Jasmijnrijst van de toko. Ik zet m op met evenveel rijst als water plus een beetje water (en zout). Als aan de kook, heel zacht zetten. Na een minuut of 10 doe ik m uit, roer om en wikkel er een theedoek omheen. Dan de rest afmaken. Als ik klaar ben om op te scheppen is de rijst lekker.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 14:11 schreef Kreator het volgende:
[..]
Maar verlicht me. Hoe kook jij rijst en welke rijst koop je? Ik eet het regelmatig en ik wil best eens wat proberen.
Ik vond rijst altijd smerig en alleen geschikt om in veel saus te verzuipen. Toen ontdekte ik jasmijnrijst en droogkoken. Heel ander verhaal.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 14:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb me er nooit in verdiept. Heb het nooit als een belangrijk onderdeel van mijn maal beschouwd. Ik wéét dat het beter kan. Maar ergens is het zo ook wel makkelijk. Hoe meer eten ik leer kennen, hoe snobistischer ik word over zaken van mindere kwaliteit.
Eens met de waterkoker.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 14:15 schreef Clubsoda het volgende:
Waarom zou je een waterkoker schoonmaken? Er zit alleen water in. Wat ik dan schoon zou maken met water. Ik zie geen reden.
Ik heb in de 17 jaar dat ik op mezelf nog nooit aardappels gekookte om zo te eten. Huuh! Alleen voor stamppot maar dat is ook vijf keer per jaar ofzo. Rijst kook ik ook niet zoveel, ik ben er niet weg van.
Oh, ik jokte. Ik heb wel jonge aardappeltjes in de schil gekookt voor bij de asperges. Ik vind aardappelen in andere vorm dan gekookt ook lekker hoor. Maar die bleek uitgeslagen meelballen met jus...quote:Op zaterdag 15 juli 2017 14:51 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Eens met de waterkoker.
Maar aardappels
In alle vormen en bereidingswijzen
Ja, snap ik. Maar ik heb heel zacht water en dus 0 kalkafzetting in de waterkoker. Wat is er dan vies aan om 'm niet schoon te maken?quote:
quote:Op zaterdag 15 juli 2017 14:48 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vond rijst altijd smerig en alleen geschikt om in veel saus te verzuipen. Toen ontdekte ik jasmijnrijst en droogkoken. Heel ander verhaal.
We hoeven woensdag heul niet uit eten. We schuiven gewoon bij jou aanquote:Op zaterdag 15 juli 2017 15:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Ben, as we speak, aardappels aan het koken om straks aardappelsalade te maken. weet niet meer wanneer ik dat voor het laatst gedaan heb, behalve voor stamppotten.
Ja duh....Deze aardappelsalade bewaren tot woensdag En dan krijg ik straks ruzie op de bbq als ik alleen maar met een meloen/feta salade aankomquote:Op zaterdag 15 juli 2017 15:11 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
We hoeven woensdag heul niet uit eten. We schuiven gewoon bij jou aan
Ja. Ik heb het gecheckt toen we een nieuwe vaatwasser kochten en ik wilde weten op hoeveel ik de zouttoevoer moest instellen. Het bleek zo zacht dat zout niet nodig is.quote:
Oh ja, hoe waren je aardappeltjes?quote:Op zaterdag 15 juli 2017 14:51 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Eens met de waterkoker.
Maar aardappels
In alle vormen en bereidingswijzen
Oh wow, dat wil ik ook!! Nee, als ik geen kalkaanslag had gehad dan zou ik hem ook niet aan de binnenkant schoonmaken.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 15:00 schreef Clubsoda het volgende:
Ja, snap ik. Maar ik heb heel zacht water en dus 0 kalkafzetting in de waterkoker. Wat is er dan vies aan om 'm niet schoon te maken?
Phewww...dat is schrikken ja.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 15:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vader van Vriendin belde net. Hart in m'n keel. Zijn computer is slechts kapot gelukkig.
Was even niet grappig inderdaad.quote:
Sorry kon het niet laten. Jij bent een echt superlief. Het is misschien iets saais maar hopelijk dacht dat je er wel wat mee kon doen. Ook namens mijn lief inderdaad alvast een fijne verjaardagquote:Op zaterdag 15 juli 2017 15:51 schreef Kaatje1 het volgende:
Uniekie! Dank jullie wel, wat ontzettend lief en enorm overbodig. Maar wat lief <3
Herkenbaar. Belt je zus je om 7 uur in de ochtend (vader leefde nog en zij was contactpersoon van ziekenhuis)....om te vragen of je later op de dag iets bij pa wil ophalen....SMS dan!!!!! Durfde de telefoon nauwelijks op te nemen.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 16:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Was even niet grappig inderdaad.
Wat ga je allemaal maken voor morgen? Dit jaar dus geen café afgehuurd?
2 altijd 2. Opwarmen in de SC gaat niet snel genoeg warm worden.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 16:11 schreef fietsie het volgende:
OK.
Ik heb runder riblappen, sperciebonen en een zelfgekweekte aubergine.
Ik wilde er morgen stoofvlees van maken met meegestoofde groenten (laatste uur)
Zouden jullie:
a. Eerst het vlees in de slowcooker garen vandaag, in de nacht de boel uit.
En dan het vet (boter en vlees vet) deels afgieten en met de groente erbij morgen grofweg 1,5 aanzetten voor het avondmaal?
Of
b. Vlees garen, en zodra gaar groenten erbij (met behoud boter en vet) en zo de boel op tafel zetten? En alles dus morgen doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |