of ik er nog iets van heb.
^O^ _O_
pi_174742885
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:19 schreef Keep_Walking het volgende:
Ik snap niet waarom je die test niet heb gemaakt? Als het zo belachelijk was en je geen autist ben, kon je het gewoon maken.
Omdat ik in eerste instantie niet echt in de psychologie geloof, ik moest een verhaaltje vertellen wat vervolgens helemaal vrij geÔnterpreteerd kan worden, daar heb ik persoonlijk niet veel vertrouwen in. maar heb 7 van de 8 onderdelen gemaakt, officiŽle conclusie is geen autisme.
pi_174743050
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:20 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

Een normaal persoon krijgt niet zomaar zo'n label opgeprikt en zo wel, dan boeit dat niks. Jij gaat tekeer als een echte autist. Beter kijk je eens kritisch in de spiegel.
dan weet jij niets van de psychologie, ik heb de diagnose autist ook niet opgeplakt gekregen, daarvoor was de score veel te summier, juist omdat ik zo kritisch in de spiegel kan kijken wat ook mijn kracht is weet ik dat ik geen autist ben, daarvoor moest ik mijzelf uitspreken en niet mee laten gaan met ongefundeerde misplaatste visie.

Jij denkt dat de psychologie waarschijnlijk een wetenschap is, je doet het dan veel te veel eer aan.
pi_174743150
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:24 schreef kzomba het volgende:

[..]

dan weet jij niets van de psychologie, ik heb de diagnose autist ook niet opgeplakt gekregen, daarvoor was de score veel te summier, juist omdat ik zo kritisch in de spiegel kan kijken wat ook mijn kracht is weet ik dat ik geen autist ben, daarvoor moest ik mijzelf uitspreken en niet mee laten gaan met ongefundeerde misplaatste visie.

Jij denkt dat de psychologie waarschijnlijk een wetenschap is, je doet het dan veel te veel eer aan.
Ik denk of weet niks. Waarom doe je zoveel aannames? Je geeft blijk van een totaal onvermogen om normaal te communiceren. Van elke post van jou spat de agressie en frustratie af. Nogmaals, kijk eens kritisch in de spiegel en probeer jouw oogkleppen af te zetten. Een psycholoog heeft niks te winnen met een diagnose, jij klaarblijkelijk alleen iets te verliezen...
pi_174743263
Benieuwd naar de mail _O_ .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_174743427
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:26 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

Ik denk of weet niks. Waarom doe je zoveel aannames? Je geeft blijk van een totaal onvermogen om normaal te communiceren. Van elke post van jou spat de agressie en frustratie af. Nogmaals, kijk eens kritisch in de spiegel en probeer jouw oogkleppen af te zetten. Een psycholoog heeft niks te winnen met een diagnose, jij klaarblijkelijk alleen iets te verliezen...
Een totaal onvermogen om normaal te communiceren, nee daar herken ik mij echt niet in, ik zie dat echter wel in jouw reacties.

Objectief gezien is er niet veel te winnen, behalve dat er met elke diagnose meer geld vrij gemaakt kan worden, en sommige mensen willen hun autoriteit handhaven en willen graag macht, ja die mensen bestaan ook in de hulpverlening.

Maar nogmaals, het is mijn kracht dat ik kritisch naar mijzelf ben, en heb echt geen oogkleppen op vriend, integendeel.
pi_174743442
quote:
14s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:29 schreef Ludachrist het volgende:
Benieuwd naar de mail _O_ .
RT

Quote me TS als je hem hebt gepost :P
pi_174743838
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:33 schreef _--_ het volgende:

[..]

RT

Quote me TS als je hem hebt gepost :P
Oke, deze kon ik nog vinden...
Beetje lang verhaal maar toch nog een vrij nette mail en niet aangifte waardig, wel voelt deze meneer zich ernstig beledigt hierdoor.

Aangezien ik het rapport uitvoerig heb doorgenomen en met veel zaken niet eens ben wil ik dit eerst met de psycholoog bespreken alvorens ik het weer met u en ***** bespreek. Want het risico om exact weer in dezelfde discussies te vervallen is dan groot en daar heeft u niets aan en daar ben ik ook niet gebaat bij. U vroeg mij of ik kon begrijpen dat het vervelend was dat ik in discussie erover ging, ik begrijp dat.... op mijn beurt wil ik aan u vragen of u begrijpt hoe ik mij zou kunnen voelen bij conclusies die in mijn ogen niet helemaal juist getrokken zijn en dan toch van mij verwacht wordt dat ik die accepteer terwijl mijn inbreng niet serieus wordt genomen maar de vaardigheden als verworven worden beschouwd om het autisme te maskeren en de antwoorden bij voorbaat als sociaal wenselijk worden gezien zonder dat de mogelijkheid dan ook serieus is overwogen dat ik deze vaardigheden niet heb aangeleerd maar gewoon van nature heb en op gevoel handel en niet sociaal wenselijk.

Mocht wel alles als sociaal wenselijk en aangeleerd gedrag worden gezien, dan kan ik geen enkele kant meer uit en ben ik degene die zich machteloos voelt omdat alle vaardigheden die ik beschik als aangeleerd gedrag beschouw kunnen worden zodat het autisme weer kloppend wordt dit terwijl ik er heel zeker van ben dat mijn non verbale communicatie en antwoorden niet aangeleerd zijn of sociaal wenselijk zijn maar heel oprecht open en eerlijk en vooral ook heel kritisch, ook al kunt u dat moeilijk aannemen.

Ik kom later hierop nog op terug waarom de conclusies onjuist getrokken zijn, u mag hier op u beurt weer op reageren. maar vooralsnog bespreek ik dit eerst niet uitgebreid in de mail. Wellicht is het misschien een idee om eens te overwegen in tussentijd of ik misschien helemaal niet autistisch zou zijn en welke kenmerken ik helemaal niet vertoon die mensen met licht autisme wel vertonen.
We zijn tot nu toe op zoek gegaan naar het autisme en in dat kader en tegen die achtergrond ben ik ook beoordeeld (neergezet), ik vraag u nu het tegengestelde eens te doen en te onderzoeken waarom ik niet autistisch zou zijn, ik heb zelf wel een aantal antwoorden daarop. Het zou een heel ander licht op de voorlopige diagnose kunnen laten schijnen.


Daarom laat ik graag de afspraak met de psycholoog eerst doorgaan en wanneer dit gesprek heeft plaats gevonden zou ik graag weer met u en **** in gesprek willen gaan.

Met vriendelijke groet,
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:46:25 #18
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_174743924
Als ik het dus goed begrijp was hij psychotherapeut ? Dan mag hij volgens mij geen officiŽle diagnose stellen. Dat kan alleen een psycholoog doen. Een kennis van me is hetzelfde overkomen (ging overigens over een andere diagnose dan autisme) bij een psychotherapeut en achteraf werd verteld dat zoiets alleen door een psycholoog of psychiater mag worden gedaan. Die diagnose werd na een gesprek bij de psycholoog dan ook ingetrokken. Bovendien lijkt me een diagnose stellen puur op basis van een test behoorlijk onprofessioneel. Als het zo makkelijk is kan iedere halve zool een diagnose stellen. Ik zou in ieder geval het gesprek met een psycholoog aangaan.
pi_174744072
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:46 schreef Buurtzwaan het volgende:
Als ik het dus goed begrijp was hij psychotherapeut ? Dan mag hij volgens mij geen officiŽle diagnose stellen. Dat kan alleen een psycholoog doen. Een kennis van me is hetzelfde overkomen (ging wel over een andere diagnose dan autisme) bij een psychotherapeut en achteraf werd verteld dat zoiets alleen door een psycholoog of psychiater mag worden gedaan. Bovendien lijkt me een diagnose stellen puur op basis van een test behoorlijk onprofessioneel. Als het zo makkelijk is kan iedere halve zool een diagnose stellen. Ik zou in ieder geval het gesprek met een psycholoog aangaan.
Alles is al achter de rug en goed, ze hebben uiteraard de diagnose niet doorgezet. De psycholoog was het er niet mee eens dat ik autisme zou hebben. We hebben alles door de papierversnipperaar gegooid destijds, maar met mijn verhaal wil ik ook mensen bewust er van maken niet zomaar elke diagnose te accepteren.

Het is ook moeilijk te controleren of je nu wel of niet een bepaalde stoornis, beperking oid hebt, des te kritischer moet je dan ook zijn als men je een diagnose wil geven. Als je jezelf er volledig in herkent is er ook niets aan de hand, maar herken je jezelf er totaal niet in en spreken de feiten ook tegen dan is het zaak om assertief te zijn en voor jezelf op te komen.
pi_174744108
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:43 schreef kzomba het volgende:

[..]

Oke, deze kon ik nog vinden...
Beetje lang verhaal maar toch nog een vrij nette mail en niet aangifte waardig, wel voelt deze meneer zich ernstig beledigt hierdoor.

Aangezien ik het rapport uitvoerig heb doorgenomen en met veel zaken niet eens ben wil ik dit eerst met de psycholoog bespreken alvorens ik het weer met u en ***** bespreek. Want het risico om exact weer in dezelfde discussies te vervallen is dan groot en daar heeft u niets aan en daar ben ik ook niet gebaat bij. U vroeg mij of ik kon begrijpen dat het vervelend was dat ik in discussie erover ging, ik begrijp dat.... op mijn beurt wil ik aan u vragen of u begrijpt hoe ik mij zou kunnen voelen bij conclusies die in mijn ogen niet helemaal juist getrokken zijn en dan toch van mij verwacht wordt dat ik die accepteer terwijl mijn inbreng niet serieus wordt genomen maar de vaardigheden als verworven worden beschouwd om het autisme te maskeren en de antwoorden bij voorbaat als sociaal wenselijk worden gezien zonder dat de mogelijkheid dan ook serieus is overwogen dat ik deze vaardigheden niet heb aangeleerd maar gewoon van nature heb en op gevoel handel en niet sociaal wenselijk.

Mocht wel alles als sociaal wenselijk en aangeleerd gedrag worden gezien, dan kan ik geen enkele kant meer uit en ben ik degene die zich machteloos voelt omdat alle vaardigheden die ik beschik als aangeleerd gedrag beschouw kunnen worden zodat het autisme weer kloppend wordt dit terwijl ik er heel zeker van ben dat mijn non verbale communicatie en antwoorden niet aangeleerd zijn of sociaal wenselijk zijn maar heel oprecht open en eerlijk en vooral ook heel kritisch, ook al kunt u dat moeilijk aannemen.

Ik kom later hierop nog op terug waarom de conclusies onjuist getrokken zijn, u mag hier op u beurt weer op reageren. maar vooralsnog bespreek ik dit eerst niet uitgebreid in de mail. Wellicht is het misschien een idee om eens te overwegen in tussentijd of ik misschien helemaal niet autistisch zou zijn en welke kenmerken ik helemaal niet vertoon die mensen met licht autisme wel vertonen.
We zijn tot nu toe op zoek gegaan naar het autisme en in dat kader en tegen die achtergrond ben ik ook beoordeeld (neergezet), ik vraag u nu het tegengestelde eens te doen en te onderzoeken waarom ik niet autistisch zou zijn, ik heb zelf wel een aantal antwoorden daarop. Het zou een heel ander licht op de voorlopige diagnose kunnen laten schijnen.


Daarom laat ik graag de afspraak met de psycholoog eerst doorgaan en wanneer dit gesprek heeft plaats gevonden zou ik graag weer met u en **** in gesprek willen gaan.

Met vriendelijke groet,
Als die gast hierom aangifte wilde doen mag hij wat mij betreft ontslag indienen. Wat een watje.
pi_174744199
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:51 schreef _--_ het volgende:

[..]

Als die gast hierom aangifte wilde doen mag hij wat mij betreft ontslag indienen. Wat een watje.
Ik heb ook geschreven in een kortere mail dat ik het onderzoek bagger vond en heb hem op juridische wetsartikelen gewezen hoe een diagnose gesteld moest worden. dat triggerde hem waarschijnlijk ook.

Deze man is naar mijn inzien geen tegenspraak gewend, hij wilde met een dreigement van aangifte zijn autoriteit laten gelden.
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:54:18 #22
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_174744200
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:50 schreef kzomba het volgende:

[..]

Alles is al achter de rug en goed, ze hebben uiteraard de diagnose niet doorgezet. De psycholoog was het er niet mee eens dat ik autisme zou hebben. We hebben alles door de papierversnipperaar gegooid destijds, maar met mijn verhaal wil ik ook mensen bewust er van maken niet zomaar elke diagnose te accepteren.

Het is ook moeilijk te controleren of je nu wel of niet een bepaalde stoornis, beperking oid hebt, des te kritischer moet je dan ook zijn als men je een diagnose wil geven. Als je jezelf er volledig in herkent is er ook niets aan de hand, maar herken je jezelf er totaal niet in en spreken de feiten ook tegen dan is het zaak om assertief te zijn en voor jezelf op te komen.
Dat ligt eraan. Sommige mensen hebben door hun psychische ziekte niet door dat ze ziek zijn en accepteren hun diagnose dan ook niet. Alleen in jouw geval en die van mijn kennis is er gewoon niet correct gehandeld. Dat is iets wat jouw psychotherapeut kwalijk kan worden genomen.
pi_174744323
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:54 schreef Buurtzwaan het volgende:

[..]

Dat ligt eraan. Sommige mensen hebben door hun psychische ziekte niet door dat ze ziek zijn en accepteren hun diagnose dan ook niet. Alleen in jouw geval en die van mijn kennis is er gewoon niet correct gehandeld. Dat is iets wat jouw psychotherapeut kwalijk kan worden genomen.
Absoluut, ik ken ook echt mensen die ontkennen autistisch te zijn maar zijn sociaal erg incapabel en maken steeds botte gemene grapjes en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen, dan denk ik, het zou beter zijn als je wel inzag wat je beperkingen zijn.

idem met mensen met schizofrenie en die hun medicatie niet willen slikken, dan wordt het soms van kwaad tot erger.

Borderline diagnose is ook vrij vaag, het heet ook niet voor niets grensgeval. Maar het neemt niet weg dat het idd voor een groot deel van de mensheid goed is om toch een bepaalde diagnose te accepteren, maar ook een deel wordt er mee benadeeld.
pi_174744785
Afhankelijk van wat je klachten en verwachtingen zijn, kan er meer en/of sneller resultaten worden geboekt middels particulier of coach psycholoog.

Dit hoor ik zelfs van maatschappelijke werkers.
pi_174744812
Aangifte op basis van een foute diagnose? :?

Tikje autistische reactie wel
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')