abonnement Unibet Coolblue
pi_173476129
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 09:46 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ben het Reddit topic kwijt, maar daarin werd gelinkt naar artikelen die erover gingen. Dat van die CEO klopt, maar bij het verhaal van de zwerver hoort wel het feit dat ie een pistool had gebruikt én priors had. Dat bij elkaar rechtvaardigde de hogere veroordeling. Máár waarom ik het plaatje desondanks treffend is omdat wat rechtvaardig is (volgens het systeem) dat niet altijd is; daar het aannemelijk is dat hij de bank overviel omdat hij een zwerver is - terwijl er CEOs zijn die er zo goed als weg mee komen 3 miljard te verdoezelen.
Het gebruik pistool maakt het natuurlijk al weer anders en het maakt natuurlijk ook wel uit wat de priors zijn. Als hij al voorwaardelijk celstraffen had van eerdere geweldsdelicten, dan kan dit natuurlijk heel logisch zijn.

Neemt niet weg dat er wel klassenjustitie is en dat deze CEO er bespottelijk makkelijk van af komt. Zelfde verhaal met Messi, vele miljoenen en belasting ontduiken maar komt er met een fopstraf van af. Een lokale ondernemer die een fout maakt, komt er vaak minder makkelijk mee weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')