abonnement Unibet Coolblue
pi_173527864
O ja ik wilde nog even een slechte recentie voor die Bolle neerpennen.

Ik was er vorig jaar op de oude locatie, toen was alles voortreffelijk. 9.5/10

Nu zaten we er met een groep van 5. En 3, waaronder ik moesten aan een te krappe bank zitten. Zat voor geen meter, en het duurde veeeel te lang.
5,5 uur!! gezeten, waaronder ook vrij lange sessies zonder alcohol of eten voor je neus. :N

Eten was wel echt goed, sommige gerechten voortreffelijk maar toch wat minder dan vorig jaar.

5.5/10 vanwege de ondermaatse service en ambiance en het toch een beetje tegenvallende eten tov vorig jaar. Vond het zeker geen 2 sterren waard.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_173530348
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 20:04 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Ben benieuwd of iemand hier heeft gegeten bij Hofstede Meerzicht in Zoetermeer?
We gaan er regelmatig eten, leuke tent met erg vriendelijke bediening. Eten is ook altijd prima verzorgd, lekker en betaalbaar.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  donderdag 7 september 2017 @ 13:51:49 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173638217


Menu Lesclette bij restaurant Lesclette in La Clayette ad 13,50 euro

Vooraf: Rillettes de lapin.
Weliswaar uit blik en ontieglijk veel, maar toch lekker.

Dagschotel
Rôti de boeuf braisé.
Best te doen, vlees was 4 uur gegaard en redelijk zacht. Jus-tje erbij. Wat worteltjes, een ei-soufffle-achtig--groen-groentedingetje en crozets. Die vond ik het leukst. Ik dacht bij de buren te zien dat ze mac-en-cheese kregen, maar toen wij het kregen dat ik nee, toch gewoon dauphinois en toen nee, toch een soort pasta, of nee, inktvis, neeeee, euh, ik wist het niet. Blijkt het crozets te zijn. Grappig. Was leuke verrassing. Ik hoef het niet veel vaker te eten, maar zo'n kwakkie is net leuk.

Dessert
Passievrucht bavarois met aardbeiensaus.

Koffie kreeg je ook nog voor die 13,50.
Maar de halve liter wijn koste 18 euro. :?

Anyway, voor dat geld en voor een lunch en voor "ik had er wel zin in" geef ik ze een 8,5
Maar was de prijs hoger geweest was het cijfer rap achteruit gegaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-09-2017 14:00:23 ]
pi_173638350
^O^
  donderdag 7 september 2017 @ 14:02:16 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173638385
Nu ik het zo zie denk ik "ziet er wel sneu uit, zo'n tomaat met een verdord kroontje". En dan denk je misschien dat ze ze zo uit het bakkie op het bord hebben gesmeten, maar dat is niet waar, van alle tomaatjes wat een klein kontje gesneden zodat ze bleven staan. Rare gasten, die Fransen.
pi_173639147
Crozets moest ik opzoeken, nooit ergens gezien of gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173639195
Voor 13,50 euro wil ik ook zo eten.
  donderdag 7 september 2017 @ 14:52:13 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173639233
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:48 schreef golfer het volgende:
Crozets moest ik opzoeken, nooit ergens gezien of gegeten.
Wij dus ook! In ons culinair woordenboek dat altijd meegaat. En meteen foto gemaakt omdat ik het anders weer vergeten ben als ik thuis ben. :)



Alleen waren het geen balletjes maar platte vierkantjes.
pi_173639578
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:52 schreef RobinOok het volgende:

Wij dus ook! In ons culinair woordenboek dat altijd meegaat. En meteen foto gemaakt omdat ik het anders weer vergeten ben als ik thuis ben. :)

[ link | afbeelding ]

Alleen waren het geen balletjes maar platte vierkantjes.
Zo staat het hier ook beschreven:
http://www.france-voyage.(...)omie/crozets-547.htm
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173816641
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.

Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.




Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.

We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:


Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:

Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.


Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.


Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.


Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.

Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.

6/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173817197
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:08 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.

Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.

We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:
[ afbeelding ]

Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:
[ afbeelding ]
Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.

[ afbeelding ]
Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.

[ afbeelding ]
Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.

[ afbeelding ]
Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.

Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.

6/10
De stoeltjes zijn niet te klein, de Westerse welvaart heeft op jou teveel vat gehad.
pi_173817712
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:29 schreef MCH het volgende:

De stoeltjes zijn niet te klein, de Westerse welvaart heeft op jou teveel vat gehad.
Als je de volgende keer begrijpend hebt leren lezen zie je misschien dat ik het heb over te kleine tafels en slechtzittende stoelen. Niet over te kleine stoelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173818740
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je de volgende keer begrijpend hebt leren lezen zie je misschien dat ik het heb over te kleine tafels en slechtzittende stoelen. Niet over te kleine stoelen.
Wij zijn echt vermakelijk samen!
pi_173818780
Die ronde tafels zijn wel echt belachelijk klein. :D Ook gewoon ingedekt voor 4 personen, dat werkt toch niet. :')
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 september 2017 @ 23:00:27 #65
414785 sirdanilot
pi_173819362
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:30 schreef Myraela het volgende:
Die ronde tafels zijn wel echt belachelijk klein. :D Ook gewoon ingedekt voor 4 personen, dat werkt toch niet. :')
Moet je eens naar Parijs gaan en daar iets eten, zelden zulke kleine tafeltjes gezien :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173819779
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:08 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.

Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.

We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:
[ afbeelding ]

Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:
[ afbeelding ]
Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.

[ afbeelding ]
Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.

[ afbeelding ]
Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.

[ afbeelding ]
Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.

Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.

6/10
Wat een ongezellige boel. En die lamp... zat er ook een tandarts in datzelfde pand ofzo.
  zondag 17 september 2017 @ 00:10:39 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173820463
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 23:25 schreef Sunshine1982 het volgende:

Wat een ongezellige boel. En die lamp... zat er ook een tandarts in datzelfde pand ofzo.
Volgens ons was het een oude operatiekamer-lamp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173821147
Kale sfeer en dan ook nog matig eten.
Sommigen denken dat ze er met een hippe luxe vistent wel zijn, jammergenoeg.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 september 2017 @ 20:45:47 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173840702
Wanneer: 17 september 2017
Waar: Restaurant Morris in Haarlem.
Wat:

Na de teleurstellende ervaring van gisteren bij Fish Monk, wilden wij onze vakantie toch op een betere manier beginnen. Dus op naar restaurant Morris aan het Spaarne, een 'until we meat again ' restaurant aan het prachtige Spaarne in het pand waar voorheen Café Restaurant Nobel zat.
Vlees dus, en een aanrader op dat front. Back to basic willen de mensen achter Morris: eenvoudig eten op zijn best. Een mooi stuk vlees (of hele vis – hebben ze ook) en wat bijgerechten zonder fratsen.
Leuke moderne inrichting met een prachtige muurschildering/graffiti:


Water op tafel en we begonnen met wat lekker brood met zelfgemaakte kruidenboter en olijfolie met daqqakruiden.
Daarbij (ook tijdens de maaltijd) dronken we een Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner.
Bluezz nam de gegrilde Denversteak met daarbij chimichurri dressing, daarbij hadden we gegrilde courgette en verse Friethoes friet besteld:

Voor mij de gegrilde flatironsteak met een dressing van bourbon, bacon en chili-jam:


Prima klaargemaakt smakelijk vlees. Heerlijke bijgerechten, Geen tierlantijnen maar rechttoe, rechtaan eerlijk voedsel.
Lekkere muziek op de achtergrond. Aardige attente bediening.
Totale kosten 64,25 euro
Een beter begin van onze vakantie.
Aanrader!

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173841530
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:45 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 17 september 2017
Waar: Restaurant Morris in Haarlem.
Wat:

Na de teleurstellende ervaring van gisteren bij Fish Monk, wilden wij onze vakantie toch op een betere manier beginnen. Dus op naar restaurant Morris aan het Spaarne, een 'until we meat again ' restaurant aan het prachtige Spaarne in het pand waar voorheen Café Restaurant Nobel zat.
Vlees dus, en een aanrader op dat front. Back to basic willen de mensen achter Morris: eenvoudig eten op zijn best. Een mooi stuk vlees (of hele vis – hebben ze ook) en wat bijgerechten zonder fratsen.
Leuke moderne inrichting met een prachtige muurschildering/graffiti:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Water op tafel en we begonnen met wat lekker brood met zelfgemaakte kruidenboter en olijfolie met daqqakruiden.
Daarbij (ook tijdens de maaltijd) dronken we een Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner.
Bluezz nam de gegrilde Denversteak met daarbij chimichurri dressing, daarbij hadden we gegrilde courgette en verse Friethoes friet besteld:
[ afbeelding ]
Voor mij de gegrilde flatironsteak met een dressing van bourbon, bacon en chili-jam:
[ afbeelding ]

Prima klaargemaakt smakelijk vlees. Heerlijke bijgerechten, Geen tierlantijnen maar rechttoe, rechtaan eerlijk voedsel.
Lekkere muziek op de achtergrond. Aardige attente bediening.
Totale kosten 64,25 euro
Een beter begin van onze vakantie.
Aanrader!

8/10
Waar ga je heen op vakantie?
  zondag 17 september 2017 @ 21:26:26 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173841924
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 21:14 schreef MCH het volgende:


Waar ga je heen op vakantie?
Morgen vliegen we naar Gozo. Appartement en auto voor een weekje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173842417
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 21:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Morgen vliegen we naar Gozo. Appartement en auto voor een weekje.
Goeie reis en genietse daar! Liefs aan Bluezz.

En heerlijke steaks zie ik ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 september 2017 @ 09:24:14 #73
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174001761
Waar en wanneer: Om een kleinigheidje te vieren, heeft mijn vriendin me afgelopen vrijdag mee uit eten genomen. We hadden een shortlist (met bv. Vineum, Huson, De Jong, Yama en Joelia), waarbij ik mocht aangeven hoe graag ik naar deze restaurants wilde gaan. Eenmaal op de fiets onderweg had ik nog geen idee waar we heen gingen, aangezien ik niet weet waar de restaurants zitten – totdat me op de Oostzeedijk eenmaal daagde dat zij graag naar Fred wilde. En dat werd het dus, twee sterren. Vind ik niet erg. :D


https://www.restaurantfred.nl/

Het ligt met twee sterren voor de hand dat ik wat ga vergelijken met FG2.0, waar ik vorig jaar voor het eerst een sterrenmaaltijd nuttigde en wat hiervoor mijn enige 2-sterrenrestaurant was. Qua sfeer is het allemaal wat losser; vooral de uitstraling van de bediening, deze was ook veel opener en Rotterdamser i.p.v. vrij klassiek bij FG en daar houd ik wel van. De bediening was wel minder die strakke geoliede machine, waar ik bij FG zo van onder de indruk was, maar gewoon goed, dus dat was dan al bij al in balans. Het gaat echter vooral om het eten, dus daar komt ‘ie!

Ik ben geen wijnkenner, maar heb wel foto's gemaakt van de etiketten. Ik had nu alleen geen zin daar iets mee te doen, maar mochten jullie het willen weten; ik kan dus ff plaatjes zoeken van wat er in het wijnarrangement zat.

Het eten:

• 1e aperitief: tonijnmousse met rettich en krokantje – olijfmacaron met ibericomousse - tartaar op een krokantje
• 2e aperitief: geelstaartmakreel met lychee en sojameringue
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ik uitgebreid kook, maak ik zelf graag eten met verschillende texturen en smaken, maar dit… Het was direct een smaakexplosie die de lat enorm hoog legde voor de rest. Dit is wat een aperitief hoort te zijn: fantastisch op smaak, zacht en uitgesproken tegelijk en de verschillende smaken dansten speels van de ene naar de andere kant over mijn tong. Bij elke ‘kauw’ die ik deed proefde ik iets anders, terwijl het geheel perfect in balans was (iets wat in de andere gerechten ook zo vaak het geval was). De sucade bij FG2.0 was destijds het enige wauw-gerecht, maar die had ik hier al te pakken bij het aperitief. Wát een smaken. Ik was dolenthousiast. Echt dólenthousiast.

• Zeebaarstartaar met parmezaan, truffel en mosterdcress
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Na de smaakexplosie van de aperitiefjes, was dit een stuk subtieler. De zeebaars was heerlijk zacht van textuur, de mousse lekker romig en de parmezaan zorgde voor een lichte bite, waar de truffel soms heel voorzichtig om de hoek kwam kijken.

• Coquille met eendenleverpaté, komkommerschuimpje, avocadomousse en komkommerappeljus
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ook hier weer een perfecte samenhang van smaken en texturen. Het lekkerst was het natuurlijk om van alles een hapje te nemen: dit was by far de lekkerste coquille die ik ooit op had. Het nootje was ook hier weer een heel fijn en licht knabbeltje en tilde de smaak van de rest nog net iets omhoog. Hulde ook voor hoe verschrikkelijk goed de eendenlever samenging met de zachte coquille: je proefde precies genoeg, zonder te overheersen.

• Tarbot met gepekelde venkel, saffraansoep, gefrituurde octopus en mossel
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wederom: uitstekende combinatie van smaak en textuur. De octopus was licht gezouten en bijna essentieel om alles aan elkaar te knopen, maar alles was verder goed van smaak. De saffraansoep lekker stevig, zacht en romig tegelijk en de tarbot vol van smaak en perfect gegrild. Kleine smaakbom.

• Gerookte brioche met buikspek en wasabi
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar ik enorm fan ben van saffraan, ben ik dat nog meer van buikspek en brioche. Ik bereid ze zelf wel eens, maar dit… Geserveerd in de schaal waar rook uit kwam, was dit de meest perfecte hamburger ooit – afgemaakt door een beetje uiencompote (?) en wasabi, waren dit wederom perfecte smaken bij elkaar. De rook zorgde ook echt voor een extra smaakdimensie.

Bij het leeghalen van de tafel maakte ik de opmerking dat ik dit eigenlijk nog wel een keer zou willen, maar de obert liep weg zonder daarop in te gaan. Vijf minuutjes later stond dit nog een keer op tafel. Ik voelde me een ware Iwanius en kon mijn geluk niet op, dat dit op deze manier nogmaals werd uitgeserveerd. Waar we totaal niet op kosten beknibbelden, was het ook mooi om te zien dat hier niet eens extra voor werd gerekend – maar ik had het er voor over gehad!

• Ossenhaas van black angus met kaantjes, aardse groentjes, gnocchi, basilicum en rodewijnjus
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij het serveren maakte de ober al grappen over hoe lekker deze saus was. En potjandorie, dat was die ook. Het lekkerste vond ik dat die enorm omhoog werd gehaald door de basilicum, iets wat ik hier zelf nooit bij zou verzinnen. Een verschrikkelijk lekker gerechtje, waarbij – jawel – de verschillende texturen en smaken voor een harmonieuze smaakexplosie zorgden.

• Kaasplankje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb geen idee meer welke kazen dit waren, want het wijnarrangement begon zijn werk te doen. Ik weet alleen nog dat het een blauwe kaas was, waar druiven boven werden gelegd en die smaak in de kaas droop. Dat was ook wel heel erg lekker, waar ik normaal niet zo van de blauwe kaas ben.

• Witte chocolade met yoghurtijs, dragonvinaigrette en bosbessen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké. Ik ben fan van saffraan, buikspek en brioche. Maar nog meer ben ik er fan van mijn maaltijd af te sluiten met een dessert. Dat zoete maakt het voor mij altijd helemaal af. En nu heb ik al veel lekkere desserts gehad (en gemaakt, vind ik zelf) maar dit…

Ik moest er even over nadenken, want het was wat minder zoet dan ik gewend ben. Maar als je het hebt over balans… Nu heb ik dat al de hele tijd en was dat bij de hartige gerechten al zo goed, maar hier… Ik werd er sprakeloos van. Het zoetje, het zuurtje, het zachte en romige, het krokantje. En dan die dragonvinaigrette. Wat was dit een bizar goede en complete samenstelling en daarmee dus het beste en lekkerste dessert dat ik ooit had gehad. Dit schrijvende zit ik weer hoofdschuddend uit ongeloof hoe verbaasd ik was. Fantastisch.

• Nougat en bonbonnetjes, koffiechocolaatjes en amaretto-biscuit (of zoiets)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tot slot kregen we bij de koffie en thee nog een enorme lading aan échte zoetigheid. Dit was wel heel erg veel en we hadden een klein beetje spijt dat we het kaasplankje alsnog hadden gedaan. Maar goed, ik ben een man en houd van chocolade, dus ik heb zoveel mogelijk opgegeten en heb alleen anderhalf koekje laten liggen. Veel te lekker om dit niet op te eten.

Prijs: die is toch niet belangrijk als je bij een tweesterrenrestaurant eet? Maar goed, het was in ieder geval minder dan de helft, vergeleken met FG2.0. Stiekem dus wel lekker hoor, we waren ¤300 kwijt inclusief fooi (geboekt via heerlijk.nl, kaasplankje met bijpassende wijn was extra).

Impressie: zoals ik al aangaf, was de sfeer best lekker Rotterdams. De bediening was lekker vlot en kwam prima casual over; het voorbeeldje van de extra brioche met varkensvlees was hier een perfect voorbeeld van. Gewoon bedienen met een kleine knipoog en het de gasten toch proberen naar de zin te maken, op een informele manier. Ik mag dat wel, helemaal als het met Rotterdamse humor gecombineerd wordt. Het eten heb ik al ruimschoots beschreven, maar ik wil toch kort vergelijken met FG2.0.

Waar ik daar vol verwachting naar toeging, ging ik blanco naar Fred. Ik vind met films altijd dat het scheelt als je zonder verwachtingen iets ingaat: dan kan het in ieder geval niet zo snel tegenvallen. Dus misschien scheelt dat. Maar waar ik bij FG2.0 met de sucade maar 1 wauw-gerecht had dat neigde naar absolute perfectie, had ik er hier 3: de aperitiefjes, de brioche met varkensvlees en de witte chocolade. En dan was er ook nog die ossenhaas van black angus, de tarbot en de coquille die mij enorm verrasten – en juist dat miste ik toch een klein beetje bij FG.

Waar ik bij FG2.0 de prijs-kwaliteit niet in verhouding vond, was dat hier ook niet het geval: we kregen veel meer dan wat ik in geld zou willen uitdrukken. FG2.0 was gewoon goed, waar je heel erg of extreem goed mag verwachten bij twee sterren. Fred is wel erg goed. Of extreem goed.

Bordopmaak vond ik trouwens ook veel mooier dan bij FG, ik vond dit echt plaatjes om naar te kijken.

Cijfer: Ik ben hier dus erg van onder de indruk en als ik het totaalplaatje een cijfer moet geven, dan ga ik wel richting de 9+/9,5. Een 9.4 dus eigenlijk. :9 Fantastisch eten, goede sfeer, prima wijnen; het was een top avond, met top eten. Ik wil nog een keer!

En natuurlijk een 10 voor mijn vriendin. O+
pi_174002258
Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien! :9 echt genoten!

En veel inspiratie opgedaan? O-)
pi_174002317
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 10:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien!

^
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')