FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Warm houden sate
r2d22donderdag 22 juni 2017 @ 13:18
Hallo Ik moet dit weekend een grote hoeveelheid sate maken. Hoe kan ik ze warm houden zonder dat ze uitdrogen. Iemand tips?
Sjeendonderdag 22 juni 2017 @ 13:19
In een rechaud en liefst in de saus.
RingBewonerdonderdag 22 juni 2017 @ 13:30
Chafing dish.
r2d22donderdag 22 juni 2017 @ 13:31
Ik wil ze liever "droog"houden. Ze worden in de saus zo week.
RingBewonerdonderdag 22 juni 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 13:31 schreef r2d22 het volgende:
Ik wil ze liever "droog"houden. Ze worden in de saus zo week.
Dan op een bord of in een schaal doen en op een rechaud zetten.
Spanky78vrijdag 23 juni 2017 @ 19:13
Au Bain Marie (chafing dish is net zoiets) . Of in een dichte schaal in de oven.

Ze worden er natuurlijk niet lekkerder van. Zorg als je de saté een tijdje wilt warm bewaren dat je ze niet helemaal gaar bakt. Gaar ze na in de oven/vain marie terwijl je ze warm houdt.

Goed marineren helpt ook zeker.
Pietverdrietzaterdag 24 juni 2017 @ 10:21
Warm houden vor hoelang?
Warm houden betekend gewoon dat je hat gaarproces verlengt, je stooft ze dus na het grillen. Of dat nu in de saus, of in de stoom van in een rechaud doet.
Tegen het uitdrogen, gebruik vet vlees
sirdanilotzaterdag 24 juni 2017 @ 10:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 19:13 schreef Spanky78 het volgende:
Au Bain Marie (chafing dish is net zoiets) . Of in een dichte schaal in de oven.

Ze worden er natuurlijk niet lekkerder van. Zorg als je de saté een tijdje wilt warm bewaren dat je ze niet helemaal gaar bakt. Gaar ze na in de oven/vain marie terwijl je ze warm houdt.

Goed marineren helpt ook zeker.
Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen.

Gewoon je sateetjes grillen en warmhouden in een rechaud, en zorgen dat ze zo snel mogelijk op gaan (dus zo kort mogelijk warm houden). De ouwe sateetjes dus als eerste uit serveren.
sirdanilotzaterdag 24 juni 2017 @ 10:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

Tegen het uitdrogen, gebruik vet vlees
Dit is misschien nog wel het beste advies.

Dus kippendij in plaats van filet.
nogeenoudebekendezaterdag 24 juni 2017 @ 10:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is misschien nog wel het beste advies.

Dus kippendij in plaats van filet.
Kip?

Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
sirdanilotzaterdag 24 juni 2017 @ 12:12
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kip?

Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
Varken, kip, hond, geit, kan allemaal in Indonesie hoor.
Spanky78zaterdag 24 juni 2017 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:36 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen.

Gewoon je sateetjes grillen en warmhouden in een rechaud, en zorgen dat ze zo snel mogelijk op gaan (dus zo kort mogelijk warm houden). De ouwe sateetjes dus als eerste uit serveren.
Ik zeg toch dat ze dan na moeten garen. Dat betekent dus dat je gewoon gaar vlees geeft. Dus waar jij dit nou weer vandaan haalt is me een raadsel.

Nagaren in de oven of bain marie is echt iets heel anders dan halfrauwe sate serveren.
Spanky78zaterdag 24 juni 2017 @ 20:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is misschien nog wel het beste advies.

Dus kippendij in plaats van filet.
Je moet sowieso geen filet/mager vlees gebruiken voor sate vind ik.... je gebruikt iets vetter vlees en eventueel een iets taaier stukje, dat marineer je goed. En als je slim bent snijd je die dij in repen ipv blokjes. Rijg je makkelijk aan een stokje, dan gaat er niets schuiven of los ofzo. Voorbeeld:

satay-chicken-18097-1.jpeg
Bugnomaandag 26 juni 2017 @ 10:45
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kip?

Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
Late reactie, maar:

:')

Satay is gewoon vlees aan een stokje, n00b.
r2d22maandag 26 juni 2017 @ 16:29
Dank voor het advies. Ik heb ze bijna gaar laten worden. en laten afkoelen.
Toen ze allemaal klaar waren heb ik ze in grote bossen op de bbq warm gemaakt. Ging goed en snel. Ze droogden niet uit.
Ik had sate van schouderkarbonade en geit.
Kip is voor watjes :-)
Spanky78maandag 26 juni 2017 @ 16:52
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 16:29 schreef r2d22 het volgende:
Dank voor het advies. Ik heb ze bijna gaar laten worden. en laten afkoelen.
Toen ze allemaal klaar waren heb ik ze in grote bossen op de bbq warm gemaakt. Ging goed en snel. Ze droogden niet uit.
Ik had sate van schouderkarbonade en geit.
Kip is voor watjes :-)
Geit! Top! Das lekker :)
Pietverdrietmaandag 26 juni 2017 @ 17:04
Sateh Kambing
liedetectormaandag 26 juni 2017 @ 17:12
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Sateh Kambing
joh
Pietverdrietmaandag 26 juni 2017 @ 17:42
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:12 schreef liedetector het volgende:

[..]

joh
Sate Anjing komt wat minder goed aan
nogeenoudebekendemaandag 26 juni 2017 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 10:45 schreef Bugno het volgende:

[..]

Late reactie, maar:

:')

Satay is gewoon vlees aan een stokje, n00b.
Vlees ja, geen kip dus. :Y).
Pietverdrietmaandag 26 juni 2017 @ 17:53
quote:
6s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Vlees ja, geen kip dus. :Y).
Onzin, Sateh Udang, Sateh Lilit
liedetectormaandag 26 juni 2017 @ 18:00
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, Sateh Udang, Sateh Lilit
nee want kip is vis????? t wordt steeds vager
Pietverdrietmaandag 26 juni 2017 @ 18:01
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:00 schreef liedetector het volgende:

[..]

nee want kip is vis????? t wordt steeds vager
Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaan
liedetectormaandag 26 juni 2017 @ 18:05
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaan
I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus. :Y)."

ik vind alles lekker ik dat opzicht
Pietverdrietmaandag 26 juni 2017 @ 18:07
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:05 schreef liedetector het volgende:

[..]

I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus. :Y)."

ik vind alles lekker ik dat opzicht
Denk trouwens dat er hier meer mensen sateh van frikandel of knakworst ofzoiets hebben gegeten van van geit. Geit is vreselijk lekker maar helaas slecht aan te komen.
liedetectorwoensdag 28 juni 2017 @ 15:13
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk trouwens dat er hier meer mensen sateh van frikandel of knakworst ofzoiets hebben gegeten van van geit. Geit is vreselijk lekker maar helaas slecht aan te komen.
Brr en fijn dat ik in een multicul wijk met veel slagers woon!!!