Dan op een bord of in een schaal doen en op een rechaud zetten.quote:Op donderdag 22 juni 2017 13:31 schreef r2d22 het volgende:
Ik wil ze liever "droog"houden. Ze worden in de saus zo week.
Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 19:13 schreef Spanky78 het volgende:
Au Bain Marie (chafing dish is net zoiets) . Of in een dichte schaal in de oven.
Ze worden er natuurlijk niet lekkerder van. Zorg als je de saté een tijdje wilt warm bewaren dat je ze niet helemaal gaar bakt. Gaar ze na in de oven/vain marie terwijl je ze warm houdt.
Goed marineren helpt ook zeker.
Dit is misschien nog wel het beste advies.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Tegen het uitdrogen, gebruik vet vlees
Kip?quote:Op zaterdag 24 juni 2017 10:37 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit is misschien nog wel het beste advies.
Dus kippendij in plaats van filet.
Varken, kip, hond, geit, kan allemaal in Indonesie hoor.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Kip?
Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
Ik zeg toch dat ze dan na moeten garen. Dat betekent dus dat je gewoon gaar vlees geeft. Dus waar jij dit nou weer vandaan haalt is me een raadsel.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 10:36 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen.
Gewoon je sateetjes grillen en warmhouden in een rechaud, en zorgen dat ze zo snel mogelijk op gaan (dus zo kort mogelijk warm houden). De ouwe sateetjes dus als eerste uit serveren.
Je moet sowieso geen filet/mager vlees gebruiken voor sate vind ik.... je gebruikt iets vetter vlees en eventueel een iets taaier stukje, dat marineer je goed. En als je slim bent snijd je die dij in repen ipv blokjes. Rijg je makkelijk aan een stokje, dan gaat er niets schuiven of los ofzo. Voorbeeld:quote:Op zaterdag 24 juni 2017 10:37 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit is misschien nog wel het beste advies.
Dus kippendij in plaats van filet.
Late reactie, maar:quote:Op zaterdag 24 juni 2017 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Kip?
Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
Geit! Top! Das lekkerquote:Op maandag 26 juni 2017 16:29 schreef r2d22 het volgende:
Dank voor het advies. Ik heb ze bijna gaar laten worden. en laten afkoelen.
Toen ze allemaal klaar waren heb ik ze in grote bossen op de bbq warm gemaakt. Ging goed en snel. Ze droogden niet uit.
Ik had sate van schouderkarbonade en geit.
Kip is voor watjes :-)
Sate Anjing komt wat minder goed aanquote:
Vlees ja, geen kip dus.quote:Op maandag 26 juni 2017 10:45 schreef Bugno het volgende:
[..]
Late reactie, maar:
Satay is gewoon vlees aan een stokje, n00b.
Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaanquote:Op maandag 26 juni 2017 18:00 schreef liedetector het volgende:
[..]
nee want kip is vis????? t wordt steeds vager
I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaan
Denk trouwens dat er hier meer mensen sateh van frikandel of knakworst ofzoiets hebben gegeten van van geit. Geit is vreselijk lekker maar helaas slecht aan te komen.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:05 schreef liedetector het volgende:
[..]
I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus.."
ik vind alles lekker ik dat opzicht
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |