abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_181007144
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:48 schreef R-Tech het volgende:
Zo, de reis zit er weer op. Aantal dingen geleerd die ik de volgende keer anders zou doen. Over het algemeen enorm goed bevallen met de eigen auto. Het hotel in de buurt van Poznan (precies op de helft) was ook prettig. Wat zou ik anders doen? De volgende keer beide keren via de Kuznica grensovergang bij Grodno. Heenreis wel gedaan (half uurtje alles in totaal), terugreis via de autoovergang bij Brest; 6 uur wachttijd :X
De weg van de Kuznica grensovergang tot aan de rondweg van Minsk lag nu open, dus dat was vervelend, maar ik schat dat dat de volgende keer wel in orde zal zijn. Daarnaast vond ik op de terugweg vanaf de grens bij Brest de weg tot aan Warschau tegenvallen, alles 50/60/70 wegen.
De Poolse snelwegen zijn geweldig *O*
De Wit-Russische hoofdwegen zijn behoorlijk ok, afgezien van wat vage situaties en wat gaten in de weg. Binnenwegen zijn zwaar slecht en zijn zeker niet aan te raden. De tol (via Beltoll) viel me alles mee. Het duurde even om eea te regelen bij het 2e(!) tankstation over de grens, maar daarna werkte het vlekkeloos. We hadden voor 1200 tol kilometers betaald en na 3 weken hadden we nog ongeveer 15 euro tegoed over wat binnen 2 dagen keurig terug is gestort. Inleveren is ook weer even een punt omdat er weinig tankstations zijn waar dit kan, maar je kunt wel redelijk onbezorgd rijden.
De binnenstad van Minsk heb ik links laten liggen met de auto. De keren dat we daarheen gingen hebben we aan de rand v/d stad bij een grote supermarkt geparkeerd en vanaf daar een taxibusje genomen.
Bezienswaardigheden hebben we vrijwel niet bezocht (we zijn in principe familie, geen toerist) maar alsnog hebben we een hoop gezien *)
Vragen? ^O^
Ik ben via Kuznics richting Grodno gegaan. De weg achter Warschau richting Bialystok was inmiddels grotendeels open (itt tot vorig jaar) en dat reed prima.

Terug via kuznica en daarna bij Ceremcha weer witrusland in. Daar was niemand, dus was met 45’min de grens over.
De overgang bij (terugweg) Brest was idd traag. Ik heb die uiteindelijk niet genomen maar 1 zuideijker. (Bij Slawatyzce). WitRusland uit ging prim, Polen in duurde ruim 4 uur.....

Wel vette autotjes gezien in Grodno bij autosunday

https://www.flickr.com/gp/130329247@N07/23paVm
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')