abonnement Unibet Coolblue
pi_172309805
Beste kook/bbq-liefhebbers. Sinds enige tijd kook ik veel sous-vide (geniaal). Door een aangewakkerde interesse hierin(vlees), lees ik vaak over de Texas BBQ bijvoorbeeld. Ik heb al vaak staan watertanden bij die smoked briskets en shortribs. Aangezien ik geen tijd heb om als een pitmaster een bbq/smoker 48 uur te controleren, heb ik onderzoek gedaan naar sous vide garen, en vervolgens nog 3 uur roken op ongeveer 100/110/120 graden. Zijn er mensen die ervaring hebben met roken, en mij hier over kunnen informeren? Ik denk na over een instapmodelletje, want met mijn huidige bbq zou het sowieso niet kunnen. Ik ben benieuwd naar ervaringen!
pi_172314892
Hoi Queenshore, ik rook al een aantal jaar mijn vlees, bbq inderdaad ook op de Amerikaanse wijze.
Als instapmodel kan ik je de Weber WSM adviseren, die werkt met een waterpan tussen je hittebron en je vlees, waardoor een contante temperatuur van 110 graden makkelijk vast te houden is.

Ik weet niet of je al een bbq hebt, maar wanneer je een aluminium bakje boven je hittebon plaatst, en de deksel dicht, zou je het ook met je nromale bbq kunnen proberen, van het weekend had ik geen zin om heel de smoker aan te steken voor 2 spareribs, en heb ik op mijn gewone 57cm weber hetzelfde bereikt :)
zie hier een soortgelijke opzet



Een andere optie zou een offsetsmoker voor je zijn, ik zie wel eens wat goedkopere instapmodellen voorbij komen, maar hou daar wel rekening mee dat je plaatmateriaal niet zo erg dun mag zijn, hoe dunner deze is , hoe moelijker je temperatuur te regelen.
  maandag 10 juli 2017 @ 12:23:03 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_172315210
Misschien dat je hier of in de 5 voorafgaande topics er wat meer over kunt vinden?
CUL / BBQ Topic 2017 #6 Het belooft een mooie zomer te worden
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_172351057
Als ik slow en low ga, doe im er rookhout bij. Zelfs als het een uurtje meesmeult, krijg je al een rooksmaak. Het moet ik niet te sterk zijn he.
.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')