abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 11:07:59 #1
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_174554567
Mythos & Troy zoeken een nieuw thuis

Met onze komende verhuizing in ons achterhoofd hebben mijn man en ik een knoop doorgehakt waar we al heel lang over aan het twijfelen waren...

We hebben besloten onze twee lieve katjes te herplaatsen ;(
Mythos en Troy zijn zo gestrest sinds de komst van de kindjes en er is amper meer tijd/aandacht voor ze, terwijl ze dat zo nodig hebben en verdienen. Het zijn twee kroelkatten en ik hoop zo dat we binnenkort een super lief nieuw baasje voor ze kunnen vinden waar ze weer de volle aandacht krijgen.

Wij vinden het heel moeilijk en heel verdrietig, maar we denken wel dat het de juiste keuze is... -O-

Hieronder informatie over onze twee lieve katjes. Ik heb geprobeerd ze zo goed mogelijk te omschrijven en ook eventuele minder leuke eigenschappen te vermelden zodat er geen verrassingen zijn voor het nieuwe baasje.

We willen zeker weten dat onze lieverds goed terecht komen bij iemand die ze weer de volle aandacht kan geven. Een eis hierbij is wel dat ze samen blijven.

Mocht er serieuze interesse zijn dan ontvangen wij graag een bericht met informatie zoals je woonplaats, leeftijd, gezinssituatie, of je al eerder katten hebt gehad, welke andere huisdieren er zijn en of er mogelijkheid is voor de katten om buiten te zijn in een afgeschermde tuin (dat is een pré). Ook horen we graag waarom je het nieuwe baasje van Mythos en Troy zou willen worden. Een soort sollicitatiebrief dus ;)

Naam huisdier: Mythos
Soort: Kat
Ras: Bengaal
Leeftijd: 10 jaar (5 augustus 2007)
Dierenpaspoort beschikbaar: Ja
Gechipt: Ja
Gecastreerd:Ja
Aard van het beestje: Mythos is een heerlijke lieve kroelkat. Het liefst zit hij heel de dag op schoot of bij je in de buurt. Hij en Troy zijn dikke maatjes en altijd in de buurt van elkaar te vinden. Mythos en Troy zijn het niet gewend om buiten vrij los te lopen. Wel geniet Mythos van het buiten zijn in onze afgeschermde achtertuin. Een beetje tussen de plantjes scharrelen en in de vijver hengelen (deze bengalen zijn dol op water).
Omgang met kinderen: Mythos is een echte goedzak en heb hem nog nooit fel zien doen en nog nooit zien uithalen. Hij vindt kinderen prima, als ze maar niet te ruw doen en niet met veel kabaal op hem af komen want dan gaat hij even 'veilig' onder de tafel zitten. In het nauw zou hij ook eerder wegrennen dan dat hij uithaalt.
Datum laatste dierenartsbezoek:
Mythos vindt het heel stressvol om vervoerd te worden in een carrier en hij heeft een paar keer een epileptische aanval gehad vlak na het vervoeren. Om deze reden en ook omdat hij niet buiten de achtertuin komt, gaat hij sinds 2010 niet naar de dierenarts en wordt hij niet ingeënt.
Zijn epilepsie is destijds wel onderzocht, maar de stelling van de dierenarts was dat er wel medicijnen voor waren, maar de bijwerkingen erger waren dan af en toe een aanval.Hij heeft gelukkig al ruim 5 jaar geen epileptische aanval meer gehad en hij heeft verder ook geen dierenarts nodig gehad.
Bekende gezondheidsproblemen: Mythos eet regelmatig te snel waardoor hij daarna over moet geven.
Volgt het dier een speciaal dieet?: Van kattensnoepjes en veel soorten kattenvoer/maaltijdzakjes moet hij ook overgeven. Hij krijgt nu brokjes van het merk Hills en dat gaat prima. Als lekkers krijgt hij tussendoor tonijn in water uit blik. Dat vinden ze heerlijk!
Hoe ben je zelf aan het dier gekomen?: Via een cattery (als kitten), deze bestaat nu niet meer.
Verdere dingen: Mythos heeft speerpunt rozetten (spotted). Wij vinden hem heel mooi, maar hij voldoet niet aan alle 'raskenmerken' die bij bijvoorbeeld een kattenshow nodig zijn. Het contrast in zijn vacht is niet heel groot. Dat vinden wij ook totaal niet belangrijk. De naam Mythos komt van een Grieks biertje :)

Naam huisdier: Troy
Soort: Kat
Ras: Bengaal
Leeftijd: 9 jaar (9 januari 2008)
Dierenpaspoort beschikbaar: Ja
Gechipt: Ja
Gecastreerd:Ja
Aard van het beestje: Troy kijkt wat meer de kat uit de boom, maar als het ijs eenmaal gebroken is, is het een een lieve schat die veel geaaid en gekroeld wilt worden. Hij ligt op de bank het liefst tussen iemands benen in, terwijl Mythos liever bij iemand op schoot ligt. En liefst tegelijk natuurlijk. Troy kan zijn ontevreden uitten of aandacht eisen door hard te mauwen (Mythos doet dat soms ook). Troy is stressgevoelig en is gevoeliger voor verandering. Hij heeft een periode gehad dat hij door stress binnen op de deurmat plaste (rond de geboorte van onze kinderen). Troy is gek op water. Hij staat soms midden in het stroompje van onze vijver en slaat dan met zijn poten hard in het water tot hij helemaal doorweekt is haha.
Datum laatste dierenartsbezoek: Sinds 2010 is Troy niet meer ingeënt. Ook omdat hij niet echt buiten de deur komt (behalve de achtertuin). Een paar jaar geleden was hij opeens ziek en is hij opgenomen geweest. Hij had verhoogde lever- en nierwaarden. Na een infuus knapte hij gelukkig weer helemaal op en de dierenarts/specialist is er niet achter gekomen wat er nou aan de hand was. Sindsdien is hij niet meer ziek geweest.
Omgang met kinderen: Troy is snel een beetje bang als kinderen naar hem toe komen, omdat ze vaak een beetje druk/ruw doen. Hij gaat dan ergens zitten waar ze niet bij kunnen (hij zit graag bovenop de kast). Net als Mythos heb ik hem nog nooit zien uithalen en rent hij liever weg dan dat hij uit zou halen.
Bekende gezondheidsproblemen: Soms geeft hij over (al dan niet met haarballen).
Volgt het dier een speciaal dieet?: Van kattensnoepjes en veel soorten kattenvoer/maaltijdzakjes moet hij ook overgeven. Hij krijgt nu brokjes van het merk Hills en dat gaat prima. Als lekkers krijgt hij tussen door tonijn in water uit blik. Dat vinden ze heerlijk!
Hoe ben je zelf aan het dier gekomen?: Via een cattery (als kitten), deze bestaat nu niet meer.
Verdere dingen: Troy heeft een gemarmerd patroon (marbled). Wij vinden hem heel mooi, maar hij voldoet niet aan alle 'raskenmerken' die bij bijvoorbeeld een kattenshow nodig zijn. Dat vinden wij ook totaal niet belangrijk. Mythos en Troy zijn geen honden gewend. De naam Troy komt van een Turks biertje

Waarom word er afstand gedaan van de dieren?: Deze, voor ons zeer moeilijke, beslissing hebben wij genomen omdat onze lieve beestjes meer aandacht verdienen dan dat we ze nu kunnen geven. Het gebrek aan aandacht speelt al tijden, nu we binnenkort ook gaan verhuizen hebben we toch de knoop doorgehakt om een nieuw fijn huis voor Mythos en Troy te zoeken waar ze weer in het middelpunt mogen staan.

Vergoeding? nvt. Het belangrijkste is dat ze een goed nieuw thuis vinden waar wij ons goed bij voelen.

Wat voor huis zoeken de dieren? Mythos en Troy moeten in elk geval bij elkaar blijven. Een thuis waar ze veel aandacht en liefde krijgen. Met grote voorkeur voor een huis met een afgeschermde tuin. Ze zijn niet gewend om buiten los te lopen en weten het gevaar ook niet van auto's e.d. We zoeken echt iemand die dol is op dieren/katten en waar wij ons ook goed bij voelen. Het zou ook fijn zijn als we af een toe een berichtje kunnen ontvangen over met hoe het met ze gaat of dat we eventueel een keer een bezoekje kunnen brengen O+

Mythos



(Op deze foto had ik het contrast omhoog gegooid.. maar hij heeft echt mooie groengele ogen O+)



Troy






[ Bericht 4% gewijzigd door Radyhyn op 21-10-2017 11:28:46 ]
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 21 oktober 2017 @ 11:20:54 #2
163650 Greys
pi_174554743
Oh wat een moeilijke beslissing zal dat geweest zijn. Vreselijk. Ik kan ze zelf niet nemen want ik zit vol met twee honden, een parkiet en een bengaal. Maar ik duim met je mee. (foto's erbij?)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174554791
Bengalen <3 Hier al twee katten dus wordt hem niet maar wat een mooierds!
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 11:24:34 #4
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_174554792
Het was/is inderdaad echt heel moeilijk en we hebben het echt de tijd gegeven.. Ik denk wel dat het voor de katten de beste beslissing is en dat we het om ons eigen gevoel niet eerder hebben gedaan.

Foto's was ik al aan het toevoegen ja ^O^
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_174555233
Hier helaas én een allergische vriend ( :'( ) en een territoriaal konijn dat geen medebewoners duldt (en dan weer een te klein appartement ook eigenlijk) maar anders wist ik het wel.... Mooie heren Rady!

Hopelijk vinden ze snel een nieuw thuis!
pi_174557434
Prachtige beesten O+
Succes, maar dat komt vast goed :)
pi_174557761
Wat een lieverds O+

Je zou Mythos en Troy ook hier https://www.verhuisdieren.nl/ kunnen plaatsen ziet er wel vertrouwd uit.

Sterkte met deze moeilijke keuze.
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 16:25:27 #8
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_174559311
Bedankt! Ik heb ze ook op die website gezet ^O^
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_174569141
http://www.kittentekoop.nl l is misschien ook een mogelijkheid.
  maandag 23 oktober 2017 @ 13:18:38 #10
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_174602207
Bedankt voor het meedenken allemaal ^O^

Via verhuisdieren.nl hebben we een super leuke, enthousiaste en lieve reactie gehad.
Een stel wat met pensioen is en alle tijd heeft voor de katjes.
Ze zijn gek op dieren hebben altijd katten gehad en in het verleden ook tijdelijk dieren opgevangen voor het asiel e.d.
Ze hebben een mooie afgeschermde tuin met een vijvertje O+

Ik ben zo blij! Heb net telefonisch met haar gesproken en dat was ook zo fijn O+

Woensdag komen ze bij ons langs om kennis te maken met Mythos en Troy (en ook met ons ;) )
Als alles klikt brengen we ze komend weekend al naar hun nieuwe huisje.
Ik vind het ontzettend moeilijk en moet mijn tranen inhouden.. maar ik ben zo blij dat dit hét perfecte huisje lijkt te zijn O+ O+ O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_174663474
De klik is er dus geweest :) ik zag dat Mythos en Troy O+ op site als gereserveerd stonden.
Sterkte dit weekend.
  donderdag 26 oktober 2017 @ 08:48:41 #12
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_174664759
Ja, ze waren irl ook heel lief en de klik was er :Y
Zaterdag ochtend gaan we ze weg brengen O+ ;( O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 26 oktober 2017 @ 10:07:26 #13
163650 Greys
pi_174665911
Snel gegaan. Veel sterkte maar fijn dat het zulke geschikte mensen zijn. Mag je ook langskomen?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  maandag 13 november 2017 @ 13:50:23 #14
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_175043032
Haihai, even een update.
We hebben de katjes weg gebracht wat ik ontzettend moeilijk vond.
In de auto waren ze ook zo bang en hard aan het mauwen.
Zodra we daar binnen kwamen was dat gelukkig helemaal over.
Mythos ging eigenlijk direct nieuwsgierig op onderzoek uit.
En even later volgde Troy ook.
De kasten en hoekjes en plekjes werden verkend en de nieuwe baasjes gaven ons de ruimte en tijd die we nodig hadden om de katten gerust te stellen (en onszelf gerust te stellen) en om afscheid te nemen.
De hond zat in een aparte ruimte met glas en daar gingen de katten ook al meteen een kijkje nemen O+
Dat de katten zich daar meteen zo relax opstelden en rondneusden gaf mij echt een goed gevoel en maakte het afscheid net iets minder moeilijk, maar ik ben de rest van de week nog helemaal van slag geweest... nu gaat het langzaam beter.

Ondertussen krijgen we geregeld apjes met hoe het gaat en foto's van ze. Het gaat goed met ze en ook vinden ze de hond helemaal niet eng.. voorzichtig komen ze steeds dichter bij en Troy heeft al aan hem gesnuffeld :D

En ja, als we de behoefte hebben mogen we gewoon langs komen :)

Al met al ben ik blij dat we deze keuze hebben gemaakt en nog blijer dat we echt super fijne lieve mensen hebben gevonden voor ze :)
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_175070430
Wat een goede berichten Radyhyn!
Dat het afscheid moeilijk was kan ik me zó voorstellen en dat je ze gaat missen evenzo. Maar wat fijn dat je betrokken kunt blijven op afstand de komende tijd.

Top update dit, al met al.
Ik vind zin en waarden in mijn leven en ik wens niet genezen te worden van mijzelf.
Schenk mij de waardigheid om me te ontmoeten zoals ik ben.
Erken dat wij beiden even vreemd voor elkaar zijn.
Dat mijn bestaansrecht niet zomaar een beschadigde versie is van die van jou.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')