abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_483874
Om één van de genomineerden uit het huis te krijgen moet je bellen. Nadat je hebt gebeld, heb je het gevoel dat je in ieder geval 'iets' hebt gedaan (interactieve televisie). HMG is ook blij, deze hebben weer 2 gulden erbij. Wat is nu de waarde van dit bellen?

Tijdens de vorige donderdagavond uitzending (toen Annet eruit ging) leek het mij wel leuk om eens te gaan kijken in Almere hoe het er nu werkelijk aan toe ging (dan kun je pas spreken). Ik parkeerde mijn auto tegenover DRIE touringcars. Hier bleek uitsluitend klapvee voor Annet in gezeten te hebben. Binnen op het Big Brother terrein stond ik 'undercover' tussen overwegend Annet Fans. Terwijl ik s'middags nog het idee had dat het een nipte strijd tussen Robin en Annet was, was het mij de avond ineens wel duidelijk: het was allemaal vooropgezet. Big Brother heeft Annet er gewoon uit willen hebben. Ik heb eigenlijk niemand voor Robin gezien. Ik stond luidkeels mee te zingen met de o zo goeie vriendinnen van Annet, en naast een omhooggevallen man met digitale camera ('aan de kant, dit is voor de (mooie?!?) website').

Mijn stelling: Bellen maakt niet uit, de uitslag wordt uiteindelijk verdraaid zodat de bewoner eruit gaat, die BigBrother er graag uit had zien gaan. Die grafiek op tv is al helemaal fake, dat straalt er gewoon vanaf.

[Dit bericht is gewijzigd door MetHod op 21-11-2000 13:06]

  Redactie Frontpage dinsdag 21 november 2000 @ 09:10:02 #2
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_483884
Of ze weten 's ochtends al hoeveel stemmen Annet heeft en dus wordt de aanhang dan ingeseind vooral te komen. Zoiets.
  dinsdag 21 november 2000 @ 09:22:16 #3
2791 RedNax
Just a fool to remember
pi_483900
This is TV man

Toch raar dat mensen zich hier nog steeds over verbazen. BB is een spel om de kijkcijfers en dat is ook het enigste wat hun intereseerd.
En dat het Nederlandse volk wil bellen om heel kleine kans te maken op een prijs is voor hun alleen maar mee genomen.
Ze moeten het dan inderdaad van dat klapvee in die bussen hebben, die mensen denken dat alles wat ze op tv zien ook de werkelijkheid verwoord.

zie ook http://www.fokforum.nl/showtopic/23918
Of is het misschien beter dat deze twee samengevoegd worden.

[Dit bericht is gewijzigd door RedNax op 21-11-2000 09:24]

Stel geen vragen waarvan je het antwoord niet wil weten<BR>
pi_483910
Ik denk eigenlijk niet dat er de laatste dag nog veel stemmen binnenkomen. Op het moment dat het stemmen begint krijgen de mensen eindelijk de kans om op de tr*t of l*l van hun keuze te stemmen, en dat doen ze ook meteen. Het kan alleen nog zijn dat er wat echte aanhangers of tegenhangers van genomineerden ook de laatste dag nog een extra zetje willen geven en nog even flink gaan stemmen), maar ik denk dat dat in verhouding amper wat voorstelt t.o.v. de eerste dagen van het stemmen.
Oftewel: een dag of halve dag voor de uitzending weten ze wel wie eruit gaat en kunnen ze de bussen dus de juiste kant op sturen.
Zou alleen als het echt spannend is lastig kunnen zijn voor ze, maar dan ben ik ervan overtuigd dat ze inderdaad zelf wel een knoop doorhakken en dat ook niet meer veranderen (ook als op de laatste dag het aantal stemmen nog iemand anders zou aanwijzen).
Overigens acht ik Veronica ook erg goed in staat om ook als het duidelijk is dat bewoner X eruit moet volgens de aantallen stemmen, toch bewoner Y eruit te halen omdat X bijvoorbeeld te leuk is voor het programma.
Wat dat betreft heb ik zelf ook een geschiedenis van manipulatie door Veronica achter de rug, ik weet waar ik het over heb. Alleen hebben de bewoners waarschijnlijk niet zo'n mooie kans om Veronica terug te pakken als ik had ;-) (lang verhaal, vertel ik effe niet)

Hoe heet die BB-film met Jim Carrey ook alweer? Het is in Almere meer zo dan democratie van de kijkers.

pi_484141
quote:
Ik parkeerde mijn auto tegenover DRIE touringcars. Hier bleek uitsluitend klapvee voor Annet in gezeten te hebben.
Ik vind de uitdrukking 'klapvee' hier toch wel een beetje misleidend. De bevolking van Goor en omstreken heeft erg meegeleefd met Annet. Twee weken voor de bewuste avond, toen Annet ook genomineerd was, is men vanuit Goor ook en masse in de bus richting Almere gestapt om Annet een hart onder de riem te steken. Het schijn erg gezellig te zijn geweest.

Dus toen Annet een week later weer genomineerd was, hing binnen de kortste keren half Goor vol met affiches die opriepen om mee te gaan naar Almere. Of dat tot drie bussen vol heeft geleid weet ik niet, maar het heeft kennelijk wel resultaat gehad. Die mensen hadden er dus ook gestaan als Annet er die avond niet uit was gegaan. En dan hadden ze er twee weken later waarschijnlijk *weer* gestaan.

Kortom: de enige vooropzet die ik uit die drie bussen kan afleiden, is dat de fans van Annet er heel veel tijd en energie in hebben gestoken om Annet te steunen.

pi_484161
Noem me naief, maar als Veronica de mensen die interessante tv opleveren erin zou willen houden, waarom gaan mensen als Mohammed Ali en Ed er dan uit?

Ik zie Veronica er eerder voor aan om een ronde die helemaal niet spannend was toch een nek-aan-nek-race te doen lijken. Zo is iedereen blij, immers, Annet moest er echt uit, Robin bleef er toch in, alleen de 'spanning' was zo wat hoger. En met die kennis, dat Annet zo'n enorme voorsprong heeft, kun je inderdaad het terrein opvullen met Annet-fans. Ik zou het best triest voor zo'n Annet vinden als er alleen Kim-fans oid stonden.

Overigens, de mensen 'van de wereld' die zo zeker van hun zaak schijnen te zijn mbt vervalsing: waar baseren jullie dit op? Ik wil graag verlicht worden! Nooit eraan gedacht dat de massa echt zo dom kan zijn om een Robin eruit te willen ipv een Annet/Georgie?

I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_484308
ik blijf het zielig vinden van veronica dat ze net doen alsof het een nek-aan-nek race is met robin .. echt heel flauw .. zo werkt televisie gewoon blijkt wel weer !!
pi_484319
quote:
Op 21 november 2000 08:52 schreef MetHod het volgende:
Ik stond luidkeels mee te zingen met de o zo goeie vriendinnen van Annet, en naast een omhooggevallen man met digitale camera ('aan de kant, dit is voor de (mooie?!?) website'), die nooit heeft doorgehad dat ie naast de webmaster (ik) stond van de beste officiele fansite die er is.
En van welke officiële fansite ben je dan webmaster?
pi_484343
quote:
Op 21 november 2000 12:53 schreef Tinkerbell het volgende:
En van welke officiële fansite ben je dan webmaster?
Hehehehe goeie ja, die zin vond ik ook een beetje lame.

Maar anyway, je hebt gelijk. Met de Bus hetzelfde laken een pak there is no way dat die Koen er om zijn fijne glimlach nog in zit want het is de grootste hufter die er zo'n beetje rond loopt.

Zelfde ook met Edje, laten we elkaar nou geen mietje noemen als ze die malloot eruit wilden hebben hadden ze hem toch binnen 1,5 seconde eruit kunnen laten slaan door security?! Ik zei overigens meteen al dat ie er zaterdagmiddag uit zou gaan en volgens mij was dat ook de afspraak.

Ik bel al geeneens meer want ik weet dat het een ripoff is. Ik heb voor het laatst om Ed eruit te stemmen gebeld en dacht bij mezelf van ja maar nu zit die sukkel er nog steeds in!? Waarvoor mijn twee piekies dan!?

Bek vol over contracten etc en dan hoor je zo'n Hummie van der Kotsekreek van "Ja naja soms kunnen de regels ook verbogen worden dat is ook Big Brother."

Hee Hummie zeker de Matrix een keer of 10 teveel gezien? Bent the rules?

Fuck off man, het is allemaal dikke nep.

pi_484349
quote:
Op 21 november 2000 11:29 schreef Claudia_x het volgende:
Noem me naief, maar als Veronica de mensen die interessante tv opleveren erin zou willen houden, waarom gaan mensen als Mohammed Ali en Ed er dan uit?
Daar is een hele simpele verklaring voor:
De eerste weken is nog geen peil te trekken op hoe de karakters zich gaan ontwikkelen, Mohammed Ali was irritant en intolerant dus stemde het volk tegen.

Ed was een acteur en slechts voor 2 weken ( + 2dagen ) betaald.

quote:
Overigens, de mensen 'van de wereld' die zo zeker van hun zaak schijnen te zijn mbt vervalsing: waar baseren jullie dit op? Ik wil graag verlicht worden! Nooit eraan gedacht dat de massa echt zo dom kan zijn om een Robin eruit te willen ipv een Annet/Georgie?
Eens. Het stemvolk wordt zwaar overschat.
pi_484370
quote:
Op 21 november 2000 11:29 schreef Claudia_x het volgende:
<snip>
Overigens, de mensen 'van de wereld' die zo zeker van hun zaak schijnen te zijn mbt vervalsing: waar baseren jullie dit op? Ik wil graag verlicht worden! Nooit eraan gedacht dat de massa echt zo dom kan zijn om een Robin eruit te willen ipv een Annet/Georgie?
Doe maar eens 'n oproepje aan Tanjalies, Claudia_x, die weet echt wel waar hij over praat en roept dit al maanden op dit forum.
BB1 begon al met een rel, toen de destijdse presentator nog vóór de sluitingstijd van het stemmen zich versprak over het a.s. vertrek van Martin.
  dinsdag 21 november 2000 @ 13:34:34 #12
7442 waussie
Laat jezelf niet schieten!
pi_484443
quote:
Op 21 november 2000 09:31 schreef Pauluz het volgende:
(...) Wat dat betreft heb ik zelf ook een geschiedenis van manipulatie door Veronica achter de rug, ik weet waar ik het over heb. Alleen hebben de bewoners waarschijnlijk niet zo'n mooie kans om Veronica terug te pakken als ik had ;-) (lang verhaal, vertel ik effe niet)

Hoe heet die BB-film met Jim Carrey ook alweer? Het is in Almere meer zo dan democratie van de kijkers.


Nou, en dat verhaal is toch wel net een verhaal dat ik graag zou willen weten. En ik denk zo dat de anderen dat ook wel willen...

Ow, en die film heet "The Truman Show" als ik me niet vergis

Order is only visible for those who accept chaos
  dinsdag 21 november 2000 @ 13:38:09 #13
272 R@b
No-nonsens
pi_484454
quote:
Op 21 november 2000 12:53 schreef Tinkerbell het volgende:quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Op 21 november 2000 08:52 schreef MetHod het volgende:
Ik stond luidkeels mee te zingen met de o zo goeie vriendinnen van Annet, en naast een omhooggevallen man met digitale camera ('aan de kant, dit is voor de (mooie?!?) website'), die nooit heeft doorgehad dat ie naast de webmaster (ik) stond van de beste officiele fansite die er is.
--------------------------------------------------------------------------------

En van welke officiële fansite ben je dan webmaster?


Ja dat vraag ik me ook af. Ik dacht dat er sowieso van iedere bewoner maar één officiële fan-site bestond.

Maar ik denk dat het de meeste mensen aan hun reet zal roesten dat ze naast een of andere webfratser staan. Of je moet inderdaad toevallig zelf ook een webfratser zijn

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
pi_484639
quote:
Op 21 november 2000 13:38 schreef R@b het volgende:
Maar ik denk dat het de meeste mensen aan hun reet zal roesten dat ze naast een of andere webfratser staan. Of je moet inderdaad toevallig zelf ook een webfratser zijn
En dan nog boeit het me echt helemaal geen flikker....
pi_484671
quote:
Op 21 november 2000 13:08 schreef Moor het volgende:
Doe maar eens 'n oproepje aan Tanjalies, Claudia_x, die weet echt wel waar hij over praat en roept dit al maanden op dit forum.
M'n oproep was dan ook heel serieus. Er zitten hier veel mensen die erg hard 'vervalsing!' roepen zonder daar maar enigszins bewijs van te hebben. Als Tanjalies het een en ander weet over vervalsing met BB2 (bewijs, iemand van binnenuit, versprekingen op tv, ik noem maar wat), dan zou ik dat dus erg graag horen. Misschien heb ik 'bewijsmateriaal' hierover gemist op dit forum.
quote:
BB1 begon al met een rel, toen de destijdse presentator nog vóór de sluitingstijd van het stemmen zich versprak over het a.s. vertrek van Martin.
Ja, dit herinner ik me nog wel (Ook ik volg fokzine al vanaf het begin) Ik kan me mbt BB1 nog wel een aantal verhalen herinneren. Helaas heb ik mbt BB2 alleen nog maar veel geschreeuw en weinig wol gezien (wat dit medium al niet met spreekwoorden doet). En in deze thread is het wederom pure speculatie. Het openingsberichtje zegt helemaal niets.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator dinsdag 21 november 2000 @ 15:47:31 #16
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_484773
Ook Tanjalies kan geen gesjoemel aantonen, alleen kan die wel uit ervaring vertellen dat VOO er niet voor terug zou deinzen. Maar dat is iets anders dan 'bewijs'.

De redenatie van de mensen die denken dat er gemanipuleerd wordt, is:
- er wordt met het programma veel geld verdiend
- er is geen controlerende instantie
Dus waarom zou er niet gesjoemeld worden? Een cynische gedachtengang, maar waarschijnlijk wel een realistische.

Zelf denk ik dat het tot nu toe wel meevalt met dat sjoemelen. Zeker als het gaat om de exits: als veel mensen een bepaald persoon eruit willen hebben, is het over het algemeen alleen maar in VOO's belang om daaraan gehoor te geven. Ik acht VOO er zeker in staat om te sjoemelen, maar het is gewoon nog niet zo nodig geweest.

Wat ik niet geloof is dat VOO systematisch en op grote schaal de kluit belazert. Buiten het feit dat die 'noodzaak' er niet is: het is veel te moeilijk geheim te houden. Het zou de hele bodem onder het programma wegslaan als een ex-medewerker uit de school klapt, en alle kranten halen. En dat kost veel te veel geld, want het is de bedoeling dat deze programmaformule nog jaren uitgemolken wordt.

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  dinsdag 21 november 2000 @ 16:42:43 #17
272 R@b
No-nonsens
pi_484923
quote:
Op 21 november 2000 15:47 schreef Gert het volgende:
Zelf denk ik dat het tot nu toe wel meevalt met dat sjoemelen. Zeker als het gaat om de exits: als veel mensen een bepaald persoon eruit willen hebben, is het over het algemeen alleen maar in VOO's belang om daaraan gehoor te geven. Ik acht VOO er zeker in staat om te sjoemelen, maar het is gewoon nog niet zo nodig geweest.
Wat ik niet geloof is dat VOO systematisch en op grote schaal de kluit belazert. Buiten het feit dat die 'noodzaak' er niet is: het is veel te moeilijk geheim te houden. Het zou de hele bodem onder het programma wegslaan als een ex-medewerker uit de school klapt, en alle kranten halen. En dat kost veel te veel geld, want het is de bedoeling dat deze programmaformule nog jaren uitgemolken wordt.
De stemming en telling worden volgens mij verzorgd door degenen die het programma maken: Endemol dus.

Maar goed, uit De Bus is mij een off the record verhaal bekend van een ex-passagiere die beweert dat de telling eerlijk verloopt.
Wat soms wel gebeurt, is dat er tijdens de stemmingsweek de spanning er wordt ingehouden dmv vreemde tussenstanden. Ze zullen nooit zeggen dat iemand vér voor of achter staat bijvoorbeeld.
Verder zijn tussenstanden op internet wel een redelijke indicatie over hoe de internetters er over denken, maar 85% van de stemmen bij De Bus is afkomstig van telefoonstemmers en die beoordelen de kandidaten alleen op tv beelden en niet op achtergrond info. Dit zal bij Big-Brother niet anders zijn.

Ik geloof ook niet dat ze rommelen met de stemmen , alhoewel het er soms wél veel van weg heeft. Als ze een kandidaat persé in een programma willen houden, kunnen ze nog altijd proberen die persoon op tv positief te laten overkomen.

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
pi_484979
Als jij gelijk zou hebben dan denk ik dat nVOO Kim er uit wil hebben.
Waarom ? Er is n.l een grote kans (denk ik) dat Kim er anders zelf uit stapt en dan moeten ze weer een nieuwe er in stoppen.
En ook is Kim nu niet bepaald een kijkers trekker.
  † In Memoriam † dinsdag 21 november 2000 @ 17:17:00 #19
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_484986
Gaan we hier nu met z'n allen verbaasd lopen doen dat Veronica cq. Sjonnie de boel wel eens enigzins zou kunnen manipuleren?
Ik dacht dat dit al lang een gepasseerd station was. Ik zou niet de moeite nemen hier 'bewijzen' voor te zoeken.
Wakker worden, mensen!
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_485144
quote:
Op 21 november 2000 17:17 schreef Cynix ® het volgende:
Gaan we hier nu met z'n allen verbaasd lopen doen dat Veronica cq. Sjonnie de boel wel eens enigzins zou kunnen manipuleren?
Ik dacht dat dit al lang een gepasseerd station was. Ik zou niet de moeite nemen hier 'bewijzen' voor te zoeken.
Wakker worden, mensen!
Vind ik ook, Cynix, laten de ongelovige thomassen wel bedenken, dat het toegeven van dit soort feiten ook voor velen niet makkelijk is, omdat het nl. inhoudt dat ze zich dagelijks bewust laten bedriegen ...

Verder ben ik het met Itsme eens, dat Kim er met zeer grote waarschijnlijkheid uitgaat, donderdag, kan het niet echt beredeneren, maar toen ik zojuist een citaatje las over dat Kim 't moeilijk heeft (van de BB-site) sterkte dat weer mijn gevoelsmatige indruk. Tevens het feit, dat Georgie min of meer 'beschermd' wordt, dmv. de beeld-regie de laatste dagen op TV. Kim is geen kijkcijfer-kanon, genereert geen sappige relatie-beelden meer, en bij de foto-reportage is het laatste 'eruitgemolken' wat er nog in zat. Exit dus.

Gebeurt het, dan is dat ook voor mij weer een duidelijk teken, dat VOO (of Endemol, of CallCenter in opdracht van Endemol) de stemmings-uitslag manipuleert.

[Dit bericht is gewijzigd door Moor op 21-11-2000 18:47]

pi_485159
Hallo Cindy is er ook uit gegaan !!!!!!

dus enige druk en de stemprocedure kan ook gewijzigd worden.
Elke bewoner een eigen telnr. een notaris
die de hits controleert en je hebt een
controle.

Je moet alleen willen.

Ik denk derhalve ik ben
pi_485644
Nee, ik vind het veeeel te makkelijk om te zeggen dat J. d. Mol de boel dusdanig belazerd dat er mensen uitgaan waarop niet het meeste gestemd zou zijn. Er is hiervoor, zoals iemand hierboven terecht constateert, nimmer het geringste bewijs voor aangeleverd. Inderdaad, ook niet Tanjalies.

Er waren wel eindeloze speculaties waarin wantrouwenden elkaar in mijn ogen ongefundeerd napraatte. Kreten als "wakker worden, mensen!" en "ongelovige Thomassen" vind ik in dit geval sprekend: 'je bent een rund en een naïef sukkeltje als je níet gelooft dat de boel volslagen wordt bedonderd'. Kan ik helemaal niks mee.

Ook het voorbeeld van Moor t.a.v. Martin tijdens BB overtuigt me in het geheel niet. Er was tijdens de repetitie een tussenstand bekend. En destijds werd er dusdanig veel gebeld dat de 'steekproef' op het moment van die beruchte repetities al overweldigend groot was. Dus met 99% zekerheid wisten ze wie er uit zou gaan. Gewoon simpele wiskunde jongens.

Beste mensen. Kom nou gewoon eens met bewijzen. En als je die niet hebt, zeg dan dat jijzelf het gevóel hebt dat de boel bedonderd wordt. Want op deze manier verliezen door mij zeer gewaardeerde posters toch een stuk geloofwaardigheid.

Tot slot mijn eigen gevoel. Ik behoor tot de groep die gelooft dat J.d.Mol sinds de finale van BB1 de stemmingen, indien in zijn ogen lucratief, spannender (meer nek aan nek) doet lijken dan ze zijn.
Mijn redenatie (dus géén bewijs): Spanning levert veel bellers en veel kijkers op en dus veel centen. En dàt is voor hem uiteindelijk waar het om gaat, niet het poppetje die er uiteindelijk wint. Voor hem is het helemaal niet noodzakelijk om verder te gaan en grootschalig bedrog te plegen. Geen enkele reden om zich zo kwetsbaar te maken (want er hoeft maar één iemand te 'lekken' en hij heeft zichzelf diep in de vingers gesneden).
Bovendien, er werd hier al eerder aan gerefereerd, laat J.d.Mol toe dat de echte kijkcijfer-kanonnen (Sabine, Ed) er uit zijn gestemd. Is dat niet een extra loeizware aanwijzing??

Tot slot, mijn redenatie heeft betrekking op BB, niet op de Bus.

[Dit bericht is gewijzigd door Arjuno op 21-11-2000 23:04]

The trick is to keep breathing
  † In Memoriam † dinsdag 21 november 2000 @ 23:04:07 #23
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_485681
Ach, we weten toch nog hoe destijds bij De Bus 1 de stemmingspercentages soms per kwartier dramatisch veranderden, op een zodanige wijze die alleen kan: a) als er heeeel erg weinig mensen belden, want anders kan dat statistisch gezien dus nooit!, of b) als er gerommeld wordt, al naar gelang hoe het de 'regie', dan wel degenen die geld willen verdienen aan de stemmers, uitkomt.

Die nek-aan-nek-race elke keer alleen al, hoe kán iemand nog twijfelen.

Jij kunt er misschien niks mee, Arjuno, ik weet genoeg...

[Dit bericht is gewijzigd door Cynix ® op 21-11-2000 23:06]

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_485699
quote:
Op 21 november 2000 23:04 schreef Cynix ® het volgende:
Ach, we weten toch nog hoe destijds bij De Bus 1 de stemmingspercentages soms per kwartier dramatisch veranderden, zodanig dat a) er heeeel erg weinig mensen belden, want anders kan dat statistisch gezien dus nooit!, of b) er gerommeld wordt, al naar gelang hoe het de 'regie', dan wel degenen die geld willen verdienen aan de stemmers, uitkomt.

Jij kunt er misschien niks mee, Arjuno, ik weet genoeg...


Ik had het nu juist níet over De Bus maar over BB. Ga nou eens inhoudelijk op mijn BB verhaal in Cynix.
The trick is to keep breathing
  † In Memoriam † dinsdag 21 november 2000 @ 23:15:58 #25
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_485723
Eeeh, ik haal alleen maar De Bus 1 aan, omdat ik dat redelijk fanatiek gevolgd heb, in tegenstelling tot BB1, dat ik voornamelijk via de reguliere TV-uitzendingen volgde. Aangezien De Bus 1 en BB1 allebei geproduceerd zijn door Endemol dacht ik... Herinner je je misschien nog dat je op kandidaten kon stemmen die er nb. al uit waren!!!
(Zit ik me toch weer te verdedigen)

Afijn, er zijn vele aanwijzingen die op z'n minst verdacht zijn. Het heeft waarschijnlijk geen zin die hier aan te halen, omdat keiharde bewijzen toch vrijwel niet te leveren zijn.

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')