Olie was op 175 graden.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 19:39 schreef ChrisCarter het volgende:
Was de olie goed op temperatuur? Zo te zien frituren ze in de olie in dat recept, niet bakken.
Je hebt echt geen bloem nodig als je de kikkererwten lang genoeg maalt.quote:Op donderdag 20 juli 2017 08:30 schreef ASSpirine het volgende:
http://www.kayotic.nl/blog/kayotic-falafel
Deze recept gebruik ik doorgaans, wel koriander gebruiken.
En ik zou iets minder kardemom gebruiken, proef je er enorm hard door.
quote:Op donderdag 20 juli 2017 09:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je hebt echt geen bloem nodig als je de kikkererwten lang genoeg maalt.
Invriezen werkt wel. Koelkast maakt ze taai.quote:Op donderdag 20 juli 2017 11:15 schreef sirdanilot het volgende:
Je maakt ze van rauwe, geweekte kikkererwten. Je kunt de kikkererwten in zakken halen bij de turk of marokkaan. Alle falafelrecepten van kikkererwten uit blik zullen onherroepelijk uit mekaar vallen.
Spanky zegt 2 dagen, ik heb het wel met 1 dag weken gedaan dat gaat ook prima. En iedere huis tuin en keukenmachine kan de geweekte kikkererwten wel aan, want die worden best zacht.
En ze zijn alleen dezelfde dag dat je ze hebt gemaakt lekker, daarna niet meer. Dus als je veel falafelmix hebt, bak dan niet in één keer alle falafel maar bak wat je op gaat eten.
Kun je niet beter gewoon de falafelmix zelf invriezen?quote:Op donderdag 20 juli 2017 11:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Invriezen werkt wel. Koelkast maakt ze taai.
Langer weken helpt ook om de boel wat makkelijker te malen. En nee, niet alle keukenmachines kunnen het aan. Getuige mijn dode machine 2njaarngeleden. Doorgebrand bij falafel.
Net zo erg als brooddeeg?quote:Op donderdag 20 juli 2017 11:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Invriezen werkt wel. Koelkast maakt ze taai.
Langer weken helpt ook om de boel wat makkelijker te malen. En nee, niet alle keukenmachines kunnen het aan. Getuige mijn dode machine 2njaarngeleden. Doorgebrand bij falafel.
Klinkt heerlijk! Wanneer kan ik aanschuivenquote:Op zaterdag 8 juli 2017 20:59 schreef Spanky78 het volgende:
Je moet ze maken van rauwe geweekte kikkererwten.
Daarbij knoflook, ui, komijn, koriander (blad en zaad),peterselie, kurkuma en een pepertje (groen) en wat zout.
Geen paneermeel of blikerwten.
Wel goed malen en zorgen dat je keukenmachine dat ook echt kan. Er zal niets uit elkaar vallen én het wordt heel lekker krokant.
Dat weet ik niet, denk het niet, maar voor brood heb ik een broodbakmachine Die kan er tegenquote:
Zou kunnen, maar dat vind ik niet handig. Ik heb geen frituurpan, dus ik bak falafel n twee liter olie in de wok. Dat is praktisch bij mij de grootste horde.quote:Op donderdag 20 juli 2017 11:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Kun je niet beter gewoon de falafelmix zelf invriezen?
Ik wil nu testen of mijn nieuwe blender falafel aankan !
Ik flikker ze gewoon in de frituurpan.quote:Op donderdag 20 juli 2017 12:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zou kunnen, maar dat vind ik niet handig. Ik heb geen frituurpan, dus ik bak falafel n twee liter olie in de wok. Dat is praktisch bij mij de grootste horde.
Na invriezen zijn ze in de oven vrij snel weer goed. En als je geen bloem gebruikt worden ze niet zo snel taai.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |