abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175564937
registreer om deze reclame te verbergen
Sowieso moet je losmaken van liberale landen als Duitsland/Frankrijk/Nederland/BelgiŽ/Zweden en alle Westerse ngo's als je een heimat voor eigen volk wil behouden. Westerse ngo's is een vorm van culturele imperialisme (zo noemt de Chinese overheid het met name en daar hebben ze gelijk in): ze willen een maatschappij engineeren na hun liberale waarden middels onderwijs/media/sponsoren van natives die hun waarden uitdragen met grote sommen geld. Als het aan dat soort landen ligt dan gaat de instroom maar door. Het is mij toch een morele kanker geworden het West-Europa. Decadentie. Hier maken zich overigens niet alleen de West-Europese landen en Amerika zich aan schuldig het zogenaamd social engineering. Eveneens die stinkende Arabische golfstaten maar dan Arabisch-Islamitische waarden. Het blijft natuurlijk een Arabisch geloof. Ideaal vanuit hun standpunt bezien. Net zoals dat democratie en mensenrechten een Westers geloof zijn. Ook ideaal vanuit dat standpunt bezien.

quote:
Hongarije hoort samen met IsraŽl, Rusland en China, thuis in het rijtje van landen die in het sponsoren van niet-gouvernementele organisaties (ngo's) door het buitenland een vijandelijke handeling zien. Dat zei de woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, Martin Schšfer, in juni 2017.

Rusland
Het Russische parlement heeft al een omstreden wet goedgekeurd waardoor er strengere regels gaan gelden voor private hulporganisaties (ngo's). De wet bestempelt ngo's die door het westen worden gefinancierd als 'buitenlandse agenten'. De partij van president Poetin had het wetsvoorstel ingediend. In de Doema waren er maar een paar tegenstemmers. Het Amerikaanse National Endowment For Democracy moest als eerste haar biezen pakken en uit Rusland vertrekken. President Vladimir Poetin hamert er al een tijdje op dat de met Amerikaans en/of Europees geld gefinancierde ngo's (vaak met ronkende democratische namen) vaak niet meer zijn dan 'westerse spionagecellen'.

Sinds de onrust in OekraÔne ziet Rusland een toenemend gevaar in westerse ngo's en andere buitenlandse organisaties. Matvijenko: kunt u zich voorstellen dat wij in Rusland belastinggeld apart zetten om ngo's in westerse landen te financieren, of in de Verenigde Staten? Dat is ondenkbaar. Maar omgekeerd gebeurde het wel. Niet meer.

Rusland wil een 'eigen internet' opzetten. Het gaat om een systeem van backup DNS root name servers, die onafhankelijk zijn van het beheer door ICANN, IANA en VeriSign. De servers moeten in staat zijn verzoeken van bepaalde landen te verwerken indien de reguliere DNS servers het laten afweten of de werking hiervan gericht wordt verstoord. Het gaat hier dus niet om de aanleg van nieuwe internetkabels, maar om een eigen netwerk van zogeheten DNS-servers die nodig zijn om alle websites op het internet toegankelijk te houden. De Russische overheid heeft eerder al tests uitgevoerd om te zien wat er gebeurt zodra de toegang tot de bestaande DNS-servers op het internet wegvalt, bijvoorbeeld door stroomuitval of een digitale blokkade. Daaruit kwam naar voren dat Rusland nog steeds erg afhankelijk is van de Westerse systemen en dat ze een eigen netwerk van servers moet bouwen om te voorkomen dat het internet in Rusland in de toekomst door een mogelijke blokkade van DNS-servers niet meer optimaal kan functioneren.

Hongarije
De Europese Commissie daagt Hongarije voor verschillende zaken voor de hoogste EU-rechter. Het land moet zich verantwoorden voor een wet die buitenlandse maatschappelijke organisaties treft alsook voor een omstreden universiteitswet. Daarnaast schakelt vicevoorzitter Frans Timmermans het EU-hof van Justitie in vanwege de Hongaarse weigering om asielzoekers uit ItaliŽ en Griekenland op te nemen.

De Hongaarse wet voor buitenlandse maatschappelijke organisaties verplicht niet-gouvermentele organisaties (ngo's) die jaarlijks meer dan 24.000 euro buitenlandse steun krijgen zich te registreren. Bovendien moeten ze zich in hun publicaties en op hun websites bekendmaken als een ''door buitenland gesteunde organisatie". Ook moeten ze de autoriteiten informatie geven over hun geldschieters. Doen ze dat niet, dan dreigen sancties. Volgens Timmermans worden buitenlandse organisaties hierdoor gediscrimineerd. Ook heeft hij zorgen over de gegevensbescherming van de donateurs. Hongarije schendt tevens het recht van vereniging en vrij kapitaalverkeer.

Hongarije neemt nieuwe universiteitswet aan. De wet bedreigt het voortbestaan van de door filantroop en miljardair George Soros opgerichte Central European University. De zelfverklaarde 'illiberaal democratische' Hongaarse premier Viktor OrbŠn voerde de afgelopen maanden een forse campagne tegen de universiteit en haar oprichter, de liberale Hongaars-Amerikaanse filantroop George Soros. De CEU, die als missie heeft ,,toekomstige leiders voor te bereiden op het bouwen van open en democratische samenlevingen", is de zelfverklaard 'illiberale' premier Viktor OrbŠn een doorn in het oog. Het Hongaarse parlement onder premier OrbŠn heeft een wet goedgekeurd die de sluiting mogelijk maakt van universiteiten en ngo's die vanuit het buitenland worden gefinancierd.

China
In 2016 heeft de Chinese overheid haar nieuwe wetgeving voor Non-Gouvernementele Organisaties (NGO's) geratificeerd. De nieuwe wet, de "Administrative Law on Activities of Overseas Non-government Organizations within the Territory of the People's Republic of China", lijkt een volgende stap in het beleid van president Xi Jinping om buitenlandse invloeden op de Chinese maatschappij te beperken en is te plaatsen in een serie van wetten die de afgelopen maanden zijn aangenomen om de macht van de regering te versterken. De kleurenrevoluties in de voormalige Sovjet-Unie en de Jasmijn-en Facebook-revoluties in het Midden-Oosten zijn door de Chinese autoriteiten grondig bestudeerd op de rol van ,,vijandige factoren", binnenlands of buitenlands van aard. Human Rights Watch en Amnesty staan al op de zwarte lijst van de Chinese autoriteiten.

China schaart zich met deze nieuwe ngo-wet in het gezelschap van Rusland en Iran en gaat zelfs verder. Een Zweedse ngo-medewerker, Peter Dahlin, werd onlangs het land uitgezet nadat hij gedwongen was op de staatstelevisie een ,,bekentenis" af te leggen. De nieuwe ngo-wet maakt voor een categorie ngo's een uitzondering en dat zijn de buitenlandse liefdadigheidsorganisaties en instellingen die werken met wezen, met verstoten kinderen van ter dood veroordeelden en lichamelijke en geestelijk gehandicapten. Die waren en blijven van harte welkom, hetzij onder controle, want worden beschouwd als de echte vrienden van het Chinese volk. Xi spoorde de overheid van Hongkong eveneens aan vaart te maken met hervormingen in het onderwijssysteem om Hongkongers bij de les te brengen, en 'patriottistische educatie voor de jeugd' te zien als sleutel tot succes.

De Taiwanese mensenrechtenactivist Lee Ming-cheh is op 28 november veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens het ondermijnen van de staat. Ook worden hem twee jaar lang zijn politieke rechten ontnomen. De Chinese autoriteiten pakten de Taiwanese activist op 19 maart 2017 in China op. Hij zou een gevaar zijn voor de nationale veiligheid. Lee leidt in Taipei (Taiwan) een non-gouvernementele organisaties (ngo) die al jarenlang maatschappelijke organisaties en activisten in China steunt. Volgens de Chinese autoriteiten was Lee in China om een illegale organisatie op te richten. De Taiwanees was de eerste die werd vastgehouden onder de nieuwe wet voor buitenlandse ngo's. Hij wordt van beschuldigd sociale media te hebben gebruikt om 'de Chinese overheid aan te vallen' en 'westerse meerpartijendemocratie te propageren'. De officiŽle communicatie met Taipei werd afgelopen juni door Beijing verbroken. De Taiwanese regering riep China op de dialoog te hervatten. De Chinese investeringen in Taiwan zijn verlaagd en Chinese toeristen worden ontmoedigd daar op vakantie te gaan.

IsraŽl
Buitenlandse ngo's zijn anti-IsraŽlisch, vindt IsraŽl. Het was een spectaculaire ontdekking van de IsraŽlische geheime dienst Shin Bet. Begin augustus kwam het nieuws naar buiten dat een Palestijnse manager van de christelijke hulporganisatie World Vision in de Gazastrook in zeven jaar 45 miljoen euro had doorgesluisd aan Hamas. De man, Mohammed el-Halabi, werd gearresteerd en zou hebben bekend. Voor World Vision blijft de zaak niet zonder gevolgen. AustraliŽ en Duitsland, twee van de grootste donoren aan de internationaal werkende ngo, hebben hun jaarlijkse subsidies ingetrokken. In de Gazastrook, waar World Vision werkt met gedepriveerde kinderen, heeft de ngo haar werk moeten staken; 120 medewerkers zitten voorlopig zonder werk. Na een intensieve campagne tegen ngo's van eigen bodem, treedt IsraŽl nu ook stevig op tegen internationale organisaties. Het land beschouwt de activiteiten van organisaties zoals World Vision als anti-IsraŽlisch.

Nadat de beschuldigingen tegen El-Halabi aan het licht kwamen, werd de zaak uitgevent door de IsraŽlische autoriteiten. Zo verspreidde het ministerie van Buitenlandse Zaken ťťn dag na de beschuldigingen tegen El-Halabi een plaatje op Twitter waarin World Vision ervan wordt beticht dat voedsel voor arme kindjes bij gewapende Hamas-militanten is beland. Ook andere internationale ngo's ervaren de IsraŽlische druk. Neem het Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel (EAPPI) van de Wereldraad van Kerken, dat elk kwartaal enkele tientallen internationale waarnemers naar de Westelijke Jordaanoever haalt. De vrijwilligers moeten Palestijnen beschermen tegen aanvallen van kolonisten. IsraŽl stuurt steeds meer vrijwilligers op de luchthaven terug, wegens deelname aan 'anti-IsraŽlische' activiteiten.

Polen
Ngo's die zich inzetten voor minderheden of mensenrechten hoeven niet meer te rekenen op steun van de Poolse regering. Een wet waarover de senatoren woensdag in Warschau debatteren, geeft de regering de macht de financiering van non-gouvernementele organisaties (ngo's) bij te sturen. De nieuwe wet roept een nieuw instituut in het leven: een soort toezichthouder op ngo's. Dit 'Nationaal Instituut voor Vrijheid' komt onder de directe bevoegdheid van premier Szydlo, en moet erop gaan toezien dat kleine clubs op het platteland evenveel toegang krijgen tot subsidies als hun concurrenten uit de grote steden. Subsidies zijn voortaan bedoeld voor het promoten van 'sociale en christelijke waarden'. Ngo's voor feminisme, lhbt- en immigrantenrechten krijgen het net omgespannen. Eerder verbrak de Poolse regering zonder nadere toelichting de samenwerking met een club uit Krakow, die zich inzet tegen genderdiscriminatie. Een adviesraad die racisme aankaartte, werd simpelweg opgeheven.

Het lijkt er sterk op dat Jaroslaw Kaczynzki een soort nieuwe christelijke elite wil klaarstomen. Geen sector blijft daarbij onaangeroerd: de rechterlijke macht, de media, ngo's, onderwijs en het leger niet. 'Ons doel', verklaarde Kaczynzki afgelopen zomer op het PiS-partijcongres, 'is om de Poolse intelligentsia weer tot leven te wekken'. Dit moet volgens de partijvoorzitter gebeuren door middel van een 'patriottisch ethos en grotendeels gekoppeld aan de kerk.' Het zijn teksten die aanslaan, blijkt uit de peilingen. In de nieuwste peiling scoort PiS 44 procent van de stemmen, tegen 38 bij de laatste verkiezingen. Eveneens is de regering bezig de Batorystichting aan te pakken. Batory verdeelt nu nog een meerjarige Europese miljoenensubsidie afkomstig uit Noorwegen, maar als het aan PiS ligt, komt dat potje ook onder regeringscontrole. Eerder probeerde Viktor OrbŠn (Hongarije) op vergelijkbare wijze het Noorse geld zijn land uit te jagen.


[ Bericht 23% gewijzigd door Zeibo op 08-12-2017 03:32:34 ]
pi_175565590
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 23:25 schreef Zeibo het volgende:
Sowieso moet je losmaken van liberale landen als Duitsland/Frankrijk/Nederland/BelgiŽ en alle Westerse ngo's als je een heimat voor eigen volk wil behouden. Als het aan dat soort landen ligt dan gaat de instroom maar door. Het is mij toch een morele kanker geworden het West-Europa. Decadentie.

[..]

The USA heeft al sinds 1938 de Foreign Agent Registration Act. Iedereen loopt gewoon hopeloos achter zoals altijd en op alles.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Foreign_Agents_Registration_Act
pi_175565768
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 23:47 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

The USA heeft al sinds 1938 de Foreign Agent Registration Act. Iedereen loopt gewoon hopeloos achter zoals altijd en op alles.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Foreign_Agents_Registration_Act
Tja. Beter laat dan nooit.
pi_175565824
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 23:02 schreef HSG het volgende:

[..]

Ze kunnen met hun asielpapieren gaan en staan waar ze maar willen. Ze kunnen wel naar Polen worden gebracht maar dan mogen ze ongehinderd weer terug naar Duitsland gaan.

Eigenlijk zouden die landen moeten zeggen: "oke kom maar op", en wanneer ze weer gaan laat je ze gewoon gaan.
quote:
Als u een Nederlandse verblijfsvergunning hebt, moet u uw hoofdverblijf in Nederland hebben. Als u uw hoofdverblijf verplaatst naar het buitenland, kan uw verblijfsvergunning worden ingetrokken.
https://ind.nl/Paginas/Hoofdverblijf.aspx

quote:
Verblijf buiten Nederland

Met uw verblijfsvergunning kunt u wel korte periodes naar het buitenland. Hoe lang u in het buitenland mag verblijven, hangt af van uw verblijfsvergunning. U mag ook tijdens deze korte periodes uw hoofdverblijf niet verplaatsen.
Verblijfsvergunning bepaalde tijd

U mag maximaal 6 maanden achter elkaar buiten Nederland zijn. Of u mag 3 jaar achter elkaar elk jaar maximaal 4 maanden buiten Nederland zijn.
pi_175566623
Zijn er wel vluchtelingen die in oost Europa willen wonen?
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_175566634
quote:
Duitse ngo hielp mensensmokkelaars

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170803_03001377
Louche praktijken die ngo's.
pi_175566973
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 00:48 schreef Boris_Karloff het volgende:
Zijn er wel vluchtelingen die in oost Europa willen wonen?
Nope!
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_175567578
Als de olie op is in Arabie of er geen vraag meer naar is komen die ook allemaal hier aankloppen _O- _O-
Team Baldr
pi_175567589
En waarom komen oost Europeanen naar hier ze kunnen ook naar Rusland
Of zelf er iets van proberen te maken
Team Baldr
  vrijdag 8 december 2017 @ 06:31:18 #285
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_175567619
quote:
3s.gif Op vrijdag 8 december 2017 06:08 schreef BoonDockSaint het volgende:
En waarom komen oost Europeanen naar hier ze kunnen ook naar Rusland
Of zelf er iets van proberen te maken
Omdat ze graag wat centen willen verdienen.

Vluchtelingen? De oorlog in Syrie is vrijwel afgelopen op een paar woestijn plekjes na waar niemand woont.
De hele zooi kan terug maar dat willen ze niet want hier krijg je toch lekker alles gratis.
Succes met dat zooitje en de burgeroorlog over 50 jaar. :W :W
pi_175567666
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 06:31 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Omdat ze graag wat centen willen verdienen.

Vluchtelingen? De oorlog in Syrie is vrijwel afgelopen op een paar woestijn plekjes na waar niemand woont.
De hele zooi kan terug maar dat willen ze niet want hier krijg je toch lekker alles gratis.
Succes met dat zooitje en de burgeroorlog over 50 jaar. :W :W
Een burgeroorlog in Europa voorspel ik veel eerder dan 50 jaar
Team Baldr
pi_175567678
Burger oorlogen zijn eigenlijk al gaande in veel hoofdsteden van Europa
Team Baldr
pi_175567707
Voor een mooi lap vruchtbare grond wil ik best wel ruilen met een Afrikaan of Oostblokker
Team Baldr
  vrijdag 8 december 2017 @ 07:23:25 #289
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_175567820
quote:
3s.gif Op vrijdag 8 december 2017 06:55 schreef BoonDockSaint het volgende:
Burger oorlogen zijn eigenlijk al gaande in veel hoofdsteden van Europa
Jaja, droom lekker verder

Europese hoofdsteden zijn uitgezonderd van Moskau, Kiev, Sarejevo en andere ver weg liggende steden in pauperlanden harstikke veilig.

Ga eens kijken in de Centraal Afrikaanse Republiek, daar is pas sprake van een burgeroorlog.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
  vrijdag 8 december 2017 @ 07:25:15 #290
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_175567833
quote:
3s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:03 schreef BoonDockSaint het volgende:
Voor een mooi lap vruchtbare grond wil ik best wel ruilen met een Afrikaan of Oostblokker
Na een aantal maanden in Hongarije geweest te zijn kom je met hangende pootjes terug in Nederland. Goh, wat mis je de welvaart, de goede infrastructuur, de goede gezondheidszorg en het goede onderwijs.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_175567849
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:25 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Na een aantal maanden in Hongarije geweest te zijn kom je met hangende pootjes terug in Nederland. Goh, wat mis je de welvaart, de goede infrastructuur, de goede gezondheidszorg en het goede onderwijs.
Ik ben in die landen geweest en nee niet de toeristen resorts maar heb daar rondgetroken best leuk ik snap niet wat die mensen hier perse willen komen doen
Team Baldr
  vrijdag 8 december 2017 @ 07:35:24 #292
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_175567882
quote:
3s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:27 schreef BoonDockSaint het volgende:

[..]

Ik ben in die landen geweest en nee niet de toeristen resorts maar heb daar rondgetroken best leuk ik snap niet wat die mensen hier perse willen komen doen
Met een Westers inkomen vakantie vieren in Hongarije. Dan heb je geen idee dat het leven in Hongarije toch wel een stukje zwaarder is dan in Nederland. Niet voor niets willen vooral jongeren uit Midden- en Oost-Europa studeren en werken in Duitsland, Nederland of Zweden, omdat deze landen veel meer perspectief hebben dan Hongarije.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_175567889
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 22:12 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Verantwoordelijkheid nemen.

We hebben er niets aan als Polen en TsjechiŽ ons de rug gaan toekeren. Vluchtelingen willen niet naar Centraal Europa, Centraal Europa wil geen vluchtelingen, dus je kunt deze landen moeilijk dwingen.
Maar als men de media mag geloven, dan wil een meerderheid van de inwoners van Nederland ook geen vluchtelingen meer, wegens enkele vluchtelingen die zich misdragen hebben. De meerderheid van een land kan toch nooit fout zijn. Of wel ?
pi_175567891
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:35 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Met een Westers inkomen vakantie vieren in Hongarije. Dan heb je geen idee dat het leven in Hongarije toch wel een stukje zwaarder is dan in Nederland. Niet voor niets willen vooral jongeren uit Midden- en Oost-Europa studeren en werken in Duitsland, Nederland of Zweden, omdat deze landen veel meer perspectief hebben dan Hongarije.
Ok ik had een budget maar ik sliep gewoon in mijn tentje
Team Baldr
pi_175567901
Ik kwam daar ook dorpjes tegen waar geen jongeren meer waren die waren allemaal richting Europa
Team Baldr
  vrijdag 8 december 2017 @ 07:40:28 #296
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_175567911
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:37 schreef torentje het volgende:

[..]

Maar als men de media mag geloven, dan wil een meerderheid van de inwoners van Nederland ook geen vluchtelingen meer, wegens enkele vluchtelingen die zich misdragen hebben. De meerderheid van een land kan toch nooit fout zijn. Of wel ?
Er moet toch iemand die vluchtelingen opvangen. Nederland kan zijn verantwoordelijkheid niet afschuiven op andere landen, want andere landen nemen hun verantwoordelijkheid niet.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_175567920
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:40 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Er moet toch iemand die vluchtelingen opvangen. Nederland kan zijn verantwoordelijkheid niet afschuiven op andere landen, want andere landen nemen hun verantwoordelijkheid niet.
Niet het hele oostblok en Afrika bevolking past in Europa
Team Baldr
pi_175567929
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:40 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Er moet toch iemand die vluchtelingen opvangen. Nederland kan zijn verantwoordelijkheid niet afschuiven op andere landen, want andere landen nemen hun verantwoordelijkheid niet.
Voor de zoveelste keer...het zijn geen vluchtelingen, het zijn fucking goedzoekers.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175567934
Van mijn part komt heel de wereld bevolking richting Europa dan ga ik wel weg lol
Team Baldr
pi_175568496
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 07:40 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Er moet toch iemand die vluchtelingen opvangen. Nederland kan zijn verantwoordelijkheid niet afschuiven op andere landen, want andere landen nemen hun verantwoordelijkheid niet.
Maar het is dan toch de beslissing van de meerderheid van de inwoners van Nederland om geen vluchtelingen meer op te nemen ?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')