Wat nou als de hagelslag op is?quote:Op zondag 16 juli 2017 12:08 schreef heywoodu het volgende:
Twee boterhammen met hagelslag en twee bekers melk. Zoals ook doordeweeks. Al jaren.
Dat is het nooit, daar zorg ik wel voorquote:
Dat dus.quote:
Je zou toch zeggen dat het sneller eet als je die tas even neerzet.quote:Op zondag 16 juli 2017 12:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb ooit wel eens een restant bami naar binnen gewerkt 's morgens vroeg met de werktas al in mijn hand.
Dito.quote:
Als ik een kater heb (zo, ma, wo, vr) verruil ik de koffie soms wel voor cola.quote:
Wat doe je dan als je ONS zin in hagelslag heeft?quote:Op zondag 16 juli 2017 12:10 schreef _Hestia_ het volgende:
Niks anders dan doordeweeks. Volkoren tosti of 2 geroosterde sneeėn volkorenbrood met beleg of 2 volkoren beschuitjes met beleg of een bakje magere kwark. Ligt er aan hoeveel honger ik heb en hoe laag mijn bloedsuiker is wat ik neem. Heb eigenlijk altijd hartig beleg, haast nooit zoet en dan is het een keer halvajam oid, heb nooit hagelslag ofzo in huis.
Karnemelk met muesli, is dat Braziliaans?quote:Op maandag 17 juli 2017 10:55 schreef sirdanilot het volgende:
Ik eet elke dag karnemelk/yoghurt/melk met muesli als ontbijt.
Ik heb geen ONS.quote:Op woensdag 19 juli 2017 07:14 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat doe je dan als je ONS zin in hagelslag heeft?
Nee. In Brazilie eten we meer fruit als ontbijt, of b.v. van dat vieze fabrieksbrood met wat je maar wil (kaas, ham whatever). Al komen bakkertjes die wél lekker brood hebben steeds meer op ook in Brazilie maar als je het bij de supermarkt haalt is het van dat smerige vierkante zoetige fabrieksbrood helaas. En er hoort koffie bij met veel suiker. Je kunt ook wat van een soort muesli achtig spul in je koffie met melk doen als je dat wil (weet niet wat het in het nederlands is.quote:Op woensdag 19 juli 2017 07:14 schreef MCH het volgende:
[..]
Karnemelk met muesli, is dat Braziliaans?
Gadver, dat lust ik niet.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 02:04 schreef Impressme het volgende:
Hetzelfde als doordeweeks; 2 snauwen, een grom en een half uurtje ignore. Daarna voeg ik een paar woorden toe, mix ik het met wat glimlachjes en de dag kan beginnen.
*krijgt spontaan bultjes*quote:
Je deelt graag uit, maar nemen gaat je slecht afquote:
quote:Op vrijdag 21 juli 2017 02:04 schreef Impressme het volgende:
Hetzelfde als doordeweeks; 2 snauwen, een grom en een half uurtje ignore. Daarna voeg ik een paar woorden toe, mix ik het met wat glimlachjes en de dag kan beginnen.
Ja, čcht niet.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je deelt graag uit, maar nemen gaat je slecht af
Daar heb jij geen last van?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je deelt graag uit, maar nemen gaat je slecht af
Nope, waar ik niet tegen kan zijn leugensquote:
Klinkt als heel veel werk. Ik koop altijd emmertjes ingevroren soep bij de slager voor het ontbijt, eet je drie dagen van.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 22:44 schreef Bart2002 het volgende:
Cracotten.
Met oude geitenkaas en mayo. met sardines, met tonijn op water met een uitje (en mayo..), met tzatziki, met marmelade, met jonge kaas en shiracha chilisaus, met gekookt ei met ook weer mayo. Veel fruit. Geregeld een potje rolmops zonder cracker. Ongemerkt 17 kilo afgevallen in 6 maanden. Zo is afvallen een feestje. En veel soep inderdaad. De zelfgemaakte die ik dan 3 dagen achter elkaar eet. Met de nodige Cracotten. De Cracotten zijn van Jumbo variant "vitaal". Heeft 9% vezels. De echte cracotten hebben dat allemaal niet of veel minder.
Luie soep meestal:
Pot kipbouillon van Struik of AH + 1 paddenstoelblokje (voor 1 liter)
2 x 500 ml Passata van Mutti
400 gr. AH Italiaanse roerbakgroente + 1 grote ui
500 gr. kipdijfilet in reepjes
150 gr. boerensoepgroente
1 staafje suiker + 1 zakje baksoda om het zuur te verwijderen
Roerbakgroente en ui fruiten in royaal veel olie
Passata meefruiten + suiker (eventueel afblussen met staartje rode wijn)
Flessen passata vullen met klein beetje water, schudden (dop erop) en toevoegen (dop er eerst af) als je op de kleintjes wilt letten.
pot bouillon toevoegen + 3 potten water + blokje
kip erbij (gewoon rauw)
Dit min of meer onbeperkt sudderen
Aan de kook brengen en soepgroente toevoegen
5 minuten koken
Proeven en besluiten of de baksoda nodig is indien te zuur
Het lijkt niets maar het levert toch een goddelijke soep. Vooral als men het onbeperkt (paar uurtjes) suddert. Soms gaat er een stukje foelie, balletjes, vermicelli of wat doorheen. En veel kcal levert het niet.
Men moet er plezier in hebben. En dat heb ik.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 18:32 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Klinkt als heel veel werk. Ik koop altijd emmertjes ingevroren soep bij de slager voor het ontbijt, eet je drie dagen van.
Dan moet je het zeker doen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 18:49 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Men moet er plezier in hebben. En dat heb ik.
Nieuwe aardappels als je net met een dooie vogel in je bek en een halve morning glory je bewustzijn langzaam terugvindt? Fuckquote:Op maandag 14 augustus 2017 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Stuk fricandeau met creme fraiche, nieuwe deense aardappels van een stand langs de weg en een rucola tomaten salade met een yoghurt dressing
Ter viering van iets, in navolging van deze post voor het eerst in een weekend ook eens zelf Eggs Benedict gemaakt (op een gewoon broodje i.p.v. een muffin). Daarmee überhaupt voor het eerst eens gepocheerde eieren (Hollandaisesaus had ik al wel eens eerder gemaakt). Was goed gelukt (al zeg ik het zelf). Erg vet, dus maar erg lekker!quote:Op maandag 14 augustus 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
In het weekend ben ik vaak wel te porren voor een eitje halfhard gekookt, spiegelei met spek of een omeletje met kaas. Als ik in een gekke bui ben wolkeneieren of een gepocheerd eitje met hollandaisesaus (met Pasen, verjaardag van mijn vrouw oid).
Heel lekker vind ik ook geroosterde tomaten uit de oven. Heerlijk gloeiend heet op een broodje kaas doen.
Sowieso hoort er vers brood, kaas, fruit te zijn. De rest is een mooie bonus.
Lekker eh? Wel iets om inderdaad niet te vaak te doen. Erg feestelijk welquote:Op maandag 18 september 2017 14:53 schreef Forbry het volgende:
[..]
Ter viering van iets, in navolging van deze post voor het eerst in een weekend ook eens zelf Eggs Benedict gemaakt (op een gewoon broodje i.p.v. een muffin). Daarmee überhaupt voor het eerst eens gepocheerde eieren (Hollandaisesaus had ik al wel eens eerder gemaakt). Was goed gelukt (al zeg ik het zelf). Erg vet, dus maar erg lekker!
Bedankt nog voor het delen van deze suggestie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |