abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 26 december 2000 @ 20:51:28 #151
4011 Cynix®
zonder jasje
pi_588712
Iets anders: stel dat alle ex-BB-ers nou tóch eens ontzéttend de vernieling in gaan? En de hele familie tot in de derde graad er bij. Liggen wíj daar dan wakker van? Mwoa, ik weet het nog zo niet. Ik ga me bij deze mensen niet meer betrokken voelen dan bij willekeurige kwisdeelnemers.

Ik interesseer me wél voor nieuwtjes rondom de BB-ers. Maar dat is iets anders dan betrokkenheid.

Een dag niet online is een dag niet geleefd...
pi_589223
Ik ben wat verrast dat de veel grotere groep van winnaars bij andere programmaas, totaal niet mee genomen wordt in de beschouwingen als het gaat om beschadiging, door deelname aan spelprogramma’s. BB is en blijft een gameshow.

Winnaars van in het openbaar(diverse programmaas) gewonnen hoge geld prijzen zijn veel vaker in grote problemen gekomen, dan de BB bewoners tot nu toe.

Het is wel helemaal buiten de topic en buiten BB, maar als je kritiek hebt op de wijze waarop er met mensen in spelprogramma’s wordt omgegaan, en je vind dat er wat aan gedaan moet worden, dan moet je het onderwerp in zijn volle omvang behandelen.

Alleen naar BB kijken is niet voldoende. Het is de algemene trend, die bezien moet worden. Het verhaal van Ruud heeft vooral te maken met de populariteit die hij verkregen heeft door BB. Dat zet hem meer in de belangstelling.

Maar wat te denken van de groep die het gewonnen grote geld bedrag niet aan konden. Die ondanks een goede begeleiding, de weelde niet konden verwerken en ten onder zijn gegaan aan de hun gewonnen prijs. Hier over vinden we zelden iets in de publiciteit terug, ze zijn dan ook niet zo interessant, omdat ze door het enkelvoudig optreden geen grote bekendheid hebben gekregen.

Ook is er de groep die NET niet het grote bedrag hebben gewonnen, en door de verwijten binnen de relatie over het gespeelde spel, hun relatie op de klippen hebben zien lopen. Dan wel lange tijd slapeloze nachten hebben gehad omdat ze net die ene vraag niet goed hadden.

Zo zijn er nog zeer veel voorbeelden te geven. Beschadiging door het meedoen aan BB, het zou kunnen. Maar in verhouding tot vele andere deelnemers aan vele spelprogramma’s valt het erg mee.

pi_589573
Tja, in dit topic ben ik een discussie aangegaan over een onderwerp dat me erg ter harte gaat, maar waar ik tegelijkertijd te weinig van weet om al te boude uitspraken te kunnen doen.

Ik heb een paar afleveringen van De Bus2 gezien waarin zo onzorgvuldig met de bewoners werd om gegaan en waar sommige deelnemers het zo zwaar voor hun kiezen kregen, dat ik dacht: "dit deugt niet meer, dit is misbruik". In het busforum heb ik er met PC-eend over zitten posten: fantàstisch.

Hoe het Seki na De Bus1 is vergaan hebben we niet alleen kunnen lezen in dit stukkie tekst (Dank je Qt, die bedoelde ik inderdaad), maar ook in andere interviews wat langer geleden alsmede via bijdrages op zijn fanclub.

Ik heb afleveringen gezien van Sex voor de Buch, die ik zo beneden elk peil vond dat ik ze diep in mijn hart gewoon het liefst botweg verbóden had zien worden.

Tijdens BB1 heb ik me ook uitgebreid afgevraagd wat de inpact op de bewoners zou zijn, en nadat ik stevig had gefulmineerd tegen Veronica/JdM heb ik later moeten toegeven dat het al met al behoorlijk leek mee te vallen en dat ze wel degelijk zorgvuldig te werk leken te gaan.

Maar de zorgvuldigheid lijkt bij VOO/JdM geleidelijk weg te ebben in hun zucht om de koppies van de spanning gestresster te krijgen. Dan denk ik vooral aan de liveuitzendingen van de laatste tijd. En bovendien lijkt er inmiddels toch iets zichtbaar dat het topje van een kleine ijsberg zou kunnen zijn. Ik doel op die interviews met Ruud en Bart. De rede dat ik denk dat er waarschijnlijk wel méér ex-bewoners het lastig zouden kunnen hebben is dat er moed voor nodig is om toe te geven dat het niet goed met je gaat en dat niet iedere ex-bewoner die het lastig heeft dat waarschijnlijk aan de grote klok zal willen hangen. Automatish denk ik dan aan iemand als Maurice.

En tot slot is er dan de groep partners en familieleden waar nooit iemand het over heeft. Natuurlijk ga ik niet beweren dat die er massaal onder geleden zouden hebben, maar bij mij blijft het beeld maar op het netvlies branden van de Familie Wendel. Ze zijn zeer rijk en wilden persé anoniem blijven, maar moesten vanachter de gordijnen toezien hoe de roddelpers op de oprijlaan van hun villa voor het ganse land hun rijkdom stond te beschrijven. En passant ook nog even de (jaloerse ?) buurvrouw uithorend.....
Verder moet ik natuurlijk weer denken aan Maurice, maar in dit geval dan aan zijn ex-vriendin. En aan Farid, die in mijn ogen eveneens misbruikt wordt door VOO/JdM en ongewild nog wel verder in de roddelpers zal worden gekielhaald.

Lieve lezertjes, ik kan niks bewijzen. En daarom zal ik ook niet altijd een steekhoudend repliek uit mijn hoed kunnen toveren. Maar het weerhoud me er niet van om zo nu en dan mijn compassie met de in mijn ogen soms naïeve deelnemers en willoze achterban op dit forum rond te strooien.

[Dit bericht is gewijzigd door Arjuno op 27-12-2000 01:48]

The trick is to keep breathing
  woensdag 27 december 2000 @ 03:05:07 #154
4011 Cynix®
zonder jasje
pi_589714
Misschien moet de redactie van BB en soortgelijke (of ergere, want vergeleken bij de rommel van Buch zou BB door de NCRV of de EO uitgezonden kunnen zijn) programma's vantevoren de mogelijke gevolgen (nog) wat duidelijker uitleggen aan potentiële deelnemers en hun familieleden.
Zodat men in ieder geval wéét waaraan men begint en ook wat de eventuele gevolgen voor familieleden kunnen zijn.

Tóch blijf ik erbij dat er véél ergere programma's zijn dan BB en De Bus. Zegt de naam Frequin iets? Daar worden mensen beschadigd die helemaal nérgens toestemming voor geven. Buch is al genoemd. Storms is soms ook op het kantje. Huisman ook vaak. En zo zijn er vast nog legio voorbeelden te vinden.

BB is gewoon een programma waarmee elke nobody instant-beroemdheid kan verkrijgen, mits hij/zij als tegenprestatie 'diep' wil gaan. Een soort talentenjacht voor mensen zonder talent. In dat opzicht wél democratisch iig.

Een dag niet online is een dag niet geleefd...
  woensdag 27 december 2000 @ 09:44:16 #155
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_589915
Ik blijf toch zeggen dat het aan de deelnemer
zelf ligt hoe hij/zij uiteindelijk uit de strijd komt.

Ik zit net naar VOO radio te luisteren. Desiree is op bezoek en krijgt er toch flink van langs. Ze hebben het over het slaapincident met Ferdi. Natuurlijk geloof ik haar als ze zegt dat ze geen gevoelens voor Ferdi heeft. En natuurlijk lag ze alleen naast hem omdat ze het na 4 jaar ook wel weer eens lekker vond om naast iemand te liggen. Maar waarom negeert ze haar eigen uitspraken omtrent de situatie. Daarmee maakt ze zichzelf belachelijk.

Als zo iemand dan problemen krijgt dan ligt dat toch ook echt aan haarzelf en daar kan je BB toch niet de schuld van geven. We kunnen van BB ook niet verwachten dat ze een ieder die er aan mee doet een mediatraining geven.

  zondag 31 december 2000 @ 00:07:48 #156
7107 MartenJan
Klaar voor de aktie
pi_604211
Het kan toch niet dat Bianca zoveel inloopt in zo'n korte tijd ?????

Wie heeft hier gestudeerd voor kansberekenen en wil hier zijn/haar licht eens over laten schijnen ??

Hoe kan de stand in zo'n korte tijd zoveel veranderen ???? Dat is toch onmogelijk ???

Richt je nooit op wie of wat je bent, maar altijd op wie of wat je wilt worden...
pi_604260
Om te beginnen moeten we niet de illusie hebben dat de laatste vertoonde tussenstand ook werkelijk de stand is geweest die alle bellers veroorzaakte.

Ik heb meerdere malen geprobeerd te bellen, op alle drie de nummers. Het lukte mij niet om door te dringen. Er kan niet meer verwerkt worden dan dat de centrale toelaat. Bij een volle druk op alle drie de nummers, veranderd het percentage niet.

De vertoonde verschuivingen kunnen dan ook nooit hebben plaats gevonden, omdat er plotseling meer op de 1 dan op de anders werd gestemd. Zo werkt het systeem nu eenmaal niet.

Het zal altijd onduidelijk blijven wat de werkelijke percentages zijn geweest voor de drie bewoners. Doet dat er toe???

Voor mij niet. Ik heb vanavond met genoegen gekeken. Ik heb er meer dan vrede mee dat Koos F 50.000,-- heeft gekregen. Vooral voor Koos is dat erg veel geld, en we weten dat juist hij dat erg goed kan gebruiken. In tegenstelling tot andere meningen hier, vond ik het een goede oplossing om hem een bedrag aan te bieden.

En Bianca als winnaar, waarom niet. Was Robin dan een betere winnaar geweest?? Zo ja, waarom dan wel. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, het toont respect om dat te erkennen.

  zondag 31 december 2000 @ 00:39:50 #158
7107 MartenJan
Klaar voor de aktie
pi_604406
quote:
Op 31 december 2000 00:16 schreef tanjalies het volgende:

De vertoonde verschuivingen kunnen dan ook nooit hebben plaats gevonden, omdat er plotseling meer op de 1 dan op de anders werd gestemd. Zo werkt het systeem nu eenmaal niet.

Het zal altijd onduidelijk blijven wat de werkelijke percentages zijn geweest voor de drie bewoners. Doet dat er toe???


Voor mij doet het er wel toe.
Ik ben namelijk nieuwsgierig naar wat er nu werkelijk gebeurde.

Daar komt nog bij dat je een heleboel mensen aan het oplichten bent. Dat is, zacht uitgedrukt, niet netjes.
Het stemmen zal altijd wel een 'zwarte doos' blijven, maar ik wil graag weten hoe het stemmen nu werkelijk gaat.

Richt je nooit op wie of wat je bent, maar altijd op wie of wat je wilt worden...
pi_608971
Ik heb de slotuitzending niet gezien en zit zojuist bij te lezen. Als ik het goed begrijp dan:

1. Zijn er door Veronica valse tussenstanden gepubliceerd. Dit is een vorm van fraude, omdat bellers bellen omdat ze door die tussenstanden menen dat hun stem er daadwerkelijk toe doet. Daarom willen ze voor dat stemmen zelfs betálen.
2. Is het onduidelijk of met de einduitslag niet gefraudeerd is. Hierover hoort geen onzekerheid te bestaan. De beller belt in de overtuiging dat zijn stem tèlt. Het ontbreken van een notaris bij dergelijke stemmingen deugt daarom niet, zeker niet als een programma zo nadrukkelijk de schijn tegen heeft als BB.
3. Vele bellers verbelden voor niets hun guldens (tot mijn stomme verbazing ook Moor....) omdat Koos' stemmen uiteindelijk niet bleken mee te tellen. Van die mogelijkheid hadden ze van te voren op de hoogte gesteld moeten worden. Cynix heeft volkomen gelijk in zijn protest hiertegen.

We weten dat Veronica zich juridisch/technisch indekt. Ze hebben het 'telefoon-spelletje' zo in elkaar gezet dat ze volgens de wet niets verkeerd doen.

Maar het blijft buitengewoon treurig dat de TV in Nederland, die zo dominant aanwezig is in miljoenen huiskamers, dergelijke normvervagende handelingen uitzendt als ware het 'normaal'.

Het treurige gevolg: mensen worden alleen maar cynischer en zullen in toenemende mate het gevoel hebben dat ze geen enkele invloed op de maatschappij hebben. Alle geldverslindende Sire-spotjes ten spijt. Dit kan zich op de lange termijn, sluipenderwijs, als een boemerang tegen de maatschappij gaan keren.

Tot slot vind ik het spijtig om te zien dat zelfs op een voorheen zo kritisch forum als dit de berusting zo massaal is toegeslagen.

[Dit bericht is gewijzigd door Arjuno op 01-01-2001 23:38]

The trick is to keep breathing
  dinsdag 2 januari 2001 @ 16:30:11 #160
262 Re
Kiss & Swallow
pi_611219
Sorry voor de crosspost maar Arjuno... er hoeft niet gemanipuleerd te zijn met de percentages. Kiik naar het volgende voorbeeld:

statistisch gezien kan het verloop van de percentages wel degelijk verklaard worden.

De meeste mensen bellen alleen op de laatste avond, opgezweept door VOO en Beau. Ik denk dat de eerste percentages die gegeven waren slechts 10% van het totaal aantal stemmen is geweest.

De uitzending duurde 3.5 uur en dat is 150 minuten, als een geprek ongeveer 2 minuten duurt en er zijn 1000 telefoon lijnen... 150.000 keer gebeld... dus voor 3 personen zeg 500.000 pogingen als de lijnen constant bezet waren

stel dat Koos 45% had, Bianca 35% en Robin 20% in het begin waren dit (uitgaande van 10% van de stemmen tot dan) 22500,17500 en 10000 stemmen respectievelijk.

stel dat ieder er dus 150.000 stemmen bijkrijgt in de uitzending dan zijn deze getallen 172500,167500 en 160.000. De bijbehorende percentages zijn dan 34,5% (Koos) 33.5% (Bianca) en 32%(Robin)

Dat zit dichter bij elkaar niet?

04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_611535
quote:
Op 02 januari 2001 16:30 schreef Re het volgende:
....
statistisch gezien kan het verloop van de percentages wel degelijk verklaard worden.
....
Re, hebben we in ons wantrouwen t.o.v. Veronica weer massaal voor onze beurt gesproken?

Het lijkt er wel op, want de tussenstanden passen goed bij je verklaring. Het enige vreemde is die eerste tussenstand. Want ook een steekproef van pakweg 5000 (en zoveel bellers moeten er toch zeker geweest zijn tijdens de vorige avonden) is al dusdanig groot dat die de einduitslag nauwkeurig zou moeten weerspiegelen.
Dus zouden degene die tijdens de slotuizending gebeld hebben gemiddeld een andere mening gehad moeten hebben dan de bellers van eerdere avonden. Kan. Want naar de slotuitzending keken waarschijnlijk veel mensen die het programma normaal niet zo volgden en i.t.t. de trouwe kijkers (waaronder de internetters) bijv. nog geen Bianca-allergie hadden opgelopen.

Hier de tussenstanden:

tijdstip.....20:21......20:46......21:19......21:36......21:45...... 21:58......22:07......22:15......22:24

Bianca....25.3%.....29.6%.....29,7%.....33,1%.....34,0%.....35,1%.....35,2%.....35.4%.....34,9%
Koos.......42.2%.....42.8%.....41,1%.....38,0%.....38,3%.....35,8%.....35,4%.....35.1%.....35,2%
Robin......32.5%.....29.6%.....29,2%.....28,9%.....27,7%.....29,1%.....29,4%.....29.5%.....29,9%

En hier de polls, met lage waarden voor Bianca en hoge voor Robin:

Poll Voorspel.nu (2068 stemmen)
Bianca....28.3%
Koos.......36.6%
Robin......35.1%

Poll FOK! (850 stemmen - Gestart op 29-12 @ 15:41
Bianca....27.6%
Koos.......33.1%
Robin......39.1%


[Dit bericht is gewijzigd door Arjuno op 02-01-2001 21:34]

The trick is to keep breathing
pi_613564
Re en Arjuno,

Ik kan zeer goed mee gaan in jullie redenatie. Wanneer je de lijn doortrekt, zou je kunnen stellen dat het er naar uitzag dat Koos op het laatste moment toch niet de winnaar dreigde te worden.

Vanuit die gedachte moet je stellen dat de actie van VOO om Koos geld aan te bieden, een goede zaak is geweest.

Je kan je wel afvragen of het spelen van een finale belronde op de laatste avond, wel de goede uitslag geeft om te komen tot een winnaar gebaseerd op het totale verblijf in BB. Aan de andere kant zie ik ook niet gelijk een andere oplossing.

Er zal ongetwijfeld een groep niet regelmatige kijkers zijn geweest die op de finaleavond op andere gronden hun stem hebben uitgebracht.

Dat Bianca dan omhoog komt en Robin laag blijft staan in de uitslag is niet zo verwonderlijk.

Een keuze maken gebaseerd op de alleen in de finale vertoonde beelden, geeft andere voorkeuren dan wanneer je BB van het begin tot eind gevolgd hebt. En dan laat ik de internetters nog maar buiten beschouwing.


.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')