abonnement Unibet Coolblue
pi_172532145
De steenrijke sultan Ibrahim heeft het zondag geheel in stijl bevestigd op zijn Facebookpagina: zijn enige dochter trouwt op 14 augustus met de knappe Dennis Verbaas. De Nederlander heeft een bescheiden carrière als voetballer en fotomodel. Het huwelijk van de prinses en Verbaas is als een sprookje en zo wordt het ook gepresenteerd.



Het woord 'handsome' is nu trending in Maleisië, waar sprookjes niet zo vaak voorkomen. De media staan vol met schitterende staatsieportretten van Tunku Tun Amina Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim, zoals de prinses voluit heet, en haar Dennis. Verbaas is te zien in de advertenties waarin hij poseert voor Dolce&Gabbana, naast zijn bruid, in traditioneel islamitisch tenue, of als de 'voormalige marketing manager van de Tampines Rovers Football Club'.

Verbaas is een eenvoudige jongen van 28. Hij was een veelbelovende speler van FC Lisse tot hartritmestoornissen een einde maakten aan zijn sportieve carrière. Daarna werd hij fotomodel, nadat zijn zus hem daarvoor had opgegeven, en belandde in Singapore, grenzend aan de Maleisische staat Johor waar zijn prinses haar jetset-leven leidde.



Bekering
De naam Verbaas is inmiddels afgelegd en vervangen door Muhammad Abdullah. Die naam heeft hij aangenomen toen hij zich op 31 mei 2015 bekeerde tot de islam. De bekering werd met de uiterste zorg omgeven, aangezien Abdullahs aanstaande schoonvader als sultan niet alleen het staatshoofd maar ook het hoofd van de islam in Johor is. Al twee jaar studeert Dennis daarom al de gebeden, het lezen van de Koran en het Maleis-Arabische Jawi-schrift. Ook krijgt hij lessen in de Maleise cultuur en de paleis-protocollen, allemaal onder toezicht van zijn aangewezen adoptie-ouders en een panel van religieuze functionarissen.

Als hij op 14 augustus, na twee jaar voorbereiding, eindelijk trouwt, wordt Dennis Muhammad Abdullah lid van een koninklijke familie waarvan de geschiedenis terugvoert tot 1528, en schoonzoon van een sultan waar mensen in 2017 nog steeds voor buigen. Sultan Ibrahim is een van de negen lokale vorsten van Maleisië en lid van de exclusieve adellijke vorstenclub waaruit elke vijf jaar de officiële koning en het staatshoofd van heel Maleisië wordt gekozen: Yang di-Pertuan Agong (Hij Die Koning Is Gemaakt).

Rijk, maar niet onomstreden
Daarmee houdt de formele macht van de koningen ook ongeveer op. De echte macht is de koningen begin jaren 90 afgenomen door de toenmalige premier, Mahathir Mohamad. De koningen verloren hun veto-recht op wetswijzigingen en raakten hun wettelijke immuniteit kwijt. Vooral dat laatste zat de Maleisische bevolking destijds dwars. De Maleisiërs moesten niets meer hebben van die sultans die maar konden doen en laten wat ze wilden. Het volk was vooral gebeten op de (inmiddels overleden) vorige sultan van Johor, Iskander, de grootvader van de bruid. Iskander sloeg een golf-caddy dood met een golfclub. Hij werd weliswaar veroordeeld voor doodslag, maar ontkwam aan een straf omdat hij als staatshoofd onschendbaarheid genoot.

De sultans hebben zich echter nooit helemaal teruggetrokken in hun paleizen. Zij bemoeien zich nog steeds nadrukkelijk met de politiek, en niet zelden doet die politiek ook braaf wat zij willen. Toen de sultan van Johor verordonneerde dat e-sigaretten en vapen in zijn staat verboden zouden moeten worden, werd dat netjes overgenomen en bekrachtigd door de Maleisische minister van Gezondheidszorg.

In het zakenleven manifesteren de vorsten zich misschien nog wel met meer succes. Zij zijn puissant rijk, al zijn zij niet onomstreden. Beschuldigingen van praktijken als corruptie en nepotisme steken regelmatig de kop op. Die worden door de staatsmedia even snel weer gesust, of doodgezwegen, en voor de vorsten zijn zij geen reden hun rijkdom te verbergen: de familie van Johor rijdt rond in de duurste supercars van Ferrari, Pagani, Lamborghini, Bugatti, of in een roze Rolls Royce.

Traditioneel
Aan trouwauto's zal het dus op 14 augustus niet ontbreken. Op die dag wordt de eigenlijke huwelijksplechtigheid voltrokken, verspreid over twee paleizen. Tijdens de huwelijksdag zal de prinses een hoofddoek dragen, een uitzondering. Moslims die klagen over haar onbedekte hoofd krijgen via het internet de wind van voren van haar broer, Tunku Ismail Idris: 'Wij zijn Maleisiërs, geen Arabieren. Je kleden als een arabier maakt je geen betere moslim.'

Je moet een (toekomstige) sultan zijn om dat in het traditioneel islamitische Maleisië hardop te kunnen zeggen. Gewone burgers moeten in Maleisië uitkijken wat ze zeggen. Maandag is een man gearresteerd die een 'beledigende opmerking' op Instagram had gezet over het bruidspaar, de bruiloft of het koningshuis. Wat hij precies heeft geschreven, wordt nergens vermeld. Wel dat hem een boete van tienduizend euro en misschien zelfs een jaar celstraf te wachten staat.

https://www.volkskrant.nl(...)he-prinses~a4506885/
  woensdag 19 juli 2017 @ 18:22:55 #2
468509 _--_
In varietate concordia
pi_172532175
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_172532262
Voor het eerst dat ik een goede reden hoor om je te bekeren tot de islam.
pi_172532373
Hij ziet er een beetje gay uit.
pi_172550222
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juli 2017 18:27 schreef Sjemmert het volgende:
Voor het eerst dat ik een goede reden hoor om je te bekeren tot de islam.
Als atheïst is er geen haar om mijn hoofd om ooit maar te twijfelen aan bekering tot een geloof die gelooft in een denkbeeldig figuur.
Als je nu atheïst bent, waarom zou het nu wel een goed idee zijn om je te bekeren tot de islam? Hele vreemde beredenering. Trap er niet in, in geen enkel geloof.
pi_172551562
Wat een golddigger! _O- _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')