abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 23 september 2017 @ 14:19:58 #1
468509 _--_
In varietate concordia
pi_173946658
De Spaanse politie heeft het gezag over de Catalaanse politiemacht overgenomen. Alle agenten, Spaans en Catalaans, vallen per direct onder één centraal commando. "Dit is nog nooit gebeurd", zegt correspondent Rop Zoutberg vanuit Barcelona. Hij verwacht dat de Catalanen woedend zullen reageren.

Gisteren werd bekend dat Spanje een paar duizend agenten naar Catalonië stuurt om te voorkomen dat de Catalanen op 1 oktober een referendum houden over onafhankelijkheid. Aanvankelijk zouden de Spaanse politiemensen de autonome Catalaanse politie alleen 'bijstaan', maar nu blijkt dat ze de controle volledig overnemen.

De spanning tussen de Spaanse regering in Madrid en het Catalaanse regiobestuur is de laatste tijd om te snijden. De Catalanen willen zelfbestuur en houden op 1 oktober een referendum over onafhankelijkheid, maar de Spaanse regering doet er alles om die stemming te dwarsbomen.

Beide partijen zijn op ramkoers, zegt Zoutberg. "Madrid dendert door, maar Catalonië ook. Niemand wil water bij de wijn doen."

Wind in de rug
Volgens Zoutberg zal de politiemaatregel van vandaag positief uitpakken voor de Catalaanse separatisten. "Het deelstaatbestuur krijgt nu de wind in de rug. Ik hoor mensen hier zeggen: 'Ik was helemaal niet van plan om te gaan stemmen, maar nu wil ik wel een vuist maken tegen Spanje'."

In de afgelopen dagen gingen herhaaldelijk tienduizenden Catalanen de straat op om te protesteren tegen invallen in de kantoren van het regiobestuur en de arrestatie van regionale bestuurders. Daarbij verrichtte de politie meerdere aanhoudingen.

Zoutberg verwacht een nieuwe massale protestmanifestatie vanwege de 'inlijving' van de Catalaanse politie.
_
https://nos.nl/artikel/21(...)e-politie-opzij.html

KUT
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zaterdag 23 september 2017 @ 14:21:38 #2
468509 _--_
In varietate concordia
pi_173946684
quote:
Op 1 oktober 2017 organiseert de regionale regering van Catalonië een volksraadpleging die door de Spaanse autoriteiten onwettelijk is verklaard. In de periode rond 1 oktober worden manifestaties en protestacties gehouden. Vermijd manifestaties. Wees alert.
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')