FOK!forum / The China Shop / [Gearbest] Chinese full screen telefoons
Gearbestzaterdag 5 augustus 2017 @ 14:09
Sinds de bekende Xiaomi Mix komen er steeds meer full screen telefoons op de markt met een heel kleine bezel. Laten we eens kijken naar 4 full screen telefoons uit China. Dit zijn de telefoons waarover het meest gesproken wordt in reviews en op fora. Deze zijn: Doogee Mix, Bluboo S1, Umi Crystal en de vkworld Mix Plus.

Hieronder een opsomming van de specifcaties:

Naamloos.png

Alle telefoons hebben tegenwoordig een 5,5 inch scherm. Hieruit concluderen we dat dit de beste screensize is voor de meeste mensen. Doogee Mix en VK World Mix Plus hebben beide een HD resolutie en de Umi Crystal en de Bluboo S1 hebben een FHD resolutie. Maar de VK World mix Plus is de enige met on-cell technologie wat de kleuren, helderheid, contrast en de inkijkhoeken verbeterd. En de VK World mix Plus is de enige met een 2,5D mirror glass op de voor- en achterzijde.

De eerste 2 telefoons hebben 4G RAM+64G ROM, Umi Crystal heeft slechts 2G RAM+16G ROM terwijl de VK World mix Plus 3G RAM+32G ROM heeft. De eerste 2 hebben een MTK Helio P25 chipset en de andere heben een MTK6737 chipset. P25 is beter in snelheid maar verbruikt ook meer accu en wordt warmer. De MTK6737 is een goede 4G chipset met quad-core architectuur. Deze chipset heeft een goede balans in snelheid en energieverbruik.

Alle telefoons hebben een vingerprint scanner. Dit is tegenwoordig standaard in de telefoniemarkt. Het enige verschil is de plek van de scanner. Het hangt van je wensen af wat je fijner vindt. De scanner op de voorkant is makkelijk wanneer je de telefoon op de tafel hebt liggen terwijl achterop makkelijker is wanneer je hem in de hand hebt.

Nu de accu duur. De Bluboo S1 heeft de hoogste capaciteit. Doogee is een goede 2e terwijl de VKWorld 3e is en de Umi laatste. De FHD resolutie op de Bluboo en de Umi zullen meer stroom verdoen. En de P25 processor zal ook meer stroom verdoen. Wanneer we kijken naar de accuduur zal de Umi het slechtst uitkomen. Doogee en Bluboo zullen het beter doen vanwege de hogere capaciteit. En met het HD scherm en de MTK6737, kan de VKWorld prima meekomen met de telefoons met de grotere accu’s.

De camera is vaak een belangrijk item wanneer klanten een telefoon kiest. Soms geloven klanten dat een hogere resolutie vaak betere kwaliteit afbeeldingen oplevert. Doogee en Bluboo hebben beide een 16MP camera op de achterzijde en een 8MP op de voorkant. Daarnaast een extra camera op de achrerzijde. Dit zijn dus zogenoemde dual-camera telefoons. Umi heeft een 13MP camera achter en een 5MP aan de voorzijde. VKWorld is de enige met een enkele camera. Je kunt daarnaast ook een ‘background blur’ effecten creŽren op de VKWorld en je kan de aperture aanpassen naar wens om het bokeh effect te krijgen. Alle telefoons hebben een ingebouwde vebeteraar voor selfies.

Als laatste de prijs. Dit is vaak het belangrijkste voor klanten. Het is vaak zo dat wanneer je een telefoon zo mooi vindt, de telefoon een vermogen kost. Doogee en Bluboo hebben hogere specificaties maar kosten ook veel meer. De Doogee Mix kost $220 en de Bluboo $189.
De Umi Crystal is de laatst geadviseerde. Het heeft de laagste specificaties maar kost $116. VKWorld Mix Plus is de goedkoopste van allemaal. Hij heeft 3G RAM+32G ROM, een 13MP+8MP camera, een MTK6737 chipset, een 2840mAh battery en een 5.5 inch on-cell display. Dit alles voor maar $109. Dit is maar de helft van de prijs van de Doogee en $80 voordeliger dan de Bluboo S1. En de specificaties zijn hoger dan de Umi Crystal. Geen wonder dat VKWorld beweert de goedkoopste full screen telefoon ooit te zijn!

Samenvattend, deze telefoons zijn behoorlijk uniek omdat ze een full-screen hebben. Doogee en Bluboo richten zich voornamelijk op de high-end markt, VKWorld op het middensegment en de Umi op de low markt. De specs zijn behoorlijk duidelijk tussen de 4 telefoons die we hier vergeleken hebben. Maar wanneer op het op prijs aankomt dan blaast de VKWorld iedereen weg, door een goede telefoon te maken met een behoorlijke lage prijs. Wanneer je de prijs en specs naast elkaar legt is get duidelijk dat de VKWorld Mix Plus de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. En daarnaast richt het zich op een bredere markt.

Graag geven we jullie de link naar onze actie pagina voor de VKWorld Mix Plus

[ Bericht 1% gewijzigd door Gearbest op 07-08-2017 13:59:15 ]
marco_sirezondag 6 augustus 2017 @ 20:08
Bluboo S8? Is er ook eentje volgens mij ;)
Ossi2k9maandag 7 augustus 2017 @ 07:42
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 20:08 schreef marco_sire het volgende:
Bluboo S8? Is er ook eentje volgens mij ;)
Nee, de S8 is net als de Samsung S8, met een gekromde display. De schermen uit dit topic zijn allemaal plat. Dit zijn allemaal copycats van de Xiaomi Mi Mix.
Djoetmadonderdag 24 augustus 2017 @ 21:35
De MiMix is de enige die daadwerkelijk in de buurt komt van een full-bezzelless toestel (minus de onderzijde :)). Derest is redelijk manipulatief:
Dogee Mix
doogeespeaker.jpg?width=960

Bluboo S1
Bluboo-s1-400x400.jpg

Umi Crystal:
maxresdefault.jpg

Vkworld Mix Plus
maxresdefault.jpg

Xiaomi Mi Mix:
xi_mi_mix_review10_thumb800.jpg Let ook op de hoeken van het scherm.

Het verschil lijkt niet groot (met de UmiDigi natuurlijk wel), maar met deze smalle bezels zie je het verschil natuurlijk eerder.