abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 15:12:39 #1
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_174397542
Bron: https://www.ad.nl/buitenl(...)oem-becker~a6a680fe/

Keiharde klappen voor Boris 'Boem Boem' Becker


quote:
Van tennismiljonair tot armoedzaaier. Boris Becker stapelt schuld op schuld. Nu dreigen zelfs zijn bekers en medailles op de veiling te belanden.

De pijnlijke onthullingen slaan in als ooit zijn legendarisch harde service. Boris ‘Boem Boem’ Becker, in 1985 met zijn zeventien jaar de jongste winnaar ooit van het meest prestigieuze tennistoernooi te wereld, zit tot over zijn oren in de schulden. Een Londense rechter verklaarde de Duitse publiekslieveling afgelopen zomer al failliet. De laatste dagen komen er steeds meer bijzonderheden over zijn geldnood aan het licht. Boris leende zelfs miljoenen via de vermogende vader van zijn persoonlijke assistente om te voorkomen dat hij de cel in zou moeten.

Duitse media vrezen het moment dat schuldeisers beslag laten leggen op Beckers persoonlijke bezittingen waarop nog geen hypotheek rust: het eremetaal dat hij won als tennisser. Al die bekers van de 49 kampioenschappen, inclusief zes grand slamfinales en een Olympische medaille dreigen nu op een veiling te komen.

Becker zelf retweette een bericht van zijn Duitse advocaten dat dat niet aan de orde was. Zijn juristen spreken ook met klem tegen dat de schuld zou zijn opgelopen naar ruim 60 miljoen euro. Vrijdag zette de ster zelfs een optimistische boodschap op zijn Twitter account. ‘Verspeel geen tijd met denken over het verleden. Ga verder, het beste moet nog komen.”

Becker is net aangesteld als coach van de Duitse tennissers en zijn contracten bij Eurosport en de BCC zouden zijn verlengd. Maar het verleden dringt zich steeds nadrukkelijker op. Schuldeisers staan in de rij. Zijn vriend en adviseur Hans-Dieter Cleven heeft zelfs bijna veertig miljoen van hem tegoed. Anderen willen niet achter het net vissen als Boris financieel ten onder gaat en hebben daarom stevige claims neergelegd, zo weet de best ingevoerde Becker-volger, BILD-reporter Sebastiaan Kayser. ,,Het klopt dat hij tenminste 61 miljoen euro aan schulden heeft. En nog niet eens alle schuldeisers hebben zich gemeld. Qua onroerend goed valt er weinig meer te halen. Er zit al een hypotheek op het ouderlijke huis in Leimen, op de villa op Mallorca, alles van grote waarde is al weg. Als het hard wordt gespeeld, zullen ze ook de trofeeën gaan veilen, die vooral een emotionele waarde hebben”, legt Kayser uit in een video op BILD.

Waar zijn al de miljoenen gebleven, die Becker bijeen sloeg of verdiende met sponsorcontracten? Het verhaal is snel verteld. De zeer kostbare scheiding van zijn vrouw en ex-fotomodel Barbara Feltus kostte hem al de helft van zijn vermogen. Zij vond het genoeg toen bleek dat haar man een Russisch fotomodel had bezwangerd in een bezemkast van een restaurant terwijl zij in het ziekenhuis lag om hun kind te baren. Het avontuur ( dat een dochter voortbracht) kostte Becker behalve zijn huwelijk, twee miljoen euro en een appartement in Londen voor de Russen plus een maandelijkse oudervergoeding van 10.000 euro. In een interview met de Engelse zender ITV preciseerde de in Engeland nog altijd op handen gedragen tennisheld met Britse humor dat hij het niet in een bezemkast had gedaan maar 'op de trap'.

Medelijden
Het is pijnlijk om te schrijven over iemand die eens werd gekust door alle goden
Duitse columnist Franz Jozef Wagner
Miljoenen zou Becker hebben verloren aan dubieuze Nigeriaanse zakenpartners die hem in de grillige olie-industrie introduceerden. Het miljoenencontract dat hij had met PokerStars is niet verlengd. Rafael Nadal is inmiddels het nieuwe uithangbord. Hij vond wel weer de liefde. Boris trouwde in 2009 met het Nederlandse fotomodel Sharlely Kerssenberg; een jaar later kregen ze een zoon.

Sportverslaggevers die hem afgelopen zomer op Wimbledon zagen rondscharrelen kregen medelijden. Het icoon van weleer zag er shabby uit, met zijn afgetrapte sportschoenen en bevlekte polo. Het leek alsof zijn oud-pupil en eveneens drievoudig Wimbledonwinnaar Novak Djokovic ook dacht: wat zielig, die oude man. Vooral uit beleefdheid maakte hij een praatje met zijn voormalige coach.

,,Het is pijnlijk om te schrijven over iemand die eens werd gekust door alle goden”, aldus de Duitse columnist Franz Jozef Wagner.

'Becker blijft Becker'
Becker is geen zakenman. Nu gaat hij verder door het leven als een grote ezel
Televisiemaker Martin ¦imek
En dan straks de deurwaarder die de (kopieën) van grand slamtrofeeën komt ophalen? ,,Ach, bekers stellen niets voor. Echte kampioenen hebben ze op zolder liggen voor zover ze ze niet al hebben weggegooid”, zegt oud-tenniscoach en televisiemaker Martin ¦imek die Boris Becker van nabij meemaakte. ¦imek relativeert de tragiek: ,,Weet je, Becker blijft Becker. Iemand die op zijn 17de Wimbledon heeft gewonnen en daarna nog heel veel meer. Hij heeft lang genoeg geld gehad en nu heeft hij even geen geld. Boris Becker zal heus niet van de honger sterven.”

Net als andere iconen, Cruijff en Borg bijvoorbeeld, vertrouwde ook Boris op mensen die beloven dat ze je helpen ‘omdat jij het zo druk hebt’, weet ¦imek. ,,Becker is geen zakenman. Nu gaat hij verder door het leven als een grote ezel. Cruijff kon zijn revanche nemen als speler en trainer. Ik ben niet overtuigd van Boris’ kwaliteiten als coach.”

Eerlijk
Ooit lag ¦imek op een massagetafel naast Boem Boem. ,,We wachtten op de masseurs en raakten aan de praat geraakt. ‘En Boris, hoe gaat het met de meisjes?’ vroeg ik bij wijze van luchtige vraag. Maar toen antwoordde hij heel serieus: ‘Daar zeg je wat, al die meisjes denken dat ik ook Wimbledon-kampioen in bed ben. Maar ik ben een groentje wat dat betreft, ik schijt in mijn broek’. Dat vond ik heel openhartig en eerlijk. En zo was het ook. Je kunt Wimbledon winnen, je moet je geld beleggen, maar dan moet je ook nog met het eerste meisje naar bed. Dat geeft een enorme druk.”

Oud-kampioen Ivan Lendl zei altijd dat Becker gewoon dom is, zegt ¦imek. ,,Maar dat zei Lendl over iedereen”. Hijzelf denkt dat Becker een lieve, naïeve, jongen is, die goed kan tennissen. ,,Maar een zakenman is hij zeker niet.”
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 15:13:33 #2
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_174397552
Hmmm volgens een Londense rechtbank is-ie dat al:
https://www.ad.nl/tennis/(...)-verklaard~aa0019e7/
quote:
Boris Becker failliet verklaard

Voormalig tenniskampioen Boris Becker is vandaag failliet verklaard door het hooggerechtshof in Londen. De Duitser had al langer financiële problemen.

De advocaten van Becker hadden 28 dagen uitstel gevraagd voor het betalen van zijn schulden. Dit had de Duitser de tijd moeten geven om zes miljoen euro bij elkaar te krijgen. Volgens de advocaten was Becker een deal overeengekomen waarmee hij zijn schulden in Engeland kon aflossen.

De schuldeisers wilden hier echter niet in meegaan omdat de zaak al eens uitgesteld was na een eerdere zitting op 28 april. Ook was er geen enkel geloofwaardig bewijs dat Becker het geld daadwerkelijk bij elkaar zou krijgen.

De jury bestempelde de flamboyante Duitser als 'een man die zijn hoofd in het zand steekt.' Zijn eigen advocaat zei zelfs dat Becker 'geen wijze man is als het op financiën aankomt.'

De voormalige tenniskampioen werkt tegenwoordig als commentator. In 1985 verbaasde hij de wereld door op 17-jarige leeftijd Wimbledon te winnen. In totaal won hij zes Grand Slams. Daarna kwam hij vooral vanwege zijn woelige privéleven in het nieuws.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 15:15:42 #3
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_174397571
Z'n vrouw Sharlely scheldt hem de huid vol: http://www.show.nl/video/(...)l-de-huid-vol-op-tv/
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_174397658
61 miljoen schuld, zo he.
pi_174398080
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 15:24 schreef LurkJeRot het volgende:
61 miljoen schuld, zo he.
Vrouwen, bah!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_174398521
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 15:53 schreef halfway het volgende:

[..]

Vrouwen, bah!
En Nigerianen, bah!
pi_174419566
Zonde, de verkeerde 'mensen' vertrouwd, en niet zo hanidig om ff een Russin te nemen: 2 miljoen, een huis + ¤10000 per maand!
  maandag 6 november 2017 @ 23:50:08 #8
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_174914272
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 15:15 schreef SEMTEX het volgende:
Z'n vrouw Sharlely scheldt hem de huid vol: http://www.show.nl/video/(...)l-de-huid-vol-op-tv/
Als je het mij vraagt is zij ook het perfecte voorbeeld van een golddigger. Vreselijk mens vind ik het.
With love :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')