abonnement Unibet Coolblue
  zondag 3 september 2017 @ 22:10:05 #1
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173573896
Kort geleden was ik voor mn werk in een hotel en daar kreeg ik de lekkerste soep die ik ooit heb gegeten of bijna de lekkerste.
Ze kookten daar met zogenaamde green eggs waar al het vlees maar ook de groenten in werden gegrild.
Nu vraag ik me af hoe je het beste die soep namaakt.
Gewoon een aantal paprikas grillen tot ze zwart zijn en dan het velletje eraf pellen en blenderen?
Daarna iets van room erbij en kruiden en dan is het klaar?

Weet iemand hier hoe je dit het beste kunt maken? En dan eigenlijk ook liever zonder room omdat ik er eigenlik 5 kilo af moet hebben. :')
To BG or not to BG!
pi_173573995
Bouillion lijkt me ook wel een key ingrediënt.

En google gewoon op recept geroosterde paprikasoep.
  zondag 3 september 2017 @ 22:15:40 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173574050
Zoiets.

En dan de crème fraîche achterwege laten

Ook lekker met reepjes gerookte zalm erin.

https://uitpaulineskeuken.nl/2016/03/geroosterde-paprikasoep.html
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 3 september 2017 @ 22:29:42 #4
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173574377
De paprika's op een houtvuur poffen is het lekkerst.. dan heb je ook wat rooksmaak...
En je zou met ei zoals in spaghetti carbonara kunnen experimenteren (want daar gaat ook geen room oid in zoals iedereen denkt.. maar gewoon enkel rauw ei..)
  zondag 3 september 2017 @ 22:35:08 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173574498
Of je zoekt gewoon even op hoe je een soep bindt met eigeel.

Als je het nodig vindt om je soep te binden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173608214
Je valt niet niet af van room, je valt niet af van teveel eten.

Maar dat terzijde.
Somebody that I used to know
  vrijdag 8 september 2017 @ 17:50:56 #7
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173662259
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 22:13 schreef mootie het volgende:
Bouillion lijkt me ook wel een key ingrediënt.

En google gewoon op recept geroosterde paprikasoep.
Heb m dus gemaakt vandeweek, met room, dat wel en paprikas uit de oven, was goed gelukt.Maar volgende keer gebruik ik inderdaad bouilion ipv room.
To BG or not to BG!
pi_173662329
Je kan een smaakmaker niet vervangen door room.
  vrijdag 8 september 2017 @ 17:54:24 #9
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173662347
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 22:29 schreef Zolderkamer het volgende:
De paprika's op een houtvuur poffen is het lekkerst.. dan heb je ook wat rooksmaak...
En je zou met ei zoals in spaghetti carbonara kunnen experimenteren (want daar gaat ook geen room oid in zoals iedereen denkt.. maar gewoon enkel rauw ei..)
Ga ik volgende zomer doen in onze tuinhaard. Goed idee. En met dat ei zou ik ook eens moeten uitzoeken. Doe ik eigenlijk nooit zo.
To BG or not to BG!
  vrijdag 8 september 2017 @ 17:57:24 #10
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173662424
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 17:53 schreef LitmanenAFCA het volgende:
Je kan een smaakmaker niet vervangen door room.
Welke smaakmaker vervang je dan? Ik volg je niet.
To BG or not to BG!
  vrijdag 8 september 2017 @ 18:07:33 #11
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_173662610
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 17:57 schreef oppiedoppie het volgende:

[..]

Welke smaakmaker vervang je dan? Ik volg je niet.
Room ipv Bouillon. Gepofte paprika, bouillon, knoflook en wat ui in een ketel. Blonderen, zeven en dan beetje afbinden met room. Hartstikke lekker

Ook erg lekker om wanneer je de ui aanzet in de pan beetje ras el hanout toe te voegen.
  vrijdag 8 september 2017 @ 18:31:11 #12
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173663017
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 17:54 schreef oppiedoppie het volgende:

[..]

Ga ik volgende zomer doen in onze tuinhaard. Goed idee. En met dat ei zou ik ook eens moeten uitzoeken. Doe ik eigenlijk nooit zo.
Je kunt ook heel simpel in een pan roken.. als je eentje met een glazen deksel neemt kun je zien wanneer de rook verdwenen is en heb je er vrijwel geen last van (of je laat gewoon een dicht deksel heel lang op de pan)

Dit is een goed filmpje trouwens.. (alleen moet je je niet teveel aantrekken van zn gejeuzel over dat spek.. vrijwel ieder soort rookspek voldoet)

  vrijdag 8 september 2017 @ 18:35:41 #13
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173663106
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 18:07 schreef LitmanenAFCA het volgende:

[..]

Room ipv Bouillon. Gepofte paprika, bouillon, knoflook en wat ui in een ketel. Blonderen, zeven en dan beetje afbinden met room. Hartstikke lekker

Ook erg lekker om wanneer je de ui aanzet in de pan beetje ras el hanout toe te voegen.
O, ok, ga ik proberen.
To BG or not to BG!
  vrijdag 8 september 2017 @ 19:09:05 #14
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_173663755
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 18:07 schreef LitmanenAFCA het volgende:

[..]

Room ipv Bouillon. Gepofte paprika, bouillon, knoflook en wat ui in een ketel. Blonderen, zeven en dan beetje afbinden met room. Hartstikke lekker

Ook erg lekker om wanneer je de ui aanzet in de pan beetje ras el hanout toe te voegen.
Blonderen ja? :o
  zaterdag 9 september 2017 @ 09:12:34 #15
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_173671266
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 19:09 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Blonderen ja? :o
Blenderen natuurlijk
pi_173671333
Dit is echt het lekkerste recept met geroosterde/gepofte paprika dat ik ooit gemaakt heb. Wel wat uitgebreider dan je doorsnee paprikasoep, maar de moeite waard. :9
http://www.britishlarder.(...)-soup/#axzz3Zf0jUjqY
Let me see you stripped down to the bone
pi_173676475
Je kunt paprika niet poffen.
  zondag 10 september 2017 @ 13:12:12 #18
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173691922
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:16 schreef minilot het volgende:
Dit is echt het lekkerste recept met geroosterde/gepofte paprika dat ik ooit gemaakt heb. Wel wat uitgebreider dan je doorsnee paprikasoep, maar de moeite waard. :9
http://www.britishlarder.(...)-soup/#axzz3Zf0jUjqY
Dat lijkt fantastisch. Dat feta kaas erover is sowieso een goed idee.
To BG or not to BG!
  zondag 10 september 2017 @ 13:14:07 #19
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_173691966
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 15:42 schreef Fokpop het volgende:
Je kunt paprika niet poffen.
De eerste keer dat ik het zag in het hotel waar ik was las ik ´geplofte paprikasoep´. Maar er stond dus een bordje met gepofte paprikasoep voor. Was een duur hotel ook nog. Maar het klinkt verder wel leuk.
To BG or not to BG!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')