abonnement Unibet Coolblue
pi_172064963
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 11:23 schreef ATON het volgende:

[..]

Ik ben ( wijst naar zichzelf als bestaande ) die ben ( onvoltooid tegenwoordig, in het heden en het verleden.) Indien " die ben " enkel zou slaan op het verleden ( was ) , zou God niet meer bestaan.
Zijn is altijd.

Ben is op dit moment, eerst was en later word. Maar word is niet het geval omdat het weet wat het is. En zal zijn. (Alwetend) (Altijd bezig, net als ons)

Ik denk wel dat iets ooit was. En zichzelf heeft gevormd. Tot wat het nu is.

Oftewel diegene was ooit niks. Kon niks. Was enkel 'zijn' of 'tijd' of aanwezig. Over tijd spreek je dan niet meer omdat tijd puur het 'zijn' zelf is.

En als je nagaat: god is er niet zomaar gekomen. Wie weet moest God ook wel ontstaan cq geboren cq gemaakt zijn. Dan was God ooit ontstaan. En god is er denk ik om iets te geven. Want anders vroegen alle schepsels, waarom leef ik? Waarom dit? Etc etc. Het stukje god geeft invulling. Zowel positief als negatief. En dat verschilt per persoon en waar die in gelooft. Ieder persoon kan zelf nagaan of het wel verstandig en wijs is om ergens in te geloven. De schepper was er misschien eerst. In hoeverre die term iets zegt.

Maar dan kan je het bij wijze van drie noemen,
Tijd 'zijn' schepper god. Die 2 staan onafhankelijk benoemd en staan los zoals te lezen is in de Bijbel. Beiden moeten dus iets zijn en een eigen wil hebben. (Moeten zijn, ook niet plezant, nooit een lichaam of leven hebben, wij mogen zijn. Wij zijn gewoon geboren, en wij kunnen iets worden of zijn als we dat willen. Niet omdat iets 'moet' ten dele altijd. Want geld. :) ) Wie en wat en waar blijft altijd onduidelijk omdat wij alleen deze werkelijkheid zien. Als wij blind waren dan zagen we niks. Wat er te zien valt vanaf hun kant. Geen flauw idee. Een keer overdag zag en hoorde ik iets afbreken, ik rennen voor m'n leven. Kijk ik achterom, is het gemaakt :') maar het was heel duidelijk voor mij om te zeggen, dat wat ik zag en hoorde was over mijn realiteit heengeplaatst van wat ik zag en hoorde. Het was dus niet echt gebroken. Het leek erop. Te vergelijken met een droom. Dat dat beeld er eff overheen geplakt is.

En waarom mij dat moest overkomen? Want tof vond ik het niet. Boos was ik, ik had zoiets van: als God bestaat. Waarom deze rare teringzooi in m'n ogen? Ik wil niet gek worden. Zorgt ie niet voor mij? Ik weet nu wel dat ik het bewustzijn wat beter sindsdien begrijp, en als dat daar zorg aan draagt, ideaal :P hoe meer ik leer hoe beter het is. Sindsdien gelukkig geen rare teringzooi gezien.

En van hun kant: hun zien misschien ook wel soms rare teringzooi.

Hetzelfde met mensen met geestesziekten. Snappen doe ik het niet van 'hun' kant. Waarom kwellen? Waarom sommigen heel hun leven in een gekkenhuis? Ik word daar soms wel pissig om. Begrijpen doe ik dat niet. En dat is constant frustrerend. Waarom? Kutvraag :P

Want waarom moet het leven iets overkomen?
Misschien om het leven wat meer te gaan begrijpen. Dat het leven het leven wat beter kan bevatten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Faz3D op 30-06-2017 12:56:00 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')