abonnement Unibet Coolblue
pi_172682537
Wat een lieve foto Adrian! ♡ Mooie mannetjes!

Hier is L echt in de uittestfase. Iemand nog tips om daar goed mee om te gaan? Ze gaat steeds dingen doen die niet mogen, dan probeer ik haar uit te leggen dat het niet mag en de reden. Ik kijk haar dan ook echt aan, maar zo gauw ik me omdraai gaat ze het opnieuw proberen. Misschien benader ik het niet goed.. Ik wil ook niet de hele dag nee zeggen. Hoe lossen jullie dat op?

Morgen eerste dagje alleen met L en baby F. Ik vind het zo spannend!!
  woensdag 26 juli 2017 @ 08:11:02 #277
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172682592
Uitleggen waarom lijkt me op cognitief niveau iets te hoog gegrepen nog.

Intonatie die duidelijk is, en vervolgens de boodschap duidelijk en heel concreet doorgeven in de vorm van wat je wel zou willen zien qua gedrag.

Dus bijvoorbeeld niet 'niet met je eten spelen'. Maar 'doe maar in je mond' of 'leg maar op je bordje' oid.

Simpel voorbeeld wellicht en weet oog niet hoe oud en hoe ver jouw kindje is. Dat maakt ook uit natuurlijk

En het uittesten en grenzen leren, verkennen en proberen op te rekken hoort er ook volledig bij, deel van leren.
Ik vind het interessant, bloedirritant soms en lollig tegelijkertijd bij mijn dochter hier :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_172682978
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 22:36 schreef LuDann het volgende:
Wolk spookt tegenwoordig ook nog wel eens een uur in haar bed nadat we haar weg hebben gelegd. Maar het is nu spelen en kletsen in plaats van huilen, dus dat is prima. O+ Het is wel lief ook, als we haar wegleggen zegt ze 'Doeidoei Wolk' en daarna hele verhalen tegen de knuffels en over aardbeien enzo. _O-

Malteser, wat fijn dat Twix groeit! *O* Hoe lang is hij nu? Ik dacht dat Wolk best hard aan het groeien was maar toen we haar laatst maten bleek ze nog steeds maar 80 centimeter. Dat viel me een beetje tegen. :') Ik kijk haar groter!

Aerenia, wat leuk die hele zinnen! Dat lijkt me zo tof he. Wolk blijft een beetje steken op uiterlijk 2, hooguit 3 woorden achter elkaar. Meestal uit ze zich in enkele woorden. :P
In de bak bij het CB 76cm, thuis staand tegen de meetlat 77cm.

Hij groeit dus nog even langzaam als altijd maar het is zo fijn als we bij het moment komen dat we over kunnen naar de volgende maat ;). Shoppen!
  woensdag 26 juli 2017 @ 09:12:36 #279
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_172683368
Groei *O*

Luisteren gaat soms wel goed. Ze stopt bijv. altijd wel voor de weg, en doet nooit haar hand op de oven ofzo. En ze vindt het leuk om opdrachtjes te doen, zoals dingen in de prullenbak gooien. Maar ze houdt wel erg van wegrennen. Gister rende ze door de paspoortcontrole :@ man er achteraan, boze beambte... Oeps :@ dus 'N, blijf bij mama' werkt niet.

Ze houdt nu ook haar handen op haar oren als ze geen zin heeft om te luisteren :D
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_172683687
Wat molo zegt Vieve, altijd het gedrag benoemen dat je graag wil zien. Ik juich het 'gewenste gedrag' nog extra toe (goed zo! Oid). En consequent blijven herhalen herhalen herhalen..

Ik heb volgens mij ergens gelezen of gehoord dat je iets ong 100 keer moet herhalen voordat ze het onthouden op deze leeftijd :P.

Patience is key :7. Bij zo onderhand alles in het moederschap ben ik inmiddels achter :').
pi_172684184
Ik zeg duidelijk nee, en kom dan met een alternatief wat wel mag. Ik herhaal dit max 3 keer, houdt W. dan nog niet op, dan pak ik hem op en gaan we even helemaal weg uit de situatie en elders wat anders doen. Dan wordt 'ie vaak boos, maar sommige dingen mogen gewoon echt niet.

Zo zat hij van de week in bad en ging water op de badkamer vloer kieperen. Dus ik zeg "nee" en gieter samen met hem gewoon in de badkuip, kijk, doe maar zo!

Toen keek 'ie naar mij, roept "stout!" ( }:| ) en gietert weer op de vloer. Toen zei ik weer "nee", pakte de gieter en gaf hem een badeendje om mee te spelen.

Toen ging hij met zijn handjes water uit bad scheppen en daarbij heel hard zitten lachen (en hij meldde voor het gemaak weer maar even "stout!"). Toen heb ik (na eerst nog een keer gewaarschuwd met "nee! " hem uit bad gehaald; hij weet prima dat hij niet naast het bad mag gieten, maar hij was nu aan het uitdagen. Toen was 'ie boos (en riep ie: "mama! Doenie doenie nat!", maar klaar is klaar).

Uitleggen heeft nog geen zin, snappen ze nog niet.. , Verder vind ik toch dat je niet alles maar eindeloos moet willen uitleggen (ook niet als ze ouder zijn); sommige dingen zijn gewoon zo; ik wil geen plas water op mn badkamervloer, klaar.
pi_172684510
Helemaal mee eens, Sillie. Sommige dingen mogen gewoon niet omdat ik het niet wil hebben, daar zit niet altijd een uitleg bij (bijv. op de bank springen, de hondenbak leegkieperen of iets kapot maken). En dan zeg ik 'nee, ga maar met *insert speelgoed* spelen' of 'spring en dans maar op de grond'.
Helaas luistert meneer daar echt nog niet altijd naar. Na een aantal keer niet luisteren (en aan zijn snoetje zie ik meteen of hij het snapt of niet) zet ik hem weg. Soms zelfs even alleen in de box. Afleiding, geen mogelijkheid om terug te gaan naar de situatie en daarna is het al gauw weer goed.
En soms heb ik ook moeite om consequent te blijven, omdat ik er gewoon geen zin in heb, of omdat dat ondeugende koppie met die schaterlach zo aanstekelijk werkt. O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_172685340
Thnx voor jullie ervaringen! :)

Ik vind het soms ook best grappig Molo. Als ze dan zo ondeugend kijkt dan moet ik moeite doen om niet te lachen. Maar dat is al helemaal niet consequent natuurlijk.

Met uitleg/reden bedoel in ook meer een korte uitleg zoals; De bank is niet om op te staan, maar om op te zitten.

Dan ga ik er in ieder geval maar gewoon zo mee door : ).
pi_172685662
Als iets niet mag en ik zeg er iets van zegt ie "willem stout" en gaat dan vrolijk verder en negeert mijn alternatief. Ik haal hem dan vaak fysiek uit de situatie en vertel hem nogmaals dat het niet mag en leg hem het alternatief voor. Ah ja, ik doe ook maar wat. Ik word alleen echt intens heel boos wanneer hij mij of kleine broer pijn doet. Dan moet ik moeite doen om niet te gaan schreeuwen (en soms mislukt het ook).

Krijg net het bericht dat Willem al 5 kindjes gebeten heeft op het kdv. Maak me heel erg zorgen, want dat doet ie echt nooit. Ik denk dat het komt doordat papa de grote held hem nu voor het eerst sinds heel erg lange tijd daar heeft gebracht. Ik ben een beetje klaar met de fase waarin papa de zeer duidelijke voorkeur-ouder is. En ik weet het wel: hoe krampachtiger ik doe, hoe erger het wordt. Het is alleen echt niet leuk en voelt als een afwijzing van iemand van wie je heel veel houdt.
Nu wil ik hem gaan halen en heel veel knuffelen :(
pi_172685992
De ergste ruzies bij mij thuis als kind kwamen van de "omdat ik het zeg". Ik gebruik dat dus eigenlijk nooit, want ik vond het zelf altijd de grootste onzin om op die manier je autoriteit in te zetten. Als ik geen goede reden kan bedenken om iets te verbieden, waarom zou ik het dan verbieden? Ik sta sowieso wel vaak stil bij waarom ik iets niet wil en of dat eigenlijk wel terecht is of niet. Het verbaast me hoe vaak je uit gewoonte zegt 'niet doen' terwijl ja, waarom eigenlijk niet?

Als ze een grens bereikt bij mij (of om een grens vraagt) geef ik die ook wel. Ik benoem het gewenste gedrag en leg zonodig uit waarom ik liever niet wil dat ze iets doet, net als Vieve eigenlijk. Meestal gaat dat goed, anders zit er vaak iets anders achter (ziek/verdriet/moe/noem maar op) Ze wordt steeds stouter en eigenlijk vind ik dat vooral best cool, het is zo'n grote stap in het zelfbewustzijn O+
Make your own kind of music.
  woensdag 26 juli 2017 @ 11:44:33 #286
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_172686187
Bij ons mag heel veel, alleen als er echt iets stuk gaat of heel gevaarlijk is. Dan word ik alleen wel meteen boos, dat vind ik zelf dan weer naar. Zo probeerde ze net de oplaadkabel uit mijn laptop te trekken, maar dat mag dus echt niet (is al een beetje stuk). Dan moet ze dus meteen stoppen, en heb ik ook geen tijd om drie keer te zeggen waarom. Dan moet ik er echt op letten om niet mijn stem te verheffen, maar dat lukt vaak niet :@
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_172687841
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 11:34 schreef CassElliot het volgende:
knip

Ik sta sowieso wel vaak stil bij waarom ik iets niet wil en of dat eigenlijk wel terecht is of niet. Het verbaast me hoe vaak je uit gewoonte zegt 'niet doen' terwijl ja, waarom eigenlijk niet?

knip

Dit ja! Ook zegt mijn man wel eens tegen Willem dat iets niet mag en een tijdje later (als Willem weg is) vraag ik waarom hij dat niet mag. Daar komt dan geen antwoord op :) Ook andersom komt vaak voor.

Sommige dingen heeft ie bij mij ook al heel de dag gedaan en dan komt papa thuis en mag het opeens niet. Daar zeg ik uiteraard wel meteen iets van.
pi_172688156
Maar je gaat toch niet dertig keer tijdens een avondmaaltijd uitleggen waarom hij niets op de grond mag gooien? Ik begrijp de gedachte erachter, maar ik kan me echt niet voorstellen dat je dat consequent volhoudt. Zeker nu ik er twee andere aandachtsvragers bij heb moet hij het soms gewoon doen met een "afblijven!" of "zitten op de bank!" Dat 'omdat ik het zeg' is idd een dooddoener en zeg ik er niet bij, hij is nog lang niet zover dat hij vraagt waarom. Plus dat het niet uitmaakt of ik er een reden bij geef, hij luistert wanneer hij daar zin in heeft. Gevaarlijke dingen gaat hij ook net zo goed mee door.

Consequent zijn in regels onderling en vragen naar waarom iets niet zou mogen doen we hier overigens wel, maar dat lijkt me logisch. Je hebt toch beide van huis uit een andere opvoeding meegekregen en veel van die verschillen loop je pas gaandeweg tegenaan.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 26 juli 2017 @ 13:57:08 #289
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_172688681
quote:
1s.gif Op woensdag 26 juli 2017 09:32 schreef hetzusjevan het volgende:
Wat molo zegt Vieve, altijd het gedrag benoemen dat je graag wil zien. Ik juich het 'gewenste gedrag' nog extra toe (goed zo! Oid). En consequent blijven herhalen herhalen herhalen..

Ik heb volgens mij ergens gelezen of gehoord dat je iets ong 100 keer moet herhalen voordat ze het onthouden op deze leeftijd :P.

Patience is key :7. Bij zo onderhand alles in het moederschap ben ik inmiddels achter :').
Zet nog maar 2 nullen achter die honderd :') er zijn dingen waar Lucas nog altijd oostindisch doof voor is (katten klieren).

Verder kan ik het aanbieden van alternatieven en kort uitleggen onderschrijven maar ook hier gaan we niet eindeloos door. In principe probeer ik vast te houden aan 2 keer en de 3e keer wordt hij in de hoek gezet om het gedrag te doorbreken. Zover komt het niet vaak. Tav de katten lijkt alles zinloos en heb ik een tijd zero tolerance gedaan. Dus meteen weghalen bij de katten en in de hoek zetten. Dat heeft het gedrag verbeterd maar sommige dagen is het echt nog een ramp.

Goed gedrag benoemen is overigens ook heel belangrijk. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van een lange adem en heeeel veel geduld.

@Adrian ik ben ook al twee jaar the underdog qua ouder. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad, soms nog wel, maar het hielp mij wel om te lezen over de ontwikkeling van kinderen op dit gebied. Kinderen schijnen met de andere ouder dezelfde band te willen opbouwen als met jou en dat ze je durven afwijzen betekent juist dat ze goed gehecht zijn en dit durven omdat ze voelen dat je niet weggaat. Het voelt misschien als een schale troost maar ik hou me dit altijd voor ogen als ik me weer afgewezen voel.

En er is hoop: Lucas wilde gisteren ineens door mij naar bed gebracht worden :o O+

Ben benieuwd hoe Amélie zich gaat ontwikkelen op al dit soort vlakken. Ze plakt nu nog aan mij, is sowieso liever voor de katten en qua luisteren moet ik nu af en toe wel nee zeggen maar daar reageert ze nog prima op... Nog wel :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_172689249
Ik heb in principe wel een reden waarom ik dingen verbied, maar ik vind niet dat S. altijd moet weten waarom. Soms is het ook genoeg om naar mij te luisteren.
Hij mag niet op de bank springen omdat ik het gevaarlijk vind en omdat ik onze bank heb gekocht om erop te zitten, niet springen. Dit ga ik niet elke keer uitleggen aan hem.
Overigens werd ons thuis ook niet alles uitgelegd, soms moest je domweg luisteren. Ik geloof niet dat ik daar zelf een trauma van heb overgehouden.
Daarbij merk ik juist dat die 'uitleg' het ooit alleen maar aantrekkelijker maakt om iets te doen, terwijl een simpele 'nee' en doorgaan effectiever werkt.

@chanty: je zet je het meest af tegen degene waar je het meest van houdt O+ (En op sommige dagen herhaal ik dit als een mantra :+ )
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_172703196
Die rompers! :D

Kom ik ff aankakken zeg :p
Schudden voor gebruik
pi_172703616
Zo... birthdayfeest gehad. Nog even een paar dagen 1 O+

We hadden een lokale speeltuin afgehuurd met wijkgebouwtje eraan vast. Dat beviel super goed. Alle kids de hele middag happy aan het spelen. En wij ruimte om de kont te keren ^^,
Taarten waren ontzettend gelukt O+ en de rest van snoeperij en eetvreterij ook. Ivm allergiën aangepaste meuk ;) zo kon wurm eens alles eten en de rest eens zien wat er toch allemaal kon. Hij heeft dan ook uitvoerig voorgeproeft O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wel toffe dingen gehad waar hij nu al heel de tijd mee blijft spelen. Of in spelen. Schoonmoeder de tip gegeven om een tipi in de aanbieding te kopen bij de xenos een tijd geleden. Daar zit hij nu de hele dag het liefste in.

Zondag is het zover. Dan verhuizen wij naar het volgende topic! *jank*

[ Bericht 0% gewijzigd door Stippelrientje op 26-07-2017 23:59:40 ]
Schudden voor gebruik
pi_172705165
Wurm slaapwandelt soms....
Eindelijk terug in bed gekregen.
Hele verhalen en dingen die "moeten". Neej (beneden), neej mama! :( taag! (Dragen) etc..
Wil dan perse de tv aan op iets met een i-af (giraffe)... is boos als iets niet lukt en valt dan weer knock out tegen mij aan. Mompelt nog van alles en schaterlacht en weet ik het allemaal.... :')

Lig ik heel even. Begint mijn meneer ook te slaapwandelen. Die ging naar het toilet boven. Wij hebben echter geen toilet boven :')

Ik kon hem net op tijd erop wijzen dat het krukje in de mini badkamer echt vreemd was om op te zitten met je onderbroek op je enkels.

Nu slaap ik natuurlijk niet meer :')

Fijne nacht allen :P
Schudden voor gebruik
  donderdag 27 juli 2017 @ 03:16:47 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172705173
Oh lord, ik mag hopen dat jij morgen niet hoeft te werken :X
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_172705364
quote:
1s.gif Op woensdag 26 juli 2017 13:57 schreef Chanty het volgende:

[..]

Zet nog maar 2 nullen achter die honderd :') er zijn dingen waar Lucas nog altijd oostindisch doof voor is (katten klieren).

Verder kan ik het aanbieden van alternatieven en kort uitleggen onderschrijven maar ook hier gaan we niet eindeloos door. In principe probeer ik vast te houden aan 2 keer en de 3e keer wordt hij in de hoek gezet om het gedrag te doorbreken. Zover komt het niet vaak. Tav de katten lijkt alles zinloos en heb ik een tijd zero tolerance gedaan. Dus meteen weghalen bij de katten en in de hoek zetten. Dat heeft het gedrag verbeterd maar sommige dagen is het echt nog een ramp.

Goed gedrag benoemen is overigens ook heel belangrijk. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van een lange adem en heeeel veel geduld.

@Adrian ik ben ook al twee jaar the underdog qua ouder. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad, soms nog wel, maar het hielp mij wel om te lezen over de ontwikkeling van kinderen op dit gebied. Kinderen schijnen met de andere ouder dezelfde band te willen opbouwen als met jou en dat ze je durven afwijzen betekent juist dat ze goed gehecht zijn en dit durven omdat ze voelen dat je niet weggaat. Het voelt misschien als een schale troost maar ik hou me dit altijd voor ogen als ik me weer afgewezen voel.

En er is hoop: Lucas wilde gisteren ineens door mij naar bed gebracht worden :o O+

Ben benieuwd hoe Amélie zich gaat ontwikkelen op al dit soort vlakken. Ze plakt nu nog aan mij, is sowieso liever voor de katten en qua luisteren moet ik nu af en toe wel nee zeggen maar daar reageert ze nog prima op... Nog wel :+
Dat is wel fijn om dat te beseffen inderdaad. Ik zal er proberen aan te denken als ik me afgewezen voel. Maar ik kan me ook troosten met het idee dat we het wel super gezellig hebben samen wanneer zijn papa niet in de buurt is. Dat is voor mij een bevestiging dat ie mij ook leuk vindt.

Nou stippel, klinkt als een gezellige nacht...
pi_172705837
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2017 03:16 schreef Molo het volgende:
Oh lord, ik mag hopen dat jij morgen niet hoeft te werken :X
Jij bent anders ook nog wakker geweest op zo'n lekker tijdstip? :P

Klinkt als een geslaagd feestje stippel! Gaan jullie zondag nog iets doen met het gezin?

Lekker, twee slaapwandelaars in huis :D.
  donderdag 27 juli 2017 @ 07:50:07 #297
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172706058
Ja, meisje hier in huis die alle vier haar spenen uit bed had gegooid en daardoor heel zielig was :D

Ze is zo groot alweer, brabbelen, wijs kijken, stukjes los lopen enzo. Maar als ze dan zo ligt te huilen is het nog echt een klein babietje voor mijn gevoel :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 27 juli 2017 @ 08:11:44 #298
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_172706191
Stippel je man :D _O-
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  donderdag 27 juli 2017 @ 10:31:30 #299
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172708238
Nieuwe trend hier:
Je broodbeleg er zorgvuldig aflikken en dan duivels lachend je brood op de grond flikkeren :')

Morgen maar stukje voor stukje aanbieden _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 27 juli 2017 @ 11:29:11 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172709623
Ik ga er spontaan Bløf van zingen met de counting crows :')

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')