abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 4 oktober 2017 @ 15:31:54 #26
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_174189557
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 14:37 schreef Islamofoob het volgende:
Zelf heb ik mijn gehele woning voorzien van Homematic. (http://www.eq-3.de/)
Die IP variant ziet er goed uit zeg. En redelijk betaalbaar.
Maar... aansturing vanuit de cloud, ben benieuwd of je dan in het donker en in de kou zit als je even geen internet hebt.
Tot nooit .......
pi_174192982
Ik heb zelf een Somfy Tahoma box. Dit voornamelijk voor mijn eletcrische rolluiken maar heb het nu ook uitgebreid met een zonsensor om de rolluiken bij veel zonneschijn dicht te sturen en 2 rookmelders.

Verder heb ik zo'n klein blokje achter een schakelaar gebouwd. Hiermee kan ik verlichting in en uitschakelen terwijl de gewone schakelaar ook nog gewoon bruikbaar blijft.

Het zit op de overloop in een hotelschakeling maar dat is komen te vervallen omdat ik dan 1 draad erbij moest trekken.

Verder is er van alles te krijgen van Somfy om je huis to automatiseren. Ik heb mijn wifi thermostaat gewoon van nefit en is dus niet geintegreerd met Somfy ofzo. Maar voor mij hoeft dat niet echt.

Voor verdere verlichting overweeg ik nog Philips Hue. Dat kan trouwens wel weer worden geintegreed in Somfy.

Er is zoveel keus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar hoever wil je gaan? Dat je bad automatisch volloop? Ik heb een oven met wifi erop. Nog nooit gebruikt.
  Moderator vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:34:40 #28
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_174232282
Ik ben dit aan het doen in het nieuwe huis. Ik heb daar voor een Athom Homey gekocht als controller. Ik wil het niet met stem doen, maar ik wil wel keuze vrijheid hebben qua communicatie protocollen.

Homey ondersteund vrijwel alles. Zigbee, Z-Wave, 833 Mhz, 898Mhz ofzoiets ook, BlueTooth, infrarood, etc etc.

Ik heb al Philips Hue, dus dat wordt weer verder gebruikt, ik heb nu 2 stekkers van Fibaro gekocht om de wasmachine en droger die in de kelder staan te kunnen benaderen via die stekker, zodat mijn vrouw een bericht op dr telefoon kan krijgen als die klaar zijn :P

De thermostaat gaat op termijn ook slim worden, etc etc.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_174232499
Als je nog niet zeker bent welk systeem zorg dan iig een blauwe draad (neutraal) naar je schakelaars laat lopen, mocht je een systeem kiezen die dat nodig heeft (zoals zwave) dan heb je dat in ieder geval. Ik heb domoticz overboord gegooid en gebruik nu node-red wat meer een IoT platform is, maar prima om een dominca omgeving in te programmeren.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_174307834
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 16:21 schreef Ralphmeister het volgende:
Philips Hue is niet handig met normale schakelaars. Beste optie is dan naar mijn mening Fibaro.

Kan je bedienen met pulsdrukkers en ook draadloos, Domoticz is een optie als je een beetje handig bent en anders heeft Fibaro zelf ook een controller voor het systeem. Kan je overigens ook nog veel meer mee dan enkel je verlichting.

Fibaro kan je overigens ook nog gebruiken om je Philips Hue lampen te schakelen met normale schakelaars.
Wij hebben ook Fibaro. Die zitten achter de pulsdimmers in de inbouwdoos. Of in een van de inbouwdozen bij een hotelschakeling. Werkt perfect. Mijn vriend heeft domoticaspeelgoed op de laptop en in een app en ik heb dimbare ledspots die met de lichtknop zijn te gebruiken. Ik geloof dat er ook nog bewegingssensoren komen op diverse plaatsen.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')