abonnement Unibet Coolblue
pi_173653865
zoals mijn oma die maakte
dikke koek is een soort van pannenkoek van een cm of 10 dik gevuld met rozijnen ed
mijn oma maakte die vroeger altijd in een grote gietijzeren pan en dan stond die koek een hele dag op een petroleumstelletje te bakken
nu heb ik dus een grote gietijzeren Dutch oven gekocht en ga ik straks een 2de hands petroleumstelletje halen
maar nu komt het :) je kan een dikke koek ook gewoon in de oven bakken en dat duurt dan zo'n anderhalf uur
maar ik wil het dus op dat petroleumstelletje doen, hoelaat moet ik dan beginnen om rond een uur of 6 s 'avonds die koek klaar te hebben? :)
pies on joe toe
pi_173654068
quote:
Daar moest ik ook aan denken: broeder, poffert, boffert, tulband, dat idee.

(edit: je hebt ook een Groningse variant)
Somebody that I used to know
pi_173654299
http://www.smulweb.nl/recepten/759147/Grootmoeders-dikke-koek
dat recept had ik al gevonden maar ik wil dus eigenlijk weten hoelang zo`n koek op een heel laag pitje moet
pies on joe toe
pi_173654550
Sentiment is leuk, maar ik denk dat je enit blij wordt van de overlast van een petroleumstel.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_173666234
lijkt me echt tering ranzig
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_173666259
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:38 schreef Symphonic het volgende:
Sentiment is leuk, maar ik denk dat je enit blij wordt van de overlast van een petroleumstel.
Het ruikt vast heel nostalgisch 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_173666465
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 21:21 schreef Thezappa het volgende:
lijkt me echt tering ranzig
Is echt heel, heel, heel erg lekker.
pi_173670787
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 21:22 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het ruikt vast heel nostalgisch 8-)
tegenwoordig heb je ook petroleum wat reukloos brand :)
pies on joe toe
  zaterdag 9 september 2017 @ 08:04:05 #10
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173670810
Je zegt het zelf al: de hele dag. Ik zou om 11 uur beginnen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173670848
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 08:04 schreef Tinkepink het volgende:
Je zegt het zelf al: de hele dag. Ik zou om 11 uur beginnen.
dan moet het wel stoppen met regenen want ik heb nog niks in huis om het te maken :)
gister wel het 2de hands petroleumstelletje gehaald maar nog geen petroleum
en ik dacht : lekker vroeg deruit, spulletjes halen en aan de gang :) maarja die regen :(
pies on joe toe
pi_173671895
zow die staat er op, nu nog ff een uurtje of 8 wachten
pies on joe toe
pi_173679887
krijgen we het eindresultaat ook te zien? ben wel benieuwd!
  zaterdag 9 september 2017 @ 18:26:25 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173679956
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_

Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat. Pleeeeease?
pi_173680011
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:26 schreef RobinOok het volgende:
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_

Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat. Pleeeeease?
Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker?
Ik deed het ook altijd braaf op een petroleumstel, maar kan een slowcooker die vervangen?
pi_173680022
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:12 schreef bonke het volgende:

zow die staat er op, nu nog ff een uurtje of 8 wachten
[ afbeelding ]

Hmmm ik zie dat de wand lekker is ingeboterd. Ook met kaneel? Die korst :9~
pi_173680130

en

ik moet wel zeggen dat ik hem nog een minuut of 10 in de oven heb gedaan vanwege het bruine korstje
en ook dat ie wel lekker is maar niet zo smaakt zoals mijn oma hem maakte
dit is meer gewoon taartdeeg met roziijnen en veel suiker, dus zoet
wel een lekkere krokante korst maar niet een krokante en harde korst :)
ps: ruim 7 uur op het brandertje gestaan :)
pies on joe toe
pi_173680138
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:29 schreef mootie het volgende:

[..]

Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker?
Ik deed het ook altijd braaf op een petroleumstel, maar kan een slowcooker die vervangen?
ik heb ergens gelezen dat dat wel kan :)
pies on joe toe
pi_173680729
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:36 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
ik moet wel zeggen dat ik hem nog een minuut of 10 in de oven heb gedaan vanwege het bruine korstje
en ook dat ie wel lekker is maar niet zo smaakt zoals mijn oma hem maakte
dit is meer gewoon taartdeeg met roziijnen en veel suiker, dus zoet
wel een lekkere krokante korst maar niet een krokante en harde korst :)
ps: ruim 7 uur op het brandertje gestaan :)
Ik zal mijn moeder eens bellen. Heb er nu echt zin in.
En dan lekker warm nog, lekkere lel roomboter,
  zaterdag 9 september 2017 @ 19:22:09 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173681134
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:29 schreef mootie het volgende:

[..]

Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker?
Ik deed het ook altijd braaf op een petroleumstel, maar kan een slowcooker die vervangen?
Ik zou dan liever een braadpan in de oven zetten, denk ik, maar op internet zijn er genoeg mensen die inderdaad zulke dingen in de slowcooker bereiden.
Ik zou dan wel een bodempje van bakpapier maken, met een optillint eronder, zo ongeveer als deze mevrouw : https://www.365daysofcrockpot.com/slow-cooker-cornbread/
Zodat je de koek uit je slowcooker kunt tillen. :)
pi_173681236
bij mij viel die zo uit me pannetje, kon het pannetje zo weer in het rek zetten :)
pies on joe toe
  zaterdag 9 september 2017 @ 19:43:10 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173681623
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:26 schreef bonke het volgende:
bij mij viel die zo uit me pannetje, kon het pannetje zo weer in het rek zetten :)
Ja, snap ik, maar een binnenpan van een slowcooker is loeizwaar. Als je die om gaat kieperen loop je kans dat ie uit je handen glijdt en kapot klettert. Weg slowcooker. Ik zou liever tillen. Sowieso omdat het minder kans geeft op aan-de-bodem-blijven-plakken.
  Moderator zondag 10 september 2017 @ 20:22:47 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_173700449
Waar kom je vandaan? Je hebt nu iets West Fries gemaakt, maar misschien was het wel poffert wat je oma maakte. Die bereid je overigens au bain marie en wordt gemaakt met een mengsel van tarwe en boekweitmeel :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_173700619
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 20:22 schreef derLudolf het volgende:
Waar kom je vandaan? Je hebt nu iets West Fries gemaakt, maar misschien was het wel poffert wat je oma maakte. Die bereid je overigens au bain marie en wordt gemaakt met een mengsel van tarwe en boekweitmeel :)
Mijn moeder maakte poffert niet au bain marie maar in een speciale poffertpan. Au bain marie is volgens mij de shortcut voor als je geen poffertpan hebt, maar het hoort oorspronkelijk in een poffertpan. 1,5-2 uur op het laagste vuurtje en de deksel mag er niet vanaf want dan stort je in :7
Somebody that I used to know
pi_173700690
Hey, maakt nu iemand dikke koek bij HHB
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')