Dat klopt dat het bij een failliet zo gaat, want dan word vaak de curator de eigenaar! En ook dan word de handel vaak in NL verkocht... Maar bij failliet gaat de boel vaak ook een Entrepot-C in omdat de boel nog niet ingeklaard is, en de transporteur zal dat in zon geval niet doen omdat er dan extra kosten komen voor hen.. Spullen blijven dan onder beheer van de douane waar de curator weer mee mag stoeien om de boel ingeklaard te krijgen..Transporteur zal in zon geval ook naar de curator moeten om centen te zien voor het transport.quote:Op woensdag 26 juli 2017 20:19 schreef lichtknopje het volgende:
Transporteur is geen juridisch eigenaar hoor. Diegene op de house b/l vermeld als ontvanger is juridisch eigenaar.
Helaas aan den lijve meegemaakt. Ontvanger geeft aan failliet te gaan ten tijde dat wij de goederen in onze loods in opslag gaan nemen na lossing. Wij leggen beslag en advocaat van de ontvanger veegt dit zo van tafel aan de hand van de cognossement bepalingen.
Konden zo de zending meegeven.
Die ouwe vent die erbij zit is het tofste. Barry heeft die geloof ik. Echt een beetje zo een dandy volgens mij. Mooi karakters. Staat niet op deze foto.quote:
Je kan het juridisch eigendom niet zomaar ontwijken, failliet of niet. Bij faillissement komt de lading in handen curator. In andere gevallen blijft ontvanger volgens hague visby rules eigenaar van de goederen. Als ontvanger kwaad wil kan hij zo via een kantonrechter dwingen dat hij zijn zending krijgt.quote:Op woensdag 26 juli 2017 20:39 schreef Visualthinker het volgende:
[..]
Dat klopt dat het bij een failliet zo gaat, want dan word vaak de curator de eigenaar! En ook dan word de handel vaak in NL verkocht... Maar bij failliet gaat de boel vaak ook een Entrepot-C in omdat de boel nog niet ingeklaard is, en de transporteur zal dat in zon geval niet doen omdat er dan extra kosten komen voor hen.. Spullen blijven dan onder beheer van de douane waar de curator weer mee mag stoeien om de boel ingeklaard te krijgen..Transporteur zal in zon geval ook naar de curator moeten om centen te zien voor het transport.
In andere gevallen is er geen failliet en word de transporteur eigenaar omdat hij de borgsteller was die achteraf (na levering) een totaal rekening stuurt en de opdrachtgever dus achteraf alle heffingen betaald aan transporteur, komt de opdrachtgever niet over de brug en wil de afzender de boel niet terug dan komt deze in handen van de transporteur welke deze gaat vergelden om uit de kosten te komen..
Niet als de transporteur met borgstelling werkt.. Dan is hij vanaf het beginsel al juridisch eigenaar en ontvanger van de goederen.. Vaak gaat dit dan ook gecombineerd met opslag en handeling, bij overslag is dat vaak niet het geval.. Maar hoe dan ook de goederen zijn in NL en worden vroeg of laat verhandeld of gaan naar de destructie.. Een curator verkoopt ook de goederen in NL tegen opbod of een transporteur doet het. De mogelijkheid om goederen uit containers op te kopen bestaat dus, al koop je niet "Uit een container" en ook niet ongezien maar gewoon met omschrijving en tegen opbod.. Ook in de transportwereld leiden er veel wegen naar romequote:Op woensdag 26 juli 2017 20:53 schreef lichtknopje het volgende:
[..]
Je kan het juridisch eigendom niet zomaar ontwijken, failliet of niet. Bij faillissement komt de lading in handen curator. In andere gevallen blijft ontvanger volgens hague visby rules eigenaar van de goederen. Als ontvanger kwaad wil kan hij zo via een kantonrechter dwingen dat hij zijn zending krijgt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |