abonnement Unibet Coolblue
pi_172005989
Heel belangrijk in deze: mag je zelf jouw huisje promoten, op boekingssites zetten en verhuren, of ben je 1 van de vele op het park is het huisje alleen via de geplaveide weg te huren.

In dat laatste geval: reken er op dat de parkeigenaar eerst haar eigen huisjes verhuurt. Daarna pas de huisjes die verkocht zijn. En reken er ook op dat van de verkochte huisjes als eerste de huisjes met een gunstige ligging 'gevuld' worden.

En dan komt het er op neer dat je bezetting maximaal bestaat uit de schoolvakanties en pasen/Hemelvaart/Pinksteren. Zelfs tijdens de kerstvakantie, voorjaasvakantie en herfstvakantie staan veel accommodaties leeg.

En ook als de verhuur helemaal eerlijk gaat en door jezelf je eigen huisje overal gepromoot mag worden, is het maar de vraag of je veel meer bezetting voor elkaar kunt krijgen. Het aanbod aan accommodaties is buiten de schoolvakanties immers veel groter dan de vraag. De prijzen zijn laag.

Een weekje buiten de schoolvakanties kan zomaar 60 tot 80 procent goedkoper zijn dan een week in de schoolvakantie.

Waarschijnlijk mag je als je realistisch bent blij zijn met alles boven de 10 weken bezetting per jaar. Of je moet er in het laagseizoen voor 250 euro per week 4 Poolse arbeiders in zetten, maar dan moet je gegarandeerd geld reserveren om nieuw meubilair aan te schaffen voordat je het weer echt toeristisch kunt verhuren.
pi_172007200
Even op Airbnb kijken naar bezettingsgraad en prijzen voor soortgelijke dingen in die omgeving.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_172007471
Denk je ook aan het tuinonderhoud?
Een vakantieganger gaat echt geen onkruid wieden. Of in droge tijden extra water sproeien. Dus dat moet je zelf doen. Of uitbesteden, maar dat is dan weer kostbaar.
In de (vaak niet geringe) "parkkosten" zit alleen het onderhoud aan de gemeenschappelijke tuin begrepen.
Het kan dus betekenen dat je vele weekenden naar dat huisje moet en dan 's zaterdags de tuin doet + kleine reparaties + extra schoonmaakwerk - en de boodschappen moet doen want op zondag komt om de beurt de hele familie langs die lekker bij jouw huisje in de tuin wil zitten...

De investeerder die de huisjes nu verkoopt, bouwt nu binnen een straal van een kilometer van "jouw park" nu een nieuw park met frisse huisjes en lokt daarmee jouw potentiële klanten weg?

Vorbeeld van een kennis: paar jaar geleden huisje gekocht voor ruim 80.000, staat nu te koop voor 40.000,-. Al een héle tijd. Parkkosten 2400,- per jaar. Moet steeds forensen belasting betalen.
Intussen huisje voorzien van nieuwe keuken, nieuwe CV ketel, buitenschilderwerk, etc.
Heeft alles bij elkaar (verlies+kosten) zeker 75.000,- gekost (géén verhuur gedaan).
Dus gerekend over 10 jaar tijd, moet dus elk jaar minstens 7.500,- per jaar aan vakantie-plezier hebben opgeleverd, want je start elk jaar al met 2400,- parkkosten. Dan heb je overigens nog geen energie, kabelaansluiting, verzekeringen e.d. En vlak de reiskosten niet uit.
En dan ben je verder nergens geweest; heb je alleen in en rond je huisje gezeten.
Voor de verhuur is zo'n zwemparadijs wel aardig, maar heb je er zelf behoefte aan?

Als je gaat verhuren, moet je er van uitgaan dat je in het hoogseizoen en op hoogtijdagen zelf niet naar je huisje kunt. Maar met heel veel geluk en een goede bezettingsgraad (en veel werk) kom je met verhuur misschien uit de kosten en dan kun je zelf af en toe een weekendje buiten het seizoen "gratis" in je eigen huisje terecht.
Overigens is het dan handig als er een extra (afsluitbare) kamer is waar je je eigen bed en andere spullen in kunt stallen; dan hoef je niet elke keer echt alles (goed) schoon te maken als je zelf gebruik maakt van het huisje.
pi_172007767
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:44 schreef blomke het volgende:

[..]

Ja. En niet zo'n klein park ook. Sterker nog: er wordt veel aan gedaan om het voor "gezinnen" aantrekkelijker te maken, d.m.v. een nieuw "tropisch zwemparadijs", "welness" en andere vermaakzooi. Zeker een nadeel (of voordeel voor huurders?)
Wat zijn de jaarlijkse parklasten? Ik schrik meestal van deze bedragen. Bij zo'n groot park zal dat best fors zijn.
  woensdag 28 juni 2017 @ 04:23:55 #30
37950 JAM
Sic transit gloria mundi.
pi_172007774
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:43 schreef LXIV het volgende:
Als je het zonder werk zou kunnen doen (alles uitbesteden), vraag je dan af waarom banken dit niet doen. Die bulken van het geld en stallen het zelfs bij de ECB tegen een negatieve rente. Zouden ze 3% rendement kunnen maken op zo'n huisje, zou dat een goudmijn voor ze zijn. Toch doen ze het niet..
Zonde van een bankier zijn tijd om zich op zulke kleine projectjes te richten. Ze doen het weldegelijk, maar dan in de vorm van kredieten aan lui die roepen: 'Ik heb een vakantiehuisje te koop zien staan en nu wil ik...'
"The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
pi_172007845
Been there. Een schip van bijleg en een bron van eeuwige zorg. Bleeders zijn het. Het moet echt een hobby zijn en je moet erg veel vrije tijd hebben en tegen gezeur kunnen. Je kunt hier denk ik enkel iets aan verdienen in het groot waar je profiteert van de schaalvoordelen. Zie ook #29. :) Je moet trouwens alle tijd die je er aan besteedt al helemaal niet gaan omrekenen in een uurloon want dan is het helemaal kansloos. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Bart2002 op 28-06-2017 06:28:29 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  woensdag 28 juni 2017 @ 07:27:03 #32
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172008079
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:44 schreef blomke het volgende:

[..]

Ja. En niet zo'n klein park ook. Sterker nog: er wordt veel aan gedaan om het voor "gezinnen" aantrekkelijker te maken, d.m.v. een nieuw "tropisch zwemparadijs", "welness" en andere vermaakzooi. Zeker een nadeel (of voordeel voor huurders?)
Wordt de verhuur en schoonmaak dan niet gewoon door het park geregeld? Tegen een percentage van de opbrengst uiteraard.

En hoeveel zijn de parklasten? Die heb je sowieso, ongeacht of je wel of niet verhuurt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_172008713
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:47 schreef blomke het volgende:

[..]

Gadverdegadver, ik krijg nu al weerzin.
Vooral in een park wat gericht is op (kleine) kinderen. Ik zit nu twee weken met mijn peuter in een vakantiehuisje en die bank... wij verschonen erop, peuter drinkt erop, hij had een wondje aan zijn voet en zat erop, ik heb nog wat Fanta omgegooid... wij gaan hem zo goed mogelijk schoonmaken voordat we vertrekken, maar dat doet lang niet ieder gezin vrees ik.

Ik zie hier de eigenaar met de warme dagen de plantjes iedere dag water geven, hij heeft het gras gemaaid en moest bij ons huisje een lamp komen vervangen. Hij (of zijn vrouw) moet iedere zaterdag aanwezig zijn voor vertrekkende en arriverende gasten. De schoonmaak heeft hij uitbesteed en vraagt hij ¤30,- voor (maar gasten mogen het ook zelf doen en dan kost het niets, maar moet hij alsnog gaan controleren lijkt me).

Deze man is gepensioneerd en kan er dus zoveel tijd mee bezig zijn, maar ik zou het naast mijn werk niet willen doen. Of ik zou alles uitbesteden, maar dan verdien je er niets aan.
pi_172008885
TS: probeer in contact te komen met andere eigenaren van huisjes op het park en dan het liefste een paar. Dan krijg je snel een goed beeld van de plussen en minnen van zo'n huisje en het park.

Vraag dan naar de bezettingsgraad, VVE, parklasten, onderhoud, verplichtingen, soort bezoekers dat het park trekt, enz. Dan krijg je een beter beeld dan dat je de verkoper spreekt of mensen die het huisje voor een weekendje geboekt hebben in de vakantie.
  woensdag 28 juni 2017 @ 08:47:57 #35
398472 goed_volk
kan tegen een grapje
pi_172009013
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:50 schreef blomke het volgende:

[..]

Ga ik nog navragen. Het is inderdaad één van de vele huisjes/huurders/eigenaren.
Op een besloten park gaat verhuur vaak centraal. Je kunt dus niet je eigen huis extra aanprijzen. Ook ben je afhankelijk van hun regels. Persoonlijk zou ik eerder een huisje aanschaffen dat vrij staat, in een mooie omgeving, in de directe buurt van wandel- en fietsroutes. Je kunt dan zelf via de verschillende B&B sites je huis verhuren.
Ze ook nog een jacuzzi of størvat in de tuin en je huur kan weer omhoog. Dat zal een beter rendement geven dan op een huisjespark.

Voor wat betreft verhuur, ligt het heel erg aan het huis, voorzieningen en locatie hoe vaak je het verhuurd. Maar reken ik denk dat wanneer je de reguliere vakantieweken vol zit, je al blij mag zijn. Misschien nog wat weekendhuurder door de rest van het jaar heen. Dan zit je max op 20 weken per jaar.

Wel leuk project / overweging. Succes!
Hier schreef Dagoduck: Zeer goede FiPo.
Hier denkt katindeboom dat ik eigenlijk Braddie ben, maar die ben ik natuurlijk niet.
Hier liet ik CherryOnTop haar beeldscherm onder spugen
pi_172009349
Omdat de kans nu aanzienlijk is gedaald, plaats ik even de link naar het oord:

https://www.europarcs.nl/vakantieparken/resort-de-achterhoek

Wat me vooral tegenstaat is
1) de grootschaligheid van het park en de commerciële uitbreiding met stenen huisjes (die dus prio gaan krijgen bij verhuur),
2) de door jullie genoemde bijkomstige zaken bij verhuur
3) de centrale rol van het park (de parkkosten zijn nergens genoemd, dat is al een veeg teken),
4) de afstand tot mijn huidige woonplaats (2 uur enkele reis)

Mijn aanvankelijke voordelen:
1) Mooie omgeving, ruimte, rust en vele fietsmogelijkheden
2) Eigen grond,
3) Relatief lage aanschafprijs
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
  woensdag 28 juni 2017 @ 09:47:31 #37
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172010078
Voordeel; je bent zelf handig, dus zaken in het huisje zul je zelf vrij makkelijk kunnen aanpakken, aan de andere kant zullen er bij verhuur vanuit het park soms verplichte investeringen opgelegd worden (allemaal een flatscreen TV van minimaal 32" bijvoorbeeld, of nieuwe bedden in een bepaald formaat).
Ons favoriete vakantiehuisje staat ook te koop, maar ik weet niet of ik het zou kunnen handelen het te verhuren, want idd, je komt na 7 weken zelf weer eens een week in je huisje en dan is dit, en dat en zus en zo....
Niet iedereen gaat met een vakantiehuisje om zoals ze met hun eigen huis omgaan (of misschien ook wel, getuige de enorme teringbende die je soms op Funda-foto's ziet).

Als er idd nieuw bijgebouwd wordt en daar de nadruk op komt te liggen dan is de kans groot dat deze huisjes minder aantrekkelijk worden voor de verhuur.
Je moet je vooral afvragen wat je er mee wilt; als je het als verdienmodel wilt gebruiken dan moet je dat min of meer afstandelijk doen en dan kun je je ook niet echt gaan drukmaken over de vlekken op de bank (maar misschien wel een bank neerzetten die niet zo vlekgevoelig is en makkelijk schoon te maken), als je het ook grotendeels zelf wilt gebruiken dan moet je je heel goed afvragen of je verhuur wel ziet zitten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_172010340
Ha, een business class bedrijf. Ik krijg altijd een naar gevoel als ik die gladde gasten zie met van die foute pakken en veel te veel gel in hun haar. Vaak staat de nieuwe Mercedes van een ton + op de achtergrond van die filmpjes met een net iets te vlotte babbel. Volgens mij is het een flink winstgevende business (ten koste van de kopers/verhuurders) met weinig/regels t.o.v. de normale markt.
  woensdag 28 juni 2017 @ 10:05:01 #39
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172010450
Een uitbreiding met stenen huisjes trouwens? Dus dit is geen stenen huisje maar een veredelde stacaravan?
Dan vind ik het behoorlijk aan de prijs.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_172010527
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 10:05 schreef Leandra het volgende:
Een uitbreiding met stenen huisjes trouwens? Dus dit is geen stenen huisje maar een veredelde stacaravan?
Dan vind ik het behoorlijk aan de prijs.
Ja, stenen huisjes. Wat dat betreft is dit inderdaad iets meer dan ons huidige tuinhuisje van houten rabatdelen
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
  woensdag 28 juni 2017 @ 10:13:41 #41
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_172010631
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:59 schreef RealRS het volgende:
Ha, een business class bedrijf. Ik krijg altijd een naar gevoel als ik die gladde gasten zie met van die foute pakken en veel te veel gel in hun haar. Vaak staat de nieuwe Mercedes van een ton + op de achtergrond van die filmpjes met een net iets te vlotte babbel. Volgens mij is het een flink winstgevende business (ten koste van de kopers/verhuurders) met weinig/regels t.o.v. de normale markt.
Housevision en dergelijke programma's zijn allemaal nep. Personen die daar rond lopen zijn gewoon gecast en kopen helemaal niks. Over de rendementen die ze bespreken klopt helemaal niets van. Een vakantiehuis(je) is een hele slechte investering.
  woensdag 28 juni 2017 @ 10:36:12 #42
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172011090
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 10:08 schreef blomke het volgende:

[..]

Ja, stenen huisjes. Wat dat betreft is dit inderdaad iets meer dan ons huidige tuinhuisje van houten rabatdelen
Maar ik bedoel wat je nu kunt kopen voor 50.000.... dat is dus een stacaravan?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_172011102
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 10:36 schreef Leandra het volgende:
Maar ik bedoel wat je nu kunt kopen voor 50.000.... dat is dus een stacaravan?
Ik PM je de link wel.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_172011216
quote:
Kopen op zo'n mooi park is geen enkel punt, probeer dit dan wel eerst via een particulier die nog gebruik maakt van de oude, bij de notaris vastgelegde regeling (CBS-geindiceerd, dus gaat met de inflatie omhoog). Als je via het park koopt dan betaal je het dubbele. Ik kwam hier zelf achter, makelaars weten het vaak niet eens. Zo heb ik deze zomer een chalet gekocht op resort de Achterhoek, via een particulier, en ik betaal net iets minder dan 900 parkkosten per jaar. Mijn buurman, die via Europarcs heeft gekocht betaalt ruim 1500 per jaar. En toch is ook deze buurman zeer tevreden. Het park wordt prima onderhouden, en er vindt een behoorlijke upgrade plaats. Ons chalet mag zich in zeer grote belangstelling verheugen van familie en vrienden aan wie wij conform de bepalingen buiten het park om mogen verhuren. Niet te vaak, anders worden wij 'ondernemer'. Zo zijn wij ook nog eens ruim uit de kosten. Kan ik iedereen aanbevelen! Zit er zelf aan te denken om een 2e chalet te kopen (van een particulier uiteraard).
  woensdag 28 juni 2017 @ 10:44:35 #45
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172011315
Oh, en bedenk goed of je er zelf wilt zitten.... ik zou sowieso alleen maar een huisje kopen waar ik zelf heel graag zou willen zitten, sterker nog; dat is eigenlijk de reden dat ik baal dat ons favoriete vakantiehuisje nu te koop staat maar ik het niet verstandig vind de overwaarde van ons huis daarin te steken, want nu is de kans best aanwezig dat hij uit de verhuur gaat :')
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 29 juni 2017 @ 10:15:23 #46
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_172037294
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:44 schreef blomke het volgende:

[..]

Ja. En niet zo'n klein park ook. Sterker nog: er wordt veel aan gedaan om het voor "gezinnen" aantrekkelijker te maken, d.m.v. een nieuw "tropisch zwemparadijs", "welness" en andere vermaakzooi. Zeker een nadeel (of voordeel voor huurders?)
Veel parken in onze regio zijn echt aan het verloederen. Zie Fort Oranje als een voorbeeld maar zo zijn er nog meer die niet op SBS6 komen maar ooit een keer bij het journaal van de regionale omroep.
Daar zou ik wel rekening mee houden, nu een 4 sterren resort maar over enkele jaren....
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  donderdag 29 juni 2017 @ 11:12:22 #47
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_172038824
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:22 schreef blomke het volgende:

[..]

Bedankt. Dat soort kritische punten wil ik graag invullen al voor ik überhaupt ter plekke ga kijken. Ik wil alleen eerst een idee hebben van:
1) Vullingsgraad: 20 weken/jaar? 30 weken / jaar?
2) Huur: ¤350 - 400/week??
3) Gekloot met lastige huurders,
4) Schade en verzekeringen.
1) max 15 - 20 weken. (gemiddeld, centrum van Amsterdam verhuurd beter dan Rottumerplaat)
2) ligt aan locatie, afmeting en concurrentie

Bereken 2% van de waarde aan onderhoud en nog eens 2% voor reparaties / vandalisme per jaar. Ook gaat er nog 21% BTW van de winst af.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_172038826
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:12 schreef blomke het volgende:
Omdat de kans nu aanzienlijk is gedaald, plaats ik even de link naar het oord:

https://www.europarcs.nl/vakantieparken/resort-de-achterhoek

Wat me vooral tegenstaat is
1) de grootschaligheid van het park en de commerciële uitbreiding met stenen huisjes (die dus prio gaan krijgen bij verhuur),
2) de door jullie genoemde bijkomstige zaken bij verhuur
3) de centrale rol van het park (de parkkosten zijn nergens genoemd, dat is al een veeg teken),
4) de afstand tot mijn huidige woonplaats (2 uur enkele reis)

Mijn aanvankelijke voordelen:
1) Mooie omgeving, ruimte, rust en vele fietsmogelijkheden
2) Eigen grond,
3) Relatief lage aanschafprijs
Je vergeet bij de nadelen nog de huurprovisie daarom zijn die prijzen ook zo redelijk op het eerste oog, deze is 25% en als je de verhuur via een eigen site zelf regelt daalt deze naar 15%, en het zal mij niets verbazen als je voor de schoonmaak en andere dingen de keuze hebt uit of zelf doen of van hun services gebruik moeten maken.

Je zou altijd de brochure aan kunnen vragen al was het maar voor de nieuwsgierigheid.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_172039729
Investeren in vastgoed is nooit verkeerd maar zo'n huisje op zo'n vakantiepark lijkt mij toch de uitzondering op de regel.

Probeer financiering erbij te krijgen en koop een huisje rond de 150k die je voor 700 euro pm kan verhuren. Heb je een leuke oudedagvoorziening straks
  donderdag 29 juni 2017 @ 11:52:20 #50
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172039921
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 11:44 schreef Hans_Klus het volgende:
Investeren in vastgoed is nooit verkeerd maar zo'n huisje op zo'n vakantiepark lijkt mij toch de uitzondering op de regel.

Probeer financiering erbij te krijgen en koop een huisje rond de 150k die je voor 700 euro pm kan verhuren. Heb je een leuke oudedagvoorziening straks
Dat is 5,6% rendement.... niet echt een rendement waarmee je in het vastgoed binnen gaat lopen.
5% wordt als minimum gezien van wat je nodig hebt om iig uit de kosten te zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')