FOK!forum / Culinesse à gogo / Snacks koken
Steenkooldinsdag 1 augustus 2017 @ 23:06
Welke frituursnacks zijn ook lekker als je ze kookt in water?

Ik heb geen frituurpan dus ik heb het bij een paar snacks al geprobeert:

Loempia en frikandel waren erg lekker. Kaassoufflé was helemaal uit elkaar gevallen en vies.
Steenkooldinsdag 1 augustus 2017 @ 23:06
Ik maak later uitgebreide review.
Magicadinsdag 1 augustus 2017 @ 23:15
Waarom niet gewoon bakken dan
Jordy-Bdinsdag 1 augustus 2017 @ 23:18
Bak ze dan gewoon in een koekenpan. :{
Steenkooldinsdag 1 augustus 2017 @ 23:18
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:15 schreef -Magica- het volgende:
Waarom niet gewoon bakken dan
Dit is echt beter probeer maar.

Ik denk omdat het water ook borrelt net als frituurvet dat doet speciale garing.

Pan of magnetron doet andere soort garing.
Jordy-Bdinsdag 1 augustus 2017 @ 23:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:18 schreef Steenkool het volgende:

[..]

Dit is echt beter probeer maar.

Ik denk omdat het water ook borrelt net als frituurvet dat doet speciale garing.

Pan of magnetron doet andere soort garing.
Het borrelen wordt veroorzaakt door water dat in waterdamp verandert. Dit is het geval bij zowel koken in water als koken in frituurvet. Het verschil is dat bij koken in water, het het kookwater is dat verdampt. In frituurvet is het het vochtrestant in het product dat verdampt.

Alles wat gepaneerd is, valt uit elkaar in kokend water, omdat het korstje water absorbeert en verandert in behangplak. Juist doordat je in olie het vocht uit de korst wegkookt, krijg je een krokant laagje.

Je gaat mij niet wijsmaken dat je gekookte loempia een krokante snack was.

Eigenlijk de enige 'frituur'-snack die je in kokend water kan bereiden zonder dat het goor wordt, is de frikandel, want die was toch al gekookt.

Als je geen frituurpan hebt, vul je een pan met een dikke laag olie en frituur je daarin. Het is alleen lastiger om de temperatuur van de olie constant te houden.

Ja, ja... don't feed the troll, maar dit is CUL
Hederadinsdag 1 augustus 2017 @ 23:32
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:15 schreef -Magica- het volgende:
Waarom niet gewoon bakken dan
Denk dat ts "gezonder" wilt koken :')
Brammetjuh94dinsdag 1 augustus 2017 @ 23:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:32 schreef Hedera het volgende:

[..]

Denk dat ts "gezonder" wilt koken :')
Gooi het dan in een hete oven met gril stand (of airfryer). Dan komt er nog een kleurtje op.
Farenjidinsdag 1 augustus 2017 @ 23:35
Sommige dumplings zijn ook gekookt lekker. Heel veel dim sum kun je ook koken, of nog beter: stomen.
Jordy-Bdinsdag 1 augustus 2017 @ 23:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:35 schreef Farenji het volgende:
Sommige dumplings zijn ook gekookt lekker. Heel veel dim sum kun je ook koken, of nog beter: stomen.
Dat zijn dan ook geen frituursnacks, hè...
Lucky_Strikedinsdag 1 augustus 2017 @ 23:52
Ik heb onlangs een pikanto in de oven gedaan. Hij leek goed gelukt maar was na een minuut helemaal ingezakt en verschrompeld, alsof er eerst lucht in zat. De korst was ook wat taai.
Magicadinsdag 1 augustus 2017 @ 23:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:32 schreef Hedera het volgende:

[..]

Denk dat ts "gezonder" wilt koken :')
:D
Een frikandel uit de pan is hartstikke lekker :Y)
Magicadinsdag 1 augustus 2017 @ 23:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:35 schreef Farenji het volgende:
Sommige dumplings zijn ook gekookt lekker. Heel veel dim sum kun je ook koken, of nog beter: stomen.
Kip koken is ook heel lekker :Y)
Hederadinsdag 1 augustus 2017 @ 23:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:33 schreef Brammetjuh94 het volgende:

[..]

Gooi het dan in een hete oven met gril stand (of airfryer). Dan komt er nog een kleurtje op.
Ik bak ook vrijwel niks meer en alles gaat in de oven op de heteluchtstand.
FlippingCoindinsdag 1 augustus 2017 @ 23:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:52 schreef -Magica- het volgende:

[..]

:D
Een frikandel uit de pan is hartstikke lekker :Y)
Uit de pan vind ik dat niet lekker, maar om het te koken. :'(
Magicawoensdag 2 augustus 2017 @ 00:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 23:59 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Uit de pan vind ik dat niet lekker, maar om het te koken. :'(
Oh vind ik wel, met beetje olie goed aan alle kanten bakken ik proef geen verschil :@
Zolderkamerwoensdag 2 augustus 2017 @ 00:02
Doet me denken aan toen we met een scoutinghike alleen nog whisky hadden... Daar smaken hamburgers ook wel in als je honger hebt.. >:O

Maar verder zou ik het ieder normaal mens afraden.. ^O^
FlippingCoinwoensdag 2 augustus 2017 @ 00:15
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 00:00 schreef -Magica- het volgende:

[..]

Oh vind ik wel, met beetje olie goed aan alle kanten bakken ik proef geen verschil :@
Ah dan doe ik het misschien verkeerd. :o
Magicawoensdag 2 augustus 2017 @ 00:21
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 00:15 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah dan doe ik het misschien verkeerd. :o
Zou kunnen :D klein pannetje dan blijft ie liggen en moet je hem wel elke halve cm ff bakken en dan weer draaien :')
FlippingCoinwoensdag 2 augustus 2017 @ 00:22
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 00:21 schreef -Magica- het volgende:

[..]

Zou kunnen :D klein pannetje dan blijft ie liggen en moet je hem wel elke halve cm ff bakken en dan weer draaien :')
Haha doet me denken aan dat gekeuvel tijdens het gourmetten. :P
Magicawoensdag 2 augustus 2017 @ 00:33
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 00:22 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Haha doet me denken aan dat gekeuvel tijdens het gourmetten. :P
Haha heeft er wel wat van weg :P
Steenkoolwoensdag 2 augustus 2017 @ 00:33
Nee de loempia was niet krakant maar lekker zacht. Lijkt gek maar was echt lekker.
golferwoensdag 2 augustus 2017 @ 01:09
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 00:33 schreef Steenkool het volgende:
Nee de loempia was niet krakant maar lekker zacht. Lijkt gek maar was echt lekker.
Krakant...
Maar verder kook je ook jouw biefstuk en patat?
Amawoensdag 2 augustus 2017 @ 01:14
Zachte loempia klinkt best wel goor.
karr-1woensdag 2 augustus 2017 @ 01:16
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 01:14 schreef Amarantha het volgende:
Zachte loempia klinkt best wel goor.
Dat ja, lijkt me echt heel smerig
Lunatiekwoensdag 2 augustus 2017 @ 01:19
Waarom koop je frituursnacks als je geen frituur hebt? Er zijn speciale ovensnacks die je kunt gebruiken (in je oven dus). Bitterbal, frikandel, kaassouflé, bamihap. Ik dacht ook kroket en loempia.
Steenkoolwoensdag 2 augustus 2017 @ 01:52
quote:
11s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 01:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Krakant...
Maar verder kook je ook jouw biefstuk en patat?
Patat niet is gewoon gekookte aardappel als je oatat kookt.

Biefstuk nog nooit gedaan ma is ook duur weet je. Maar ook gezond denk ik om te koken.
blow...woensdag 2 augustus 2017 @ 02:19
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 01:52 schreef Steenkool het volgende:

[..]

Patat niet is gewoon gekookte aardappel als je oatat kookt.

Biefstuk nog nooit gedaan ma is ook duur weet je. Maar ook gezond denk ik om te koken.
De enige manier waarop je biefstuk kunt "koken" zonder het te verneuken is in een sous vide, waarna je hem alsnog aan zult braden in een gietijzeren pan of een grillpan. De biefstuk koken is amper gezonder dan deze bereiden in een grillpan aangezien je voor deze laatste geen of weinig olie of vet hoeft te gebruiken.

[ Bericht 1% gewijzigd door blow... op 02-08-2017 02:47:08 ]
Pietverdrietwoensdag 2 augustus 2017 @ 08:35
Een goede biefstuk zachtjes en kort in rode wijn pocheren is trouwens best lekker.
Pietverdrietwoensdag 2 augustus 2017 @ 08:36
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 02:19 schreef blow... het volgende:

[..]

De enige manier waarop je biefstuk kunt "koken" zonder het te verneuken is in een sous vide, waarna je hem alsnog aan zult braden in een gietijzeren pan of een grillpan. De biefstuk koken is amper gezonder dan deze bereiden in een grillpan aangezien je voor deze laatste geen of weinig olie of vet hoeft te gebruiken.
Wat heeft olie en vet met ongezond te maken?
LurkJeRotwoensdag 2 augustus 2017 @ 09:09
Bitterballen jongen, groot succes als je ze kookt.
Maar even serieus, gooi ze idd gewoon in de oven. Heb ook geen frituurpan, en voor dingen als een kroket of bitterballen werkt het dus niet, maar loempia's, frikandellen en kaasoufle's etc. gaat prima.
Pietverdrietwoensdag 2 augustus 2017 @ 09:13
Heerlijke redenatie ook. Gezond willen eten en dan snacks eten maar deze niet meer frituren.
Als TS nu eens gewoon groente en fruit ging eten, normaal GVA ging klaarmaken, volkorenbrood etc.
Nee, TS kookt frikandellen want dat is gezond.... -O-

Doet me denken aan een vrouw die ik bij de supermarkt trof en veel ontbijtkoek kocht en beweerde dat deze zoete troep gezond was omdat er geen vet in zit.
ChrisCarterwoensdag 2 augustus 2017 @ 09:21
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:


Doet me denken aan een vrouw die ik bij de supermarkt trof en veel ontbijtkoek kocht en beweerde dat deze zoete troep gezond was omdat er geen vet in zit.
Sowieso de hele Low-fat hype is achterlijk. Ter compensatie zit er dan een berg suiker in, dat wordt ook weer omgezet in o.a. vet in je lichaam.
LurkJeRotwoensdag 2 augustus 2017 @ 09:26
Ontbijtkoek kan je ook prima koken trouwens.
ChrisCarterwoensdag 2 augustus 2017 @ 09:29
TS, je kunt ook doppindas koken. Geen grap. Op Google staan wat manieren/recepten hiervoor. Is wel even wennen aan de textuur.
Spriet4woensdag 2 augustus 2017 @ 09:29
Wontinies zijn gekookt ook heel lekker!
Spriet4woensdag 2 augustus 2017 @ 09:30
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 09:29 schreef ChrisCarter het volgende:
TS, je kunt ook doppindas koken. Geen grap. Op Google staan wat manieren/recepten hiervoor. Is wel even wennen aan de textuur.
Idd zijn die heel lekker; doe ik ook vaak. Koken met zout.
nogeenoudebekendewoensdag 2 augustus 2017 @ 10:01
So, mijn honger van vandaag is hiermee vakkundig gereduceerd tot nul. :{.
blow...woensdag 2 augustus 2017 @ 12:55
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat heeft olie en vet met ongezond te maken?
niet veel, jehebt gelijk. Ik was een beetje in de war met de gigantische hoeveelheid vet die je binnenkrijgt bij frituursnacks, maar dit is niet eens alleen het vet uit de pan. Ik zat fout inderdaad, dankje.
uniekhoornwoensdag 2 augustus 2017 @ 21:43
Gekookte kip/ham loempia a 60 cent, dat klinkt nog zo verkeerd nog niet. Soort van dim sun. Soja, sambal en ketjap... Nah best te doen denk ik
#ANONIEMzondag 6 augustus 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 09:29 schreef ChrisCarter het volgende:
TS, je kunt ook doppindas koken. Geen grap. Op Google staan wat manieren/recepten hiervoor. Is wel even wennen aan de textuur.
Trollende mod gespot
#ANONIEMdinsdag 15 augustus 2017 @ 01:21
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 10:32 schreef MCH het volgende:

[..]

Trollende mod gespot
Dat is toegestaan omdat men al bevestiging heeft van een andere trollende mod.
-Miauw-dinsdag 15 augustus 2017 @ 02:14
Hamburgers uit blik.
#ANONIEMdinsdag 15 augustus 2017 @ 02:37
Het ultieme blijft de nasi uit blik samen met gehaktballen ook uit blik uiteraard.
#ANONIEMdinsdag 15 augustus 2017 @ 02:47
Gekookte groenten blijken na wat bakken ineens beter te smaken.
MonkNLdinsdag 15 augustus 2017 @ 11:06
hahaha wat een kansloze topics ook soms hier op FoK.. Blijft me soms verbazen.. :+
sirdanilotdinsdag 15 augustus 2017 @ 11:39
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede biefstuk zachtjes en kort in rode wijn pocheren is trouwens best lekker.
En daarna nog afbakken of searen met een brander, of echt alleen gepocheerd? Lijkt me niks als je dat niet doet. Dan heb ik liever goedkoper vlees (zoals riblappen) gestoofd in rode wijn. Goedkoper en lekkerder.
Pietverdrietdinsdag 15 augustus 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:39 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

En daarna nog afbakken of searen met een brander, of echt alleen gepocheerd? Lijkt me niks als je dat niet doet. Dan heb ik liever goedkoper vlees (zoals riblappen) gestoofd in rode wijn. Goedkoper en lekkerder.
Probeer het eens, een stuk ossehaas, op kamertemp laten komen en dan kort pocheren in rode wijn.
Is totaal anders dan stoofvlees of gegrillde steak, maar wel erg lekker.
Heb het ooit bedacht voor een collega met kanker die geen gegrillde zaken meer kon eten.
#ANONIEMdinsdag 15 augustus 2017 @ 11:47
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 01:21 schreef LompeHork het volgende:

[..]

Dat is toegestaan omdat men al bevestiging heeft van een andere trollende mod.
Bedankt Danny
derLudolfdinsdag 15 augustus 2017 @ 12:15
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 02:37 schreef Stien_Struis het volgende:
Het ultieme blijft de nasi uit blik samen met gehaktballen ook uit blik uiteraard.
Ik heb liever een schnitzel van Lupack

000439638_001_121455_200.jpg