abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173437755
Hallo allemaal,

Via Google ben ik hier terecht gekomen. Ik hoop op goede adviezen en nieuwe inzichten. Ik heb acht jaar een relatie met mijn vriend en ben nu 23 jaar.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik gezoend heb met iemand anders dan mijn vriend. Dit heeft een keer plaatsgevonden en daarna nooit meer. Ik schaam me, heb besloten om het diep weg te stoppen en om het mijn vriend niet te vertellen, maar dat heb ik uiteindelijk toch gedaan. Hij heeft het mij vergeven en kijkt er heel nuchter naar.

Ik merk nu dat ik het moeilijk vind om erover te schrijven, maar ik moet. Het doet mij pijn dat er een gebeurtenis is waarover ik niet eerlijk ben geweest tegenover mijn vriend. Na die gebeurtenis wist ik dat ik mijn vriend helemaal niet wilde verliezen en wat ik eigenlijk op het spel had gezet. Ik merkte dat ik het langzamerhand vergat en het naast me neer kon leggen door erover te praten. Ik weet zeker dat ik dezelfde fout nooit meer ga maken en onze relatie goed is. Daarnaast ben ik gek op mijn vriend en mag ik mijn handen knijpen met hem.

Het voelt fijn om al mijn gebeurtenissen, verlangens en diepste angsten met hem te delen en om te zeggen dat hij na al die jaren samen nog steeds mijn vriend is. We kwamen bij elkaar als twee scholieren en gaan nu samen een mooie toekomst tegemoet. Als ik hem aankijk, weet ik echt niet wat ik zonder hem moet en blijft hij mij verbazen over hoeveel liefde ik voel voor hem. Laatst begon hij erover dat hij graag een volgende stap wil. Ik denk daar ook zo over, maar dat hij het trouwen op deze manier bespreekbaar maakte schrok ik van. Hij maakte het tastbaar, maakte er een moment van dat hij zeker weet dat ik zijn droomvrouw ben en voor altijd met mij samen wil zijn. Dat zegt hij nooit. Voor mij is trouwen binnen 3 jaar nog te vroeg, ook al vragen mensen zich inmiddels af waarom het zo lang duurt. We zijn 23 en 24 en ik houd onbeschrijfelijk veel van hem, maar ik moet ook bekennen dat ik wel eens twijfel aan mezelf.

Ik ben zoals eerder gezegd al vanaf mijn vijftiende samen met mijn vriend, we gingen naar dezelfde kerk en komen uit dezelfde omgeving. Ik ben net zo opgevoed als hij en we kijken hier nu gelukkig allebei hetzelfde naar. We zijn wat losser, hebben seks voor het huwelijk en doen het allemaal wat anders dan de rest uit het wereldje. Mijn vriend gelooft zelfs helemaal niet meer, ik ook nauwelijks (twijfel) en ik vind het soms toch moeilijk om bepaalde denkbeelden los te laten. Hoewel ik er net zo over denk als mijn vriend, is hij veel makkelijker in het relativeren van gebeurtenissen.

Mijn vriend heeft mij dus allang vergeven. Maar ik merk dat ik er soms nog mee zit en soms nog steeds naar andere aantrekkelijke mannen kijk. Daar ligt mijn twijfel. Als ik iemand aantrekkelijk vind en met iemand optrek, bijvoorbeeld nu een collega, kan ik seksuele opwinding voelen of een fantasie hebben over seks met degene (en ik schaam me ervoor om het op te schrijven en om dit voor iemand anders dan mijn vriend te voelen). Ik heb niet de behoefte om vreemd te gaan, maar ik fantaseer daadwerkelijk wel eens over seks met die collega. Ik flirt met hem en weet heel goed dat hij mij wel ziet zitten. Dat gegeven ga ik niet uit de weg. Ik weet dat ik er goed uitzie waardoor ik altijd heb gemerkt dat mannen mij willen. Dit heb ik altijd fijn en interessant gevonden, vooral in dit soort situaties. Resultaat was dus die ene zoen. Nu weet ik dat ik nooit meer iets ga doen, ik weet hoe ik ermee om moet gaan, maar wat bezielt mij dat ik dit soort gedachten en fantasieŽn heb? Dat ik het prettig vind om gewild te zijn?

Mijn vriend weet hiervan en zegt dat het niet zo gek is dat ik dat ervaar, maar dat hij het niet hoeft te weten. Dat hij dat minder heeft, maar wel eens naar porno kijkt en dat dat vergelijkbaar is. Dat ik mezelf echt moet loskoppelen van de gedachten van vroeger en moet beseffen dat ik nu eenmaal seksuele gevoelens heb en ook anderen aantrekkelijk kan vinden. Dat ik mijzelf die zoen als 18jarige moet vergeven, omdat hij dat ook heeft gedaan.

Wel heeft hij gezegd dat hij de situatie met de collega vervelend vind 'omdat hij weet hoe die man denkt'. Maar voor hem staat vast dat hij samen oud met mij wil worden en ik wil dat ook met hem. Maar daar ben ik de laatste tijd veel over aan het piekeren. Ik heb altijd geleerd dat seks voor na het huwelijk is, daar heb ik me allang overheen gezet. Seks met hem heb ik graag, ook omdat ik weet dat ik met hem oud wil worden ben ik niet bang of beschaamd. Maar hoezo kan ik seksuele gevoelens en fantasieŽn hebben voor iemand waarvan ik zijn uiterlijk wel aangenaam vind. Is dat echt zo normaal in een relatie? Die zoen van 5 jaar geleden ging ook ongeveer zo, ik vond degene zeer aantrekkelijk, maar toen was ik jong. Nu kan ik het beter plaatsen en er beter mee omgaan.. Toch ben ik niet happy met mijn gevoelens. Ik had ze liever niet gehad.

Mijn vriend is alles, maar die stiekeme seksuele spanningen vind ik wel prettig af en toe. En die fantasieŽn ook wel. Om me vervolgens te generen dat ik een toekomst aanga met mijn vriend. Trouwen, kinderen, samen leven en samen oud worden. Het is een heel verhaal geworden, maar mijn hart is gelucht. Meningen, adviezen?
pi_173437790
De soep wordt niet zo heet gegeten .... het lijkt mij volkomen normaal om eens over een ander te fantaseren. Zolang je er niks mee doet geen issue lijkt me ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_173437795
Over twintig jaar zijn jullie nog verder van het geloof af en worden swingers. Waarschijnlijk jij eerst. Daarna je man ook. Wanneer de leeuw los is zijn jullie niet meer te stoppen...
pi_173437806
Die fantasieŽn en opwinding heeft iedereen. Een fantasie hoef je dan ook niet in de praktijk uit te voeren. Letterlijk heel je leven samen met ťťn persoon vind ik persoonlijk minder. Je hebt totaal geen referentiekader, je weet niet beter zeg maar.
AMG heten en dan een Volvo rijden...
pi_173437842
Je kijkt wel enorm tegen je vriend op he?
Ik vind het een beetje creepy.
pi_173437963
Kijken mag, aankomen niet.

Als je maar beseft dat het gras aan de overkant altijd groener lijkt dan het is.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 28 augustus 2017 @ 09:03:33 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173437979
Je vriend spreekt wijze woorden. Accepteer dat er niks mis is met je als je seksuele fantasieŽn hebt, dat het zinloos is om je nog schuldig te voelen over een partijtje zoenen van vijf jaar geleden. Er is geen probleem, jij maakt er een probleem van.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173438128
quote:
14s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:37 schreef Joene het volgende:
De soep wordt niet zo heet gegeten .... het lijkt mij volkomen normaal om eens over een ander te fantaseren. Zolang je er niks mee doet geen issue lijkt me ?
Ik doe er niks mee, uiteraard!

Toch vind ik het vervelende gevoelens dat ik zo naar andere mannen kan kijken. Het voelt slecht, alsof ik mijn vriend bedrieg. Terwijl hij dit helemaal niet op die manier ziet. Hoe kan ik dat gevoel enigszins loslaten?
pi_173438176
Op zich heel normaal als je er zo open voor staat.. Je vindt de aandacht fijn en flirt graag met de andere mannen, dus ja dan zijn de gevoelens niet ver verwijderd, de daad trouwens ook niet, zoals je al wel gemerkt had.

Vrouwen zijn hier door de band genomen ook gevoeliger voor en moeten meer moeite doen om zich te beheersen. Vraag mij niet waarom, maar het is nu eenmaal zo.

Als je er inderdaad 'verstandig' mee weet om te gaan en jezelf niet in posities gaat plaatsen waar de grenzen snel vervagen dan is er niet al teveeel mis mee zou ik zeggen. Wij zijn allemaal in de basis zeer seksueel van aard, en mogelijkheden zijn altijd wel aanwezig, zeker voor aantrekkelijke mensen.. De keuze is altijd aan jou om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Of je kiest voor je partner en neemt genoegen met iets minder vlinders en spanning, of je leeft naar de spanningen toe en geeft hieraan toe, of je gebruikt je fantasie en leeft die thuis weer uit samen, dan ben je toch die gevoelens niet uit de weg gegaan, maar dan wel thuis zeg maar.. Het kan ook opwindend zijn om dan zo jullie relatie vol spanning te houden :P

De wereld is helaas niet zoals we die graag zien.. Liefde is mooi, maar ook tragisch omdat er zoveel andere verleidingen zijn onderweg, zeker vandaag de dag waar iedereen de hele dag om elkaar heen draait, dan komt het moment van aantrekking naar een andere man of vrouw buiten je partner om vanzelf, vroeg of laat.

Dus het ligt echt niet zozeer aan jou maar aan de hele opzet van liefde versus dagelijkse verleidingen, vroeger was de vrouw thuis met de kids en een paar mensen eromheen, dan is liefde beter te leiden dan in een wereld met constant verleidingen.

Dus gebruik die aantrekkingskracht richting anderen voor de spanning voor jezelf en jullie seksleven. Wegstoppen en schuldig voelen heeft geen zin met nabijheid en kansen. Gewoon accepteren en verstandig blijven nadenken.

Al wissel je van man omdat je een grotere aantrekkingskracht naar iemand toe hebt, ook dat vervaagd weer en dan begint het riedeltje weer opnieuw namelijk..
pi_173438214
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:40 schreef -AMG- het volgende:
Die fantasieŽn en opwinding heeft iedereen. Een fantasie hoef je dan ook niet in de praktijk uit te voeren. Letterlijk heel je leven samen met ťťn persoon vind ik persoonlijk minder. Je hebt totaal geen referentiekader, je weet niet beter zeg maar.
Waarom moet je een referentiekader hebben? En van wat in jouw ogen?
pi_173438270
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:24 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Waarom moet je een referentiekader hebben? En van wat in jouw ogen?
Je hebt nog nooit seks met een ander gehad en je weet dus niet hoe het voelt met een ander.
pi_173438419
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:28 schreef 8777 het volgende:

[..]

Je hebt nog nooit seks met een ander gehad en je weet dus niet hoe het voelt met een ander.
En hoeveel moet je er voelen dan voordat je kunt zeggen dat je het ideaal gevonden hebt? Zo gaat het alleen maar over de seks, terwijl liefde juist zoveel meer is dan slechts seks.. Dat is nu juist wat de meesten over het hoofd zien, de nadruk ligt op seksuele bevrediging en niet meer op de liefde, met werkelijke liefde voor iemand is de seks altijd mooi en voldoende, juist met de nadruk op de seksualiteit gaat het vaak mis omdat het eendimensionaal gaat worden.

Je kunt veel beter vanuit de liefde de seksualiteit gaan ontdekken dan vanuit de seksualiteit de liefde gaan zoeken. Althans dat is mijn mening.

Zodra de nadruk teveel op het seksuele gaat liggen dan zul je uiteindelijk veel eerder ontevreden worden dan andersom. Dan ga je hoogtepunten tellen versus de lange tijden tussenin :P En dan is liefde voor elkaar veel belangrijker dan die enkele hoogtepunten.

Een ideaal vinden in de liefde en in bed is nog niet zomaar gevonden, dus waarom zoveel willen proberen?
pi_173438431
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:47 schreef zovty het volgende:
Je kijkt wel enorm tegen je vriend op he?
Ik vind het een beetje creepy.
Nee! Waarop baseer je dat?
pi_173438528
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:22 schreef Adept het volgende:
Op zich heel normaal als je er zo open voor staat.. Je vindt de aandacht fijn en flirt graag met de andere mannen, dus ja dan zijn de gevoelens niet ver verwijderd, de daad trouwens ook niet, zoals je al wel gemerkt had.

Vrouwen zijn hier door de band genomen ook gevoeliger voor en moeten meer moeite doen om zich te beheersen. Vraag mij niet waarom, maar het is nu eenmaal zo.

Als je er inderdaad 'verstandig' mee weet om te gaan en jezelf niet in posities gaat plaatsen waar de grenzen snel vervagen dan is er niet al teveeel mis mee zou ik zeggen. Wij zijn allemaal in de basis zeer seksueel van aard, en mogelijkheden zijn altijd wel aanwezig, zeker voor aantrekkelijke mensen.. De keuze is altijd aan jou om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Of je kiest voor je partner en neemt genoegen met iets minder vlinders en spanning, of je leeft naar de spanningen toe en geeft hieraan toe, of je gebruikt je fantasie en leeft die thuis weer uit samen, dan ben je toch die gevoelens niet uit de weg gegaan, maar dan wel thuis zeg maar.. Het kan ook opwindend zijn om dan zo jullie relatie vol spanning te houden :P

De wereld is helaas niet zoals we die graag zien.. Liefde is mooi, maar ook tragisch omdat er zoveel andere verleidingen zijn onderweg, zeker vandaag de dag waar iedereen de hele dag om elkaar heen draait, dan komt het moment van aantrekking naar een andere man of vrouw buiten je partner om vanzelf, vroeg of laat.

Dus het ligt echt niet zozeer aan jou maar aan de hele opzet van liefde versus dagelijkse verleidingen, vroeger was de vrouw thuis met de kids en een paar mensen eromheen, dan is liefde beter te leiden dan in een wereld met constant verleidingen.

Dus gebruik die aantrekkingskracht richting anderen voor de spanning voor jezelf en jullie seksleven. Wegstoppen en schuldig voelen heeft geen zin met nabijheid en kansen. Gewoon accepteren en verstandig blijven nadenken.

Al wissel je van man omdat je een grotere aantrekkingskracht naar iemand toe hebt, ook dat vervaagd weer en dan begint het riedeltje weer opnieuw namelijk..
Ik reageer hier later op, bedankt coor het mooie bericht! (Aan het werk nu)
pi_173438557
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:48 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Ik reageer hier later op, bedankt coor het mooie bericht! (Aan het werk nu)
Werkse :)
pi_173438615
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:37 schreef Adept het volgende:

[..]

En hoeveel moet je er voelen dan voordat je kunt zeggen dat je het ideaal gevonden hebt? Zo gaat het alleen maar over de seks, terwijl liefde juist zoveel meer is dan slechts seks.. Dat is nu juist wat de meesten over het hoofd zien, de nadruk ligt op seksuele bevrediging en niet meer op de liefde, met werkelijke liefde voor iemand is de seks altijd mooi en voldoende, juist met de nadruk op de seksualiteit gaat het vaak mis omdat het eendimensionaal gaat worden.

Je kunt veel beter vanuit de liefde de seksualiteit gaan ontdekken dan vanuit de seksualiteit de liefde gaan zoeken. Althans dat is mijn mening.

Zodra de nadruk teveel op het seksuele gaat liggen dan zul je uiteindelijk veel eerder ontevreden worden dan andersom. Dan ga je hoogtepunten tellen versus de lange tijden tussenin :P En dan is liefde voor elkaar veel belangrijker dan die enkele hoogtepunten.

Een ideaal vinden in de liefde en in bed is nog niet zomaar gevonden, dus waarom zoveel willen proberen?
Er bestaat geen ideaal, niet in bed en niet in de liefde. Overal is wel iets.
pi_173438682
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:54 schreef 8777 het volgende:

[..]

Er bestaat geen ideaal, niet in bed en niet in de liefde. Overal is wel iets.
Precies, en dan ga ik liever voor iemand waar ik echt gek op ben dan waar ik echt geil van word.
pi_173438699
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:54 schreef 8777 het volgende:

[..]

Er bestaat geen ideaal, niet in bed en niet in de liefde. Overal is wel iets.
Er is niets, behalve dat ik opgewonden kan raken van anderen. En daarmee kan flirten als ik zin heb. Mijn vriend is perfect :)
pi_173438730
Meid je bent volkomen normaal!
pi_173438784
quote:
6s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:59 schreef Adept het volgende:

[..]

Precies, en dan ga ik liever voor iemand waar ik echt gek op ben dan waar ik echt geil van word.
Beste is natuurlijk als dat allebei in een vrouw zit.
Ik zou het overigens wel vervelend vinden als m'n vriendin op andere mannen geilt en daarmee flirt.
pi_173438796
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:24 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Waarom moet je een referentiekader hebben? En van wat in jouw ogen?
Je hele leven ťťn partner hebben loopt meestal nooit goed af. Je gaat later het gevoel krijgen veel gemist te hebben.
Ik ken drie koppels die daar ook voor hebben gekozen. Vreemdgaan, een open relatie en volledige afhankelijkheid hebben zij gemeen.

Begrijp me niet verkeerd, je moet doen wat jou het beste lijkt.
AMG heten en dan een Volvo rijden...
pi_173438839
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:06 schreef 8777 het volgende:

[..]

Beste is natuurlijk als dat allebei in een vrouw zit.
Ik zou het overigens wel vervelend vinden als m'n vriendin op andere mannen geilt en daarmee flirt.
Ideaal gezien zeker :) Wie wil dat niet, maar helaas is er altijd wel iemand beter, leuker, knapper, etc.. Ik vind het ook niet leuk zoiets te weten over mijn vriendin, maar de realiteit geeft niks om mijn gevoelens, en mijn vriendin ook niet :P Maar het is praktisch 100% zeker dat het gebeurd, het enigste waar je nog op kan hopen is dat ze genoeg integriteit heeft en zichzelf weet in te houden als er weer eens een alfa collega het op haar voorzien heeft.

Veel meer kun je niet doen namelijk.
pi_173438903
quote:
7s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:10 schreef Adept het volgende:

[..]

Ideaal gezien zeker :) Wie wil dat niet, maar helaas is er altijd wel iemand beter, leuker, knapper, etc.. Ik vind het ook niet leuk zoiets te weten over mijn vriendin, maar de realiteit geeft niks om mijn gevoelens, en mijn vriendin ook niet :P Maar het is praktisch 100% zeker dat het gebeurd, het enigste waar je nog op kan hopen is dat ze genoeg integriteit heeft en zichzelf weet in te houden als er weer eens een alfa collega het op haar voorzien heeft.

Veel meer kun je niet doen namelijk.
Gelukkig komt ze maar weinig in aanraking met andere mannen, dat ze geilt op de man van de invictus reclame vind ik dan weer geen probleem.
pi_173438941
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:15 schreef 8777 het volgende:

[..]

Gelukkig komt ze maar weinig in aanraking met andere mannen, dat ze geilt op de man van de invictus reclame vind ik dan weer geen probleem.
Zolang je maar begrijpt dat het in wezen normaal is en het afhangt van haar loyaliteit en andersom van jou kant ook dan is het goed. Maar leuk is het zeer zeker niet! Maar helaas onvermijdbaar.
pi_173438980
quote:
7s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:18 schreef Adept het volgende:

[..]

Zolang je maar begrijpt dat het in wezen normaal is en het afhangt van haar loyaliteit en andersom van jou kant ook dan is het goed. Maar leuk is het zeer zeker niet! Maar helaas onvermijdbaar.
Ach, ik lig er echt niet wakker van als mijn vriendin andere mensen aantrekkelijk vindt of ermee flirt.

Zolang ze daar maar eerlijk voor uit kan komen en niets doet waarvan ze weet dat ik me er niet prettig bij voel. Mensen (seksueel) aantrekkelijk vinden is alleen maar normaal en gezond.

Dat heb ik liever dan een vriendin die altijd in de angst leeft dat ze niemand anders in haar hoofd mag hebben dan ik.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_173439116
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:21 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

Ach, ik lig er echt niet wakker van als mijn vriendin andere mensen aantrekkelijk vindt of ermee flirt.

Zolang ze daar maar eerlijk voor uit kan komen en niets doet waarvan ze weet dat ik me er niet prettig bij voel. Mensen (seksueel) aantrekkelijk vinden is alleen maar normaal en gezond.

Dat heb ik liever dan een vriendin die altijd in de angst leeft dat ze niemand anders in haar hoofd mag hebben dan ik.
Dat vind ik ook, zolang je maar eerlijk naar elkaar bent en er vertrouwen in elkaar is en respect voor elkaar gevoelens dan zou het geen probleem hoeven zijn nee :)
pi_173439283
Is volkomen normaal, precies zoals je vriend zegt. Je bent een seksueel wezen. Over iemand anders fantaseren betekent niet dat je ook daadwerkelijk die fantasie wilt uitvoeren. Geniet ervan, zolang het bij een fantasie blijft kan het weinig kwaad.
pi_173439397
Waarom ben je zo hard voor jezelf? Wat schiet je daarmee op?
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
pi_173439505
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:58 schreef Argento het volgende:
Waarom ben je zo hard voor jezelf? Wat schiet je daarmee op?
Doet ze alleen maar om hier goedkeuring te krijgen.
pi_173439612
Raar is het niet, je bent gewoon een mens met gevoelens en emoties. En blijkbaar een seks drive. Allemaal normaal en gezond.
pi_173439781
Ik neem aan dat het niets voorstelde met die mannen... Je wilt immers oud worden met je vriend. Je moet toch ergens zelfvertrouwen vandaan halen, blijkbaar haal jij dat uit flirten. Je vergeeft het je vriend ook dat hij porno kijkt, waarom vergeef je jezelf dit dan niet? Zie het gewoon als ontspanning of een spelletje. De maatschappij laat vrouwen zich schuldig voelen of ze voelden zich sowieso al schuldiger. Maar dat is toch een beetje vreemd, als jij dit niet goedkeurt van jezelf moet je het van je vriend ook niet goedkeuren dat hij porno kijkt vind ik.
pi_173440249
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:06 schreef 8777 het volgende:

[..]

Beste is natuurlijk als dat allebei in een vrouw zit.
Ik zou het overigens wel vervelend vinden als m'n vriendin op andere mannen geilt en daarmee flirt.
Dat heb ik ook! Gelukkig.

Maar het is gek dat ik ook opgewonden kan raken van andere mannen, niet dat ik persoonlijk interesse heb. Maar het seksuele deel is er wel naar anderen toe.
pi_173440267
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:09 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Dat heb ik ook! Gelukkig.

Maar het is gek dat ik ook opgewonden kan raken van andere mannen, niet dat ik persoonlijk interesse heb. Maar het seksuele deel is er wel naar anderen toe.
Dat is helemaal niet gek, het is doodnormaal.
pi_173440351
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:09 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Dat heb ik ook! Gelukkig.

Maar het is gek dat ik ook opgewonden kan raken van andere mannen, niet dat ik persoonlijk interesse heb. Maar het seksuele deel is er wel naar anderen toe.
Het is vrij normaal, ook ik zie wel eens iemand waar ik maar al te graag op zou willen. Kijken mag, aankomen of flirten niet.
Maar dat is bij ons de afspraak.
pi_173440375
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:09 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Dat heb ik ook! Gelukkig.

Maar het is gek dat ik ook opgewonden kan raken van andere mannen, niet dat ik persoonlijk interesse heb. Maar het seksuele deel is er wel naar anderen toe.
Het is helemaal niet gek. Sexuele opwinding is niet helemaal te sturen. Mensen zijn gemaakt om zich voort te planten eh. Genen doorgeven enzo. Dus het zit in je aard, je lichaam en hersenen om zonder dat je dat zelf bepaalt andere sexueel aantrekkelijk te vinden.

Dat heeft iedereen, jij, je vriend en iedereen in dit topic, behalve mensen die een stoornis hebben waardoor eea niet werkt als 'normaal'. Jouw achtergrond heeft je waarschijnlijk een ander beeld ingeprent. Maar uiteindelijk zijn mensen sexuele wezens, met allerlei verlangens die ze niet allemaal zelf kunnen beinvloeden. Daarnaast is voelen en denken nog niet handelen.

Uiteindelijk kan het misschien zelfs zo zijn dat je de sex van de relatie scheidt en een keer met een ander sex hebt. Niet zo raar als je nog nooit een ander hebt gehad. Er zijn zoveel mensen, zoveel verschillende manieren om met sex om te gaan. En ťťn ding is zeker, de orthodox christelijke (of islamitische etc) is absoluut niet ideaal. Want kijk maar eens wat er gebeurt in de katholieke kerk... en bekend is dat er in streng gereformeerde kringen heel wat wordt afgerommeld. Juist door het sterk onderdrukken en het niet 'mogen' van allerlei heel normale en menselijke gevoelens breken mensen. Ik vermoed dat er bij jou ondanks je twijfel en 'vallen' van je geloof, die jeugd er nog sterk in zit.

Misschien moet je dat beeld eens loslaten en eens kijken wat er praktisch het beste werkt. Het klinkt alsof je vriend er relaxed en gezond in staat. Dus maak er voor jezelf geen krampachtig ding van. Geniet van het leven, dus ook van het kijken naar andere mensen. Flirten, of meer is de keuze aan jou. De vraag is wat je hebt afgesproken met je vriend en zelf acceptabel vindt. Hierin is wat mij betreft geen goed of fout, behalve het niet nakomen van gemaakte afspraken.
Whatever...
pi_173440713
Ik merk een enorm schuldgevoel bij TS, maar zolang ze niet vreemd gaat is er niets om schuldig over te voelen. Wat niet meehelpt is het christelijke idee dat denken aan vreemdgaan = al vreemdgegaan in de ogen van God. Dat idee moet je van je af schudden want daardoor kun je in de knoop raken. Maak voor jezelf duidelijk een scheiding tussen denken en doen. En vergeef jezelf voor die zoen van jaren geleden.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_173440810
Conflict tussen menselijk idealisme en natuurlijk realisme.
  FOK!verkiezingenKampioen maandag 28 augustus 2017 @ 16:20:53 #38
151187 zarGon
JzG.
pi_173443985
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:00 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Er is niets, behalve dat ik opgewonden kan raken van anderen. En daarmee kan flirten als ik zin heb. Mijn vriend is perfect :)
Ik gok dat je door je opvoeding jezelf zit te straffen, met dat schuldgevoel zit en jezelf niet wil vergeven. Dat allemaal terwijl je na je fout alsnog eerlijk bent geweest tegenover je vriend, hebt opgebiecht en vergeven bent door hem.

Wat ik alleen niet snap is...

quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:31 schreef Champignonsoep het volgende:
Ik flirt met hem en weet heel goed dat hij mij wel ziet zitten. Dat gegeven ga ik niet uit de weg. Ik weet dat ik er goed uitzie waardoor ik altijd heb gemerkt dat mannen mij willen. Dit heb ik altijd fijn en interessant gevonden, vooral in dit soort situaties. Resultaat was dus die ene zoen. Nu weet ik dat ik nooit meer iets ga doen, ik weet hoe ik ermee om moet gaan, maar wat bezielt mij dat ik dit soort gedachten en fantasieŽn heb? Dat ik het prettig vind om gewild te zijn?

Mijn vriend weet hiervan en zegt dat het niet zo gek is dat ik dat ervaar, maar dat hij het niet hoeft te weten. Dat hij dat minder heeft, maar wel eens naar porno kijkt en dat dat vergelijkbaar is. Dat ik mezelf echt moet loskoppelen van de gedachten van vroeger en moet beseffen dat ik nu eenmaal seksuele gevoelens heb en ook anderen aantrekkelijk kan vinden. Dat ik mijzelf die zoen als 18jarige moet vergeven, omdat hij dat ook heeft gedaan.

Mijn vriend is alles, maar die stiekeme seksuele spanningen vind ik wel prettig af en toe. En die fantasieŽn ook wel. Om me vervolgens te generen dat ik een toekomst aanga met mijn vriend.
- Weten dat flirterig gedrag kan leiden tot vreemdgaan. Dit wil je nooit meer.
- Blijven flirten, zelfs wanneer je ervan bewust bent dat het kan leiden tot dingen die je niet wil (zoenen/vreemdgaan en zo).
- Je wil dat soort gedachten en fantasieŽn niet, maar je vindt het allemaal wel fijn ťn je laat het allemaal maar gebeuren (door bijv. te flirten).

Ik snap je niet. Je wil het niet, maar toch doe je het en vind je het zelfs fijn.

Probeer je ons voor de gek te houden? Of jezelf? Of...?

Wat je zegt komt allemaal niet overeen met je gedrag. Het flirten zoek je op, of je laat het allemaal toe, en vervolgens klaag je over de gevolgen? Als je het allemaal niet wil, kun je daar gewoon ook mee kappen en je focussen op je vriend, zou je zeggen.

Mis je iets bij je vriend? Je vriend is alles, maar toch niet helemaal alles? Waarom voel je je schuldig, maar verander je je gedrag niet?

Vanwaar die behoefte om gewild te zijn door anderen/vreemden? En natuurlijk snap ik dat het fijn is, aandacht, maar het lijkt erop dat je het als een soort van bevestiging opzoekt, of zo. Om je zekerder te voelen over jezelf?

Aan de ene kant zit je te flirten en geilen op je collega, aan de andere kant zit je te janken dat het allemaal fout is. Doe het dan gewoon niet, dat flirten, zou je zeggen. Je kan het niet handlen, waarom doe je het dan. Blijkbaar heb je dat soort aandacht nodig om je bijzonder en fijn te voelen en te blijven voelen.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 16:41:39 #39
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_173444376
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 16:20 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik gok dat je door je opvoeding jezelf zit te straffen, met dat schuldgevoel zit en jezelf niet wil vergeven. Dat allemaal terwijl je na je fout alsnog eerlijk bent geweest tegenover je vriend, hebt opgebiecht en vergeven bent door hem.

Wat ik alleen niet snap is...

[..]

- Weten dat flirterig gedrag kan leiden tot vreemdgaan. Dit wil je nooit meer.
- Blijven flirten, zelfs wanneer je ervan bewust bent dat het kan leiden tot dingen die je niet wil (zoenen/vreemdgaan en zo).
- Je wil dat soort gedachten en fantasieŽn niet, maar je vindt het allemaal wel fijn ťn je laat het allemaal maar gebeuren (door bijv. te flirten).

Ik snap je niet. Je wil het niet, maar toch doe je het en vind je het zelfs fijn.

Probeer je ons voor de gek te houden? Of jezelf? Of...?

Wat je zegt komt allemaal niet overeen met je gedrag. Het flirten zoek je op, of je laat het allemaal toe, en vervolgens klaag je over de gevolgen? Als je het allemaal niet wil, kun je daar gewoon ook mee kappen en je focussen op je vriend, zou je zeggen.

Mis je iets bij je vriend? Je vriend is alles, maar toch niet helemaal alles? Waarom voel je je schuldig, maar verander je je gedrag niet?

Vanwaar die behoefte om gewild te zijn door anderen/vreemden? En natuurlijk snap ik dat het fijn is, aandacht, maar het lijkt erop dat je het als een soort van bevestiging opzoekt, of zo. Om je zekerder te voelen over jezelf?

Aan de ene kant zit je te flirten en geilen op je collega, aan de andere kant zit je te janken dat het allemaal fout is. Doe het dan gewoon niet, dat flirten, zou je zeggen. Je kan het niet handlen, waarom doe je het dan. Blijkbaar heb je dat soort aandacht nodig om je bijzonder en fijn te voelen en te blijven voelen.
Dit ja.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 16:50:07 #40
163650 crew  Greys
Nee.
pi_173444505
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:00 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Er is niets, behalve dat ik opgewonden kan raken van anderen. En daarmee kan flirten als ik zin heb.
Net als de rest van de wereld.
Koutist in opleiding.
pi_173449238
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 16:50 schreef Greys het volgende:

[..]

Net als de rest van de wereld.
Ja, maar dan is er nog wel het verschil of je er bewust mee gaat kloten en vertier zoeken, of dat je het je laat overkomen als het je overkomt, dat is ook een verschil..
pi_173576170
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:38 schreef Vida. het volgende:
Over twintig jaar zijn jullie nog verder van het geloof af en worden swingers. Waarschijnlijk jij eerst. Daarna je man ook. Wanneer de leeuw los is zijn jullie niet meer te stoppen...
:D
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  maandag 4 september 2017 @ 01:45:56 #43
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173576209
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:19 schreef Champignonsoep het volgende:
Ik doe er niks mee, uiteraard!
En hoe langer je dat volhoud hoe harder je losgaat...
Ga lekker los met iemand.. gewoon in overleg..
Je bent nieuwsgierig.. wilt het.. maar je mag niet van jezelf omdat het je zo geleerd is..
Geloof me.. zoveel vrouwen en meisjes die altijd onderdrukt zijn door "het geloof" hebben exact hetzelfde.. Ik woon in een behoorlijk gelovig dorp.. en ze gaan stuk voor stuk helemaal los.. Relaties verbreken.. etc...
Als je aan de toekomst wilt werken doe dat dan gewoon in overleg.. Het komt er toch wel van..

Post #3 zit niet zo ver van de waarheid af..
pi_173576325
Maar het probleem is dus dat de ts het gevoel heeft haar vriend hiermee te kwetsen, omdat hij het niet wil weten?
Tja.. Dat is het lastige, je kunt iemands gevoelens niet weten. Open relatie voorstellen en zien hoe hij reageert.
  maandag 4 september 2017 @ 03:35:19 #45
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173576386
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:19 schreef Champignonsoep het volgende:

[..]

Ik doe er niks mee, uiteraard!

Toch vind ik het vervelende gevoelens dat ik zo naar andere mannen kan kijken. Het voelt slecht, alsof ik mijn vriend bedrieg. Terwijl hij dit helemaal niet op die manier ziet. Hoe kan ik dat gevoel enigszins loslaten?
Accepteer dat het een biologische reactie is en besef dat het menselijk verstand je ervan weerhoudt om als een beest aan die gevoelens toe te geven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lunatiek op 04-09-2017 03:44:32 ]
  maandag 4 september 2017 @ 03:43:32 #46
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173576399
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 03:00 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Maar het probleem is dus dat de ts het gevoel heeft haar vriend hiermee te kwetsen, omdat hij het niet wil weten?
Tja.. Dat is het lastige, je kunt iemands gevoelens niet weten. Open relatie voorstellen en zien hoe hij reageert.
Als je vrienin telkens weer aankomt met schuldgevoelens over volstrekt onschuldige seksfantasieŽn zou ik dat ook niet willen weten. Ik hoef niet te weten met wie ze het allemaal zou willen doen en dat gejank over de zonde en hoe erg het is gaat ook nergens over. Dat impliceert toch ook dat ze van mij wil weten welke porno ik kijk en dat ik daarvoor boete moet doen. Dat gedoe is zo'n fantasie allemaal niet waard, daar moet je in stilte van genieten en meer niet.
pi_173576464
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 03:43 schreef Lunatiek het volgende:

Als je vrienin telkens weer aankomt met schuldgevoelens over volstrekt onschuldige seksfantasieŽn zou ik dat ook niet willen weten. Ik hoef niet te weten met wie ze het allemaal zou willen doen en dat gejank over de zonde en hoe erg het is gaat ook nergens over. Dat impliceert toch ook dat ze van mij wil weten welke porno ik kijk en dat ik daarvoor boete moet doen. Dat gedoe is zo'n fantasie allemaal niet waard, daar moet je in stilte van genieten en meer niet.
Nou zo streng gelovig kwam het niet op mij over. Maar ik kan het mis hebben. Ik vind het aN de ene kant wel mooi als mensen serieus zijn in hun geloof. Maar als je het aan de ander opdringt of de ander heeft er last van dan heeft dit nu eenmaal consequenties voor je relatie en dat lijkt me ook niet de bedoeling. Doe het niet als je het niet vind kunnen of doe het wel en accepteer dat je daardoor minder vroom bent volgens je eigen of andermans standaard , iig niet voor die van de vriend want die kijkt porno en maakt het niet uit zolang ie het niet weet.
pi_173577058
quote:
14s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:37 schreef Joene het volgende:
De soep wordt niet zo heet gegeten .... het lijkt mij volkomen normaal om eens over een ander te fantaseren. Zolang je er niks mee doet geen issue lijkt me ?
Dit. Je gaat dat nog wel vaker krijgen naarmate jullie langer samen zijn. Er zijn eenmaal meer mensen aantrekkelijk. Zo lang je er niks mee doet en jullie relatie verder goed zit, is er geen probleem.
pi_173581439
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:31 schreef Champignonsoep het volgende:
Mijn vriend is alles, maar die stiekeme seksuele spanningen vind ik wel prettig af en toe. En die fantasieŽn ook wel. Om me vervolgens te generen dat ik een toekomst aanga met mijn vriend. Trouwen, kinderen, samen leven en samen oud worden. Het is een heel verhaal geworden, maar mijn hart is gelucht. Meningen, adviezen?
Dit vat alles samen.
Het zijn fantasieen en spanningen, deze kan je ook gebruiken bij de seks met je vriend, ga er maar vanuit dat de seks dan intens zal zijn mits je je laat gaan.
Ik heb het ook wel eens, en gebruik deze spanningen bij mijn vrouw waardoor de seks extra geil is.
Het zegt in ieder geval niets over je trouwheid zolang je niets met die ander doet en je er bewust van bent zoals je al aangeeft.
pi_173583146
Fantaseer er lekker op los, maar voedt het niet in de vorm van flirten. Zulke gevoelens betekenen meestal niets, tenzij jij er betekenis aan geeft (wat je imo nu doet, door er zo zwaar aan te tillen en wel stiekem te flirten). Misschien komt het ook wat heftiger over, omdat je het niet vindt kunnen en onderdrukt hebt.

En pas op met je vriend deseksualiseren. Seks met hem heb je als het goed is ook, omdat je hem seksueel aantrekkelijk vindt, niet alleen omdat hij in je romantische plaatje past en er samen oud mee wilt worden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')