abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 juli 2017 @ 18:18:30 #51
455816 Pirtdator
Nederland houdt van de Islam
pi_172554880
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 19:43 schreef Bogatell het volgende:
Wil er niet te veel een janktopic van maken, maar inmiddels ben ik 27 jaar oud, en merk dat ik me soms steeds vaker zorgen maak over dat ik mijn leven nooit zo ga kunnen inrichten als dat ik graag zou willen.

Toen ik onder de 25 was dacht ik altijd ''alles komt wel op zijn pootjes terecht'', maar nu begin ik daar toch mijn twijfels over te krijgen.

Ik heb ook niet over alles klagen : ik ben godzijdank gezond, heb twee masters op zak, heb qua materiaal veel mooie spullen, veel vrienden en sinds een half jaar ook een prima baan met een prima (modaal) salaris waar in de toekomst nog wel groei in zit.

Wat betreft mijn (privé) ambities voor de nabije toekomst ben ik best vrij conservatief: ik wil gewoon een huisje, leuke vriendin / vrouw en een paar kindjes over een paar jaar en een relaxed huis met een tuin. Hoeft allemaal niet fancy of pocherig te zijn, maar gewoon prima als het even kan.

Als ik echter over de nabije toekomst ga nadenken, heb ik echt geen flauw idee hoe ik dat ooit voor elkaar ga krijgen:

- De huizenprijzen blijven stijgen (verwacht wordt in 2018 weer op topniveau van 2008)
- De hypotheekrente zal langzaam weer gaan stijgen
- De hypotheekrente aftrek zal (al dan niet geleidelijk) gaan verdwijnen
- Alle krot huizen/ appartementen worden voor te hoge prijzen verkocht aan particulieren of beleggers
- Alle normale huizen / appartementen die in prima staat zijn worden enorm overboden of zijn al verkocht voor ze goed en wel op funda staan.

Met andere woorden : Ik kan gewoon geen (fatsoenlijk) huis betalen. Dit geldt ook voor particuliere huur. Sociale huur kom ik niet voor in aanmerking.

Ik weet dat we niet meer in de jaren zestig leven, maar ik besef ook wel dat als ik een keer een leuke vrouw wil krijgen, dat ik ook wel wat te bieden moet hebben. Op dit moment woon ik nog in een (veel te dure) huurstudio. Voor de komende paar maanden vind ik dat nog wel oké, maar ik wil echt ten alle tijden voorkomen dat ik straks een treurige eenzame single dertiger word die op een studiootje drie hoog achter woont..

Met andere woorden : een normaal (rijtjes) huis, daarvan dacht ik een paar jaar terug dat dit toch wel het minimaal haalbare zou moeten zijn.

Echter met de marktontwikkelingen van de laatste twee jaar, en de verwachtingen voor het komende jaar, lijkt het er zelfs op dat dit al een onneembare horde gaat worden voor mij...

Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben in deze situatie, zijn er anderen op dit forum in hetzelfde schuitje? Hoe zien jullie je toekomst? Welke keuzes maken jullie, en welke maken jullie juist niet of welke stellen jullie uit?
Is het niet mogelijk om het idee dat je een koophuis wilt uit je hoofd te zetten en dingen gaat doen die je leuk vindt en waarbij je vrouwen van je leeftijd tegenkomt, zoals singlesreizen. Ik denk niet dat je alles in Europa of de rest van de wereld bezocht hebt. En als je iemand ontmoet op zo'n reis waarbij het klikt, maakt het toch niet veel uit of je in een studio of een koophuis woont?
Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?
pi_172555080
Een langdurige relatie opbouwen (met eventueel kinderen) lijkt me toch eerlijk gezegd lastiger dan een betaalbaar huurhuis vinden. Snap ook niet zo goed dat je je hier zo op blind staart. En ja, de woningmarkt is in Nederland een probleem, maar ook weer geen onmogelijke horde. En ja, de middenklasse (waar jij nu toe behoort) heeft het in Nederland niet al te makkelijk op dit moment. Maar maak dat probleem alsjeblieft niet groter dan het is.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-07-2017 18:34:44 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')