abonnement Unibet Coolblue
pi_177315549
quote:
14s.gif Op maandag 19 februari 2018 22:36 schreef daNpy het volgende:

[..]

Klopt. En gebeurt dat ook? Zijn het dan meer, of minder schadelijke stoffen?
Dat gebeurt zeker. De overheid heeft hiervoor ook emissie-eisen gesteld.
De vergelijking is wel lastig want energiecentrale's draaien niet op benzine of diesel maar op gas of kolen. Ik heb daar helaas geen cijfers over.

quote:
14s.gif Op maandag 19 februari 2018 22:36 schreef daNpy het volgende:

Ik vraag me wel eens af hoeveel kilometer ik zou moeten rijden met mijn 45 jaar oude DAF voor ik de uitstoot heb uitgestoten die het produceren van een nieuwe, elektrische auto kost. En omdat die nieuwe auto dan op 0 km staat, is het kantelpunt dat deze "milieu vriendelijker" wordt, nog steeds mijlenver weg. Want voor elke km die de elektrische auto rijdt, moet energie worden opgewekt, waarbij uitstoot wordt gecreëerd. Minder dan voor/bij m'n DAF, maar die helling is dus nog steeds niet erg stijl. En tot ver voorbij het kantelpunt is m'n DAF functioneler want die is al functioneel geweest tijdens de bouw van de e-auto.
Ik moet de eerste elektrische auto nog zien die de 40 jaar passeert. Of de 30 for that matter.
Dat is wel een bekend probleem, we kijken slechts naar de uitstoot en energiekosten van het gebruik van auto's en niet naar de productie en recycling.
Ik zou graag willen dat men naar het hele proces (cradle to cradle) gaat kijken. Dat levert een beter en eerlijker beeld op
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')