| r2d22 | donderdag 22 juni 2017 @ 13:18 |
| Hallo Ik moet dit weekend een grote hoeveelheid sate maken. Hoe kan ik ze warm houden zonder dat ze uitdrogen. Iemand tips? | |
| Sjeen | donderdag 22 juni 2017 @ 13:19 |
| In een rechaud en liefst in de saus. | |
| RingBewoner | donderdag 22 juni 2017 @ 13:30 |
| Chafing dish. | |
| r2d22 | donderdag 22 juni 2017 @ 13:31 |
| Ik wil ze liever "droog"houden. Ze worden in de saus zo week. | |
| RingBewoner | donderdag 22 juni 2017 @ 13:31 |
Dan op een bord of in een schaal doen en op een rechaud zetten. | |
| Spanky78 | vrijdag 23 juni 2017 @ 19:13 |
| Au Bain Marie (chafing dish is net zoiets) . Of in een dichte schaal in de oven. Ze worden er natuurlijk niet lekkerder van. Zorg als je de saté een tijdje wilt warm bewaren dat je ze niet helemaal gaar bakt. Gaar ze na in de oven/vain marie terwijl je ze warm houdt. Goed marineren helpt ook zeker. | |
| Pietverdriet | zaterdag 24 juni 2017 @ 10:21 |
| Warm houden vor hoelang? Warm houden betekend gewoon dat je hat gaarproces verlengt, je stooft ze dus na het grillen. Of dat nu in de saus, of in de stoom van in een rechaud doet. Tegen het uitdrogen, gebruik vet vlees | |
| sirdanilot | zaterdag 24 juni 2017 @ 10:36 |
Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen. Gewoon je sateetjes grillen en warmhouden in een rechaud, en zorgen dat ze zo snel mogelijk op gaan (dus zo kort mogelijk warm houden). De ouwe sateetjes dus als eerste uit serveren. | |
| sirdanilot | zaterdag 24 juni 2017 @ 10:37 |
Dit is misschien nog wel het beste advies. Dus kippendij in plaats van filet. | |
| nogeenoudebekende | zaterdag 24 juni 2017 @ 10:41 |
Kip? Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees. | |
| sirdanilot | zaterdag 24 juni 2017 @ 12:12 |
Varken, kip, hond, geit, kan allemaal in Indonesie hoor. | |
| Spanky78 | zaterdag 24 juni 2017 @ 20:35 |
Ik zeg toch dat ze dan na moeten garen. Dat betekent dus dat je gewoon gaar vlees geeft. Dus waar jij dit nou weer vandaan haalt is me een raadsel. Nagaren in de oven of bain marie is echt iets heel anders dan halfrauwe sate serveren. | |
| Spanky78 | zaterdag 24 juni 2017 @ 20:44 |
Je moet sowieso geen filet/mager vlees gebruiken voor sate vind ik.... je gebruikt iets vetter vlees en eventueel een iets taaier stukje, dat marineer je goed. En als je slim bent snijd je die dij in repen ipv blokjes. Rijg je makkelijk aan een stokje, dan gaat er niets schuiven of los ofzo. Voorbeeld: ![]() | |
| Bugno | maandag 26 juni 2017 @ 10:45 |
Late reactie, maar: Satay is gewoon vlees aan een stokje, n00b. | |
| r2d22 | maandag 26 juni 2017 @ 16:29 |
| Dank voor het advies. Ik heb ze bijna gaar laten worden. en laten afkoelen. Toen ze allemaal klaar waren heb ik ze in grote bossen op de bbq warm gemaakt. Ging goed en snel. Ze droogden niet uit. Ik had sate van schouderkarbonade en geit. Kip is voor watjes :-) | |
| Spanky78 | maandag 26 juni 2017 @ 16:52 |
Geit! Top! Das lekker | |
| Pietverdriet | maandag 26 juni 2017 @ 17:04 |
| Sateh Kambing | |
| liedetector | maandag 26 juni 2017 @ 17:12 |
joh | |
| Pietverdriet | maandag 26 juni 2017 @ 17:42 |
Sate Anjing komt wat minder goed aan | |
| nogeenoudebekende | maandag 26 juni 2017 @ 17:52 |
Vlees ja, geen kip dus. | |
| Pietverdriet | maandag 26 juni 2017 @ 17:53 |
Onzin, Sateh Udang, Sateh Lilit | |
| liedetector | maandag 26 juni 2017 @ 18:00 |
nee want kip is vis????? t wordt steeds vager | |
| Pietverdriet | maandag 26 juni 2017 @ 18:01 |
Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaan | |
| liedetector | maandag 26 juni 2017 @ 18:05 |
I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus. ik vind alles lekker ik dat opzicht | |
| Pietverdriet | maandag 26 juni 2017 @ 18:07 |
Denk trouwens dat er hier meer mensen sateh van frikandel of knakworst ofzoiets hebben gegeten van van geit. Geit is vreselijk lekker maar helaas slecht aan te komen. | |
| liedetector | woensdag 28 juni 2017 @ 15:13 |
Brr en fijn dat ik in een multicul wijk met veel slagers woon!!! |