Heb m dus gemaakt vandeweek, met room, dat wel en paprikas uit de oven, was goed gelukt.Maar volgende keer gebruik ik inderdaad bouilion ipv room.quote:Op zondag 3 september 2017 22:13 schreef mootie het volgende:
Bouillion lijkt me ook wel een key ingrediënt.
En google gewoon op recept geroosterde paprikasoep.
Ga ik volgende zomer doen in onze tuinhaard. Goed idee. En met dat ei zou ik ook eens moeten uitzoeken. Doe ik eigenlijk nooit zo.quote:Op zondag 3 september 2017 22:29 schreef Zolderkamer het volgende:
De paprika's op een houtvuur poffen is het lekkerst.. dan heb je ook wat rooksmaak...
En je zou met ei zoals in spaghetti carbonara kunnen experimenteren (want daar gaat ook geen room oid in zoals iedereen denkt.. maar gewoon enkel rauw ei..)
Welke smaakmaker vervang je dan? Ik volg je niet.quote:Op vrijdag 8 september 2017 17:53 schreef LitmanenAFCA het volgende:
Je kan een smaakmaker niet vervangen door room.
Room ipv Bouillon. Gepofte paprika, bouillon, knoflook en wat ui in een ketel. Blonderen, zeven en dan beetje afbinden met room. Hartstikke lekkerquote:Op vrijdag 8 september 2017 17:57 schreef oppiedoppie het volgende:
[..]
Welke smaakmaker vervang je dan? Ik volg je niet.
Je kunt ook heel simpel in een pan roken.. als je eentje met een glazen deksel neemt kun je zien wanneer de rook verdwenen is en heb je er vrijwel geen last van (of je laat gewoon een dicht deksel heel lang op de pan)quote:Op vrijdag 8 september 2017 17:54 schreef oppiedoppie het volgende:
[..]
Ga ik volgende zomer doen in onze tuinhaard. Goed idee. En met dat ei zou ik ook eens moeten uitzoeken. Doe ik eigenlijk nooit zo.
O, ok, ga ik proberen.quote:Op vrijdag 8 september 2017 18:07 schreef LitmanenAFCA het volgende:
[..]
Room ipv Bouillon. Gepofte paprika, bouillon, knoflook en wat ui in een ketel. Blonderen, zeven en dan beetje afbinden met room. Hartstikke lekker
Ook erg lekker om wanneer je de ui aanzet in de pan beetje ras el hanout toe te voegen.
Blonderen ja?quote:Op vrijdag 8 september 2017 18:07 schreef LitmanenAFCA het volgende:
[..]
Room ipv Bouillon. Gepofte paprika, bouillon, knoflook en wat ui in een ketel. Blonderen, zeven en dan beetje afbinden met room. Hartstikke lekker
Ook erg lekker om wanneer je de ui aanzet in de pan beetje ras el hanout toe te voegen.
Dat lijkt fantastisch. Dat feta kaas erover is sowieso een goed idee.quote:Op zaterdag 9 september 2017 09:16 schreef minilot het volgende:
Dit is echt het lekkerste recept met geroosterde/gepofte paprika dat ik ooit gemaakt heb. Wel wat uitgebreider dan je doorsnee paprikasoep, maar de moeite waard.
http://www.britishlarder.(...)-soup/#axzz3Zf0jUjqY
De eerste keer dat ik het zag in het hotel waar ik was las ik ´geplofte paprikasoep´. Maar er stond dus een bordje met gepofte paprikasoep voor. Was een duur hotel ook nog. Maar het klinkt verder wel leuk.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |