En kameel? Mag je doodgereden dieren meenemen?quote:Op donderdag 26 oktober 2017 21:29 schreef JayHovah het volgende: Krokodil in Florida gegeten, lijkt heel erg op kip.
In Australië kangaroe gegeten en dat is echt verrukkelijk! Vandaar dat de kangaroo-roadkill big business is daar!
In Australie mag alleen de eerstvolgende die het dier vind hem meenemen... Dus niet de overtreder (om het bewust aanrijden tegen te gaan...)quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 01:51 schreef Teslynd het volgende:
[..]
En kameel? Mag je doodgereden dieren meenemen?
Lopen er kamelen daar?quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 05:23 schreef JayHovah het volgende:
[..]
In Australie mag alleen de eerstvolgende die het dier vind hem meenemen... Dus niet de overtreder (om het bewust aanrijden tegen te gaan...)
Meer dan waar dan ook ter wereld.quote:
Net als konijnen was het een echte plaag aan het worden. De populatie is toen teruggebracht van meer dan een miljoen naar ongeveer 300.000quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 11:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Meer dan waar dan ook ter wereld.
Daar hadden ze toch al een aflevering over?quote:Op zondag 29 oktober 2017 00:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat veel Gouda uit nieuw zeeland komt, daar hoor je ze niet over.
Gouda is immers geen Holland Goudaquote:Op zondag 29 oktober 2017 00:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Net de aflevering over natuur gerijpte kaas gekeken. Wat een rellerigheid.
Oud Amsterdam is geen oude kaas. Stop de persen!
Christus te paard wat liepen ze dat te melken
Dat veel Gouda uit nieuw zeeland komt, daar hoor je ze niet over.
Mehquote:Op zondag 29 oktober 2017 00:45 schreef CrashO het volgende:
[..]
Daar hadden ze toch al een aflevering over?
https://www.npo3.nl/keuri(...)1-10-2010/RVU_104757 @ 10:12
quote:Op zondag 29 oktober 2017 08:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meh
De opgevraagde aflevering is niet beschikbaar.
Wintertijd vermoed ikquote:Op zondag 29 oktober 2017 09:08 schreef CrashO het volgende:
[..]
Gisteravond deed hij het.. NPO IT
*edit*
Ook "nieuwe" afleveringen doen het niet. NPO viert zondag denk ik
Oeh interessantquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:58 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Maar we aten die taaie zilvervliesrijst toch juist voor de vezels? Hadden we al die tijd toch beter witte rijst kunnen eten?
Het blijken vooral de biologische merken zilvervliesrijst te zijn die minder vezels bevatten dan de gewone witte rijst uit de supermarkt.
Altijd al oneetbaar beestenvoer gevondenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:58 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Maar we aten die taaie zilvervliesrijst toch juist voor de vezels? Hadden we al die tijd toch beter witte rijst kunnen eten?
Het blijken vooral de biologische merken zilvervliesrijst te zijn die minder vezels bevatten dan de gewone witte rijst uit de supermarkt.
Ik vind die echte volledige zilvervliesrijst, die je echt 45 minuten moet koken, dus niet die snelkookdrap uit de supermarkt, echt onwijs lekker. Witte rijst vind ik helemaal niks aan. Ik maak zelfs mijn nasi met volledige volkorenrijst (maar dan met een langkorrel, 'kale' rijst gebruik ik een ronde korrel voor).quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Altijd al oneetbaar beestenvoer gevonden
Ik eet meestal Basmatirijst of Pandanquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind die echte volledige zilvervliesrijst, die je echt 45 minuten moet koken, dus niet die snelkookdrap uit de supermarkt, echt onwijs lekker. Witte rijst vind ik helemaal niks aan. Ik maak zelfs mijn nasi met volledige volkorenrijst (maar dan met een langkorrel, 'kale' rijst gebruik ik een ronde korrel voor).
En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g
Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:14 schreef djkoelkast het volgende:
En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g
Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Basmati heb ik ook (ook weer volledig, volkoren) maar vind ik vaak zelf te veel aroma afgeven, dat werkt soms, maar soms niet. Ik wil vaak een neutrale basis (maar niet zo neutraal als witte rijst)quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik eet meestal Basmatirijst of Pandan
Ah, op die manier. Ik kijk nooit naar voedingswaarden, wel naar ingrediënten.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
Waar de naam Toverrijst vandaan komt wordt steeds duidelijkerquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
Je meent het? Ik wacht even de uitzending af maar dat is wel heel opmerkelijk zeg.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
Ja, hier ook. Witte rijst heb ik nooit wat aan gevonden. Via nieuwe kennissen kwam ik in aanraking met bruine ruist. Dat heeft meer smaak en meer beet.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:14 schreef djkoelkast het volgende: [..]
Ik vind die echte volledige zilvervliesrijst, die je echt 45 minuten moet koken, dus niet die snelkookdrap uit de supermarkt, echt onwijs lekker. Witte rijst vind ik helemaal niks aan. Ik maak zelfs mijn nasi met volledige volkorenrijst (maar dan met een langkorrel, 'kale' rijst gebruik ik een ronde korrel voor).
En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g
Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Zoiets heb ik nooit gedaan en ook nooit van gehoord. Ik haal de rijst of in een biowinkel als Ekoplaza/Estafette of in Duitsland, daar zijn ze veel verder qua goede voeding.quote:Op woensdag 1 november 2017 02:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ja, hier ook. Witte rijst heb ik nooit wat aan gevonden. Via nieuwe kennissen kwam ik in aanraking met bruine ruist. Dat heeft meer smaak en meer beet.
Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd. Zilvervliesrijst moet het liefste een nachtje weken tegen fytinezuur. Dat spoel je dan met het weekwater weg. De achterliggende gedachte is dat het fytinezuur mineralen bindt, zodat die niet voor de vertering beschikbaar zijn.
Voor losweken is fytase nodig. Dat betekent opweken met een schepje meel, stukje zeewier of spirulina. Het kartonnige is dan ook weg. Maar de echt bruine rijst zie ik al een hele tijd niet meer.
Echt veel te veel werk voor een beetje rijst koken hoorquote:Op woensdag 1 november 2017 02:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd. Zilvervliesrijst moet het liefste een nachtje weken tegen fytinezuur. Dat spoel je dan met het weekwater weg. De achterliggende gedachte is dat het fytinezuur mineralen bindt, zodat die niet voor de vertering beschikbaar zijn.
Voor losweken is fytase nodig. Dat betekent opweken met een schepje meel, stukje zeewier of spirulina. Het kartonnige is dan ook weg. Maar de echt bruine rijst zie ik al een hele tijd niet meer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |