abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_172094899
Maarten 't Hart zei het al, de broccoli van de supermarkt is smakeloos maar ik merkte het nooit, tot vandaag.
Het verschil is duidelijk met de broccoli die ik gisteren at en die van Ekoplaza kwam.
Ik proef echt nauwelijks broccoli aan de broccoli van vandaag. Zullen er dan nog wel vitaminen in zitten vraag je je af.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 19:14:25 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172096452
Ja.
pi_172096454
een groente in water helemaal kapotkoken en daarmee alle smaak en voedingswaardes er uit trekken en dan klagen dat het smakeloos is.

hollanders!!
  zaterdag 1 juli 2017 @ 19:14:51 #4
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_172096464
Ik denk dat er wel vitaminen in zullen zitten. Ik weet namelijk niet hoe vitaminen smaken. Maar de smaak komt natuurlijk door andere substanties.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 19:16:45 #5
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_172096499
quote:
8s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 19:14 schreef racerdkb het volgende:
een groente in water helemaal kapotkoken en daarmee alle smaak en voedingswaardes er uit trekken en dan klagen dat het smakeloos is.

hollanders!!
Sowieso broccoli gaat een hoop fout bij. Mensen flikkeren de stelen weg en/of stoppen het verkeerd om in de pan. En dan dat kapot koken inderdaad. Broccoli kook je net als pasta al dente.
And so is the past
pi_172096888
Mijn moeder kookte de broccoli altijd gesneden in kleine roosjes in een bodempje water. Een vriendin van mij zag ik een keer de broccoli in z'n geheel (alleen het harde kontje eraf) in een bodempje water koken. Duurt wat langer (want grote massa), maar wel erg lekker!
Somebody that I used to know
pi_172097255
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 19:35 schreef Postbus100 het volgende:
Mijn moeder kookte de broccoli altijd gesneden in kleine roosjes in een bodempje water. Een vriendin van mij zag ik een keer de broccoli in z'n geheel (alleen het harde kontje eraf) in een bodempje water koken. Duurt wat langer (want grote massa), maar wel erg lekker!
met deksel er op? dan stoom je het gewoon en dat is inderdaad veel beter voor smaakbehoud.
pi_172097278
quote:
10s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 19:54 schreef racerdkb het volgende:

[..]

met deksel er op? dan stoom je het gewoon en dat is inderdaad veel beter voor smaakbehoud.
Ja klopt. Maar wist niet dat je een stronk ook in z'n geheel kon stomen. Geeft een heel leuk effect.
Somebody that I used to know
pi_172098008
Ik snij de hele broccoli inclusief steel in stukjes en doe die in een schaal met een bodempje water in de magnetron. Lijkt me het beste voor de smaak. Daarna balsamico-azijn en olijfolie erover. Maar de broccolismaak zat er vandaag niet of nauwelijks aan. Kan dus flink verschillen waar je de broccoli haalt.
pi_172158021
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 20:30 schreef Loekie1 het volgende:
Ik snij de hele broccoli inclusief steel in stukjes en doe die in een schaal met een bodempje water in de magnetron.
Wat?
quote:
Lijkt me het beste voor de smaak. Daarna balsamico-azijn en olijfolie erover.
Wat? :r
quote:
Maar de broccolismaak zat er vandaag niet of nauwelijks aan. Kan dus flink verschillen waar je de broccoli haalt.
Duh?
pi_172171595
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 09:58 schreef Deshain het volgende:

[..]

Wat?

[..]

Wat? :r

[..]

Duh?
Alle gekookte groenten wordt lekker als je bij het opdienen balsamicoazijn en olijfolie erover doet. Probeer maar!
pi_172171791
Ik kook het altijd 20 min in de snelkookpan en prak het dan door de instant aardappelpuree van knorr en doe er dan een lading maggi en tomatenketchup overheen.
pi_172172092
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 19:46 schreef Farenji het volgende:
Ik kook het altijd 20 min in de snelkookpan en prak het dan door de instant aardappelpuree van knorr en doe er dan een lading maggi en tomatenketchup overheen.
Bah.
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:42:04 #14
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_172173494
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja.
chili erop
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  dinsdag 4 juli 2017 @ 23:47:25 #15
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_172179492
Broccoli moet je niet koken, :N.
In niet te dunne plakken snijden, olie, peper en zout er over, husselen, op een bakplaat met papier 20 minuten in de oven op 180 graden. :9~
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_172182301
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 19:39 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Alle gekookte groenten wordt lekker als je bij het opdienen balsamicoazijn en olijfolie erover doet. Probeer maar!
Als je de brocolli nou blancheert en dan in de oven met wat balsamico laat karameliseren wordt het nog wat. Een kwak Balsamico over in de magnetron gekookte (:')) groenten wordt nooit wat.
  woensdag 5 juli 2017 @ 10:44:03 #17
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_172184248
broccoli met kaassaus :9~
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 5 juli 2017 @ 11:03:26 #18
414785 sirdanilot
pi_172184638
Het gehim is om de broccoli in een klein laagje water te koken. En op het fornuis, niet in de magnetron. Op een paar uitzonderingen na is de magnetron om op te warmen, niet om te koken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 5 juli 2017 @ 11:10:00 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172184744
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 11:03 schreef sirdanilot het volgende:
Het gehim is om de broccoli in een klein laagje water te koken. En op het fornuis, niet in de magnetron. Op een paar uitzonderingen na is de magnetron om op te warmen, niet om te koken.
Hoe kom je nou weer aan die wijsheid? ;(
Magnetron is prima geschikt om groenten te bereiden. Beter dan "in een klein laagje water op het fornuis".
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 5 juli 2017 @ 11:10:39 #20
414785 sirdanilot
pi_172184762
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 11:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hoe kom je nou weer aan die wijsheid? ;(
Magnetron is prima geschikt om groenten te bereiden. Beter dan "in een klein laagje water op het fornuis".
Dus jij stopt je broccoli in de magnetron? Serieus?

:')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_172184817
Brocolli koken... En dan ook op zo'n manier dat het zo zacht is dat het in je mond uit elkaar valt.

Wraaghh.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 5 juli 2017 @ 11:16:01 #22
414785 sirdanilot
pi_172184838
Broccoli in de oven kan trouwens ook heel goed.

Of wat wij een keer hadden gedaan, broccoli met hindoestaanse kerrie en ketjap in aluminiumfolie en dan op de barbeque. Maar dat pakketje zou je denk ik ook wel in de oven kunnen doen. Klinkt misschien gek maar was retelekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 5 juli 2017 @ 11:20:27 #23
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_172184913
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 11:16 schreef sirdanilot het volgende:
Broccoli in de oven kan trouwens ook heel goed.
http://www.francescakookt.nl/geroosterde-broccoli/
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_172184947
Stomen, eventueel serveren met een boter-citroen-welkekruidenjewil-sausje.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172185090
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 11:14 schreef zarGon het volgende:
Brocolli koken... En dan ook op zo'n manier dat het zo zacht is dat het in je mond uit elkaar valt.

Wraaghh.
NEE! :|W , beetgaar koken en dan met een kaassaus :9
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')