Sowieso broccoli gaat een hoop fout bij. Mensen flikkeren de stelen weg en/of stoppen het verkeerd om in de pan. En dan dat kapot koken inderdaad. Broccoli kook je net als pasta al dente.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:14 schreef racerdkb het volgende:
een groente in water helemaal kapotkoken en daarmee alle smaak en voedingswaardes er uit trekken en dan klagen dat het smakeloos is.
hollanders!!
met deksel er op? dan stoom je het gewoon en dat is inderdaad veel beter voor smaakbehoud.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:35 schreef Postbus100 het volgende:
Mijn moeder kookte de broccoli altijd gesneden in kleine roosjes in een bodempje water. Een vriendin van mij zag ik een keer de broccoli in z'n geheel (alleen het harde kontje eraf) in een bodempje water koken. Duurt wat langer (want grote massa), maar wel erg lekker!
Ja klopt. Maar wist niet dat je een stronk ook in z'n geheel kon stomen. Geeft een heel leuk effect.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:54 schreef racerdkb het volgende:
[..]
met deksel er op? dan stoom je het gewoon en dat is inderdaad veel beter voor smaakbehoud.
Wat?quote:Op zaterdag 1 juli 2017 20:30 schreef Loekie1 het volgende:
Ik snij de hele broccoli inclusief steel in stukjes en doe die in een schaal met een bodempje water in de magnetron.
Wat?quote:Lijkt me het beste voor de smaak. Daarna balsamico-azijn en olijfolie erover.
Duh?quote:Maar de broccolismaak zat er vandaag niet of nauwelijks aan. Kan dus flink verschillen waar je de broccoli haalt.
Alle gekookte groenten wordt lekker als je bij het opdienen balsamicoazijn en olijfolie erover doet. Probeer maar!quote:
Bah.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 19:46 schreef Farenji het volgende:
Ik kook het altijd 20 min in de snelkookpan en prak het dan door de instant aardappelpuree van knorr en doe er dan een lading maggi en tomatenketchup overheen.
chili eropquote:
Als je de brocolli nou blancheert en dan in de oven met wat balsamico laat karameliseren wordt het nog wat. Een kwak Balsamico over in de magnetron gekookte (:')) groenten wordt nooit wat.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 19:39 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Alle gekookte groenten wordt lekker als je bij het opdienen balsamicoazijn en olijfolie erover doet. Probeer maar!
Hoe kom je nou weer aan die wijsheid?quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:03 schreef sirdanilot het volgende:
Het gehim is om de broccoli in een klein laagje water te koken. En op het fornuis, niet in de magnetron. Op een paar uitzonderingen na is de magnetron om op te warmen, niet om te koken.
Dus jij stopt je broccoli in de magnetron? Serieus?quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoe kom je nou weer aan die wijsheid?
Magnetron is prima geschikt om groenten te bereiden. Beter dan "in een klein laagje water op het fornuis".
http://www.francescakookt.nl/geroosterde-broccoli/quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:16 schreef sirdanilot het volgende:
Broccoli in de oven kan trouwens ook heel goed.
NEE! , beetgaar koken en dan met een kaassausquote:Op woensdag 5 juli 2017 11:14 schreef zarGon het volgende:
Brocolli koken... En dan ook op zo'n manier dat het zo zacht is dat het in je mond uit elkaar valt.
Wraaghh.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |