Scheut olie tijdens het koken erbij doen.quote:Op maandag 26 juni 2017 15:54 schreef papert het volgende:
Het zijn wel 4 flink grote pitten. Wel iets meer als htk gelukkig.
Het van tevoren koken, en koud afspoelen ga ik van de week even uitproberen. Ben namelijk bang dat de pasta teveel aan elkaar gaat plakken.
Ook ga ik even kijken naar het huren van zo'n gasbrander.
Een andere optie die ik had was verse pasta gebruiken om de kooktijd te verkorten. Maar het langste duurt het water aan de kook krijgen, en dat is dan nog niet opgelost.
Ik zou banger zijn dat dat gebeurt als ik alle pasta op het moment zelf moest garen.quote:Op maandag 26 juni 2017 15:54 schreef papert het volgende:
Het zijn wel 4 flink grote pitten. Wel iets meer als htk gelukkig.
Het van tevoren koken, en koud afspoelen ga ik van de week even uitproberen. Ben namelijk bang dat de pasta teveel aan elkaar gaat plakken.
Want pasta is dodelijk als je het ge lang gekookt bewaard..?quote:Op maandag 26 juni 2017 16:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou banger zijn dat dat gebeurt als ik alle pasta op het moment zelf moest garen.
Maar euh, let je wel op met je pasta. Voor je het weet heb je 150 dooie gasten. Goed terugkoelen en niet te lang bewaren die handel.
In lauwe pasta groeit funky bacterie en schimmel shit beter dan een petrischaaltje Vandaar ook het devies om de pasta snel te koelen met (veel) koud water. En niet te lang te bewaren.quote:Op maandag 26 juni 2017 16:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Want pasta is dodelijk als je het ge lang gekookt bewaard..?
Ja.quote:Op maandag 26 juni 2017 16:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Want pasta is dodelijk als je het ge lang gekookt bewaard..?
onzin en plakt het niet minder van...gewoon dikke pan water die steeds kookt en elke keer een portie pasta koken en die eruit scheppen lijkt mij de oplossing..quote:Op maandag 26 juni 2017 16:04 schreef Rezania het volgende:
[..]
Scheut olie tijdens het koken erbij doen.
bijna hetzelfde..ook gewoon de hele tijd zelfde water..... ik snap de vraag over steeds water koken geloof ik niet helemaal....quote:Op maandag 26 juni 2017 16:37 schreef RobinOok het volgende:
Of koop/huur een noodlekoker:
[ afbeelding ]
Dan kun je aan de lopende band porties pasta garen.
lijkt me een prima plan en kost geen reetquote:Op maandag 26 juni 2017 16:38 schreef RobinOok het volgende:
Of ga naar de toko en koop een paar noodlemandjes en hang die in je kookpot.
Omdat jij hebt bedacht dat TS zijn pan gaat afgieten.quote:Op maandag 26 juni 2017 16:38 schreef liedetector het volgende:
[..]
bijna hetzelfde..ook gewoon de hele tijd zelfde water..... ik snap de vraag over steeds water koken geloof ik niet helemaal....
waarom zou je anders tig keer bang zijn dat je water niet op tijd kookt?quote:Op maandag 26 juni 2017 16:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat jij hebt bedacht dat TS zijn pan gaat afgieten.
Dat schrijft hij niet.
Maar misschien heb je gelijk.
dat haal ik uit het feit dat ie 140 man verwacht en ik dan dus eruit haal dat ie bang is 20 keer of meer een pan water aan de kook te brengen, maar misschien vat ik het verkeerd op? ik zie andere boottlenecks dan een pasta op tijd klaarquote:
of niet ... ook goed!quote:Op maandag 26 juni 2017 16:44 schreef RobinOok het volgende:
We gaan het zien. Hij zal zijn angsten vast toe komen lichten nu....
Eensch! Dat fabeltje is 20 jaar geleden al ontkracht/afgeraden.quote:Op maandag 26 juni 2017 16:44 schreef liedetector het volgende:
[..]
maar het slechste advies was een scheut olie in de pan te doen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |