abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 juli 2017 @ 11:29:16 #1
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_172383861
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Het is verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 13 juli 2017 @ 11:32:20 #2
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_172383906
Zo handig, baby's.
Ze heeft de speen ontdekt zodat ze nu ook beter los van mij kan slapen *O*

En toen leerde ze een week later omrollen, zodat slapen los van mij niet meer lukt *O* -O-

Ze rolt nu direct naar de buik en dan kan ze niet slapen :')
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 13 juli 2017 @ 11:32:39 #3
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_172383913
Vivi, dan snap ik niet zo goed waarom je dan :') post over die echo :).
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 juli 2017 @ 11:41:30 #4
269689 crew  Viv
pi_172384081
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 11:32 schreef Burdie het volgende:
Vivi, dan snap ik niet zo goed waarom je dan :') post over die echo :).
Als ze die echo niet hadden aangeboden lag de verantwoordelijkheid bij hun, maar als ze 'm wel aanbieden (hoe futiel de aanleiding ook is) en ik zou 'm weigeren dan ligt de verantwoordelijkheid bij mij.
pi_172384466
Leuk Vivi Guns N Roses :)!!!

Vannacht ook geen goede nacht gehad. Zelfde problematieken als Selvaria en L. F bleef erg onrustig na de voeding van 1u. Trappelen met haar beentjes en veel kreunen. Man heeft nog een tijdje met haar gezeten. Ik kan daar 's nachts soms echt niet goed mee omgaan, die onrust / ontevredenheid. Dat ik moet voeden vind ik niet erg, maar dat ze dan daarna niet tot rust kan komen en de slaap niet kan vinden, vind ik erg moeilijk. Ik word dan echt verdrietig/bozig en dat vind ik dan ook weer hartstikke stom van mezelf :( , de volgende dag.
Dat is inderdaad gek Selvaria. Misschien even aankaarten bij het CB? Als je daar ten minste een fijne ervaring mee hebt. Hier kan ik per mail altijd vragen stellen en ik krijg dan meestal snel antwoord en ze zijn bij ons bureau ook erg vriendelijk en meedenkend.

Wij hebben traphekjes beneden boven en naar de zolder toe. Beneden en boven hebben we wel hele fijne. Naar de zolder toe gewoon een simpele, omdat we die toch minder gebruiken. Keuken kunnen ze hier ook gewoon in, maar inderdaad ook een hoge oven en geen schoonmaakspullen die laag staan.
Ik kan die schoonmaakspullen sowieso wel de deur uit doen, als ik zie hoe weinig die gebruikt worden de laatste tijd :@ . Volgende week gaat man ook nog werken en ik weet niet hoe ik dan nog de tijd kan vinden om iets in het huishouden te doen. Wie heeft de gouden tip?

Wat fijn Adrian! Nog tips :)? Vanaf volgende week dus ook weer alleen met dreumes en baby en ik vind het echt spannend! Daar hoef je geen sorry voor te zeggen, hulde juist *O* ! Ik zou me dan ook super moeder voelen als dat zo lukt.

Kazy fijn dat je er bent met J. Fijn dat hij het goed doet : )!

Leuke foto Quoi O+ ! Lekker aan het smullen!

Oh das jammer Sylver. Hoe oud is Ella nu? Ik kan me voorstellen dat je wel toe bent aan een beetje vrijheid wat betreft slapen :Z .
pi_172384643
Over schoonmaken: wij hebben een werkster, zijn we mee begonnen toen ik ging studeren naast mijn baan en man ook meer werk kreeg. Als dat financieel geen optie is zou ik in het geval van mini-baby's hulp vragen aan familie of vrienden. Ik vond het in die eerste weken al een prestatie als ik de vaatwasser in en uit had gepakt en boodschappen had gedaan.

Wij zijn op vakantie. Timo doet het geweldig. Vanochtend zijn we met hem wezen zwemmen en hij genoot heel erg. Ligt nu voor Pampus in zijn bedje.
  donderdag 13 juli 2017 @ 12:25:55 #7
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_172384955
Morgen is ze 16 weken, Vieve (ik moest het opzoeken :@)

Geen gouden tip wat betreft schoonmaken, ik doe het een klein beetje in het weekend. En dan vooral het hoognodige.

Zou inbakeren misschien helpen, Vieve?
Mijn oudste was ook erg onrustig als baby, die kon echt niet slapen zonder inbakeren.
Al was dat vooral met d'r armpjes.

Ohja, ik wilde ook nog even *O* voor supermoeder Adrian!

Lekker vakantie, Gogo! Geniet ervan :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_172385233
Vieve, herkenbaar dat je het 's nachts lastig vindt om mee om te gaan. Het gebeurt gelukkig bij ons niet vaak, de nachten zijn dus rustig maar als het wel zo is dan heb ik er ook moeite mee. Het is gewoon de moeheid die dan parten speelt. Y is nu vanochtend nogal onrustig. Z'n lijfje is duidelijk hard aan het werk om eten te verteren, er worden scheten gelaten, daarbij wordt heftig gesteund en gekreund etc. maar dat is zo overdag een stuk beter dan 's nachts om aan te kunnen.

Hier lijkt het schema van om de twee uur voeden 's nachts voorbij te zijn. *O* . Afgelopen nachten slaapt hij vanaf 21:00 door tot 1:30 en zelfs een keer tot 3:00 en dan weer een voeding tussen 4:00 en 5:00.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_172385289
Schoonmaken: ik heb het uitbesteed omdat ik er gewoon geen energie meer voor heb. En ik doe het niet :+
pi_172386203
Vieve, ik ben even kwijt hoe oud jouw dreumes is, kan ze zich al goed zelf vermaken? Ik poets vaak even snel als L. ligt te slapen (in de ochtend doet ze vaak een slaapje op bed, de rest alleen bij mij) en peuter met de Duplo oid speelt. Dan doe ik wel alleen het hoognodige, de rest als man er ook is.

Aankaarten op het CB klinkt als een goed plan, ik heb een prima vpk. :) Ik ga het ook nog even op het kdv vragen, misschien herkennen zij het ook wel. Ik heb wel het idee dat ze het alleen aan de borst doet en ook dat mijn productie wat minder geworden is. Misschien doet ze op haar manier een regenmelkdans. :P

Supermom Adrian! *O* Ik vind het ook een prestatie.

Geduld 's nachts: I has it not. Gelukkig man wel, dus het gaat wel goed zo.

Sylver, herkenbaar. Bij peuter wist ik meestal wel hoeveel weken ze was, nu echt geen flauw idee. Oké, nu even wel, aangezien ze bijna een half jaar, dus zo'n 26 weken is, maar ik geloof dat ik het bij 12 of zo kwijt ben geraakt. :P

Wat fijn Franny! Hier heeft het ook even geduurd, maar eindelijk (muv vannacht in die onrust) zitten wij ook op 1 of 2 nachtvoedingen ipv 3-5.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 juli 2017 @ 13:32:33 #11
269689 crew  Viv
pi_172386746
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 13:15 schreef Selvaria het volgende:
Sylver, herkenbaar. Bij peuter wist ik meestal wel hoeveel weken ze was, nu echt geen flauw idee. Oké, nu even wel, aangezien ze bijna een half jaar, dus zo'n 26 weken is, maar ik geloof dat ik het bij 12 of zo kwijt ben geraakt. :P
Ik raakte de tel al snel kwijt en ZZ is mijn enige kind. :D Ik rond het gewoon af naar een hele of halve maand, eventueel met "bijna" ervoor. Ze is nu dus bijna 9 maanden. *)
pi_172386815
Welkom Kazy, en Ingee ook nog! Succes met de stuwing :*

Vieve volgens mij is het heel herkenbaar voor velen. 's Nachts is mijn geduld ook veel minder dan overdag. Heeft ze last van krampjes?

Ik tel ondertussen maar in maanden, de weken ben ik al een tijdje kwijt :P

Fijne vakantie Gogo! Leuk al samen zwemmen! Als vriend weer terug is wil ik het ook gaan proberen :)

Goed hoor Adrian, het is ook pittig alleen met 2.

Speaking of which, vriend is gisteren vertrokken voor 2 hele weken }:| Gelukkig gaat het kdv gewoon door en gaat O volgende week al wennen. Dan heb ik zowaar wat kindloze uren :o Het kdv start al een week voor ik weer ga werken. Fijn ivm de flesperikelen maar ook fijn dat ik dan wel 2 hele dagen voor mezelf heb *O*
pi_172389503
Vieve mijn tip... Zo min mogelijk aan het huishouden doen en genieten van je mini baby O+
Je boodschappen online bestellen en laten bezorgen scheelt ook een hoop vond ik.
Bij mij begint alles nu pas weer een beetje te lopen en mijn baby is 11 maanden :D

Vervelend van die onrust in de nacht. Als je zelf heel moe bent is het logisch dat je daar niet altijd geduld voor hebt. Gelukkig heb je dan nog een man die je kan aflossen.

Gogo fijne vakantie nog.
Zijn jullie ver weg of lekker even weg in de buurt?

Fazz echt _O_ voor jou.
Mijn man had een gesprek met iemand die bij Sony werkt en die had ook een gezin en een baan waarbij hij veel weg was. Ik moest toen aan jou denken en hoe knap ik het vind hoe je dat toch allemaal doet.
Ik mis mijn man al als hij tot 20 uur aan het werk is :s)

Al die mini baby's hier O+ het lijkt voor ons al zo lang geleden. Vanmorgen ben ik met peuter en Stijn naar een binnenspeelhal geweest. Terwijl ze allebei druk aan het spelen waren kon ik lekker een kop koffie drinken c_/
Stijn lag daardoor om 1 uur pas in zijn bed en slaapt nu nog steeds :D
pi_172398824
Wij zitten in de Eifel, in Duitsland. Was zo'n 2,5 uur rijden: goed te doen dus! Vandaag trouwens zijn eerste kakjepakje, in een file op de Duitse snelweg. Gelukkig stond het echt helemaal stil, man is dus achterin Timo gaan verschonen. Beetje een fail alleen dat zijn reservekleding in de luiertas zat en we met de rugzak op pad waren.. gelukkig was het op de terugweg en had ie nog een schoon truitje, omdat we die vanwege de warmte hadden uitgedaan eerder vandaag.. :+
pi_172399072
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 21:14 schreef Gogo83 het volgende:
Wij zitten in de Eifel, in Duitsland. Was zo'n 2,5 uur rijden: goed te doen dus! Vandaag trouwens zijn eerste kakjepakje, in een file op de Duitse snelweg. Gelukkig stond het echt helemaal stil, man is dus achterin Timo gaan verschonen. Beetje een fail alleen dat zijn reservekleding in de luiertas zat en we met de rugzak op pad waren.. gelukkig was het op de terugweg en had ie nog een schoon truitje, omdat we die vanwege de warmte hadden uitgedaan eerder vandaag.. :+
Huisje? Zo ja, tip? Wij gaan in oktober paar dagen Bonn doen (familie) en willen er wat achteraan plakken.
pi_172399230
Ik zou het aantal weken niet meer weten,maar vind het met een kind voorbij de 4 mnd ook altijd wat raar klinken, mijn kind is nu 16 weken... maar dat is persoonlijke irritatie. :P

mijn baby is bijna 9 maanden en heeft de 3e versnelling gevonden, zijn halve gebit komt door, hij zit/kruipt en trekt zich op en "kletst" de hele dag O+ minibaby is maxibaby...

James https://imgur.com/gallery/krE0Z
S. 2014
J. 2016
  donderdag 13 juli 2017 @ 21:48:16 #17
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_172399803
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 21:26 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik zou het aantal weken niet meer weten,maar vind het met een kind voorbij de 4 mnd ook altijd wat raar klinken, mijn kind is nu 16 weken... maar dat is persoonlijke irritatie. :P

mijn baby is bijna 9 maanden en heeft de 3e versnelling gevonden, zijn halve gebit komt door, hij zit/kruipt en trekt zich op en "kletst" de hele dag O+ minibaby is maxibaby...

James https://imgur.com/gallery/krE0Z
Maar mijn baby is 16 weken! :Y Pas de 24ste is ze 4 maanden :P

Maxibaby James O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_172401032
Ik werd vanavond nog gecorrigeerd door mijn collega, toen ik zei dat mijn baby vier maanden is.
"Ja, en drie weken!"
Ja, ok :+
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 juli 2017 @ 23:47:07 #19
269689 crew  Viv
pi_172403287
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 21:26 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik zou het aantal weken niet meer weten,maar vind het met een kind voorbij de 4 mnd ook altijd wat raar klinken, mijn kind is nu 16 weken... maar dat is persoonlijke irritatie. :P
Dezelfde irritatie over een paar jaar:

"Vier maanden en 3 weken" zou ik "bijna 5 maanden" noemen. 8-)

Ik moet wel even uitrekenen hoeveel weken mijn baby is voor een even-lang-in-de-buik-als-uit-de-buik-foto. Als ik eraan denk. :')
pi_172403699
Die wekentelling is sowieso onhandig. Voor ik zwanger was begreep ik ook nooit waarom zwangeren dan niet gewoon zeiden dat ze vier maanden waren. Maar ik wist ook niet dat 40 weken normaal was :')

Schoonmaken mag ik nog niet *O* en m'n schoonmoeder heeft aangeboden dat een keer te komen doen dus daar ga ik zeker gebruik van maken!

Voor de mensen met ervaringen met keizersneden of soort gelijke littekens, wat is normaal qua smurrie daar? Mijn wond blijft regelmatig weer vochtig en rood worden (op bepaalde stukjes). Op advies van de vk spoel ik het schoon onder de douche, dep het droog met een gaasje en probeer het dan te laten luchten, en bij langer kleding aan doe ik er een kraamverband overheen (worden die dingen tenminste ook gebruikt), maar de verbetering blijft van korte duur. Iemand nog andere tips? Luchten gaat alleen goed als ik lig vanwege de onhandige plaats, en dat is niet echt haalbaar met drie kleintjes.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_172403754
Thnx voor al de nachtelijke en huishoudelijke ervaringen. Voel ik me in beiden toch iets minder alleen en dat maakt toch echt wat uit :)!

Man en ik gaan ook denken over een poetshulp. Eigenlijk vind ik het wat overdreven, maar wel fijn als je daar niet meer over na hoeft te denken. & je kostbare vrije tijd aan iets leuks kunt besteden ♡.

Herkenbaar wat betreft het aantal weken. F is nu 4 weken :o! Dat is nog wel te onthouden. Er wordt de laatste tijd erg vaak gevraagd hoe oud dreumes is en dan antwoord ik: ongeveer anderhalf :p. Maar misschien kan ik na de zomer dan beginnen met: bijna 2.

Ik ga een poging doen om F in haar nestje te leggen. Weltrusten!
  vrijdag 14 juli 2017 @ 00:19:05 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172403765
Hoe lang geleden is je keizersnede geweest FF?

Uitspoelen kan als het pruttig is dagelijks of twee keer per dag (wel enorm gedoe, zeker met meerdere mini's :{ ).
Ik deed er ook een gaasje tegenaan overdag om het wat te laten drogen, maar mijn post-zwangerschapbuik hing er ook overheen :')
Door zweten door het wandelen en de hoogzomer warmte is het bij mij destijds gaan ontsteken helaas.
Even in de gaten houden of de prut niet gaat stinken of van kleur verandert, maar de wond kan best lang open blijven.
Echt net litteken duurde best lang hier, na half jaar was het pas echt stevige huid hier.
Sterkte!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_172403850
Bij mij is 'ie nu (na anderhalf jaar) pas helemaal dicht :{ Begint nu langzaam te helen, ik vermoed doordat mijn lijf in overdrive staat door de zwangerschap.

Luchten en laten rusten (dus niet teveel spanning door bewegen en tillen) is misschien toch de beste optie.. Is het een mogelijkheid om meer hulp te vragen? Een open, ontstoken wond is met drie kleintjes ook echt geen doen ;) En een wond die met anderhalf jaar nog open is omdat je te eigenwijs bent om even rust te nemen is echt geen aanrader, geloof me.
Make your own kind of music.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 14 juli 2017 @ 01:04:06 #24
269689 crew  Viv
pi_172404325
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 00:26 schreef CassElliot het volgende:
Begint nu langzaam te helen, ik vermoed doordat mijn lijf in overdrive staat door de zwangerschap.
[...]
En een wond die met anderhalf jaar nog open is omdat je te eigenwijs bent om even rust te nemen is echt geen aanrader, geloof me.
Overdrive, of word je door de zwangerschap af en toe gedwongen om die rust wél te nemen? ;)
pi_172404650
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 00:19 schreef Molo het volgende:
Hoe lang geleden is je keizersnede geweest FF?

Uitspoelen kan als het pruttig is dagelijks of twee keer per dag (wel enorm gedoe, zeker met meerdere mini's :{ ).
Ik deed er ook een gaasje tegenaan overdag om het wat te laten drogen, maar mijn post-zwangerschapbuik hing er ook overheen :')
Door zweten door het wandelen en de hoogzomer warmte is het bij mij destijds gaan ontsteken helaas.
Even in de gaten houden of de prut niet gaat stinken of van kleur verandert, maar de wond kan best lang open blijven.
Echt net litteken duurde best lang hier, na half jaar was het pas echt stevige huid hier.
Sterkte!
3,5e week pas. En ook hier een overhangbuik wat het wat lastiger maakt. Maar blijkbaar niet abnormaal dus. Dat het echte herstel van de huid lang kan duren was ik op voorbereid, maar ik dacht dat een wond snel heelde. Mijn knip en scheur van de vorige bevalling waren na een week dicht en verder heb ik geen ervaring met dergelijke dingen. Ik heb ook niet het idee dat het door inspanning oid komt. Het lastige is ook dat het hele gebied totaal gevoelloos is dus ik voel ook niet wanneer het weer open gaat.

En baby's met krampjes :( En als ik deze eindelijk in slaap hebt komt vast nummer 2...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')