abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie FP donderdag 26 oktober 2017 @ 10:00:58 #26
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174665810
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 09:55 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Typisch weer.
Wat is weer typisch?
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_174665816
quote:
5s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:00 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Wat is weer typisch?
Ontkennen en niet herkennen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator / Redactie FP donderdag 26 oktober 2017 @ 10:02:05 #28
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174665833
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ontkennen en niet herkennen.
Oooh, Je vergeet het met twee maten meten. ;(
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP donderdag 2 november 2017 @ 09:09:01 #29
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174819172
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Soldaten verkracht bij ontgroeningsritueel

AMSTERDAM - Drie Nederlandse soldaten zijn bij hun eenheid in Schaarsbergen gepest, mishandeld, aangerand en verkracht. De daders zouden sergeanten en korporaals uit dezelfde eenheid zijn. Ze hebben de eenheid in 2014 vanwege de incidenten verlaten.

Dat zeggen de drie soldaten donderdag in een gesprek met de Volkskrant.

Hun verhaal wordt ondersteund door onderzoek. Defensie heeft naar aanleiding van de incidenten vier militairen gestraft. Sommige misdragingen behoorden tot ontgroeningsrituelen voor nieuwkomers. De soldaten zeggen in de krant dat er over hen heen werd geplast, dat ze gedwongen werden om drugs te gebruiken en anaal werden verkracht.

Een Commissie van Huishoudelijk Onderzoek (CvHO) onderzocht de klachten in 2013, maar achtte ze niet allemaal bewezen. Van de klachten die wel strafbaar werden geacht, deed defensie in 2013 aangifte. Ondanks de aangifte van Defensie besloot het Openbaar Ministerie (OM) geen strafrechtelijk onderzoek naar de misdragingen te doen. „De betrokken militairen wilden alle drie zelf geen aangifte doen, maar ook geen enkele verklaring afleggen”, aldus het OM in de krant. Volgens Ruth Jager, advocaat van een van de soldaten, had het OM op eigen initiatief onderzoek moeten doen.

Het ministerie van Defensie laat in een reactie weten dat het beschreven gedrag volstrekt ontoelaatbaar is en niet past bij de krijgsmacht. „Iedereen binnen de krijgsmacht moet kunnen rekenen op een veilige werkomgeving. Defensie is er alles aan gelegen om de slachtoffers ondersteuning te bieden waar zij behoefte aan hebben.”

Volgens Defensie is er bij het onderzoek in 2013 maar een beperkt aantal incidenten aan het licht gekomen. „Recentelijk is er aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee die kennelijk meer betreft. Defensie wacht de uitkomsten van het onderzoek naar deze aangifte af.” Die aangifte is gedaan door een van de soldaten .

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 2 november 2017 @ 12:39:18 #30
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_174822693
Wtf man :')
  Moderator / Redactie FP vrijdag 3 november 2017 @ 09:10:35 #32
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174839625
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Vakbonden na misbruikschandaal defensie: stop met ontgroenen

De militaire vakbond VBM wil dat inwijdingsrituelen in de krijgsmacht worden afgeschaft. Aanleiding zijn de gebeurtenissen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen enkele jaren terug. De Volkskrant schrijft vandaag dat nieuwe soldaten door onderofficieren werden gepest, mishandeld en verkracht. Dat gebeurde in ieder geval voor een deel in de inwijdingsperiode.

Vakbondsvoorzitter Jean Debie zei in het NOS Radio 1 Journaal: "Het gaat erom dat je professionals opleidt. Dat doe je met onderwijs en daar horen in mijn optiek geen inwijdingsrituelen bij. Ik heb te veel incidenten meegemaakt de afgelopen jaren waarbij het gewoon fout is gegaan."

Zijn collega Anne-Marie Snels van de vakbond AFMP denk er net zo over. "Inwijdingsrituelen defensie afschaffen, daders straffen", zegt ze op Twitter.

AnneMarieSnels twitterde op donderdag 02-11-2017 om 10:11:15 Inwijdingsrituelen #defensie afschaffen, daders straffen. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen. Heeft ook met cu… https://t.co/IH3DDOpUYy reageer retweet
De commandant Landstrijdkrachten Leo Beulen wil in een reactie niet zover gaan. Hij zei in dezelfde uitzending dat defensie de afgelopen jaren een reeks maatregelen heeft genomen om uitwassen te voorkomen.

Zo is er controle op de kamers van kazernes en krijgen nieuwe lichtingen steeds opnieuw te horen dat ongepast gedrag niet wordt getolereerd.

Stoppen met inwijdingsrituelen vindt hij niet nodig. "Dat zijn bepaalde zaken die, als mensen nu bij een eenheid komen, onder controle en vooraf beschreven worden uitgevoerd. Daar hoort zeker geen vernedering bij."

Ontoelaatbaar

Beulen noemt de gebeurtenissen waar slachtoffers over vertellen in de Volkskrant "volstrekt ontoelaatbaar". Defensiemedewerkers mogen een veilige werkomgeving verwachten, zei hij. De daders zijn inmiddels overgeplaatst.

Beulen sprak ook zijn medeleven uit met de slachtoffers, die geestelijk letsel aan de gebeurtenissen hebben overgehouden. "Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er met hen gebeurd is en ook hoe ze er nu aan toe zijn. We moeten er alles aan doen om ondersteuning te bieden als ze daar behoefte aan hebben."

Machocultuur binnen defensie

Naar aanleiding van aanrandingen op het marineschip Tjerk Hiddes betoogde de Commissie-Staal in 2006 dat ongewenst gedrag vaker bij defensie voorkomt dan in de rest van de samenleving, maar de cijfers vergelijkbaar waren met Amerikaanse en Britse leger en de Nederlandse politie. Volgens het eindrapport werd dat veroorzaakt door een gebrek aan sociaal leiderschap, de personele samenstelling en de machocultuur binnen defensie. De grootte en gelaagdheid van de organisatie maakte bestrijden moeilijk, waarschuwde het rapport.

Debie wijst erop dat er sindsdien veel is veranderd: er is een gedragscode opgesteld, leidinggevenden kregen meer oog voor persoonlijke problemen en er kwam een centraal integriteitsorgaan. "Er zijn heel veel maatregelen, maar het blijft belangrijk dat mensen melden als er alarmbellen afgaan. Als mensen geen verklaring willen afgeven, is het moeilijk voor het OM om vervolging in te stellen."

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP vrijdag 3 november 2017 @ 09:16:10 #33
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174839698
quote:
Staatssecretaris Visser: mishandeling militairen onacceptabel

De nieuwe staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser (VVD), is geschokt door het bericht over de mishandeling van drie militairen op de kazerne in Schaarsbergen. De Volkskrant schreef vanmorgen dat de drie zijn gepest, mishandeld, aangerand en verkracht.

"De rillingen liepen over mijn rug toen ik het las", zegt Visser. "Dit is niet Defensie-waardig, onacceptabel." Ze zegt dat iedereen bij Defensie recht heeft op een veilige werkomgeving.

Meldpunt en vertrouwenspersonen

De mishandelingen vonden voor een deel plaats tijdens de ontgroeningsperiode. Militaire vakbonden willen dat de inwijdingsrituelen worden afgeschaft. Zo ver wil Visser nog niet gaan.

"Als er iets mis is, moeten mensen zich veilig voelen om dat te melden." De staatssecretaris wijst erop dat de krijgsmacht al een meldpunt heeft en vertrouwenspersonen. "Maar we kijken altijd hoe het beter kan."

Diverse fracties in de Tweede Kamer hebben al om opheldering gevraagd over de misstanden bij Defensie. Coalitiepartij CDA noemt ze "zorgelijk". De PvdA wil net als de vakbond een verbod op ontgroeningen.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  vrijdag 3 november 2017 @ 09:26:33 #34
230450 ShevaJB
What have we become... Animals
pi_174839817
Dat zo'n kerel niet knapt a la Full metal Jacket en z'n meerderen de schedel inslaat met een ijzeren staaf oid.
Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet

Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:
Eindbaas ^O^
  Moderator / Redactie FP vrijdag 3 november 2017 @ 09:31:04 #35
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174839890
Ontoelaatbaar gedrag altijd melden

De Volkskrant publiceerde vanochtend een verhaal over misstanden bij 11 Luchtmobiele Brigade in 2013. ''Discriminatie, intimidatie of welk grensoverschrijdend gedrag dan ook is volstrekt ontoelaatbaar en past niet binnen de krijgsmacht.'', aldus staatssecretaris Barbara Visser.

De Koninklijke Marechaussee doet momenteel nog onderzoek naar aanleiding van de aangifte die een van de slachtoffers recentelijk deed. Visser: ''Dit onderzoek loopt nog. Maar laat duidelijk zijn dat ik ben geschrokken van het artikel in de Volkskrant. Defensie is er alles aan gelegen om de (oud) collega’s de ondersteuning te bieden waar zij behoefte aan hebben.”

Melden
Defensie roept militairen en burgers op om misstanden te melden en van strafbare feiten aangifte te doen bij de Koninklijke Marechaussee. Defensie beschikt over een meldpunt bij de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID).

Het meldpunt integriteit is telefonisch bereikbaar via 0800-22 55 733 of vanuit het buitenland via +31 70 414 33 00. Een e-mail sturen kan ook, naar: [email protected]

Personeel dat ongewenst gedrag ervaart kan ook terecht bij een van de 500 vertrouwenspersonen binnen Defensie. Daarnaast kunnen leidinggevenden die te maken krijgen met meldingen zich laten ondersteunen door de COID met advies en waar nodig met onderzoek.

Gedragscode
De krijgsmacht beschikt over een gedragscode. Deze gedragscode beschrijft wat Defensie verstaat onder professioneel gedrag, fatsoenlijke omgangsvormen en goede samenwerking. Deze gedragscode wordt de komende periode weer nadrukkelijk onder de aandacht gebracht van het defensiepersoneel.

Visser: ''Ik wil benadrukken dat voor ongewenst gedrag geen plek is binnen de krijgsmacht. Iedereen moet kunnen rekenen op een veilige werkomgeving, zich veilig voelen om ongewenst gedrag aan de orde te stellen en erop kunnen rekenen dat dit wordt opgepakt .''

In de komende periode gaat Defensie kijken hoe de meldingsbereidheid kan worden verhoogd. Defensie wil namelijk dat personeel in een veilige omgeving melding kan doen van mogelijke misstanden.

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator vrijdag 3 november 2017 @ 10:33:36 #36
144336 crew  Leonos
AFCA
pi_174840875
Snitch die dit gelekt heeft.
Some things should be simple; even an end has a start
pi_174846497
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 10:33 schreef Leonos het volgende:
Snitch die dit gelekt heeft.
jij bent onderdeel van het probleem?
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  Moderator / Redactie FP zaterdag 4 november 2017 @ 12:42:39 #38
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174861979
quote:
Hoogste baas van Luchtmobiele Brigade wil keihard optreden tegen misstanden

ARNHEM - De misstanden die zijn voorgevallen bij een opleiding van militairen bij de Luchtmobiele Brigade zijn onacceptabel, zegt brigadegeneraal Ron Smits in bijzijn van Omroep Gelderland. Hij sprak vanochtend een nieuwe lichting Rode Baretten toe: 'Als je het niet vertrouwt, dan kom je naar mij toe.'

Vrijdagochtend half 8. De militairen marcheren de poorten van Oranjekazerne in Schaarsbergen binnen. Dit is de dag waar ze al maanden naar uit kijken: vanaf vandaag mogen ze een Rode Baret dragen. Hun opleiding aan de School Luchtmobiel, één van de zwaarste van Nederland, zit erop. Na een loodzware eindoefening wacht een heldenonthaal: onder applaus van familie en vrienden smijten ze hun oude baret op de grond en zetten ze, vol trots, hun rode exemplaar op het hoofd.

Toch is het een andere ceremonie dan die van hun voorgangers. Donderdag kwam de Volkskrant met het verhaal dat op hun Oranjekazerne, militairen zijn verkracht en gepest. Daarom wijkt de toespraak voor deze jongste lichting rode baretten af van de voorgaande. Het misbruik wordt aangehaald: 'Dit had niet mogen gebeuren en mag ook nooit meer gebeuren. De hele brigade is aangeslagen', aldus brigadegeneraal Ron Smits.


Collega's waren niet veilig
Donderdag kwam de Volkskrant met het onderzoek naar buiten dat drie militairen de eenheid op de Oranjekazerne in 2014 verlieten na ernstige incidenten waarbij sprake was van aanranding, mishandeling, afpersing, pesterijen en verkrachting. Volgens de brigadegeneraal is het een incident. 'Van deze omvang heb ik dit nog niet eerder meegemaakt.'

Smits reageert vrijdag in een speech tegenover zijn jongste rode baretten: 'Wij bieden bescherming en veiligheid waar anderen dat niet meer kunnen. Het krantenartikel confronteert ons ermee dat we vier jaar geleden niet in staat waren onze collega's die bescherming en veiligheid te bieden.'

Incident
Na de ceremonie vertelt Smits dat hij ervan uitgaat dat het een incident is. In 2014 deed het Openbaar Ministerie ook onderzoek naar deze zaak, maar het OM ging destijds niet over tot vervolging. Nu er nieuwe feiten zijn, spreekt de brigadegeneraal over daders. 'Het is duidelijk dat er een aantal zaken is voorgevallen. Daar zijn mensen voor aangepakt en ook ontslagen. Nu zijn er nieuwe zaken gemeld waar het Openbaar Ministerie onderzoek naar doet. Uiteindelijk bepalen zij of er nu wel een rechtszaak komt, daar ga ik niet over.'

Niet getolereerd
In zijn speech vertelt hij aan zijn jongste militairen dat dit soort individuen niet binnen de brigade worden getolereerd en dat personeel altijd moeten melden als ze het gevoel heeft dat iets niet in de haak is: 'Als we kennis nemen van discriminatie, seksuele intimidatie, geweldpleging, pestgedrag, drugsgebruik dan dienen we in te grijpen. Dat kan via vertrouwenspersonen, geestelijke verzorgers of je eigen commandant. En als je het niet vertrouwt dan kom je rechtstreeks naar mij toe. En dat er hard opgetreden wordt, garandeer ik.'

(OmroepGelderland)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zondag 5 november 2017 @ 08:44:30 #39
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_174877477
Hoort erbij dat weet je als je het leger ingaat.
  zondag 5 november 2017 @ 09:27:50 #40
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator / Redactie FP woensdag 8 november 2017 @ 15:21:11 #41
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174942679
quote:
Defensiebonden pleiten voor maatregelen tegen intimidatie

De militaire vakbonden willen dat er een extern meldpunt komt voor intimidatie binnen de krijgsmacht. Slachtoffers en getuigen moeten zich daar kunnen melden, schrijven zij in een brief aan staatssecretaris Visser.

Aan het meldpunt wordt volgens het plan van de bonden een externe onafhankelijke commissie gekoppeld, die slachtoffers en getuigen kan horen en onafhankelijk onderzoek kan uitvoeren. De commissie moet volgens de vakbonden ruime bevoegdheden krijgen en bindend advies kunnen geven.

In de brief worden nog drie punten genoemd die volgens de bonden moeten verbeteren om intimidatie tegen te gaan. Zij pleiten voor het afschaffen van ontgroeningen, extern onderzoek naar mistoestanden binnen operationele eenheden en het afschaffen van geheimhoudingsverklaringen in intimidatiezaken.

Verkrachting

Aanleiding voor de brief is het bericht dat drie militairen op de kazerne in Schaarsbergen stelselmatig zijn gepest, mishandeld, aangerand en verkracht. Dat gebeurde deels tijdens een ontgroeningsperiode.

Staatssecretaris Visser noemde die mishandelingen direct al onacceptabel. "De rillingen liepen over mijn rug toen ik het las", zei ze. "Dit is niet defensie-waardig."

Cultuur

De defensiebonden AC, CCOOP en ACOP vragen Visser verder om haar best te doen om de cultuur binnen de krijgsmacht te veranderen. "Een cultuur waarin vernederingen en misbruik van machtsposities nog steeds gangbaar zijn, waarin mensen zich niet veilig voelen, en waar signalen van het personeel niet serieus worden genomen", schrijven zij.

De bonden roepen Visser op om er de komende vier jaar werk van te maken om die cultuur te veranderen. Ze denken dat de externe instrumenten die zij voorstellen nodig zijn om dit te bereiken.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP maandag 13 november 2017 @ 11:16:46 #42
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_175039491
Staatssecretaris Visser: “Streng optreden tegen ernstige misdragingen.”

Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser gaat streng optreden tegen misdragingen binnen de krijgsmacht. Dit stelt Visser in een reactie afgelopen vrijdag aan de Kamer na recente berichten over misdragingen. ‘‘Defensie moet melders verwelkomen en slachtoffers ondersteunen. Hierbij moeten zij erop kunnen vertrouwen dat Defensie actie onderneemt bij meldingen en ontoelaatbaar gedrag bestraft. Hierbij zal niet worden geschroomd om daders van misdragingen te ontslaan. Hierover mag bij niemand twijfel bestaan’’, aldus de staatssecretaris.

De staatssecretaris zegt dat iedereen zich vrij moet voelen gedragingen en situaties te melden die niet in een veilige werkomgeving thuishoren. Zij heeft daarom besloten tot onafhankelijk extern onderzoek naar de wijze waarop invulling wordt gegeven aan die veilige omgeving en hoe deze kan worden verbeterd. De staatssecretaris kondigt in de brief ook aan dat er een extern feitenonderzoek komt naar de specifieke zaak van ontoelaatbaar gedrag bij de luchtmobiele brigade.

Visser: ‘‘Defensie beschikt over een unieke cultuur. Een cultuur van saamhorigheid, kameraadschap en sterk groepsgevoel. Dit is een kracht, maar kan ook een keerzijde hebben. Recente incidenten op het gebied van integriteit en veiligheid hebben dit aangetoond. Samen met alle defensiemedewerkers willen de minister en ik werken aan een cultuur waarin elkaar aanspreken normaal is en medewerkers zich vrij voelen om gedragingen of situaties te melden die niet in een veilige omgeving thuishoren.’’

Veilige werkomgeving
Volgens de staatssecretaris heeft iedereen recht op een veilige werkomgeving. Een omgeving waarin geen sprake mag zijn van ontoelaatbaar gedrag. Mocht dit toch voorkomen, dan verwacht de staatssecretaris van alle defensiemedewerkers en vooral van commandanten dat zij ontoelaatbaar gedrag signaleren, melden én ingrijpen. De staatssecretaris heeft inmiddels de hoofden van de defensieonderdelen er op gewezen dat normoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd en dat daar streng tegen moeten worden opgetreden.

Staatssecretaris Visser: “Streng optreden tegen ernstige misdragingen.”

[ Bericht 3% gewijzigd door Cobra4 op 13-11-2017 11:36:22 ]
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP maandag 20 november 2017 @ 16:43:50 #43
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_175197927
Ombudsman wil uitleg Bijleveld over klachten

De Nationale ombudsman wil van minister Ank Bijleveld weten hoe bij Defensie wordt omgegaan met klachten over onder meer aanranding en mishandeling. Recent werd bekend dat meldingen van drie militairen over uit de hand gelopen ontgroeningen niet serieus zijn genomen.

In juli 2016 heeft Defensie een nieuwe klachtenregeling in gebruik genomen. ,,Ik wil van de minister horen hoeveel klachten er zijn ontvangen, in behandeling zijn genomen en gegrond zijn verklaard", aldus ombudsman Reinier van Zutphen.,,Ook wil ik inzicht in het aantal doorverwijzingen naar de Nationale ombudsman. Als (ex-)militairen tegen muren bij Defensie oplopen en in de knel raken, dan kunnen zij zich, net als elke burger met hun klacht bij mij melden."

De ombudsman vraagt de minister binnen twee weken antwoord te geven.

Begin november onthulden drie militairen in de Volkskrant dat ze bij hun eenheid in Schaarsbergen waren gepest, mishandeld, aangerand en verkracht door sergeanten en korporaals uit dezelfde eenheid. Een Commissie van Huishoudelijk Onderzoek (CvHO) onderzocht de klachten in 2013, maar achtte ze niet allemaal bewezen. Van de klachten die wel strafbaar werden geacht, deed Defensie in 2013 aangifte.

(Frontpage)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP donderdag 23 november 2017 @ 10:09:08 #44
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_175254839
Commissie sociaal veilige werkomgeving Defensie benoemd

Staatssecretaris Barbara Visser heeft de Kamer vandaag per brief gemeld wie gaan plaatsnemen in de commissie sociaal veilige werkomgeving Defensie. De voorzitter is prof. dr. Ellen Giebels (Universiteit Twente). Andere leden zijn prof. dr. Kees van den Bos (Universiteit Utrecht) en de heer Frans van Oostrum (Nijenrode Business Universiteit).

De commissie gaat onderzoek doen naar de sociaal veilige werkomgeving bij Defensie. Aanleiding voor het instellen van de commissie is een toezegging van de staatssecretaris. Op 13 november meldde zij in de Kamer een onafhankelijk extern onderzoek in te stellen vanwege een misbruikzaak in Schaarsbergen.

Op dit moment stelt de commissie een plan van aanpak op voor haar werkzaamheden. De verwachting is dat de commissie over een week formeel wordt ingesteld.

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 23 november 2017 @ 10:16:17 #45
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_175254949
Commissie Staal 2? Dat heeft ook een hoop concrete maatregelen opgeleverd :)
  Moderator / Redactie FP vrijdag 15 december 2017 @ 17:19:56 #46
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_175744742
Meldpunt Sociale Veilige Werkomgeving Defensie geopend

Het meldpunt van de Commissie Sociaal Veilige Werkomgeving Defensie is vanaf vandaag geopend. (Oud)-Defensiemedewerkers kunnen hier terecht met hun ervaringen over (meldingen van) ongewenst gedrag. Op de website www.meldpuntsociaalveiligdefensie.nl is te vinden hoe men een melding kan doen per telefoon (070-3245069), e-mail, via de website of per brief.

Het meldpunt is tot 1 juli 2018 geopend. De commissie beoordeelt de meldingen inhoudelijk en bepaalt eventueel naar welke instantie de melding, na overleg met de melder, kan worden doorverwezen.

Aanleiding
Naar aanleiding van meerdere incidenten heeft Staatssecretaris Barbara Visser een externe en onafhankelijke commissie ingesteld die sociale werkomgeving bij Defensie gaat onderzoeken. De commissie doet sinds vorige week onderzoek.

Het onderzoek richt zich specifiek op de meldingsbereidheid, het meldingssysteem en de nazorg aan melders. De commissie is extra alert op signalen die een indicatie voor een angstcultuur kunnen zijn. Daarnaast onderzoekt de commissie hoe met de melding en de melders van een misbruikzaak in Schaarsbergen is omgegaan.

Onderzoeken beoordeeld
Verder beoordeelt de commissie op basis van een steekproef de kwaliteit van de interne onderzoeken die Defensie deed naar ongewenst gedrag. Uiterlijk 15 maart 2018 rapporteert de commissie over haar tussentijdse bevindingen. De commissie biedt haar eindrapport zo snel mogelijk aan bij Defensie. Dit is uiterlijk 15 juli 2018.

Commissieleden
De voorzitter van de commissie is prof. dr. Ellen Giebels (Universiteit Twente). Andere leden zijn prof. dr. Kees van den Bos (Universiteit Utrecht) en Frans van Oostrum (Ministerie van Financiën/ Douane Nederland).

Bestaande meldmogelijkheden
De reeds aanwezige mogelijkheden voor het defensiepersoneel om ontoelaatbaar gedrag te melden blijven bestaan. Defensiepersoneel kan terecht bij het meldpunt van de Centrale Organisatie Integriteit Defensie of een melding doen bij de commandant. Van strafbare feiten kan ook altijd aangifte worden gedaan bij de Koninklijke Marechaussee.

(Persbericht Min. van Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP donderdag 21 december 2017 @ 10:12:36 #47
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_175887078
'Staatssecretaris verzwijgt incidenten Luchtmobiele Brigade'

De PVV heeft geschokt gereageerd op het bericht dat het ministerie bekend was met het feit dat de incidenten op de kazerne Schaarsbergen omvangrijker waren dan tot nu toe publiekelijk bekend. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport uit 2015 in handen van de Volkskrant.

PVV-Kamerlid Gabrielle Popken :”Dit rapport toont aan dat er iets fundamenteels fout zit in de cultuur op diverse kazernes. Drugs, prostitutie, misbruik, geweld, diefstal en vernielingen horen niet thuis binnen defensie. De wegkijkcultuur en het feit dat dit jarenlang op grote schaal kon plaats vinden, tonen aan dat dit in de groepscultuur ingebed is.” De PVV wil van de staatssecretaris weten waarom dit eerder niet door haar gedeeld is met de Kamer.

Popken vervolgt: ”De staatssecretaris en de ambtelijke staf waren al bekend met deze informatie en het vertrouwelijke rapport uit 2015 toen we als Kamer uitgebreid over de misstanden in Schaarsbergen spraken. Waarom heeft zij de Kamer hier niet over geīnformeerd? Waarom is ons niets verteld over de problemen op de kazerne in Assen? Het lijkt erop dat dit met de mantel der liefde bedekt wordt en dat is voor de PVV onacceptabel.”

(Frontpage)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 21 december 2017 @ 10:45:52 #48
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_175887581
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 10:44 schreef karr-1 het volgende:
Ik werk zelf bij Defensie en weet uit ervaring dat er veel verhalen rond gaan die stil gehouden worden onder het mom van "mannen onder elkaar" en "niet verraden van de eigen groep"

Een beetje plagen is nog tot daar aan toe, maar seksueel misbruik en ander grensoverschrijdend gedrag moet harder aangepakt worden. Het is echter de vraag of mensen wel naar buiten durven te komen met een verhaal als je weet dat je carričre min of meer voorbij is daarna.
Precies. En dat is niet een probleem wat alleen bij defensie speelt.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_175894672
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 10:45 schreef Megumi het volgende:

[..]

Precies. En dat is niet een probleem wat alleen bij defensie speelt.
De natuurlijke hiërarchische machts/doofpot cultuur is in het leger wel aardig hardnekkig.

Oefeningen bijvoorbeeld zijn vaak een groot zuipfestijn, profesioneel zeker niet.
pi_175895261
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 10:45 schreef Megumi het volgende:

Precies. En dat is niet een probleem wat alleen bij defensie speelt.
Niks precies, ik heb betrokkene om een antwoord gevraagd maar dat komt gemakshalve maar weer eens niet...

En wat voor recente ervaring heb jij binnen defensie omdat je er zo stellig in bent?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')