abonnement Unibet Coolblue
pi_174346258
Politie onderzoekt vermissing van Anne Faber



quote:
Utrecht / Baarn - Sinds vrijdagavond 29 september is de 25-jarige Anne Faber vermist. De politie is een opsporingsonderzoek gestart en zoekt getuigen.

Anne is op 29 september weggegaan op een zwarte opoefiets van het merk en type Batavus Old Dutch met voorop een rekje. Een opvallend detail is dat de fiets handremmen heeft. Het was noodweer die avond; rond 18.40 uur begonnen de eerste buien en het heeft daarna ook geonweerd. Volgens het KNMI was het die avond zelfs gevaarlijk weer. Rond 18.50 uur maakte Anne nog een selfie in de regen die ze verstuurde via WhatsApp. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn. Zowel de tactische recherche als de forensische opsporing zet alles op alles om Anne te vinden. Zo is er een politiehelikopter ingezet om te kijken of er door middel van warmtebeelden haar verblijfplaats te achterhalen is, wordt er gesproken met getuigen en bekenden van Anne en worden telefoongegevens bekeken. Ook worden tips nagelopen die onder andere binnekomen via de opsporingstiplijn. Vooralsnog is er nog geen duidelijkheid over wat Anne is overkomen en waar zij nu is. Een groot rechercheteam werkt aan de zaak.

Bron: Politie
Actuele informatie Politie: https://www.politie.nl/ge(...)sing-anne-faber.html

Route zoals de politie denkt dat ze die genomen heeft: https://www.route.nl/fiet(...)bilt-langs-soest/map

Meer kleding gevonden die misschien van Anne is

https://www.ad.nl/dossier(...)an-anne-is~afb27a1c/

SPOILER: laatste apps en foto's Anne & vriend
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
TIJDLIJN

quote:
Zedendelinquent aangehouden voor vermissing Anne Faber
In Den Dolder is een 27-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Het gaat om een zedendelinquent die in een psychiatrische kliniek werd behandeld. Faber is nog altijd vermist.

De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, meldt de politie. Hij was bezig aan zijn terugkeer in de maatschappij. Het is de politie nog niet duidelijk onder welk regime de man viel, oftewel of de man onbegeleid naar buiten mocht, hoe vaak dat dan was en voor hoelang.

Het onderzoek leidde gisteren naar de verdachte. Hij werd niet direct aangehouden, omdat de politie hoopte dat de man hen naar Faber zou leiden. Toen dat vanmiddag nog niet was gebeurd, werd hij aangehouden.

De politie wil niet zeggen hoe ze de man op het spoor zijn gekomen. Volgens de politie is het belangrijkste doel van het onderzoek erachter komen waar Faber is en hoe de verdachte betrokken is.

De zoekactie van politie, defensie en vrijwilligers gaat door, zegt de politie. Wel wordt het zoekgebied mogelijk iets verlegd, meer in de richting van de instelling waar de verdachte verbleef.

De 25-jarige Faber uit Utrecht ging vrijdag 29 september een eind fietsen. Vanuit Baarn kwam nog een laatste bericht, daarna verdween ze. De afgelopen dagen werd haar jas gevonden in de omgeving van Huis ter Heide. Ook zijn een rugzak en een fiets gevonden die vermoedelijk van haar zijn.

In Den Dolder zijn meerdere psychiatrische instellingen, maar er is maar één met een forensische afdeling. Die is een kwartiertje fietsen van het Blookerpark in Huis ter Heide, waar de fiets werd gevonden. De vermoedelijke fietsroute van Faber komt vlak langs de kliniek.

bron: NOS.nl (https://nos.nl/artikel/21(...)sing-anne-faber.html)


quote:
MAANDAG 9 OKTOBER
- Verrassend nieuws: de politie heeft een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige zedendelinquent uit een kliniek in Den Dolder, die was op proefverlof. De politie hoopte dat de verdachte hen naar de verblijfplaats van Anne zou leiden, maar dat is nog niet gebeurd. Anne wordt nog vermist en de zoekacties gaan door.
- De politie heeft inmiddels 1700 tips ontvangen, teveel nog om allemaal persoonlijk te beantwoorden.
- Defensie hielp al achter de schermen bij het zoeken naar Anne, maar komt nu ook met zo'n 65 militairen naar de zoeklocaties.
- Stichting Signi Zoekhonden, die regelmatig helpt bij vermissingen, is verbaasd over de strategie van de Utrechtse politie in de zoektocht naar Anne Faber. De stichting heeft aangeboden te helpen maar de politie is daar niet op ingegaan.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 schreven de Moderators het volgende:

Ontopic graag

-persoonlijke sneren en onderbuik naar elkaar kan achterwege blijven.
-speculeren mag, maar verzin niet je eigen waarheden dmv aandragen halve argumenten.
(Dat wil zeggen: kom niet met :"misschien was ze wel depressief" of "relatieproblemen" want daar is nergens aanleiding voor dus opbokken met die onzin
-opmerkingen als:" kijk maar zelf op google" of "zoek zelf" kunnen ook wegblijven.
-BNW graag naar BNW, zoals Vrijland en Co.
-opmerkingen over AZC of getinte mannen in auto's die elders meisjes pesten kunnen voorlopig ook buiten blijven aub. Is voorlopig niet relevant en nergens bewezen of gerelateerd
-We laten dat gecodeerde twitter bericht voor wat het is, dus hoeven we niet te herposten aub , dank je wel.
-ook opmerkingen over d'r foto's kunnen achterwege blijven. (spiegelingen, weerkaatsingen, vrolijk/boos/bang etc etc
-BELANGRIJK Verdachte is een 27-jarige M.P. uit Zeewolde. Gelieve niet de volledige naam te posten aub
-BELANGRIJKSTE TIP: Negeer onzinposts, zet een TR en ga aub niet quoten. Negeren is de beste manier om een troll te ontmoedigen om zijn onzin voort te zetten

pi_174346262
quote:
1s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:45 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Maar ze reed die route toch niet dagelijks, was geen woon/werk fietsroute voor haar.
Denk verkeerde tijd verkeerde plaats voor die arme schat ;(
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:46 schreef edje5555 het volgende:

[..]

Mhh nee omdat Anne een toevallig slachtoffer is kan hij dit vrijwel niet hebben geplant, anders zouden ze ook geen jas,fiets,tas hebben gevonden en zou bij het slachtoffer zelf zijn begraven mocht ze op een begraafplaats zijn begraven om ook het bewijs weg te moffelen.
Dus ik geloof niet dat dit het juiste scenario is waar Anne is.
Mijn discussie ging over de begraafplaats en hoevaak er iemand kwam.
pi_174346281
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:45 schreef saviola9 het volgende:
Wat ik ook opvallend vind, is het feit dat de auto gister pas in beslag genomen is. Die moeder wist toch al lang dat haar zoon gebruik maakte van de auto?! Hoezo dat niet aan de politie gemeld?

Genoeg vragen in deze case.. wat een ellende zeg.
Er zijn moeders die hun zonen boven alles willen beschermen..
´
  woensdag 11 oktober 2017 @ 11:49:41 #4
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_174346293
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:48 schreef Jahnoo het volgende:

[..]


[..]

Mijn discussie ging over de begraafplaats en hoevaak er iemand kwam.
Oh, sorry :@

Dat posten is wel aannemelijk dan ja.
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_174346307
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:45 schreef saviola9 het volgende: Wat ik ook opvallend vind, is het feit dat de auto gister pas in beslag genomen is. Die moeder wist toch al lang dat haar zoon gebruik maakte van de auto?! Hoezo dat niet aan de politie gemeld? Genoeg vragen in deze case.. wat een ellende zeg.
Die terrorist in Brussel vd aanslagen in Parijs kon ook gewoon over straat in z'n buurt, kennelijk gaat de eigen sociale kring boven wat juist is/de wet is. Ik zou het misschien ook wel lastig vinden m'n eigen familie aan te geven (hoewel, in de gegeven situatie dan weer niet - bekend met z'n eerdere gruweldaden)
pi_174346313
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:49 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Er zijn moeders die hun zonen boven alles willen beschermen..
of het was gewoon bekend en hebben ze daartoe gisteren pas besloten
pi_174346328
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:49 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Er zijn moeders die hun zonen boven alles willen beschermen..
Helaas wel ja. Het feit dat daar contact was rond die tijd maakt ook dat zij meer zou kunnen weten.
Mocht hij daar 's avonds op verjaardag zijn geweest zal zij wellicht ook verwondingen etc. hebben kunnen waarnemen aan haar zoon ...
pi_174346329
quote:
1s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:37 schreef houdjemond het volgende: [..] Ja, maar als ik dan een dag later doodgegooid wordt met foto's van de fiets en de zaak die speelt had ik dat toch even fijn met lood in mijn schoenen bij oom agent gemeld.
ook als je daarmee verdachte wordt zonder alibi in ontvoering/moordzaak/verkrachtingszaak? Voor je het weet mag je rest van je leven niet meer naar verjaardag van je moeder
  woensdag 11 oktober 2017 @ 11:51:35 #9
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_174346331
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:50 schreef Truus1973 het volgende:

[..]

of het was gewoon bekend en hebben ze daartoe gisteren pas besloten
Of het "ons" nu pas verteld?
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_174346341
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:48 schreef Jahnoo het volgende:

[..]

[..]

Mijn discussie ging over de begraafplaats en hoevaak er iemand kwam.
Makkelijk te beantwoorden, recente begraafplaatsen waar nog wordt begraven komen er wel dagelijks een paar bezoekers hun nabestaande bezoeken, op oude begraafplaatsen waar niet meer wordt begraven komen zelden nog mensen een graf bezoeken omdat de nabestaande zelf al oud en slecht ter been zijn of ook al zijn overleden.
Werk zelf soms op begraafplaatsen voor onderhoud dus ik kan die vraag wel beantwoorden lijk mij.
pi_174346366
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:51 schreef edje5555 het volgende:

[..]

Makkelijk te beantwoorden, recente begraafplaatsen waar nog wordt begraven komen er wel dagelijks een paar bezoekers hun nabestaande bezoeken, op oude begraafplaatsen waar niet meer wordt begraven komen zelden nog mensen een graf bezoeken omdat de nabestaande zelf al oud en slecht ter been zijn of ook al zijn overleden.
Werk zelf soms op begraafplaatsen voor onderhoud dus ik kan die vraag wel beantwoorden lijk mij.
Zover waren we al.
pi_174346371
dvndm twitterde op woensdag 11-10-2017 om 11:42:15 Zoektocht nu uur onderweg. Op deze locatie zoeken 65 militairen #AnneFaber https://t.co/xqz83mOeDu reageer retweet


dvndm twitterde op woensdag 11-10-2017 om 11:49:06 De militairen zijn van het 45e infanterie bataljon uit Havelte. Staan 2 weken per jaar standby voor nationale onder… https://t.co/cIpOohtYsH reageer retweet
´
  woensdag 11 oktober 2017 @ 11:53:31 #13
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_174346374
quote:
1s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ook als je daarmee verdachte wordt zonder alibi in ontvoering/moordzaak/verkrachtingszaak? Voor je het weet mag je rest van je leven niet meer naar verjaardag van je moeder
Als meisje van 1.58 met 45 kilo durf ik dat wel aan denk ik. Geloof niet dat ik daarmee pas in het beeld van een verkrachtende verdachte.
Anders is anoniem melden altijd nog een optie.
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_174346376
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:45 schreef saviola9 het volgende:
Wat ik ook opvallend vind, is het feit dat de auto gister pas in beslag genomen is. Die moeder wist toch al lang dat haar zoon gebruik maakte van de auto?! Hoezo dat niet aan de politie gemeld?

Genoeg vragen in deze case.. wat een ellende zeg.
Ik las dat hij erg verwend was, dus moeders zal er waarschijnlijk alles aan doen dat het lichaam niet wordt gevonden. Zou me niet verbazen als zij direct na zijn aanhouding de auto reeds minutieus heeft schoongemaakt.
pi_174346393
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:53 schreef Jahnoo het volgende:

[..]

Zover waren we al.
Wat wil je dan nog meer weten ?
pi_174346395
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:53 schreef Protoplanet het volgende:

[..]

Ik las dat hij erg verwend was, dus moeders zal er waarschijnlijk alles aan doen dat het lichaam niet wordt gevonden. Zou me niet verbazen als zij direct na zijn aanhouding de auto reeds minutieus heeft schoongemaakt.
Nogal kort door de bocht om de moeder nu te beschuldigen van betrokkenheid bij Anne's vermissing.. :')
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_174346397
Die man krijg je alleen aan het praten als je hem iets te verliezen geeft. Tot op heden, als ie het inderdaad gedaan heeft, heeft ie de touwtjes nog in handen. Vught zou als drukmiddel gebruikt kunnen worden, als ie dan op een afdeling komt waar ie niet beschermt wordt. Zoiets.
pi_174346400
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:54 schreef edje5555 het volgende:

[..]

Wat wil je dan nog meer weten ?
Waar Anne is.
pi_174346420
Als hij verslaafd is aan een of ander goedje moeten ze hem eerst half laten afkicken en hem een lijntje beloven als hij gaat praten. >:)
´
pi_174346428
Dat bedrijf waarvan ik de naam niet maag noemen maar die groenvoorziening doet en naast de kliniek zit (vermoedelijk zelfs hetzelfde adres). Zou dat bedrijf ook op begraafplaats werk hebben gehad?
Ik hoop echt dat de politie dit uitzoekt.
Weet je wat ik nl zo raar vind, dat ze pas zondag bij die kliniek gingen zoeken.
Als er zoiets is gebeurt ga je toch als kliniek zijnde dezelfde dag nog kijken wie verlof had. En dan met de achtergrond van verdachte hadden ze vrijdagavond al kunnen zoeken.
Zouden ze elkaar in die kliniek ook niet een beetje de hand boven het hoofd houden?
pi_174346431
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:54 schreef parmezaansebaas het volgende:
Die man krijg je alleen aan het praten als je hem iets te verliezen geeft. Tot op heden, als ie het inderdaad gedaan heeft, heeft ie de touwtjes nog in handen. Vught zou als drukmiddel gebruikt kunnen worden, als ie dan op een afdeling komt waar ie niet beschermt wordt. Zoiets.
Dan doet ie waarschijnlijk zo vervelend dat ie onder de pannen moet.
pi_174346449
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:55 schreef Kim-Holland het volgende:
Als hij verslaafd is aan een of ander goedje moeten ze hem eerst half laten afkicken en hem een lijntje beloven als hij gaat praten. >:)
En als hij van rubberen badeenden houdt, moeten ze hem er daar een van beloven als hij gaat spreken.

:')
pi_174346465
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:54 schreef parmezaansebaas het volgende:
Die man krijg je alleen aan het praten als je hem iets te verliezen geeft. Tot op heden, als ie het inderdaad gedaan heeft, heeft ie de touwtjes nog in handen. Vught zou als drukmiddel gebruikt kunnen worden, als ie dan op een afdeling komt waar ie niet beschermt wordt. Zoiets.
Z'n moeder arresteren voor medeplichtigheid kan ook als drukmiddel. Hopelijk is hij echt een mama's jongetje, dan gaat hij vast praten om de onschuld van zijn moeder aan te tonen. Maar is dat moreel wel verantwoord?
pi_174346468
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:56 schreef Jojojo1976 het volgende:
Dat bedrijf waarvan ik de naam niet maag noemen maar die groenvoorziening doet en naast de kliniek zit (vermoedelijk zelfs hetzelfde adres). Zou dat bedrijf ook op begraafplaats werk hebben gehad?
Ik hoop echt dat de politie dit uitzoekt.
Weet je wat ik nl zo raar vind, dat ze pas zondag bij die kliniek gingen zoeken.
Als er zoiets is gebeurt ga je toch als kliniek zijnde dezelfde dag nog kijken wie verlof had. En dan met de achtergrond van verdachte hadden ze vrijdagavond al kunnen zoeken.
Zouden ze elkaar in die kliniek ook niet een beetje de hand boven het hoofd houden?
Ze wisten pas zondag dat MP wellicht er iets mee te maken had en gingen hem eerst een dagje schaduwen met hoop dat hij hen naar de vindplaats van Anne zou leiden, maar dit lukte niet dus daarop hebben ze hem opgepakt. Toen begon de zoektocht daar bij de kliniek.

Volkomen logisch wat mij betreft.

Maar volgens een andere user waarvan ik haar naam niet wil noemen, zou ik een clown zijn om de tip om te zoeken bij die begraafplaats aan de politie te geven. Dusja, wie durft?
pi_174346470
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 11:56 schreef 2plus2is4minus1is3 het volgende:

[..]

En als hij van rubberen badeenden houdt, moeten ze hem er daar een van beloven als hij gaat spreken.

:')
Kan ook. oO<
´
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')