abonnement Unibet Coolblue
pi_173080774
'Onze camping is een slagveld, wij kunnen hier niet blijven'


"Ik zag bomen op me afkomen. Je moest rennen voor je leven." De Nederlandse Laura Smulders is op vakantie in Cavallino, vlak bij Venetië. Ze werd samen met haar familie en een vriendin gisteren verrast door noodweer.

"Er zijn hier huisjes geplet", vertelt Laura. "We moesten om ons heen kijken welke bomen er zouden gaan vallen en dan moesten we de andere kant op rennen." De camping waar ze verbleef is veranderd in een slagveld. "Wij kunnen hier nu niet meer blijven."

Het huisje waarin de 18-jarige Nederlandse vakantie vierde, is op die camping een van de weinige die het noodweer heeft overleefd. "De mensen tegenover ons hadden een boom door de slaapkamer heen en bij de receptie zat een man met een gat in zijn hoofd. Bij ons is de ruit van de auto gesneuveld."

Ook Eric Hermans viert vakantie in Cavallino. "We hebben geluk gehad dat een boom hier de andere kant op viel. Helaas wel op de auto van de buren." Hermans kan zijn vakantie nog wel voortzetten. "De voorspellingen zijn nu goed, dus we blijven gewoon. Nu vooral opruimen."


De Nederlandse Eline van Vliet zit met haar familie op het zuidelijker gelegen eiland Isola di Albarella. Vanwege het voorspelde noodweer besloten ze familie te bezoeken, in het binnenland van Italië. De buien zelf hebben ze dus niet meegemaakt, maar bij terugkomst was de ravage al snel duidelijk.

"Toen we terugkwamen zagen we alleen maar omgevallen bomen, geen plek leek te zijn gespaard", zegt Eline. "De grootste bomen zijn ontworteld en ook de tennisbaan hier ligt bezaaid met joekels van bomen." Nu, een dag later, overheerst vooral het geluid van kettingzagen op Isola di Albarella

https://nos.nl/artikel/21(...)er-niet-blijven.html
pi_173080809
Door noodweer in het noorden van Italië zijn tientallen mensen gewond geraakt. Ook zitten duizenden mensen zonder stroom in het uiterste noordoosten van het land, en liepen treinen uren vertraging op.
Zo'n vijftig mensen moesten op de afdeling spoedeisende hulp van ziekenhuizen behandeld worden, nadat een windhoos langs de kust had geraasd.

Verschillende mensen in de plaatsen Caorle, Jesolo, San Michele al Tagliamento en Portogruaro werden geraakt door rondvliegende voorwerpen. Dat meldt persbureau Ansa.

Het noodweer in Italië eiste afgelopen weekend meerdere levens. De ANWB kreeg daarnaast tientallen meldingen binnen van Nederlandse vakantiegangers die autoschade hadden na een zware hagelbui woensdagavond bij Gardameer.

Vooral autoruiten moesten het ontgelden. Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders gewond geraakt.

http://www.nu.nl/buitenla(...)er-noord-italie.html
pi_173081449
Hmm
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')