abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174069918
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:31 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Genuanceerde mensen hebben er denk ik weinig zin in om op internet een beetje uitgefoeterd te worden door verbitterde zeikemmers.
Tsja, ik weet ook niet hoe lang ik nog doorga met internet.

Soms lijkt het vol te staan met rechts dronkenmans-borrelpraat. Dan kan ik net zo goed een cafť induiken in een asociale volkswijk.
Jammer dat de arbeider zich zo heeft afgekeerd van het linkse gedachtegoed. Komt door Telegraaf-propaganda en (extreem-)rechtse commerciŽle televisiestations. Ook doordat links zelf fouten heeft gemaakt (Wim Kok).
En helaas is veel links georiŽnteerde lectuur onleesbaar voor het gewone volk. De Telegraaf is makkelijk leesbaar, het is net een stripverhaal voor kleine kinderen, er staan meer plaatjes in dan teksten en hetzelfde geldt voor dom-rechts asociaal geschreeuw op commerciŽle zenders.

Links zou ook iets moeten uitgeven dat leesbaar is voor de niet-universitair geschoolde medemens. Natuurlijk zie ik zelf ook het liefst dat heel Nederland universitair geschoold is, al is het maar uit puur eigenbelang dat conversaties interessanter worden en niet alleen nog hoeven te gaan over Johan Cruijf, de laatste facebook-roddels en het weer en ander oninteressant geneuzel, maar een groot deel is nu eenmaal niet universitair geschoold. Dat gebied laat links links liggen. Een gemiste kans.
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:48:42 #27
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_174070088
quote:
15s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:41 schreef lao_tse het volgende:

[..]

Tsja, ik weet ook niet hoe lang ik nog doorga met internet.
...
Of is het de vergrijzing. Verstand komt immers met de jaren.
Versterkt door het Hipsterdom. :')
#ivorytowerlivesmatter
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:52:18 #28
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_174070163
quote:
15s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:25 schreef lao_tse het volgende:

[..]

Inderdaad.

Wat ik mij afvraag, waar zijn de genuanceerde mensen gebleven op het internet? Jij bent er een, maar ik zie er maar heel weinig. In de echte - dus niet virtuele - wereld is er zoveel nuance en zijn er zoveel positief ingestelde mensen.

Hebben linkse, genuanceerde mensen de hoop opgegeven of hebben zij een sociaal leven in de echte wereld en zijn zij derhalve niet op het internet terug te vinden? :o


Dit was Nederland toch?
Toen Nederland ook nog een gidsland in het voetbal was....

Kleine landen moeten het hebben van optimaal gebruik van potentieel.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_174070209
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 10:56 schreef RM-rf het volgende:
Dat Nederland een tijdje een 'gidsland en ook vooral zeer 'tolerant' gevonden werd is nooit voortgekomen uit een wens zich te profileren naar het buitenland...
Het is in zeker zin ook wel zo, dat puur qua mensenrechten en gelijkheid voor de wet we behoorlijk tolerant zijn , als je naar de meeste andere landen kijkt. Daarbij denk ik dat we op zich best tolerant ingesteld waren, maar dat het wel minder is geworden door de opkomst van de Islam in Nederland. Niet dat ik dit elke moslim als persoon slecht vind, maar dat geloof staat op veel punten (nog) te haaks op onze cultuur en zelfs op onze grondwetten. Net als bij streng-gereformeerden overigens, maar die zitten tenminste allemaal bij elkaar in de bible belt ;) Tolerantie houdt wat mij betreft een keer op en dat is als jij (op basis van b.v. je geloof) anderen niet dezelfde vrijheid geeft als je zelf wilt.
quote:
Maar eerder juist een gevolg van een zeer conservatieve binnenlandse politieke cultuur en een verregaande macht/invloed van een relatief extreem-religieuze groep (gereformeerden)...
Nederland is toch een van de meest seculiere landen van Europa en zelfs de wereld?

quote:
Veel 'tolerantie' was juist erop gericht de lokale macht van minderheidsgroepen te beschermen tegen een grote en seculiere overheid (bv de schoolstrijd)
Met lokale macht vind ik in principe niet zoveel mis. Ik ben het niet eens met de mensen die op de bible belt wonen maar als daar de gemeentes bepalen dat de winkels en kroegen elke zondag dicht moeten of dat er geen auto's mogen rijden op zondag: prima. Zolang je altijd de optie/vrijheid hebt om te kunnen verhuizen naar een ander deel van het land, waar niet die regels gelden dan vind ik het wel goed dat die minderheidsgroepen zelf hun leventje mogen leven. Zolang ze dat bij 'ons' andersom ook doen. De SGP echter zou wat mij betreft niet in de landelijke politiek actief mogen zijn, dan bemoeien ze zich met o.a. het strafrecht, op basis van hun geloof en leggen ze mij daarmee dus dingen op.

[ Bericht 0% gewijzigd door Roland010 op 29-09-2017 11:59:31 ]
pi_174070327
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:09 schreef Hexagon het volgende:
Omdat mopperende, zure mensen teveel podium krijgen.
Dat idee heb ik ook wel ja. Is dat iets van de laatste jaren? Of waren die er altijd al zoveel en pakken ze nu hun podium door sociale media?

Het is ook jammer dat zuurheid (veel) besmettelijker lijkt dan positiviteit, mensen lijken gemiddeld vaak meer naar zuurtjes te luisteren/kijken dan naar 'normale'/positievere mensen.
pi_174070755
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:27 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Het feit dat ze langzaamaan op zorggebied eens voorzichtig in de buurt beginnen te komen van de beschaafde wereld (Europa, Japan etc.) is een teken dat ze een gidsland aan het worden zijn :')?
Nee. Het is een teken dat zij nog steeds achterlopen maar relatief wel (veel) grotere stappen hebben genomen, gezien ze van ver komen. Als wij 10 jaar geleden zo'n grote stap vooruit als Obamacare zouden gemaakt hebben dan was ons gezondheidsstelsel nu een of ander geavanceerd extreem-efficient/duurzaam supergezondsheidsstelsel uit een SF-film ;) Obama ging van 40 % naar 55 % optimaal en wij van 65 % naar 80 % optimaal zeg maar :P

Maar het zorgstelsel in Nederland echter gaat eerder (heel heel voorzichtig en langzaam) richting Amerika dan dat het vooruit gaat. Het is nog steeds goed, maar het moet wel houdbaar blijven. Een progressieve oplossing: het klinkt hard maar we houden duizenden mensen met veel zorg in leven die eigenlijk niet meer willen leven, die het mooi gevonden hebben. En dat wordt al helemaal erg straks met de vergrijzing en de dementie-epidemie. Maak die mensen het makkelijker om waardig eruit te stappen, en ga ze niet 10 jaar nog maar blijven behandelen (tot in een luier aan toe) Je hebt alleen verliezers nu.
pi_174071079
registreer om deze reclame te verbergen
Dat idee van "gidsland" is ook vooral een beetje een etiket dat we onszelf opplakten natuurlijk hŤ. Stiekem vinden of vonden veel NL'ers het eigen land wel ongeveer het "beste land van de wereld". Het Hollands exceptionalisme, zeg maar.
Omdat NL vanaf de jaren 60 en 70 rap ontzuilde en ontkerkelijkt werd, was er al polderend ook electorale ruimte om zaken als abortus, euthanasie, liberalisatie van softdrugs en uiteindelijk homohuwelijk te regelen. Toch duurde dat ook alles bij elkaar nog een jaartje of 30 om alles te regelen. En nog niet alles is geregeld. Wij gedogen het gebruik van softdrugs namelijk en het telen is verboden boven zoveel planten, volgens mij is het gebruik en het telen van wiet gewoon legaal in bepaalde Amerikaanse staten. Zouden wij moeten overnemen imho.
Dat NL nog geen vrouwelijke minister-president heeft gehad, is op zich opmerkelijk, maar het ligt er niet aan dat men dat niet zou accepteren of dat NL niet genoeg geŽmancipeerd zou zijn imho. Idem een "minister-president-of-color", denk ik. De reden heeft dus met iets anders te maken.
De discussie over genderneutraliteit laat ik even buiten beschouwing, ik zie zelf niet zo goed in wat de progressiviteit zou zijn noch welke grote maatschappelijke problemen er eindelijk mee worden opgelost.
Amerika's grote vernieuwingen op zorggebied zijn eigenlijk ook halfslachtig, want ondanks dat er veel kritiek is op ons stelsel, acht ik dat nog wel beter dan dat van de VS. Nog steeds lopen miljoenen Amerikanen gewoon onverzekerd rond.

Hoe dan ook waarom dat idee van "gidsland" verdwenen lijkt te zijn bij veel mensen zou best kunnen liggen aan het feit dat die mensen ontevreden zijn met de politiek na Fortuyn. Dat gidsland-concept was sws namelijk een etiketje dat vooral wij onszelf graag opplakten en volgens mij alleen mbt het homohuwelijk is dat echt daadwerkelijk ook terecht geweest.
Voordat we onszelf tot gidsland bombardeerden waren we een niet al te bijzonder, behoorlijk ingeslapen oerconservatief landje, waar niet veel gebeurde. Dat er weinig opzienbarends gebeurde in NL was eigenlijk meer ons exceptionalisme: voordeel was dan ook geen politieke extremiteiten in het interbellum bijvoorbeeld (of niet noemenswaardig althans). Wrs is dat toch eerder ons "normaal" en daar keren we weer terug naar toe, denk ik.

[ Bericht 2% gewijzigd door Ryan3 op 29-09-2017 13:59:24 ]
  vrijdag 29 september 2017 @ 12:41:02 #33
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_174071154
quote:
15s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:41 schreef lao_tse het volgende:

[..]

Tsja, ik weet ook niet hoe lang ik nog doorga met internet.

Soms lijkt het vol te staan met rechts dronkenmans-borrelpraat. Dan kan ik net zo goed een cafť induiken in een asociale volkswijk.
Jammer dat de arbeider zich zo heeft afgekeerd van het linkse gedachtegoed. Komt door Telegraaf-propaganda en (extreem-)rechtse commerciŽle televisiestations. Ook doordat links zelf fouten heeft gemaakt (Wim Kok).
En helaas is veel links georiŽnteerde lectuur onleesbaar voor het gewone volk. De Telegraaf is makkelijk leesbaar, het is net een stripverhaal voor kleine kinderen, er staan meer plaatjes in dan teksten en hetzelfde geldt voor dom-rechts asociaal geschreeuw op commerciŽle zenders.

Links zou ook iets moeten uitgeven dat leesbaar is voor de niet-universitair geschoolde medemens. Natuurlijk zie ik zelf ook het liefst dat heel Nederland universitair geschoold is, al is het maar uit puur eigenbelang dat conversaties interessanter worden en niet alleen nog hoeven te gaan over Johan Cruijf, de laatste facebook-roddels en het weer en ander oninteressant geneuzel, maar een groot deel is nu eenmaal niet universitair geschoold. Dat gebied laat links links liggen. Een gemiste kans.
Het probleem is dat die "arbeider" zoals die in de goede oude tijd bestond zo goed als verdwenen is. De arbeider van nu is meer de MBO/HBO-geschoolde kantoorslaaf wonend in een rijtjeshuis, met een modaal inkomen. Die voelt zich aangesproken met "hardwerkende Nederlander"

En dan heb je nog een andere groep, dat zijn laaggeschoolden die weinig werkzekerheid hebben en onderaan bungelen. Met daaronder nog degenen die van een uitkering afhankelijk zijn. Die zitten nu meer bij de SP.

Maar het gaat ook deels om wat er op de agenda staat. Als zorg of inkomen op de agenda staat heeft links de wind mee. Maar als die zich eerder bezig houden met genderneutrale wc's en zwarte piet, dan trek je maar een heel beperkt groepje mensen.
pi_174071199
quote:
Nee dat was reclame.

Nederland als gidsland was ook maar op een paar punten zoals euthanasie (nog steeds overigens), drugsbeleid (niet meer), TBS (?) bijvoorbeeld. Voor de rest valt het wel mee/tegen.

Als je overigen een beetje van de wereld gezien hebt dan is Nederland nog steeds wel een tolerant land te noemen.
  vrijdag 29 september 2017 @ 12:45:41 #35
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174071277
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:42 schreef Chewie het volgende:

[..]

drugsbeleid (niet meer),
Juist wel.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_174071335
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:45 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Juist wel.
Volgens mij zijn we al door veel landen ingehaald, zelfs door staten in het Midwesten van de VS.

Maar wellicht heb je wat betreft harddrugs wel gelijk.
  vrijdag 29 september 2017 @ 12:50:31 #37
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174071363
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:49 schreef Chewie het volgende:

[..]

Volgens mij zijn we al door veel landen ingehaald, zelfs door staten in het Midwesten van de VS.

Nou, nee. Ik neem aan dat je legalisatie bedoelt maar dat is opgeven, geen oplossing.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_174071469
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:45 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Juist wel.
Leg uit? We kloten al ruim 30 jaar met dat gedoogbeleid aan. Dat was een mooie tussenstap naar legalisatie (en regulering) geweest, om uiteindelijk eens te gaan testen met het reguleren van een aantal relatief (!) veilige hard drugs zoals MDMA. Intussen zie je dat andere landen, die voorheen flinke kritiek op Nederland (Amerika vooral) en onze coffeeshops hadden nu zelf omgaan. En dat terwijl Nederland niet eens het beleid heeft uitgewerkt (om daarna met keiharde feiten en cijfers te kunnen komen over het succes). Maar als je een geslaagd plan voor softdrugs had doorgezet dan had je dat als basis en als voorbeeld voor een andere stap kunnen gebruiken.

Ik geloof dat ze nu eindelijk een fatsoenlijk plan hebben uitgewerkt overigens wat betreft softdrugs.
  vrijdag 29 september 2017 @ 12:58:25 #39
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_174071503
Het is helaas ook beetje de aard van de mens, en beschavingen als geheel. Conservatieve periodes afgewisseld met grote stappen voorwaarts en verandering. Ik denk niet een land altijd vooruitstrevend kan zijn. Je ziet vaak dat het stokje overgenomen wordt door andere landen die opeens voorruit springen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 29 september 2017 @ 13:00:41 #40
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174071539
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:56 schreef Roland010 het volgende:

[..]

Leg uit? We kloten al ruim 30 jaar met dat gedoogbeleid aan.
En dat is een uitstekend idee.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_174071544
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Het is helaas ook beetje de aard van de mens, en beschavingen als geheel. Conservatieve periodes afgewisseld met grote stappen voorwaarts en verandering. Ik denk niet een land altijd vooruitstrevend kan zijn. Je ziet vaak dat het stokje overgenomen wordt door andere landen die opeens voorruit springen.
Jan Romeins wet van de remmende voorsprong?

quote:
De wet stelt dat een voorsprong op een bepaald domein er vaak toe leidt dat er weinig stimulans is om verdere verbetering of vooruitgang op te zoeken, zodat een ander je vroeg of laat voorbijstreeft. Door te berusten in een voorsprong word je geremd om nog verder te gaan.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_de_remmende_voorsprong
  vrijdag 29 september 2017 @ 13:03:01 #42
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174071576
Het is ook gewoon moeilijk om verder te verbeteren als je al een heel eind op weg bent. Grote stappen hebben diminishing returns.

Het is eerder dat andere landen stappen richting Nederland/West-Europa maken.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  vrijdag 29 september 2017 @ 13:04:28 #43
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_174071600
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:00 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Jan Romeins wet van de remmende voorsprong?
Zoiets, maar dat geldt vooral voor techniek dacht ik. Zoals hoe Afrikaanse landen soms beter internet hebben dan wij hier, omdat zij geen oude infrastructuur hebben die ze moeten upgraden of in de weg ligt, en bepaalde bedrijven monopoly hebben op zaken.

Landen die rijk zijn worden vaak op een gegeven moment wel wat 'luier' Ze veranderen minder omdat mensen wel dingen te verliezen hebben bij verandering. De meeste Nederlanders zitten er nu warmpjes bij en willen het liefst alles zo laten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_174071789
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:04 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Zoiets, maar dat geldt vooral voor techniek dacht ik. Zoals hoe Afrikaanse landen soms beter internet hebben dan wij hier, omdat zij geen oude infrastructuur hebben die ze moeten upgraden of in de weg ligt, en bepaalde bedrijven monopoly hebben op zaken.

Landen die rijk zijn worden vaak op een gegeven moment wel wat 'luier' Ze veranderen minder omdat mensen wel dingen te verliezen hebben bij verandering. De meeste Nederlanders zitten er nu warmpjes bij en willen het liefst alles zo laten.
Op zich is deze wet ook van toepassing op dit soort zaken, lijkt me idd. Wat dat betreft is onze hele geschiedenis hiervan natuurlijk ook een soort voorbeeld. NL werd echt gezien als een keurig aangeharkt landje waar je naartoe kon gaan als de wereld verging, als het ware, want hier gebeurde alles 50 jaar later (Heinrich Heine, apocrief). Je ziet volgens mij in de historiografie mbt de houding van de grotere Europese landen tov NL dit beeld ontstaan, als een soort verkneukelen over het verval van die periode waarin de Republiek min of meer de lakens uitdeelde of althans overal in vooruitliep. Zo zagen bijvoorbeeld ook heel sterk de Amerikanen de Hollanders: de Rip van Winkles. Oerconservatieve, beetje lachwekkende lieden met eigenaardige tongval, teruggetrokken in hun dorpjes (in New York state), zich met niets of niemand bemoeiend terwijl de wereld zich aan het ontwikkelen was.
pi_174071792
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:50 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Nou, nee. Ik neem aan dat je legalisatie bedoelt maar dat is opgeven, geen oplossing.
Dat argument kun je dan ook erbij halen wat betreft de grote drooglegging. Alcohol toestaan is dan ook dus 'opgeven'.

Wat wil jij opgelost hebben? Je gaat het sowieso niet oplossen dat mensen drinken en drugs gebruiken. Deden we in de oertijd al en zullen 'we' altijd blijven doen.
De hoogst haalbare oplossing is om de schade (volksgezondheid, financieel, maatschappelijk, gevolgen van verslavingen) zo beperkt mogelijk te houden en de miljoenen aan kosten die je kwijt bent aan opsporing/bestrijding te minimaliseren.

Dat doe je door bepaalde hard drugs zelf te gaan reguleren (controle en zicht op de kwaliteit en verkochte hoeveelheden; de criminelen hun markt afnemen; belasting erop heffen, geen miljoenen aan kosten ter opsporing) en voorlichting te geven. Dan ben je al een heel eind op weg naar minimale schade door drugs, want je haalt de onzuivere rotzooi (soms zelfs gif) tussen de drugs weg en kan mensen waarschuwen over de effecten, belangrijke tips voor veilig gebruik en voor de eventuele risico's van gebruik. Dat zijn namelijk DE 2 oorzaken van wanneer het fout gaat met drugs: dealers die giftige/slechte pillen/poeders verkopen en mensen die het verkeerd gebruiken (dus niet direct het gebruik zelf maar het feit dat iemand b.v. niet weet dat je er minimaal om het half uur water bij moet drinken omdat je zelf niet doorhebt dat je uitdroogt, zulk soort dingen). Als je die 2 oorzaken alleen al de helft van de keren kan voorkomen is dat een grotere winst qua levens en geld dan je met welk verbod dan ook ooit kan bereiken.

Het gaat met alcohol ook relatief goed (zeler in verhouding gezien het aantal mensen dat drinkt) dus waarom niet met andere soortgelijke stoffen hetzelfde doen?

Tot zover mijn drugs-pleidooi ;) (voor regulering ervan in elk geval dan hť

[ Bericht 6% gewijzigd door Roland010 op 29-09-2017 13:23:29 ]
  vrijdag 29 september 2017 @ 13:18:56 #46
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174071820
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:16 schreef Roland010 het volgende:

[..]

Dat argument kun je dan ook erbij halen wat betreft de grote drooglegging .

Wat wil jij opgelost hebben? Je gaat sowieso niet oplossen qua dat mensen stoppen met drinken en drugs gebruiken.
Precies. Vandaar gedogen. Zeer pragmatisch en zeer praktisch.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_174072011
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:03 schreef Fir3fly het volgende:
Het is ook gewoon moeilijk om verder te verbeteren als je al een heel eind op weg bent. Grote stappen hebben diminishing returns.

Het is eerder dat andere landen stappen richting Nederland/West-Europa maken.
Dat in een conservatieve staat als Colorado wiet geheel is gelegaliseerd om met de belastingopbrengsten het onderwijs te verbeteren is meer dan "richting Nederland". Het is ingehaald en op ruime afstand voorop liggen.
pi_174072054
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:18 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Precies. Vandaar gedogen. Zeer pragmatisch en zeer praktisch.
Drank wordt niet gedoogt maar is (als je aan bepaalde eisen zoals leeftijd voldoet dan) gewoon legaal.

Het probleem van gedogen is dat het voor de wet illegaal (maar niet strafbaar) blijft en de coffeeshops (of slijteren, wat jij wil) dus alsnog via criminelen hun spullen moeten inkopen. Dat je mede zelf als overheid dus een gigantische illegale markt creeert. Een markt waar je vervolgens vanaf de 'voorkant' zelf hele opsporingsteams en honderden agenten aan mankracht en miljoenen aan materiaal tegen in moet gaan zetten. En elke dag opnieuw... Agenten die voor nuttigere dingen kunnen ingezet worden en miljoenen die in veel betere doelen gestoken kunnen worden. En als het nou nog hielp.. maar nee.
  vrijdag 29 september 2017 @ 13:36:21 #49
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_174072093
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:03 schreef Fir3fly het volgende:
Het is ook gewoon moeilijk om verder te verbeteren als je al een heel eind op weg bent. Grote stappen hebben diminishing returns.

Het is eerder dat andere landen stappen richting Nederland/West-Europa maken.
Onzin. In Nederland neemt de armoede weer toe bijvoorbeeld. Iets dat verhuld wordt door definitie aanpassingen
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_174072100
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 13:31 schreef Igen het volgende:

[..]

Dat in een conservatieve staat als Colorado wiet geheel is gelegaliseerd om met de belastingopbrengsten het onderwijs te verbeteren is meer dan "richting Nederland". Het is ingehaald en op ruime afstand voorop liggen.
Dit is nou echt zo'n oplossing met een win-win situatie waarvan je denkt: WAAROM DOEN WE DIT GEWOON NIET ZO?? OVERAL, MORGEN NOG ALS HET KAN!!

(en dan blow ik niet eens)

Het enige wat je hier tegen zou kunnen hebben is principes, geen enkel argument verder.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')